Ghetto är en klippa!

12 Mars

Tjoho allihopa!
Dino har välförtjänad vila idag, så för en gång skull fick hon gå ut tidigt på morgonen =) Skönt för henne!
Dinos trav igår
Foto:Moah Åkersson

Men det finns ju andra hästar i stallet, t.ex. Ghetto som behövde röra på sig eftersom Matilda inte skulle komma idag, Frågade Gunnar igår om jag kunde få ta ut henne och rida i skogen. Såklart så gick det bra, Ghetto blir ju så hyper om hon får stå och vila för länge.
Så när jag kom till stallet så fixade jag iordning henne, tog min egna sadel eftersom jag trivs bäst i den och orkar inte sitta och anstänga sitsen i den andra sadeln för att den inte ska rulla! Men bomlös funkar ju på alla hästar och Ghetto verkar inte protistera.
Valde att pröva hackamore på henne idag eftersom vi funderar på att pröva lite andra bett på henne. Hon är lite finurlig Ghetto, ibland är hon jätte mjuk och inte alls hård i munnen men andra gånger så är hon yber pigg och försöker ta bettet och sticka...
Någon som har något tips på bra bett som man borde prova?

Tyckte i alla fall att det kändes intressant att pröva Hackamore på henne idag.
Trodde att hon skulle vara jätte pigg ute i skogen men hon var så lugnt och sansad att det var nästa läskigt.
Ghetto älskar verkligen att gå ute i skogen, och springa i skogen är riktigt kul också.
Skrittade länge och väl, fick plumsa lite också eftersom det hade drivit igen på vissa ställen. Började att försöka trava lite sen men Ghetto hade helt andra planer, upp i galopp så jag tog då in henne och gav henne galoppskänkeln. Och då satte vi iväg uppför backen, Ghetto är så pass stabil att man till och med kan stå upp i backarna XD HAHA till skillnad från andra.
Bild på när jag red Ghetto i paddocken för någon vecka sedan
Foto: Matilda
Ghetto hade svansen i vädret och öronen frammåt så jag tror hon tyckte att det var jätet kul! :P
Skrittade sen en bra bit och travade sedan på långa tyglar, myshästen! Vände och galopperade uppför samma backe som vi skitta nerför. Väl där upp så vände vi igen och galopperade när det väl blev rakt igen, Skrittade sedan ett tag och galopperade en sväng till. Var sedan påväg hemåt. Mötte då en skoter med bobbar som tolkade efter, Skotern var inga problem men bobbarna verklade vara jätte läskiga och hon blev ganska hetsig efter det så vi fortsatte och upp mot rakbanan och travade, då blev hon lugnare och vi travade med glappande tyglar, skönt!
Det som är så skönt med Ghetto är att även om du har travat eller galopperat i skogen så slappnar man bara av och länger tyglarna så  börjar hon skritta av sig själv, hon har nästan aldrig bråttom ;)
Efter ett tag så galopperade vi lite också, saktade sedan av och skrittade hem emot stallet. Då mötte vi ju såklart en till skoter men han stannade inte ens, han gasade bara på ännu mera när han körde förbi oss och Ghetto lättade faktiskt fram och stegrade lite smått, men inga problem, satt kvar men blev bara otroligt förbannad på han som körde! Vilken idiot!!!
Fortsatte sedan skritta hem, den här gången blev hon inte lika uppspelt, utan slappnade ändå av riktigt bra.
En profilbild på Ghetto i hagen :P
Tycker att det var riktigt trevligt att rida henne idag, i fin fin vädret ;) Kändes som om hon funkade bra på
Hackamore. Får väl se om de andra vill prova rida henne på det...
=)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0