Bildbomb

Här kommer fler fina glada bilder på mig och Dino som Madde fotade idag! :-D
 
Världens bästa Dinomin
 
 
 
 
 
Måste vara kriminellt att vara så lycklig ^^
 
Vist har hon fått lång man!? :-D
 
 
 
 
 
 
Finaste Dino <3 Visst blev hon fin i brunt?
 
 

Den markant uppenbara!

Söndagen den 29 Juli
 
Hej!
Idag så är Madde tillbaka i stallet :-D hurra, för jag har saknat henne så!!!
Pratade massa med henne om allting som är så vikitgt! Sedan så fick jag mina nya stigbygla, eller nya och nya... Vi sålde bort mina med maddes Sadel så jag har inga kvar utan jaf tattar Maddes vilket kommer att bli drygt nu om hon väljer att köpa den där bomlösa sadeln, det känns ju så drygt att håla på och flytta runt stigläder och stigbyglar varje gång man ska rida i en anna sadel.
 
Jag fick också en present av Madde :-)
Ridsockar med turkosa och svart! Passade ju perfekt till min outfit idag! 
Då jag invigde min turkosa pikétröja och hade det turkosa schabraket.

Så sedan hämtade jag in Dino och började göra iordning henne, satte fast nya stiglädren och nystigbyglarna och tog fram det nya bruna tränset som även det skulle invigas. :-)
 
Sedan så gick vi ut i hagen och började värma, jag var lite orolig över stiglädren då de är 145 cm och jag är så kort men det blev extremt långa dressyrläder så om ni tycker att min skänkel fladrar och ligger för långt fram så skyller jag på det! Jag ska göra fler hål sen! Började med vanlig uppvärmning med halvhalter och halter dock inga volter då jag bara hade tänkt att rida en liten stund eftersom det var 26 grader i skuggan. Så det fick bli minidressyr idag igen! Men jag arbetade igenom henne en stund innan Madde kom med kameran och fotade oss. Det var självklart traven vi fokuserade på då jag inte kan få nog av travbilder numera!
 
Dino var väldigt fin i traven idag också om än lite ökad ibland och eftersom jag hade bett så ville hon inte jobba lika lågt som jag ville att hon skulle och jag vet att hon kan. Men det är priset jag får betala när jag ska rida henne på bett, vi får nog ta och träna lite mer på den formen på bett. 
Det gick väldigt bra att rida lätt trots att mina läder var på tok för långa men hon hade så taktfast trav så jag fick hjälp av det och min rumpa, lår och mage fick gå på högvarv under det lilla ridpasset.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Madde sa en sak som jag har tagit fasta på och själv håler med om "det blev ju markant skillnad sedan vi fixade ryggen på henne" och det är sant, hon kunde aldrig hålla takten i traven förrut och det var så frusterarande att hon inte ens kunde trava. Men numera så travar hon som vilken annan häst som helst! :-)
Det enda jag glömde bort under passet var att vinkla upp händerna så att tummarna är överst men det ska tränas mer på nästa gång.
 
 
Vi travade i båda varven och tog sedan någon galopp och avslutade med lite mera trav innan Madde fotade oss stående och från marken :-) Så kul med nya bilder! Tack Madde! 

NY design!

NU har den nya designen kommit! 
Matilda har gjort den och jag är så nöjd och glad! Jag har verkligen längtat efter en ny design, eftersom den gamla är ifrån 2010 och typ bara westernbilder så kändes det väldigt på tiden att byta! Sen så håller vi ju inte på med western så det var ju liite väl missledande om våra motiv! ^^
 
Jag är så glad över att Matilda ar tagit sig tid att göra den åt mig! Hon är så snäll och så duktig! :-D :-D 
Tack Matilda :-D 
Så nu får ni skriva vad ni tycker om den nya designen! ;-P

Drömmar som man aldrig vågade drömma

Fredagen den 27 Juli
 
Hej!
 
Idag så hae jag en plan på att bara chilla med Dino, Så det blev skrittur runt gropen barbacka med hackamoret. Vi for bara ut och skrittade lugnt ute i skogen och hade det mysigt, Dino tyckte också att det var chill dock så blev hon lite pepp i backarna men vi gick på på långa tyglar. Men uppe på gropen så provade vi att trava lite, på långa tyglar, ha och där satt jag och skumpade och fattade tillslut tag i manen, iblnad är hon ju omtänksam så hon saktade av fint. Vi gick lite i skogen och klättrade lite, det var en av de saker jag trodde var helt omöjligt att få Dino till att göra till och med för ett år sedan men se på oss nu. =) Underbart med framsteg. =) Efter vår lilla tur så fick hon gå ut i hagen medans jag mockade alla boxarna, fyllde på spån åt henne samt hö, sedan så tog jag mig själv i kragen och satte mig och smörjde nytränset, nystiglädren samt tyglarna, det enda jag skulle behövt nu är ett mässing/guldigt bett då hade det varit komplett. ^^ Uppenbarligen så blir vi bara mer och mer bruna oc blåa ^^ hehe men det är fint! Tydligen så är sadeln kastanjfärgad, då stiglädren jag köpte var den färgen och de passar perfekt
med sadeln. =)
 
pannbandet jag köpte som jag ska ha till nya tränset =)

Utan och innan

Torsdagen den 26 Juli
 
Hej!

Idag så har jag haft en rikigt jobbig dag på jobbet och ville igenting hellre än att få fara till stallet och göra någonting lyckat med Dino, men när jag väl var där så kände hon av mitt humör och tyckte ne i kan inte träna idag! Så jag funderade en stund medans jag sadlade ad vi skulle hitta på och när jag väl var uppsutten ibomlöst med hacket så skrittade vi ut och jag tänkte att vi skulle göra någonting busigt, så vi vände och red åt motsatta hållet och över vägen och sedan vidare mot glädjeskuttsbacken (mot mjäla) och när vi kom till glädjeskuttsbacken så skulle jag fatta galopp med då ville Dino trava, jaha sa jag och vi körde på det tills det blev för brant och då fattade hon så fin galopp <3 väl uppe så travade vi hela vägen bort till storvägen och gick över och vinglade runt på stigen inne i skogen, vi har bara ridit på den en gång förrut så det är ingenting vanligt med Dino verkade tycka att det var mysigt. Vi gick en bra bit och tog samma väg tillbaka, sedan så galopperade vi i några backar och klättrade i sandgropen, klättrade ner i en av groparna och stod där och käkade gräs, härdas ;)
 
Sedan så skrittade vi runt inne i skogen och flummade på och galopperade ute i skogen och flamsade på, vi travade också inne på en liten stig som avslutning gick sedan hem, det blev en väldigt ovanlig ridtur med sånt är välbehövligt det också, det piggade i alla fall upp mig!
 
Hemma i stallet så hade jag Dino lös på gången medans jag plockade bort sadeln och allt, hon är så lydig numera, hon vänder ju själv på gången också när vi har varit ut så jag behöver inte göra så mycket. =)
Hon står kvar när jag går. Idag så kände jag mig på världens goshumör, Dino är inte den häst som gillar att bli kladdad på men idag så viste hon att jag behövde henne, så jag fick pussa lite på hennes mule och sedan ställde jag mig under hennes huvud och la armarna runt hennes stora bog, kliade henne lite och bara stod och kramade hennes muskulösa bog och då så lutar hon sin hals emot min axel och hennes huvud tar i min rygg, en kram var precis det jag behövde.
Älskade häst<3
 
Men sen så fick hon gå in till sig och få en välförtjänad hötuss.
 
 
Nu ska jag bara skriva någon rad om mina skyddslingar, Matilda och Ghetto. Jag känner mig lite ansvarig för dem då det var jag som parade ihop den för 1,5 år sedan =)
Jag har följt deras utvecklig enda ifrån start och jag har alltid trott att Matilda ska fixa det! Nu i sommar har Matilda haft Ghetto hemma hos sig och nu under sommaren så har de verkligen blomstrat, Ghetto en så sjukt duktig häst och förtjänar en människa som älskar henne för den hon är och det gör Matilda, precis som jag älskar Dino. 
Så jag förstår precis hur det känns för henne när de lyckas, Ghetto var rena rama mardrömmen att rida när Matilda började, stel som ett kylskåp och förargad på skänklarna och sadeln och testade hela tiden med att kicka och bocka. Men så kom Matilda och började att rida Ghetto och jag tror att Ghetto blev överlycklig över att ha någon som bara såg henne! Och Matilda har aldrig sett någon annan än Ghetto och deras vänskap har växt och de har utvecklats till ett otroligt team. 
 
 
 
 
26/2 2011
 
 
 
 
26/7 2012
 
Jag tror ärlit talat att ingen annan hade kunnat lyckas med Ghetto som Matilda har gjort och fortsätter att göra. De är så fina <3 Och jag är så stolt över Matilda som kämpat med denna speciella dam. =)

Känslan- när allting flyter på!

Tisdagen den 24 Juli
 
 
Hej!
 
Idag så var jag sugen på att hoppa lite med Dino då hon ska få vila imorgon och har fått gå dagarna innan idag. Perfekt tänkte jag och började sadla upp med nysadeln... Men hon var väldigt hostig på gången så jag blev riktigt orolig men jag tänkte att det kanske bli bättre om vi kom ut och det blev de, hade hacket idag också då det kändes som ett bra val. Så vi gick ut och red på åkern på den lilla planen som är upptrampad. Vi värmde med halvhalter, halter och volter i hörnen, det gick gallant och Dino var böjligare än någonsin. Sedan så skulle vi börja trava och oj så fin hon var! Fina och lugna travsteg och formen och massa rygg, och hon var inte ens hård i munnen! Hon har alrig och jag skriver dte igen ALDRIG gått så bra och fint! Jag bara red lätt och njöt av att ha lyckats så bra med min lilla häst <3 Så då körde vi dressyr där i lugn och behaglig takt. Jag var så nöjd och glad, men efter det så jobbade vi på volt med galoppfattningar och avsaktningar och det gick hur bra som helst och hon var jätte fin men lite tuff i handen. Så vi jobbade på en liten stund och sedan så hoppade vi några hinder, det gick faktiskt rikigt bra dock blev hon lite stark men jag kunde hålla balansen och hoppa med henne idag, känner att jag verkligen är ovan med att hoppa med stöd ^^ Men nu ska vi börja träna upp hoppningen. =D Idag så blev det dessutom bara en landning med korsgalopp så jag är väldigt nöjd med Dino idag! =D
 
Bild som Elin fotade sist jag red med henne, såhär fin var hon idag fast inte lika hård i handen! =D

Stronger then ever!

Måndagen den 23 Juli
 
Hej!

Idag så blev det en travtur i skogen med Dino i bomlössadel. Hon fick ha benskydden idag också och ridturen var helt otroligt rolig! Dino var jätte lugn och vi tog flera mycket fina travstycken. Hon var jätteduktig och taktfast i traven. Dock var hon stark och tung i huvudet på hackamore. Vi kunde trava vart som helst och Don fjantade ingenting heller. Jag använde min nya mobilficka som jag har på armen så jag körde ridlistan under hela ridpasset. Vi körde även en del galopper som gick prima. Men traven var helt fantastisk och jag fick form och massa rygg! Så här stark har hon aldrig varit tidigare. Hurra för våran utveckling. =)

Mini dressyr

Söndagen den 22 juli

Hej!

I dag så har det varit regnskurar här hemma så jag åkte till stallet och mockade hela stallet och hämtade sedan in Dino från hagen, idag så var hon inte så sugen på att komma in. Men hon kom efter en liten stund. Så då sadlade upp henne med nya sadelgjorden som passade perfekt! Vem kunde tro att Dino behövde 120 centimeters sadelgjord...? Men vi gick ut och red en stund, en hel del framridning i skritt och sedan så ville Dino trava så vi travade först i höger varv och hon var riktigt fint. så sedan bytte vi varv och oj oj oj, den traven var helt fantastisk och med yberformed hur mycket rygg som helt så bar hon upp sig helt perfekt! Efter det så tog vi några fina galopper och efter det så kom det massa regn så vi avslutade tvärt och gick in. 
 
Ni får en av galoppbilderna som Elin fotade för en vecka sedan =) sudig och lite springig Dino
 

Massa nytt ^^

Lördagen den 21 juli
 
Hej!

Idag så har jag och min bästa vän Isabell varit till Sundsvall och shoppat. Hehhe det blev en hel del. 
varor... bland annat dessa.
 
 
 
stigläder 145 cm
 
 
stiglädren Hööks
 
Grön grimma cob Euqeen 
 
Blå grimma cob Euqeen
 
Träns som jag blev totalt kär i! 
storlek cob
Euqeen
 
Kolla in pannbandet!
 
Och nosgrimman ^^ 
 
Och ett brunt pannband med guld och stenar
50 kr
 
 
Tyglar Full Hööks
 
Skritttäcke, regn och snö 135 Hööks
 
 
Torsdagens fynd på stadium 
 
piké
 
 
 
 

Rambo muppen

Efter att jag hade ridit Dino så plockade jag fram Rambo för att fara ut med honom en sväng idag igen. Så jag sadlade upp honom med den bomlösa sadeln som Madde lånat hem och for sedan ut. Idag så var han ockås lugn men lite mer frammåt men det gjorde igenting. Vi tränade mer på formen... främst i trav men jag krävde inte det av honom hela tiden, vi fortsatte sedan med galoppintervaller, han var riktigt lugn och fin i galopperna så det var riktigt kul! Det enda som är jobbigt med onom är att han är lite skvettig men när man sitter i en bomlös så sitter man alltid kvar! Men strax innan vi skulle gå över vägen så fick han nå fel på bakdelen och gick under sig med bakdelen men jag lugnade honom snart och så gick vi över vägen utan problem idag också! =) 
 
 
Ni få en bild som jag fotade på Rambo i Hoting
 
 
 
 

Magiska benskydd!

Fredagen den 20 juli

Hej!

I eftermiddag så tog jag mig en tur i solen med Dino. Jag var på ICA och hämtade ut ett ett paket med min nya bruna sadelgjod på 120 cm och de blå benskydden som jag hade beställt i ponny storlek. Frågan var bara om de skulle passaVäl i stallet så provade jag dem och de passade på min lilla "ponny". ^^
Så jag sadlade och for ut med hackamore och benskydd. Och jag måste säga att dagens ridtur var helt fantastisk. Dino var helt otroligt taktfast i traven. Hon var verkligen jättefin! =D Hon travade på i kurvor och i backarna och ftersom hon var väldigt låg med huvudet om än hård så bar hon och lyfte ryggen under hela tiden vi travade och galopperade. Hon var lugn och fin och stabil i handen dock väldigt framtung. Men långsam trav och bra kliv. Galopperna var också jättebra! Så jag antar att det var mina nya benskydd som gjorde susen. hihi ne skämt å sido. =P
 
 
 
 
Skydden på min "ponny" =P

Testhoppa

Torsdagen den 19 Juli
 
 
Hej!
Ikväll så pratade jag ihop mig med Isabell om att rida, men jag var inställd på att hoppa i nysadeln och det var Isabell också intresserad av att göra.
Så jag fixade upp 3 hinder i olika höjder, och efter en stund så kom Isabell och Millan, vi gick ut och värmde lite vilket Dino hade behövt göra längre men det kom regn så ingen var sugen på att nöta på för evigt. Så vi började hoppa, inga rivningar och det var grymt skönt att hoppa i en rikigt sadel där man verkligen får stöd! Ja men det enda jobbiga var att Dino var superpigg och hård och i landningen få tog hon korsgalopp... störande. Men sen sa jag ne det här blir vårt sista hinder då jag inte vill pressa henn för mycket i nysadeln till en början. Och det sista hindret gick perfekt att hoppa så då blev jag nöjd och vi gav oss där och Dino fick beröm.
 
 
 Ni får en hoppbild från i Juni i år. Det här hindret hoppade vi idag! 

Lugn å fin

Onsdagen den 18 Juli
 
Hej!
 
Idag har Dino fått vila sina två dagar. Så idag så fick hon sig ett lugnt pass. Det blev barbacka med hacket, jag orkade inte byta byxor hemma innan jag for till stallet så jag red i shorts men Dino är ju så stabil och lugn så det är aldrig några problem. Vi skrittade nästan hela gropen. Vi jobbade extrem lite med formen och tog bara en liten trav uppe på gropen. Dino var väldigt trevlig att rida idag, då vi skrittade väldigt mycket på långa tyglar och bara lunkade, jag tränade även på att stå upp i lätt sits i backarna. Sedan skrittade vi lugn hem igen, hemma på stallplanen gjorde vi någon skänkelvikning och sedan hoppade jag av och tog någon bild. 
 
En av bilderna jag tog med instagram och hade alldeles för mycket kontrast i.
 
 
Sedan gick vi in och tog av tränset, jag hade henne lös på gången med dörrarna öppna då hon är så snäll och lydig numera. Jag hämtade skottkärran och hade henne i boxen medans jag mockade hennes box.
 
Sedan skulle jag rida Rambo så jag tog fram honom och skulle provrida i en bomlössadel som Madde fixat så att vi ska kunna prova. Sedan fick han ha vanligt träns. 
Jag satt bra i sadeln, skön var den också, mjukare än min. Rambo betedde sig som en riktigt gentleman idag, lugn och fin i traven och jag krävde till och med lite form av honom i traven och skritten, vi tog även några galopper och han tog alltid rena galopper så det kändes väldigt bra. Jag tycker även att fungerade jättebra på det träns Madde sa att jag skulle ha. 
 
När vi kom tillbaka så var klockan strax efter 7 och då fixade jag iordning Rambo och ockade hans box och släppte in honom. Sedan mockade jag Isors box medans han stod kvar i den så jag fick bråka lite med honom om vart han skulle stå, han är då en knasig ponny, först skulle han ta sig ut genom skottkärran... så han slänga upp ett framben i skottkärran för att klättra i... ne det gick jag inte med på.
 
När jag var klar så gjorde jag iordning hö åt  dino och slänge åt dem en tuss var innan jag åkte hem.

Fräscha upp!

Måndagen den 16 Juli
 
 
Hej!
 

Ikväll så gick jag till stallet och hälsade på Dino i hagen, sedan gick jag in i stallet och smörjde upp nysadeln och mina träns. Jag märkte det att jag har saknat att smörja sadel då min bomlösa är i syntet.
Idag blev jag blev även övertalad att köpa stigläder och det behövs nog! Sean så fyllde jag på med spån och Gunnar tog in hästarna så jag myste lite med Dino och lät henne lika med sin boll i boxen ett tag. Sedan snackade jag med Gunnar om tandläkare då jag tror att Dino kan ha något i munnen som stör när hon har bett i munnen och jag rör på handen. 
Så det ska kollas upp. 
Sedan så ska Matilda vara snäll och göra en ny design åt mig! =D hur kul som helst! Hon har ju gjort den jag har nu och det är ju superfin! Men vi behöver lite uppfräschning nu, jag anser numera att westernbilderna missleder vår verksamhet. Så inom kort så ska det nog vara fräscht här också! Längtar så att jag storknar! =D
 
Såhär blank och fin blev min sadel! =D
 
 

Awesome Dino!

Söndagen den 15 Juli
 
 
Hej! 

Idag är jag så grymt stolt och glad över min lilla dam! Jag kan inte fatta att vi har utvecklats så mycket nu på slutet och idag så satt nästan allting! 
 
Ja Elin var med mig idag och red Nimors, var som vanligt nere i hagen och tränade. Jag tog hacket som jag skrev att jag skulle prova idag. Vi började med att skritta runt och jobba med halvhalter och halter, som vi sedan uttökade till att göra volter i varje hörn och jag fortsatte med att lägga in halter på kortsidorna och halhalter på långsidorna. Jag red utan stigbyglar hela tiden och det gick jätte bra! Till en början så kastade Dino lite med huvudet då hacket är bra mycket vassare än det vanliga 2/3delade vi brukar variera mellan. Men efter ett tag så lugnade hon ner sig. Vi fortsatte med att göra serpentiner med volter i varje båge, Dino var jätte dukigt på att böja sig i båda varven så det var riktigt roligt! Sedan gjorde vi några skänkelvikningar och Dino var jättedukigt på att flytta och lyssna! 
Elin och jag gjorde faktiskt lite kadrill med skänkelvikningarna, hehe.
 
Sedan så travade Elin av Nimors då han var helt slut på. 
Så jag gjorde lite mer skänkelvikningar, när Elin hadde travat av honom så ställde hon sig i mitten och agerade instruktör åt mig. Jga tänkte börja trava och sagt och gjort men jag kände att jag kom upp för högt ur sadeln och kunde på så sätt inte rida lätt lika långsamt så jag stannade och längde lädren till dressyrläder. Men när jag fortsatte så gick det superbra, Dino gick automatiskt ner i bekväm och enligt mig god form. Hon var stadig och inte alls strak i hacket och svarade jättebra mot förhållande hjälper. Jag kunde då började fokusera på att samla upp hennes trav till väldigt behaglig och fin trav med hjälp av min lättridning och förhålland hand. Sedan var Elin på mig om händerna och tummarna så då jobbade jag mer på detta. Dino gick som en dröm och det var verkligen en helomvändning från igår! Jag jobbade först i det lättare travvarvet och sedan med det sämre varvet som gick minst lika bra som det bättre! Jag tycker att jag fokuserade mycket på sitsen och men på vissa bilder fuskar jag mycket!
 
Efter denna underbara trav så tänkte jag att jag skulle avsluta med en galopp, hon fattade direkt men efter en stund så bröt hon av och ville trava. HA Dino tyckte nog också att hon var riktigt duktig och fin! 
Men jag var ju ändå riktigt njöd! Så Elin och jag skrittade av ute i skogen innan vi gick in och mockade.
 
Här får ni bilderna i fel ordning! Det sämre varvet först och bättre sen.
Fotograf: Elin Navén
 
Världens bästa Dino <3 MIn fina fina häst som tar åt sig allt jag lär henne!
 
kollar ner lite väl mycket :P
 
Travade lite sluttande och oj vad fint steg man kan få med lite mer samlig
 
Rak linje mellan armbågen till munnen!
 
Lättridning
 
Måste dra tillbaka skänkeln lite
 
Åååå nedsittning, hon är så snygg! =D
 
sekvensbild 1. fladrar med armen
 
sekvensbild 2.
 
Dinostyle! + lite höga händer.
 
Raksits! glad tjej!
 
Ser frutansvärt fokuserad ut med Dino ser helt fantastisk ut, kolla hennes korta steg!
 
 
Åååå det är så sjukt kul att vi hittade den här sadeln, för ni kan vi verkligen börja arbeta mer med allt! Jag är så stolt över Dino som verkligen tar åt sig allt jag lär henne, hon lyssnar verkligen på mig och vill vara duktig! Hon är min pärla som varit oslipad men nu börjar glimma, jag är så glad att jag har kunnat jobba ostört med henne, i och med detta har hon blivit en så otroligt vacker ridhäst!
Jag älskar min fina Dino <3  
 
 Och stort tack Elin som följer med och stöttar/instruserar och fotar! =D

Åsså var det den här munnen!

Lördagen den 14 Juli
 
Hej!
 

Idag så hade jag inplanerat att rida ut med nysadeln, Dino var lite pigg till en början men lugnade sig mer när hon fick någonting att göra. Vi red i trav och galopp men Dino var ganska bråkig i munnen, det var hon igår också men idag var det väldigt jobbigt,hon hetsade även på mycket så det blev jobbigt.  Ridturen gick alltså inge vidare men vi fick till någon bra galopp och någon lite hyfsad trav. Hoppade till och gick med henne några gånger... Jag tror att jag ska köra bettlös i morgon och se om det blir någon skillnad. Så det blir Hackamore imorgon.
 
 
 

TT

Fredagen den 13 Juli
 
 
Hej!
Ikväll så har det funkat riktigt bra faktiskt! Vi började med att hämta i hagen och hon kom som vanligt lusande till mig när jag kom inom hennes radie (15 meter) Aldrig några problem att få in henne numera =D
Fixade iordning henne på gången med bomlösa och pullargrimman. När vi red ut så var Dino så lugn och fin som hon bara kan vara ibland, så jag passade på att hålla om mer med mina skänklar och träna på det och hon brydde sig faktiskt inte alls om det, när vi värmde upp runt gropen så var hon superfin i formen och jobbade jätte fint i formen. Vi småtravade på långa tyglar i en liten backe sedan jobbade blandat med galopp och trav och Dino var vissa stunder riktigt fin. Vi bråkade lite innan storbacken och galopperade sedan där, jag tänkte mycket på vikten i rumpan och handen precis som Elin tjatat på mig! =) Och hon kortade och rundade sig så fint att hela bakpartiet samlade sig vilket är superkul! Sedan jobbade vi mer med traven och tog galopp i en brant backe som vi gjorde förvänd i följt av trav uppe på gropen. Vi blev sedan förföljda av en stor traktor så vi galoperade ifrån den och saktade sedan av till trav och mötte sedan en stor lastbil som kom och brummade på i leran. Efter det så tog vi två galopper och som vanligt avsaktning till trav och samla traven för att sedan gå över vägen och skritta hem. Dino valde samma väg som alltid hem och vi chillade på ute i skogen och när vi kom hem så blev det massage och lite hö innan vi gick ut på stallplanen och körde lite NH, hon var väldigt uppmärksam om försökte men jag känner att hon har tappat mycket på "backen" så den ska vi fila på mera nu tills vidare, när jag kände mig klar så gick vi steg för steg in i stallet och Dino fick lite hö och stå i boxen och ta det lugnt! =)
 
 
Bild från i Juni då jag och Matilda red! 
Foto: Matilda

Muppisen

När jag kom hem så kastbytte jag kläder och dro iväg till stallet då jag var riktigt sugen på en ridtur med Dino, Eftersom jag hade ganska lite tid så blev det barbacka och 3 delat, Dino hade ju dock stått sedan i måndags så hon var piggelin, men det var inte så farligt, vi fick jobba på ganska bra och hon var duktig, det blev en hel del galopp men även trav då vi hade "bråttom" Hon var lite tuff i munnen idag då jag försökte komma loss med handen men jag planerar att rida mer i sadlarna framöver... Men typ i alla fall en dag i veckan rida barbacka.
 
Dino fick välja väg hem och hon tog självklart den mysiga genom skogen och skrittade så lugnt och fint hemåt! På stallplanen så körde vi några skänkelvikningar, nu är jag riktigt taggad i att träna på typ allt, hoppa, traven, galoppen, sadel, formen, eftergiften och skänkelvikning, får försöka göra ett schema :P
 
Men det är bra att jag är taggad!
 
'
Ni får denna bild, när jag invigde schabracket och lindorna... 
*självkritik: vinkla ner händerna så att underbarmen hamnar i lodrät linje med Dinos Mun! 
Annars så är min häst sjukt fin! <3
 
 

NH för alla!

Torsdagen den 12 Juli
 
 
Hej!
Idag så var jag ut till Emma igen och hjälpte henne att lastaträna Quixtep, till en början så var hon ganska tjurig och stannade och stretade men efter en stund så var hon uppe, jag kände att på slutet så var hon verkligen lyhörd på inkallning och jag behövde inte ge så mycket vikt utan hon följde med mig in. Sedan gick vi ut och så körde Emma en vända och då blev det ännu nån vägran. Men det gick vägen då också och då var det min tur igen och då fick jag tjura med henne då men hon ble ännu mer lyhörd och följde mig in genom kroppsspråket. Så efter det så körde Emma igen och då gick det superbra, tror det tog det bara 2,5 min! Typ rekord så då var vi jätte nöjda och Emma vart glad så det kändes jättebra! Efter det så snackade vi ett bra tag innan jag drog iväg hemmåt, då hade vi håll på i kanske 2 timmar och snackade i 1 timme till, så trevligt kan man ha det! =)
Det är kul att Emma är så intresserad av nh och att hon vill köra sånt. 
 
 

Något som jag är duktig på!

 Onsdagen den 11 Juli
 
 
Hej!

Ikväll så besökte jag Matilda och Ghetto, jag följde även med henne ut till en ridplan där jag fotade dem. Ghetto har blivit superfin i hullet, pälsen, formen och traven. Så hon verkar må superbra hos Matilda!
Men det som var mest roligt var när vi kom tillbaka för då höll Emma på att lasta sitt dräktiga sto men det gick ingge vidare, tillslut kände jag att jag inte kunde hålla tyst längre så jag frågade om jag fick prova och det fick jag. Jag började med att gå fram och hälsa på henne och klappa henne med stötte bort henne när hon puffade på mig. Sedan körde jag igång gick frammåt och när hon vägrade så la jag mer och mer vikt i grimskaftet tills hon tog ett steg farmmåt, då släppte jag helt och berömde henne ordentligt. Sedan gjorde jag samma sak igen och igen och igen, den enda gången det var problem var det så jag var uppe på rampen och hon vägrade då la jag så mycket vikt att jag halkade till men jag släppte inte vikten och tillslut tog hon ett steg. Vi gjorde så tills hon stod på släpet och hon hade inte backat en enda gång utan vi tog bara ett steg i taget. Jag kände mig väldigt lugn och stabil just då och förmodligen så kände hon av det och litade på mig! Det kändes riktigt roligta att jag lyckades och Emma frågade om jag ville komma och hjälpa henne nån fler dag och det kan jag förhoppningsvis göra! =D
 
Quixtep (som jag lastade) och Ghetto för ca en månad sedan.
 
 

Känslomässig inverkan

Måndagen den 9 Juli
 
 
Hej!
Eftersom det tydligen ska regna imorgon och resten av veckan så tog jag mig friheten att fara ut med Dino, hon var glad och kom till mig i hagen. Hon har ju fått stå hela helgen efter vårt jobbiga pass i fredags. 
Vi gick glatt in och började fixa iordning, tog min bomlösa idag då jag känner att vi måste träna på lättridningen. Men när jag skulle ut så fick jag en del påpekningar från G om att jag borde betsla upp Dino till Cressendobett vilket känns som dårskap enligt min mening, Dino fungerar bra på både 2 & 3-delat numera och vi har jobbat länge för att kunna betsla ner till detta. Visst så kan Dino bli hård i munnen och dra men många gånger beror det på att jag blir för hård i handen. Men sen så tar det tid att träna bort hennes travmun som är tränad till att gå emot bettet.
 
Så jag blev ganska upprörd över förslaget och red därför iväg... Dino kände självklart av min irritation och kutade på i full kareta och det tog bra lång tid innan jag lugnat ner mig så pass att hon kunde börja slappna av. Vi arbetade först lite med formen och travade lite här och var och hon var klockren ifrån första traven. Vi tog en galopp också men efter den så blev hon lite velig om vad vi skulle göra så då fick vi stanna av och börja om med ifrån skritt. Men efter bara en liten bit så hade hon lugnat ner sig och vi fortsatte då att arbeta med traven och i backen så fick hon galoppera. Jag tänkte mycket på handen idag och att inte låsa mig för mycket. Vi fortsatte med traven och nästan hela varvet runt gropen för att där vända och gå samma väg tillbaka, med någon galopp och sedan mera trav. Iprincip under hela tiden vi travade och jag red lätt så höjde hon ryggen och sänkte huvudet, superkul med att ryggen arbetar!
Men det absolut bästa är ju där man ska gå över vägen och där travar vi jämse med vägen och där går hon superlugnt och fint och lyssnar toppen. Även när man kommit över vägen och ska skritta hem, då väljer hon den väg hon helst vill gå, hon tar inte den kortaste vägen hem utan hon går en lång omväg bara för att den vägen är inne i skogen och mycket mysigare, jag hoppade även av innan vi kommit tillbaka till stallet och gick med henne lös enda hem. Min fina häst som är så duktig så  <3
 
Ni får en av mina favoritbilder från nu i Juni! 
Foto: Matilda
 
 

Tålamod

Fredagen den 6 Juli
 
 
Hej!
Idag så slutade jag tidigt från jobbet, så jag var hemma halv 12 och strax innan 12 så hade Elin kommit och plockat upp mig. Vi åkte sedan till stallet och hämtade hästarna, Elin skulle rida Nimros igen. Jag hade nysadeln.
Vi började med uppvärmning, jag red utan stigbyglar en längre stund och jobbade mycket med halter men efter en stund så började Dino rusa och dryga sig när vi vände ifrån spåret, och hon ville heller inte göra skänkelvikningar så det kändes ganska jobbigt. 

Jag gick sedan bort till den volt jag red på sist jag red i sadel och jobbade där en stund, först gick det superdåligt och sedan gick det bra och bättre men efter en stund blev vi bara tröttare och tröttare samt uttorkade. Och jag fortsatte ändå dum som man är... så allting blev bara pannkaka och då när Elin skulle hjälpa oss så orkade ingen av oss och jag blev så förtvivlad och ledsen över det. Dino känner mig och smittas lät av mitt humör så ju mer jobbigt det blev så försökte hon ännu mer trots att vi inte orkade. Så vi gav upp och jag avslutade med en galopp som allti funkar bra så att vi i alla fall fick någonting bra gjort innan vi skrittade av. Elin var dock tålmodig med mig/oss som tur var. 
 
Vi for sedan till snippern och badade.
 
Jag tror inte att jag har haft ett sämre ridpass än det här... vänta nu här, jo det har jag men nu när Dino kan trava så känns allting så fel när hon inte gör det!
 
En kombination av för lite sömn, uttorkning och frustration ger inte bra ridpass.
 
 
Men det blir nya tag nästa vecka... då Dino får välförtjänad vila i helgen. Dock så kan det bli att hon får vila längre då det ska regna i början på nästa vecka.
Så hoppas jag att Elin kan hjälpa mig en annan gång då vi behöver jobba med en hel del, speciellt jag.
 

Mys i skogen

Torsdagen den 5 Juli
 
 
Hej!
 
Jag hade egentligen tänkt rida barbacka på söndag men eftersom det ska regna så fick Dino sin skrittur barbacka ikväll.
 
Bild innan jag for ut, taget med Instagram
 

Det ble bara en lugn tur ute i skog och mark ca 6 km.  Vi jobbade lite med formen men inte direkt mycket.
Vi tog också en galopp innan vi lugnt skittade hem.
 
Även detta en bild ifrån idag med instagram. 
Här vid gropen.
 

När vi kom hem till stallet så masserade jag henne och mockade 3 boxar och fyllde spån åt Dino.
 
Imorgon kommer Elin och hon ska rida Nimros och jag ska rida dressyr med Dino och förhoppningsvis få bra tips från Elin. =D Det ska bli kul!

Jobba hårt

Onsdagen den 4 Juli
 
 
Hej!

Idag så hade jag tänkt rida cavaletti men när jag väl hade suttit upp och började värma så blev det mer och mer jobb på volt med dressyr, genomställning och form.

Jobbade först i det bättre varvet, först med skritten och sedan traven och vidare upp i galoppen, jag tänkte på det Elin sagt om sittsen och handen och gjorde lite fattningar och avsaktningar.
Sedan bytte vi varv och och jobbade hårt med genomställning, gjorde det här som Helen sagt till mig, vikten i ytterstigbygel, forma för innerstigbygel och stabil ytterhand och sedan leda med inner handen. Då fick jag riktigt fin ställning på henne och hon formade sig bra! 
 
Och då jobbade vi med både trav och lite galopp, dock så blev hon lite springig på volten i galoppen. 
 
Sedan så gick vi över bommarna, travade dessa och fattade sedan galopp och hoppade ett litet hinder.


Vi hoppade några gånger och sedan gav vi oss.
 
Hoppbild för en månad sedan
Foto: Matilda

Formad med mina händer

Måndagen den 2 Juli
 
 
Hej!
 
Ikväll så blev det en lugn skrittur ute i skogen barbacka. Jag gillar verkligen hur jag har format Dino, hon är ju en klippa numera, kan skritta lugnt ute i skogen på långa tyglar, hetsar inte i branta backar då jag lutar mig fram. Ja det är då bra skönt att det är endast jag som ridit henne dessa 3 år. Vi skrittade runt ute i skogen ikväll och Dino stannade vissa stunder och myste. Sedan så jobbade vi lite med formen ute i skogen också och det gick även bra! Det enda jag känner att jag behöver är att sätta igång "bakvagnen" ja bakbenen då men jag ska fråga Elin om hon har något bra tips. 
 
Vi mötte några bybor ute på vår tur som vi stannade och pratade, de frågade mig om jag verkligen våga rida barbacka men då sa jag att hon var så snäll så och trafiksäker till 1000. 
 
När vi kom tillbaka hem på stallbacken så gick vi ner i paddocken och tränade ställning på mindre volter oxh tillslut så gav högervarvet med sig och då fortsatte vi med lite skänkelvikningar och precis när jag skulle avsluta så gjorde hon en så otroligt fin flyttning, den verkligen flöt som en dans, ni hästfolk vet ju hur det känns. Men för er som inte vet hur en skänkelvikning känns så känns det som om hästen dansar vals i sidled. Dino gjorde den så fint så jag blev riktigt rörd över hur duktig hon blivit, jag är så glad att jag har fått jobba med henne på mitt sätt och att hon lyssnar så bra på mina hjälper. Ibland kan ju munnen och handen vara i olag men det är inte mer än naturligt.
 
 
Jag och Dino igår <3, jag pratade med Elin här. 
Foto: Elin

Elin och Nimros

Här går han riktigt fint =)
 
 
 
 
 
 

En genomkörare

Söndagen den 1 Juli
 
 
Hej!
 
Å hej vad tiden går fort! Nu är det redan Juli! 
Idag så har Elin varit med mig till stallet, hon fick låna Nimros och rida dressyr på honom. Och tro mig, det behöver han! Han är så stel och bäg.
Elin är ju så perfekt att rida honom då hon är så harmonisk och samtidigt väldig envis, så hon och han blev en bra kombo då Nimros började med att testa henne men hon körde bara på och jobba med honom så han vann aldrig, sen så är hon ju så lugn i sättet att även om han blev lite frustrerad så blev inte hon det, det skulle jag inte fixa utan jag skulle nog bli frusterad. Men Elin är ju riktigt duktig också! =)
 
Ja jag red då Dino samtidigt och vi red på åkern, Jag hade klätt upp Dino i sitt nya schabrak och lindor så hon  var supersnygg! 
 
snyggt! =D
 
Vi skrittade riktigt länge och kände oss för, måste ju skriva att det här var andra gången vi red i sadeln och att jag började med att rida utan stigbyglar vilket gick riktigt bra dock så var Dino rikigt pigg. Men vi med volterna och sitsen samt skänkelvikning. Det gick ganska så bra men ena voltvarvet var kämpigt, Elin gav mig massa bra tips om min sits och hur jag skulle göra, det kändes riktigt skönt att ha någon som kunde säga till mig om saker då jag sällan har någon som gör det.
Elin skötte Nimors utmärkt, hon var bestämd och visade vart skåpet skulle stå vilket är viktigt med Nimros. 
Hon gjorde en hel del volter för att ställa igenom honom då han är ganska så stel. Men hon gjorde ett superbra jobb med honom och i slutet av passet så kunde han ställa sig lite i alla fall och det är ju alltid någonting! =D Hoppas hon vill komma och rida dressyr med mig fler gånger! =)
 
Här kommer bilder på Mig och Dino som Elin har fotat! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snygg i turkos! =D
 
 
 
Fotograf till alla bilderna på mig och Dino: Elin Navén
 
Jag får inte upp bilderna på Elin och Nimros men ni får dom om någon dag! =)
 
 

Hoting

Lördagen den 30 Juni
 
 
Hej!
 
idag så följde jag med Madde och Gunnar till Hoting då de skulle tävla två av sina hästar, jag hade med mig kameran så jag fotade en hel del så ni ska få några smakprov på båda grabbarna. Rambo som gick i lopp 2 blev diskad då han började galoppera i första kurvan och inte ställde sig tillräckligt snabbt. 
Nimros galopperade också lite men blev inte diskad men flera andra blev diskade så han tog en 8:de placering och fick prispengar. 
 
 
Tog den här bilden på Nimros genom springan mellan boxarna när vi var där, jag tycker verkligen om den.

Gammsurhäst´n

Fredag fortsättning...
 

Hade myst lite med Dino innan jag red ut på Rambo, då stog jag och kliade henne på halsen och hon kliade mig med läppen på armen,axeln,skuldran och nacken, söthästen. Riktig mysstund!
 
Efter att jag hade ridit Rambo så skulle jag rida ett dressyrpass barbacka med Dino och jag hade taggat supermycket men det hade börjat regna lite lätt, jag brukar inte rida i regnet och nu vet jag varför. Ridpasset var ett fjasko, hon ville inte skritta, inte jobba inte ens ställa sig på volt, det enda jag fick var protest, det blev riktigt jobbigt och ingenting stämde! Jag belv så pass less att jag bara kände för att ge upp men jag har en regel att jag inte får avsluta innan vi har gjort någonting bra. Dock så var det väldigt frestande att bara hoppa av och skita i allt. Men vi proade lite galopp och den gick inte heller och då började hon skygga för en buske, ååå tålamodet var inte på topp, frustrationen var tryckande. Men då bestämde jag mig för att rida ut en sväng då allt kändes så lönlöst. Så vi for ut och tog lite galopper och travade lite och kikade på en tunna som var läskig. Det gick faktiskt ganska bra om än att vi blev sjublöta. Då kunde vi äntligen skritta hem, vi gjorde några skänkelvikningar innan vi avslutade. Så efter det så fick Dino kvällsmat och hö.
 
 

Hjälp träna

Fredagen den 29 Juni
 
 
Hej!
Det blev 2 pass idag, varav ett kommer lite senare.
Blev tillfrågad om att rida Rambo så jag gjorde det först, Gunnar körde samtidigt Nimros, de ska gå lopp imorgon (Lördag)
Rambo var lite ängslig men ändå riktigt duktig, han var mjuk i munnen och arbetade ganska bra. Han ville heslt galoppera och det var helt ok med mig, jag kunde sitta lugnt med glappande tyglar medans han galopperade i kort galopp. Dock så peppade han upp sig när vi var påväg hem så jag hoppade av och ledde honom hem.
 
 
 
Rambos öga
 
 

RSS 2.0