En Pannlampa =D

Idag har jag skaffat mig en nu pannlampa.

Så nu kan jag rida i mörkret så mycket jag vill!

Har inte haft någon vettig än, så det komma nog bli skillnad.

Pappa gav mig ett presentkort på 1000 kr på Naturkompaniet, så att jags skulle kunna köpa mig en riktig en =)
Så idag drog mamma och jag iväg dit och köpte en ordentlig en. Visserligen är det inte en med "lenolium"-batteri men jag köpte till laddningsbara batterier och en laddare så jag ska klara mig! =)

pannlampa

Pannlampan min!

alltihopa ^^
Lampan, batteriladdaren och batterierna =)

Kanske är dags nu ;)

Nu har jag legat på latsidan med bloggandet, tyvärr.
I alla fall så har det hänt en del på ridfronten.
Lördag:
Så blev familjemiddagen inställd pga magsjuka. Så jag var till stallet och red ut med Dino. Hon var ganska piggelin.

Dino och jag i höstas.
Fotograf: Madde =D
Söndag:
Dagen innan första lektionen. Så jag tog en barbacka tur med henne, hon fick ha hackamore. Madde hängde också med =) Vi red upp i skogen en sväng och skrittade, sen red vi hem och red nere på åkern i djupsnön. Prövade på att trava lite men Dino tog så stora kliv så jag höll på att ramla av XD
Madde tog galopp på Rambo i djupsnön, han ser så stabil och trygg med henne på ryggen =) 
Jag blev lite sugen på att prova själv, trots att hon kan få världens damp över att jag inte vill att hon ska springa så fort. Men jag fattade galopp och hon höll sig så lugn och fin, riktigt mysigt! Mjuk/fin och så fort jag höll på att tappa balansen så saktade hon in, efter den lilla svävningen så skrittade vi av och gick in. Jag hängde med Gunnar & Madde till Umeå så de skulle starta Ghetto för sista gången.
Kusken sa att hon var ett krutpaket vid värmningen, så vi hoppades på att Ghetto skulle fixa sitt sista lopp och förhoppningsvis med vinst.
Men oturen var olyckligtvis framme och Ghetto vred lös en sko precis i voltningen, så hon kunde inte springa.

Synd var det!

Måndag:
Uppe med Tuppen för att fara till stallet och ta ut hästarna och lasta Dino. Hon gick på lastbilen utan problem. Sedan så kom vi fram och det var bara till att fara ut och värma Dino i ridhuset. Jag hade nämnligen bokat 2 dressyrlektioner nu under jullovet =) Det var för 3 personer, bra antal i en ridgrupp enligt mig ;) (i allafall när Dino är med)
Dino var upp i gasen och skulle nästan bara springa. Helen (som var instruktör) Fick tjata mycket på att jag skulle ställa Dino inåt eftersom jag red ganska slarvigt, mycket att hålla reda på och en springgalen häst är inte det lättaste ;) Hon var ganska uppjagad då också och ville inte riktigt tagga ner.
Den lektionen kändes inte så lyckad och jag ducshade Dino och åkte hem.

Bild från när vi var på Öor i höstast. Dino passar på bilden 
Fotograf: Isabell

Tisdag: Idag alltså ;)
Än en gång uppe med Tuppen! Och ut till stallet. Jag hade peppat mig själv hela kvällen och morgonen på att jag skulle göra bättre ifrån mig och anstränga mig för att få allting helt rätt.
Fick typ panik när Gunnar hade glömt att he på motorvärmaren på lastbilen! Men den gick igång som tur var.
Kom ut i ridhuset så att jag hann värma Dino i ca 15 minuter.
Idag skulle vi träna galoppfattningar och skänelvikningar, hm intressant :D Idag kändes hon inte lika stressad utan mer avslappnad! Kändes bra!

Vi började med galoppfattningar, Dino och jag fick en egen volt... Mohahaha ;)
började med att fatta galopp och galoppera 1 varv sedan sakta av och skritta ett varv, osv. Jag ökade tillslut så att jag red 2 varv galopp och sedan skritta 2 varv. Vi red sedan på fyrkantsspåret och och travade lite, lite svårt för mig och Dino när hon nu har så svårt för traven =/
Efter det så red vi skänkelvikningar, vilket är kul =) det jag behövde göra var att lägga mer vikt på ytterskänkeln och leda utåt och inte använda innerskänkeln så mycket, då gick hon mycket fint =) Kanske lite ökat men ändå, sedan prövade vi i trav och det gick väl si och så men vi kämpade på och Dino försökte verkligen.
Vi red sedan på en volt och gjorde kryss rakt igenom den i trav, tillslut fick jag till ställningen och hon travade! HURRA!! =D 
Hon travade stundvis och jag fick kämpa en hel del med ställningen, det var helt klart värt det! =)
Skänklevikning från i höstas... hon går för med baken inte bra.
Foto: Isabell


Förmodligen komma Dino ha träningsvärk efter all träning, men hon överlever nog. Hon hade sitt fina gröna schabrak som vi fått från Isabell och julröda lindor på benen, så Dino var supersnygg. Dock Sjublöt av svett efter all ansträngning under passet, men hon stressar upp sig mycket också.
Duschade sedan Damen och lät henne torka till en stund och sedan åkte vi hem =)
Hon har skött sig så bra! =D

Nu blir det vila och mat för Dino! =)
Våren 2009 
Fotograf: jag

Change! =) for the good!

Hösten 2009, 15 oktober Fotograf: Madde =)
En vild häst på en ridplan som levde rövare, som ni kan se så var det ganska jobbigt för oss båda. Hon ville bara springa och det fanns nästan inge hejd på henne. Satt med monté tyglar och ett träns som tog över nosryggen, red i en lite äldre sadel som tillhört en nordis. Och jag hade ingen styrsel på henne så hon sprang ohejdligt.
Notera även muppen som sitter ovan på (jag) som inte ser ut att kunna rida över huvudtaget.
obekväm!

Hösten 2010 6 oktober fotograf: Isabell
Efter en hel del funderingar så har vi bytt en hel del utrustning, där har Madde och Gunnar låtit mig få pröva mig fram. Så för närvarande så rider jag i min egna bomlösa sadel som jag införskaffat, eftersom jag gissade att den hon hade satt och klämde och det gjorde att hon blev stressad och försökte fly ifrån sadeln. ( obs bilden ovanför så kanske ni kan se det )
Jag rider på ett pessoabett och med ett vanligt träns, ibland vid lugna turer kan jag använda tredelat bett eller hackamore.
som ni kan se så är det ett helt annat tempo på denna bild och en lugn häst som verkar må mycket bättre än på bilden ovanför.
Förändringar är oftast bra! Och i detta fall så är det självklart det! =D
Både hos mig och hos Dino, vi lär oss mycket av varandra! Hon får lära mig en sak och jag får lära henne någonting annat =)

Sjuk då =/

Har varit ockuperad hela veckan hittills så jag har inte hunnit vara till stallet förens idag så, och idag så blev jag ju förstås helknäckt av en förkylning! just snyggt! =(
Man jag drog dit ändå och pysslade på med Dino. Hon är så snäll att pyssla och hålla på med =) Hon är typ vandrande lycka för mig ;) haha!
Finns inge bättre än att vara med henne =) hihihi <3
Dagens bild
Dagens bild på Damen =) Hon tyckte de var lite surt att det var en telefon som kom upp ur fickan istället för godis ;)
Hihihi, ska försöka krya på mig till helgen! =)

En förvänd galopp?

Tidigare i veckan så var Dino och jag ut några kvällar och red i mörkret. Hon var super lugn och fin. Riktigt trevligt =)

Och igår så tänkte jag träna lite hoppning med Dino. Vilket skulle bli spännande. Men jag skulle ju såklart försöka få fram de fastfrusna hindren ;) haha
Jag började med att träna lite dressyr, trava och träna på att sakta av. Hon börjar bli riktigt duktig på att sansa efter att vi har sprungit.
Jag började senare med pröva henne med galopp. Försökte fixa lugn en galopp de var lite klurigt. Sedan bytte jag varv och då tog hon fel galopp och kastbytte 2 gånger i kurvorna XD lite konstigt men jag lugnade ner henne och  byte till rätt galopp. Sedan gav vi oss på det mindre hindret som jag hade byggt fram, hon tog dem med storm kan man säga, det gick fort.
Sedan kom Matilda Näslund förbi och frågade om jag ville följa med ut å rida i skogen. Så jag hängde med. Träffade på Madde på Ghetto där ute också. Ghetto var tydligen pigg, när vi kom hem så gick Madde och jag ut på åkern och hoppade de stora hindret. Det som är så kul med Dino är att hon aldrig tvär stannar på hinder det är alltid fullt ös medvetslös ;) hahah ;)
En bild från igår =)
Fotograf: Madde =D
Ne men nu ska jag sova

No time!

Hinner inte blogga om gårdagens och dagens ridturer! Det komma sen!


See you soon =)

Trava <3


Söndag den 5 December -16 grader

Idag åkte jag lite tidigare till stallet. Jag hade bestämt med Isabell att vi skulle ut och träna lite dressyr på något plant ställe.

Hästarna var inne i stallet än så jag snackade lite om foder med Gunnar. Efter det så började jag fixa ordning Dino och tog ur gårdagens flätor, jag drog ut lite på tiden eftersom Isabell tycker att jag är seg men det gick riktigt fort idag.
Madde och Gunnar skulle ut och köra Nimros och Rambo idag så Ghetto ensam fick stå ute i paddocken och mumsa hö, det verkade hon trivas med ;)

Red iväg mot en gammal vattenrenargrop i närheten och började lufsa Dino i skogen innan vi gick dit. När vi kom dit så hade inte Millan och Isabell kommit så jag började träna lite smått. Tränade på att stå lite lätt sits m.m. 

Efter ca 20 minuter kom dom och då hade Isabell fått böka med Millan ett tag tydligen.
Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att träna traven hos Dino medans Isabell red ett dressyrpass. Vi red mest på var sitt håll och fokuserade på hästarna och övningarna. Lite trist men ibland kan det behövas också.
(Isabell och Millan)

Jag började i vänstervarvet och försökte få henne i lugn trav utan att hon ska ta en massa galoppsprång hela tiden. Fick kämpa en hel del med det. Sedan bytte jag varv och där gick det bättre =)
Hon travade rent flera varv, och det kändes helt underbart att kunna rida lätt, eftersom det var så länge sedan jag fått göra det på Dino.
Och att hon kunde hålla traven så länge som hon gjorde... <3 =D
Hon tyckte att det var ganska så jobbigt att trava tydligen för hon var svettig efteråt :O Men inte så konstigt när hon inte har travat på hur länge som helst.
Men hon behövde inte jobba med något annat idag. Utan det blev bara travträning =)
Just ja jag har glömt att skriva att jag har fått en tidig julklapp av mormor och morfar, nämligen en säkerhetsväst som är böjlig! Jag har haft 2 st västar förrut men de har varit så stela så att jag bara själv blivit stel och framåtlutad i sadeln. Men denna är mycket bättre! =D
Dino träning 5/12

Dinomin =)

Idag kom snön.... och Matilda =)

Idag så skulle Matilda komma & rida med mig.
Vi hade bestämt att hon skulle åka upp med Moah runt 14.00.
Så jag åkte till stallet kl. 13.00 för att mocka och ta in hästarna osv.
stod där och mockade tills klockan var runt 13.55 då tycker jag att jag här något konstigt ljud utanför... men jag går ut och finner inget. Sedan kommer Gunnar springande och säger att hästarna var på rymmen. Det var bara till att roffa åt sig lite mat i en burk och ett grimskaft och ut och leta! Jag följde spåren direkt mot vägen och får se Ghetto, Nimros och Rambo springa i bredd på storvägen! Snacka om panik!
Jag ser dom svänga in längre ner in mot Kicki´s stall, jag börjar kuta efter och genar över ett kalhygge och får se Matilda och Moah stå längs vägen, de hade spanat in de tre rymlingarna som hade börjat käka på en åker...
Jag börjar skramla med matburken och Nimros kommer travandes i värdens fart och vill ha mat. En fångad... Moah var snäll och tog honom, sen gick jag och Matilda och fångade in Ghetto och Rambo, sedan gick vi hem. Dino blev överlycklig av att se dem åter, och hon hade inte fattat hur de kom ut... De hade hät ner den översta tråden vi in/utsläppet och hoppat över...

Så äntligen var alla hästarna i tryggt förvar i stallet.
Efter de så gick vi in och fikade hos Gunnar, sedan började jag och Matilda göra i ordning Ghetto och Dino
Vi red en stund på åkern för att Matilda skulle få känna lite på Ghetto =) Sedan red vi ut och red runt gropen =)

Vi tog det ganska lugnt och Matilda kunde hålla sig bakom mig om hon ville.
När vi kom hem till stallet igen så borstade vi och pysslade, vi gjorde lite inbakade flätor både på Ghetto och Dino =)
Ghetto lugn & fin
Snygg fläta av Matilda Sjöblom =)


Ghettos fina fläta

Dinos fläta som ser ut som en sån där bullängd man kan köpa ;)
Den är gjord av mig :P Fläta även hennes svans men den finns det ingen bild på, mohahaha...
En till Bild på Dino där "bulllängden" syns ;)  Fina hästen <3
Ghetto är så lugn och harmonisk när hon får rätt mängd uppmärksamhet :P Speciellt när någon fokuserar allt pyssel och mys på henne =) Se bara hur hon njuter!
Efter att Matilda hade åkt hem så pratade jag en stund med Madde och mockade klart den sista boxen =) och åkte hem kl. 18.00 =P

Fullt ös medvetslös

Ja i tisdags så hängde jag med Gunnar ut på en tur med Dino. Han hade Nimros för vagn. Dino bir som vanligt väldigt pigg när det finns en vagn med i bilden. ;) 

Så Gunnar började trava halt långsamt och Dino dampade och fick ingen styshel på sig... så vi tog en galopp istället. Riktigt kul att kunna galoppera långsamt bredvid en travande häst, hihih. Sedan så sprang vi uppför backen där också tog jag galopp och försökte korta ner den.
Efter en bit så tänkte jag testa att trava lite utan stigbyglar... gick bra... hon travade men ändå ganska hetsigt =/
Sedan gick vi över vägen och red upp mot rakbanan. där tog vi en till galopp, hon tyckte det var skit kul.
Var till ridskolan idag och fick rida Wazoo, helt underbar kille att rida, vi hade cavaletti och det gick mycket bra. 

Sedan så åkte jag hem till Gunnarsstall och pysslade på Dino, hon verkade lite öm om vänstra bakbenet så jag masserade henne en stund. Verkade vara skönt! ;) Tror hon kan ha fått lite träningsverk sedan i tisdags. Blir väl mer massage sen =)
En häst med stort hjärta =) <3

RSS 2.0