DressyrMillan

Staring Millan & Isabell =)
millis
millsen
dressyen
nom nom
redigerat ?:P
redigerat =)


så grym!
diggar denna bild mycket
Mina bilder som jag tog i fredrika i Isabells stuga =)
solnedgång

lite fler bilder =)

flytta rumpan på Nimrossen gick det hur bra som helst på andra försöket =)på plats, lugn & fin kille =)
ett foto som jag tog när jag var ute i skule med Moah, det här är Zorba som Moah är medryttare/kusk till =) Dom ska tävla på Söndag på Solänget, kom och heja på dem =DA perfect day to ride =)

Tisdagen den 23 Augusti

Hej!

Var i stallet runt 10 imorse, Gunnar hade lämnat damerna inne så Dino hade sällskap tills vi gick ut. Beslutade mig för barbackaridning idag då det bara kändes bra, blev sidepull då och vi skrittade på ute i skogen, innan hon fick börja jogga lite, jobbade på lite med formen och vi red kanske 1,5 varv runt gropen, ätte mysigt och jag njöt verkligen av turen, blev 2 galopper ockdå dock så strulade hon lite med fotarbetet så hon tappade den första gången men andra gången gick det jätte bra =) Hon fick faktiskt till traven superbra en stund, mycket beröm till Dinomin =)
När vi kom hem så körde jag lite NH med henne i paddocken och filmade, måste skaffa youtubekonto så ni kan få se :P
Efter det så släppte jag henne och tänkte att hon skulle springa och busa lite, med det orkade hon inte :P lathästen :P
bilder från idag =)
minen =)
tro det lr ej så kom hon emot mig när jag manade på henne Xd"Hej matte vad gör du? =) "


nam nam =)
äta gräs de e härligt de =)
sen så fick hon gå ut i storhagen =)
lillplutten =)
lillgrabben Nimros =)


och vi gick och fikade. Jag blev utnämnd till förste lastare =) Tack Madde
Efter det så tog vi in Nimros och jag körde först lite NH med honom i paddocken sedan styrde vi stegen mot lastbilen och första försöket så gick det inge vidare men då bac kade jag honom innan han hann backa själv... och körde lite fler övningar innan jag gick upp igen och å klev han på utan problem =)


Fick lasta honom när vi skulle hem ifrån Dannero också gick bra han hade bara lite bråttom =)

"Dino du kittlas" =D

Måndagen den 22 Augusti

Hej!
Tog ett lite senare pass idag eftersom det regnade hela förmiddagen, så jag hamnade i stallet runt halv 6. Hästarna stog då inne och jag börjde gosa lite med Dino, kliade henne på halsen/mankammen och sträckte fram armen så då kliade hon tillbaka med överläppen som när dom muddrar en. Först på armen och sedan på magen, och eftersom hon var så försiktig så kittlade det jätte mycket, så jag stod där och klide henne och hon kittlade mig. Ibland brukar hon kunna försöka använda tänderna men då brukar jag säga nej för det nypps ju :P men idag var hon jätte duktig och jag tror att vi båda fann det mysigt =)
Tog ut Nimros i paddocken en stund och körde lite NH eftersom han ska ner till Dannero imorn och rönkas... Jag hänger också med så vi får väl se vem det blir som lastar.
Sedan gjorde jag Dino klar för ridtur, tog 3-delade idag, var länge sedan det användes men det funkar ju bra. Skrittade fram ganska länge och sedan fick hon jobba på lite som hon ville innan jag försökte få henne att trava. blev inte så mycket av det men men. Sedan mötte vi en ung crossförare och hans familj med hund som var ute och gick, jag blev så glad för så fort han såg oss så stannade han i vägkanten och stängde av crossen! Fantastiskt att vissa unga har vettet men inte de gamla... Hade ju Dino då så jag var inte direkt orolig men jag hejade och sa att det var bra, Dino brydde sig inte om krossen utan blev rädd för familjens lilla hund XD knashästen min <3

småöronen

Bild från kvällens ridtur, bild från toppen av glädjeskuttsbacken =)

Efter mötet så startade inte killen crossen förens jag var 150-200 meter bort =) hur bra som helst ju! Stolt man blir!
Sen körde vi galopp, vilket Dino tyckte var super kul. Jag hittade en lite större pöl som vi först gick över så vände vi och satte av i galopp och då provade jag att hoppa över pölen, Skitkul tyckte Dino :PNi får en galoppbild från den 10 i 8 när Matilda fotade oss =)
dukti hästen =)
jag ändrade vår rutt också så vi sprang vägen mot mjäla istället för att köra 1 till varv runt gropen. Red den backen Isabell och jag kallar glädjeskuttsbacken, där ställde jag mig upp i lätt sits och manade på henne, hon gav verkligen allt! full fart och öronen slickade bakåt och sedan saktade vi in och galopperade en bit till innan vi gav oss med galoppen  och klättrade lite i sanden innan vi skrittade hemmåt.
dunge

påvägen nerför backen in i en jätte fin dunge =)
Tänkte försöka komma ut med henne imorgon innan vi far till Dannero med Nimros.

lite grann

Lördagen den 20 Augusti

Hej!
Tog en tur till stallet idag igen och red min Dino, hon var lite halvskum inne och ganska uppstressad. Så hon var lite jobbig idag, väl sadlad och klar så gick jag ut på gräsplanen och red runt där, körde lite trav och avslutade med en liten galopp, kände inte för så mycket mer än så faktiskt. Dino verkade också ganska nöjd med att gå gå ut i hagen igen efter att vi hade kört ett litet pass.

Dino och Rambo

Fredagen den 19 Augusti

Hej!

Red först ut med Dino och tränade lite tittmoment och tillit... vi tittade på en stor grön marberedartraktor, som hon ganska gladeligen gick fram till och nosade på. Men den stod på en pressening och det var den som var läskig så den fick vi hålla på med en stund innan hon satte upp hoven på den =) Duktig häst =) sedan blev det lite plöträning också men det gick faktiskt riktigt bra!
dukig dam =)

¨
rätt med bakbenet annars brukar hon kunna släppa bakbenet för tidigt. står upp i lätt sits.
Men vi fortsatte och galopperade Och satsade på lite trav på slutet innan vi skrittade hem, det är det lilla som räknas =) Väl hemma har hon reagerat lite på byggställningen och lite plankor så vi var och nosade på det också =) Hon skötte sig jätte bra så vi nöjde oss där.
Sedan så bad Maddes fara ut och klättra med Grabbarna, alltså Rambo och Nimros. Jag red Rambo och Matilda red Nimros, han är så snäll så =)  Vi red runt och jag visade Matilda lite nya ridvägar =)
Rambo är vad jag kallar ett riktigt nervrak och den enda jag anser kan rida han är Madde men bara fara ut en gång sådär går det bra, igår gick det ändå ganska bra. Han e lite kul att när han ska galoppera så går det mera uppåt än frammåt :P
men det var ändå ganska mysigt att få bara trava och kunna rida jämsides med Matilda i trav en stund =)
Men han e en myshäst som är lite på spänn.
Vi stötte på lite mindre trevligheter igår men det tänker jag låta er läsa hos Matilda

En regnig dag som denna...

Måndagen den 15 Augusti

Hej!

Cyklade till stallet idag och hängde lite med Madde, mockade med henne också. Tog sedan ut Dino ur hagen och pysslade med henne utanför stallet. Sedan visade jag Madde hur jag brukar köra NH med Dino och efter det så Skulle vi löslongera henne, men hon var inte alls med på noterna XD Hon brallade runt som en tossing och hade ingen koll på nåt och allra minst mig :P Men men hon är inte löslongerad så mkt. Tillslut efter att hon hade sprungit av sig så satte jag mig uppe på staketet och då blev jag helt plötsligt synlig för hennes ögon :P och hon kom till mig nästan direkt.


bild från i lördags =)
Drog sedan ut på en liten barbackatur som inte blev så lyckad... Hon var mest pigg och ville hitta på någonting annat men jag försökte hålla henne lugn. Red ju dock i en Grimma så det kan ju ha varit därför hon tyckte att hon skulle bestämma ;)  Men Jag blev iallafall nöjd och stolt över henne när hon kunde skritta lugnt hem utan att takta lr vilja öka alls, så det har vi tränat bra på =)
duktigare häst får och jag leta efter =)
Min fina Dinomin <3

Foto: Matilda
Var även i stallet en sväng igår men då myste vi bara och körde lite NH =)  kul kul

Startar om

Lördagen den 13 Augusti

Hej!

Efter gårdagens nedslag så blev det nya tag idag. Jag började med att mocka hela stallet och tog sedan in Damerna i  väntan på Isabell som skulle rida Ghetto. Medans jag väntade på Isabell i kanske en timme så borstade jag upp Dino och tog ut henne i paddocken och körde lite NH började träna på lite skänkelvikningar och att stanna ute på volt. Gick riktigt bra =) Sedan tog vi lunch i hagen, jag 2 äpplen och Dino massa gräs.
idag

Bilder från våran lunchpaus :P

Just då kom Isabell och vi sadlade Damerna och red ut på planen. Jag körde hyffsat lång uppvärmning och sedan försökte jag mig på traven, lite halvknölig till en början men sen gick hon till sig lite. Det var inte lika bra som i Onsdags men vi fick ju till traven så det kändes bra!
Travade på ett tag tills det kändes hyffsat bra och då beslutade jag mig för att rikda ut bara en liten stund för att se efter. Dumt kanskeSåg lite mer ut såhär idag... högre huvud, lite mer >Dinostile med frambenet ;) Snygghästen <3

Även här Foto: Matilda

Det första hon gjorde var att trava - och det kände som en vikt bara lättades och det kändes som att vi var fria. Visserligen så fick hon öka lite men det gjorde inte så mkt.  Men vägen tog slut och när jag bromsade henne så började hon passa =( och då gick det inte att få in traven nå mer, kändes lite surt men så är det men då när jag kände mig lite nedslagen så vände vi hemmåt och jag släppte allt, tyglar och stigbyglar och jag sa till henne: Dino nu orkar jag inte hålla dig, ta det bara lugnt. Och hon bara dog av och skritta med sänkt huvud och lugna trygga steg hela vägen hem =D härligt, så jag blev riktigt glad av det!
Vackrast av dem alla <3 Bild sen i onsdags Foto: Matilda


Stressen

Fredagen den 12 Augusti

Hej!

Eftersom det gick så bra i onsdags med traven så var min plan på att lugnt och sansat rida ut i skogen och prova om vi kunde vara lika avslappnade som på planen. Kom till stallet lite tidigare så att hon inte skulle hinna gå ut och i samma veva så for Gunnar också ut.
Det började bra och hon skittade bra men då hör jag en travade häst komma bakom oss och Dino börjar Dampa och så låter jag Gunnar och Nimros gå om oss, det är nästan värre att vara framför än bakom... Men då när vi inte skulle springa bakom dem så höll hon på att skita på sig. Och det gick inte att få någon form av avslappning från henne vid det laget.
Försökte få någon trav på henne och tillslut så förjade hon lyssna men jag fick lov att uppmärksamma henne hela tiden om vad vi skulle göra, hur vi skulle göra och allt. Och då plötsligt när det stämmer med traven så kommer Nimros och Gunnar igen... denna gång möter vi dem och då höll hon ju på att flyga bort min kära dam.
Väl uppe på toppen av gropen så, blir ingenting rätt, inte ens där där hon alltid brukar kunna trava.
Bestämde mig då att försöka skritta hem med henne och ge henne en värdig chans att trava hemma istället.
tog ett tag att få ner min dam på jorden men när vi nästan var hemma och jag kände att hon var riktigt avslappnad så provade jag traven en bit och det var mycket precitionsarbete kan jag säga... men hyffsat lugn trav blev det =)
Väl hemma så försökte jag mig på att få henne i trav på planen men det gick käpprätt åt skogen, hon var så fruktansvärt förvirrad så det fanns inte i hennes hjärna att hon kunde trava, tillslut klarade jag inte mer och bröt totalt ihop. Jag skyller inte detta på min Fina dam såklart det är inte hennes fel att hon blir uppstressad av att möta andra hästar i skogen och att försöka springa långsamt på de ställen där hon har blivit travtränad på förrut. Det är inte hennes fel.
Vi ska inte stoppas för det, vi ska fortsätta kämpa! <3
Innan hon fick duscha så longerade jag henne så att traven skulle stämma.
Tänker fortfarande tillbaka på den där underbara traven <3
Båda bilderna är tagna av Matilda

Och "poff" så travar vi =D

Onsdag den 10 Augusti

Hej!
Skiver idag om gårdagens som ni kan se ovan.
Hämtade upp matilda och vi beslutade oss för att träna lite på hemmaplan med damerna.
Vi började med att värma ordentligt och sedan drog jag lite sitstips för Matilda =)

Så fick hon börja rida medans jag fotade henne. Gick riktigt bra för dem då och sedan bytte vi och Matilda fotade oss, Dino har äntligen fattat det här med traven nu =)
Så jag red väldigt mycket på fyrkantspåret och försökte korta traven och samla henne lite eftersom hon kan ha så brottom så det slutade med att jag började jobba ner henne lite mera.
Och här får ni se resultatet =D Som jag för övringt är mycket nöjd med.
Alla bilder är också här tagna av Matilda

Dinostile - slänga fram frambenen i trav (som i spanskskritt)

min dunderdam <3
Ser ut som värsta dressyrhästen :P
Som ni kan se ovan så jobbade hon sjukt bra i båda varven och skötte sig superbra! Och hon lyssnade superbra också! =)
Hon var så inställd på trav på slutet att när jag skulle fatta galopp så ville hon hellre trava, söthästen min =D
Ni får galoppbilderna sen!

Ni får gärna kommentera och skriva vad ni tycker och anser om våra framsteg =)

Studentbilder med Dino =)

Bilder från igår när Matilda Fotade studentbilder på oss =) Alla bilder är tagna av Matilda
hennes blogg
http://konjis.blogg.se/Här ser ni hur stor hon är i jämnförelse med mig =) annars brukar hon se så liten ut ;)
avslutningsbild... Sa till Dino att vi skulle posa ;)
vaddå synk? ;) hehe

Home sweet Home

Måndagen den 8 Augusti

Hej!

Nu är jag hemma igen eller jag kom ju hem i lördagsnatt men hamnade ändå i stallet dagen efter, Dino var lite halv putt över att jag hade övergett henne och skitit i vår träning. Så blir hon alltid när jag är borta länge. Var ju borta 9 dagar från henne så jag förstår henne.
Men tillslut så gav hon med sig lite och vi kunde gå in i stallet. Red ut med Isabell som hade Ghetto, vi tog en skrittur som blev ganska lyckad.
Fick sitta upp och prova Ghetto´s nya sadel också, kändes verkligen som att det låg bra på henne.
Men idag så åkte jag och Moah med hennes föräldrar till Sundsvall så jag passade på att inhandla alla sakerna från hööks som vi behöver ;)
Tex den här nosgrimman
Bild från hööks en ny snygg pullargrimma åt min fina dam, säger bara ÄNTLIGEN!
Vintertäcke till damen =)
* grimma
* ett vanligt tvådelat tränsbett 11,5 cm
*köpte även in 2 flugpannband i svart (gummi)
Image01Image01
Har äntligen köpt mig regnkläder som jag kan rida i!
Alla bilder lånade från hööks hemsida
http://www.hooks.se/assets/contentpages/startpage/2011-08-01_h01_tre/2011-08-01_h01.aspx
Maddes lista

* dressyrgjord
* stigläder
*stigbyglar
Vi fick också möjlighet att besöka Equeen inne i sundsvall, fanns sjukt mycket hästprylar! Måste fara dit sen någon gång! =)

RSS 2.0