Vaccinering

Idag så vaccinerade Gunnar alla hästar! Dino också, så hon får nu inte ansträng sig på minst 5 dagar! Jag som hade planerat att jag skulle hoppa henne idag eftersom jag slutade tidigt. Men mina planer gick åt pipan och jag fick planera om... planerade då snabbt en skrittur eftersom hon bara får skritta!
Hennes framskor har blivit så nötta och båda hade gått sönder så Gunnar drog bort dem, så att hon får gå barbota fram åtminstone tills jag kan börja rida som vanligt igen.
Efter det så det bar av mot komnäs där vi stötte på en massa titt"hinder" sånt är också nyttigt ibland =D Hälsade på Isabell och Millan. Träffade också på min svägerska Carolinn som stannade och pratade en stund.
Jag har kommit fram till att Dino inte är rädd för bilar, vilket är bra =)
Dino ville ju så gärna dra iväg påvägen hem, speciellt över rak banan... Men det var bara till att släppa stigbyglarna och sätta sig ordentligt på arslet och ta tag i henne och vips så var hon en helt annan häst igen ;) Sen när vi nästan var hemma var hon så avslappnad så och kunde gå på alldeles långa tyglar! =D Duktig Dino <3
Söthästen nr 1 <3
Orkar inte he upp nå fler bilder ikväll så det får bli en annan gång =)
Kram & Gonatt
/Bea

Lastförsök 2.0

Ikväll så hade Gunnar och Madde lagt ner rampen till lastbilen och höll på att lastträna Ghetto. Jag blev sugen på att träna Dino lite eftersom hon inte varit upp på rampen sedan februari. Då skötte hon sig jätte bra så jag trodde inte att det skulle bli några problem alls... Men inte då, jag fick kämpa ett bra tag innan hon ens var villig att sätta upp ena bakbenet på rampen. Tillslut så fick jag ju upp hela hon på rampen, så då skulle vi backa ner för att sedan gå upp igen. Sen tyckte hon att jag var för mesig när hon blev förbannad, så då skulle hon inte upp nå mer. Madde kom som en räddare i nöden och löste allt på typ 5 minuter. Min Hjälte! <3 Bestämd som bara den med Dino Och allt löste sig. Lastade på och av henne flera gånger. Tycker ändå om Dino fast än hon kan vara riktigt jävlig emot en ibland, då får man göra som Madde säger " Man måste vara Jävligare än henne! "
Min favorit häst <3 

Imorn ska jag kanske ha Dino lös i paddocken... vi får se hur det slutar!? :P
Kram och gonatt
Bea =)

En mörk o regnig tur...

Det blev en tur med Dino idag. Isabell hade ringt och frågat om vi kunde fara ut typ 4 gånger ^^
Så dom var där innan jag började sadla ^^ Isabell och Millan alltså.
Visste att det skulle bli mörkt så jag hedde på Dino 3 reflexer, benreflexer fram och refextäcke bak =) och väst på mig ofc! Begav oss ut på en tur, Dino höll sig för det mesta lugn och foglig som hon brukar vara när vi rider med dem. När vi kom till storvägen blev vi helt paffa! Det kom bilar och lastbilar i det oändliga! Vi fattade ingenting inte förns nu när jag kom på att dom ledde om E4:an genom Gerdal... lyckat!
Vi kom tillslut över =)
Bild från i fredags! Ridtur
(Dinoöron i skogen Fotograf:Moi! =)
Försökte trava lite lugnt och de gick bra, hon piggade inte på sig, vilket är bra! Mörkret föll snabbt och vi stannade uppe på gropen och kollade på några som var ute med hunden i gropen... mycket intressant. Sen gick vi hem igen för det började regna!
Är trött nu så jag orka inte skriva mer...
Gonatt & Kram =)

En Måndag

Slutade tidigt idag så jag kom hem runt halv 4 for till stallet runt halv 6.
Kom dit och hjälpte Madde o Gunnar lite. Tog sedan in Dino och pysslade och gjorde i ordning henne.
Tydligen så kunde man använda shabraket jag fick med sadeln, kunde lägga in inläggen i den och tada, perfekt!
Skrittade igång ute i skogen och började sedan rida i paddocken. Dino var arbetsvillig men inte het... i alla fall inte i paddocken ;) tränade lite volter och mjukade upp henne. Sedan trava lite, volta i skritt. Tillslut gick hon i form, jobba med ryggen och sökte sig neråt och inåt! Duktig Dino =)
Jag älskar att hon är så rörlig och vill arbeta på det sättet! <3
Blir så paff när man rider andra hästar som inte ett dugg formbara och som bara är stela i hela kroppen.
Avslutade lite med att ta nåt hinder innan det blev alldeles för mörkt, dock var månen uppe och sken upp landskapet. Och slutligen skritta av innan vi gick in i stallet =)
Äldre bild tagen av Isabell Lidberg <3
Kram & Gonatt =)

söndag...

Red Rambo idag, han är ju som sagt lite halt och markerar i traven. Så Gunnar tyckte att jag bara kunde köra dressyr på honom, vilket jag gjorde idag. Red i paddocken tränade volter och forma honom. Gick väl ganska bra... Jag kan inte jämföra honom eller Ghetto med Dino, för hon har jag ju tränat så mycket på volt så hon är mjuk och fin & följsam. Tyvärr känner jag ändå att jag alltid tänker på Dino när jag rider, hur mycket trevligare det är att sitta på hennes rygg :P hahaa
Både Ghetto och Rambo skulle båda behöva mer voltträning för att bli mjukare i sidorna. =)
kommer några bilder ... från i vintras =)
Rambo
Dino <3 =)

Hästar hästar... hästar...

Lördag idag... har fortfarande en sån djurisk träningsvärk i framsidan av låren, huva!
Idag så skulle jag egentligen ta och rida 3 hästar men det blev bara två.
Först så for Gunnar och jag ut på travträning (intervaller).
Han hade Nimros och jag Ghetto. Vi körde lite runt gropen och sen på rakbanan för att träna traven. Jag har fortfarande lite problem med att få henne till att gå i traven i lite ökad trav fast då vill hon ju bara springa fortare.
Aja jag får väl träna lite mer!

Sen blev det Dinos tur =) hade satt upp 2 hinder till så att dom formade 2 studs hinder. Men först så blev det lite dressyrträning i nya paddocken! Det gick faktiskt jätte bra! Dino visste exakt vad som förväntades av henne och skötte sig utmärkt, hon blev väldigt böjligt och formbar =D Det gillas! Sen gick vi över till hagen där hindren stod. Dino tyckte det var jätte kul att hoppa, vi hoppade hinder som var strax under knäna höga. Hon är ju inte så hopp van så vi börjar där =) men hon var duktigt och lyfte på ryggen när hon hoppade =) Hon i rejält eftersom hon tycker att det är så kul att arbeta så ger hon allt hon har.
Hon var riktigt svettig efteråt så hon fick en härlig dusch efteråt, ganska bra faktiskt då fick man bort allt gammal svett som legat och gjort pälsen fet. Hon var mjuk som en kattunge när hon torkade till lite =)
Dino =) kolla i hennes ben! Syns ju att man stretchat henne ;) lr hur?
Kram Bea

Söndagens ridtur

Inte lyckat alls, eller jo lite kanske. I början var hon hur lugn som helst. red bort till Komnäs för att Isabell skulle filma när vi skulle försöka få till nå trav och dylikt. Men hon kändes inte i form alls, dock gick hon bra i form och villig att arbeta åt det hållet men så fort vi skulle trava blev så knölig och ville inte hänga med med sitt vänstra bakben.
Teorier är att hon kan ha varit brunstig eller att hon hade en dålig dag eller så kan det ha varit den där minimala stenen som satt fast under foten på henne.
Jag skulle gissa på den första eller det sista.
För när hon är brunstig så blir hon väldigt lugn.
Men igår så var hon Piggelin med stort flin ;P Aja det kändes i alla fall som pannkaka men det kan ju inte bra bäst alla gånger ;)
Här kommer en bild tagen av Isabell från i söndags! =)

Dubbelt upp!

Torsdag idag! Det betyder ridlektion på ÖOR =) Tydligen hade dom fippla till det det så att jag var utan häst! Men det fixade Matilda när hon redan var där, fick Wazoo, som jag aldrig ridit förut och jag hade en bild av att vara riktigt hetsig.
Men väl uppe på hästryggen så visade han sig vara riktigt foglig, vi hade hoppning ikväll.
Så Matilda och jag bar fram alla hinder... helt ensamma!
Ingen annan i gruppen var där och hjälpte till... inte coolt!
Red Wazoo och han kändes riktigt trevlig, när man är van vid "Dunder"-Dino så är man van med lite väl mycket motor, och Wazzo hade en motor kan jag säga =) men har var mycket kontrollerbar och foglig, vilket är mycket trevligt.
Vi tränade mycket balans över hinder m.m.
Sedan hoppade vi en del, tror aldrig vi har fått hoppa sådär högt förut!
Riktigt trevligt, vi hade ju Camilla och hon är ju verkligen en bra instruktör! Och påhittig dessutom, vilket är så spännande, känns som att vi kommer någon vart nu! =)
Sedan efter ridlektionen bar det av hemåt mot Gunnars stall! Till nästa ridning, nämligen Rambo, som jag skulle försöka mig på lite dressyr i nybyggda paddocken! Han är lite halvhalt så jag försöker ta det lugn med honom och då tyckte Gunnar att jag lika gärna kunde köra dressyr på honom. Förhoppningsvis så ska han få några fler lektioner =)
Sen när Madde komma hem så kanske man får ta och ge henne lite dressyrträning ;) hihihi!
(Rambo i vintras) foto: Mig!
I alla fall så gick det ganska bra med Rambo och dressyren, men det behövs mer träning kan jag säga direkt...
Myste sedan med Min favorithäst Dino <3 en stund innan jag behövde åka hem!
Kram! <3

Lektion för Åsa

Idag så skulle jag & Isabell få rida för Åsa, vi bestämde tid: 19.00 och plats: stora planen ovanför Åsas hus. Sagt och gjort, vi möttes alla tre där och satte igång.
Redan när jag skrittade dit så kändes Dino lugn och harmonisk, så jag hade en känsla av att det skulle gå jätte bra!
Åsa drog igenom viktiga punkter, om de tre sittbenen, händernas höjd, axlarna bakåt, ut med bröstet, upp med blicken, framåt med tårna och mycket mer.
Vi red bara på volt, först på var sin, men sen red vi på samma. =)
Foto: Isabell Lidberg
En bild från i fredags, men den är inte nå vidare skarp.
Vi började med skritta. båda varven, jag fick mycket påpekningar om att höja händerna och he bak axlarna. Men efter ett tag så flöt det på ganska bra =)
Så fort jag satt rätt med avslappnade ben och lite högre händer så gick hon hur fint som helst!
Lugnt och avslappnat och bjöd till och med till med formen! Vi arbetade också i trav i båda varven!
I det första så behövde jag sitta mycket för hon började passa annars men i andra varvet var gick det hur underbart bra som helst.
Lugn trav och jag kunde rida lätt, gick stund vis i form. Det är så sjukt roligt när det funkar!
Vi körde också i galopp båda varven, i höger gick det mycket bra, men i vänster gick det åt skogen tycker jag, hon bara genade men Åsa sa att hon gick bra och att jag inte skulle använda skänklarna, tydligen använder jag hela skänkeln när jag använder den men på Dino så ska jag bara använda underskänkeln för att hon inte ska ta det som framåt drivning.
Foto:Matilda Sjöblom
En bild från westernfotograferingen, för att jag inte hittar nån riktigt bra bild...
Kram & Gonatt!  =)

Ghetto

Nu när Madde har åkt utomlands så har jag tagit på mig att träna några hästar utöver Dino tills nästa vecka.
Idag så var det Ghettos tur =)
tog först en promenix ute i skogen för att sen gå tillbaka på gården för att rida i paddoken!
Red då dressyr och började mjuka upp henne, gick ganska bra tillslut =) då tog vi oss en tur på rakbanan så att hon skulle få trava på lite, och hon var pigg som bara den! Bara till att stå upp och hänga med! Ghetto tyckte det var sjuk kul, öronen rakt fram hela tiden! Hon var lite svettig när vi kom hem!
Ghetto i egen hög person! =) (Dino i bakgrunden) ;)
Kram! =D

Ginger <3

I lördags så skaffade jag en liten bäbis! En liten kattunge som jag döpt till Ginger! Vi åkte enda upp till Husum för att hämta hem henne! Redan när hon fick komma utanför buren så hoppade hon ut och började utforska vårt hem =) Hon har hunnit blivit jätte social under den lilla tid hon varit hos oss =)  Jätte sällskapssjuk och vill alltid vara med mig =) Sötaste kissen någonsin <3 Och hon påminner så grymt mycket om min barndomskatt Pipen! <3
Ginger blev jätte rädd när hon först såg Sam, men de börjar bli vänner nu =)
Första dan, man blir trött av att härja...
utforskar fotöljerna =)
Buskissen min =)
kram på er!

Fredags mys till häst =)

Ja det blev en fredagstur ändå! Med lite bildbomb!
Här möter vi våra vänner! =)

Dino och jag, det är klippt ur en film som Isabell spelade in. "SÄMST KVALLA"
Aja När hon kommer ner med huvudet så blir det lättare för henne att komma med med bakbenen!
Hon var inte så pepp på att trava på volt idag, det var inte som sist! =/ men hon travar i alla fall, och det är det viktigaste!

råkade hitta världens snyggaste bakgrund när vi trampade lite i sanden! Vacker Indeed?
Isabell och Millan
Foto: Jag =D
Solnedgången!  Sen blev det svart =/

Snart!

Ska försöka få Isabell till att filma nu när jag rider Dino nästa gång jag rider, för att ni ska få se hur allting har förändrats! Har några filmer på när jag rider henne i hockeyrinken i augusti förra året. Jag har ju i princip bytt
allting som hon hade på sig från början... =)
Foto: Matilda Sjöblom

Ny ridinstruktör

Bjuder på denna bild! Jag och Chester för 2-3 veckor sedan =) Matilda i Bakgrunden!
Foto: Josse =)
Idag så har vi fått en ny ridinstruktör på ÖOR, hon ska ha oss enda till jul verkar det som.
Camilla heter hon och hon var hel super! Vi fick göra en massa roliga och lite mer invecklade grejer. Vi hade cavaletti så det blev mycket bommar och trav m.m. En väldigt intressant ridlektion skulle man kunna säga, jag red Donna! Camilla gav en många påpekningar, jag red först med väst men fick ont i ryggen och allmänt dålig sits så jag tog av den och då blev allt mycket bättre och lättare! Hon tyckte till och med att jag fick bättre sits utan. Hon gav en jätte mycket beröm efter lektionen =) antar att det är bra!
Dino gumman <3

RSS 2.0