You know me too well

Måndag 28 Februari

Var till stallet idag igen =)
Erbjöd mig att rida Ghetto idag eftersom som hon bara stog idag, det fick jag men när jag skulle kolla hovarna på henne så hade hon slängt av sig en baksko och när jag kollade på andra bak så hade hon pajat den också så det blev ingen ridning. Men istället så började jag pyssla med Dino tidigare, hade såklart inte glömt henne, hon är viktigast! =D
Så det blev pyssel i boxen och massa mys, flätade hennes svans i en inbakad fläta =)
såhär blev det!
Finflätan ;)

Fick först lov att borta igenom svansen grundligt, men lätt värt, Dino tyckte att det var jätte skönt att bli pysslad med. Satte mig ner i boxen en stund och då kom hon och ville att jag skulle pyssla i hennes ansikte, inte alla dar man får de så det var mysigt.
Sen när borstade pannluggen så blev hon så låg, så låg att jag bara stod där och borstade och myste med henne, vi hade det så lugnt och mysigt. Helmysigt! =)
Efter att vi myst i ett bra tag så gick vi ut på gången därifrån tog jag bilderna!
Fixade och pysslade på med allt möjligt.
Världens underbaraste häst med ett hjärta av guld <3
Tänkte longera lite så jag gick ut i paddocken, Madde hade föreslagit att jag skulle pröva att få henne att trava över bommar, värmde först upp och sedan travade hon vanligt runt mig, sen så bad jag henne att gå över bommarna.
Men hon e lite mupp ibland den där hästen, klev ju bara på dom... försökte och försökte med hon ville inte lyfta på fötterna.
Får försöka fixa bättre bommar senare.
Longerade ett tag till med mycket trav. Men hon blev inte ens svettig. Sen gick vi in och pysslade en stund till.
Hände inte så mycket mer efter det, Dino fick en bit morot och en gonattpuss.
Avslutar med denna fina bild från i lördags! =) Svettbomben & jag
Foto: Madde


Lös... Dino & Bilder

Söndag  27 Februari

Åkte lite senare till stallet idag tror jag kom dit 12. Gjorde stallet och sopade sedan var jag ut i hagen och hämtade Dino.
Pysslade en stund och gjorde henne fin, skavsåren ser mycket bättre ut nu!
Tänkte köra lite NH med henne idag så vi gick ut i paddocken och jag gjorde lite övningar, släppte lös henne sen men hon är inte den sortens häst som rusar runt så fort hon släpps fri, iallafall inte i paddocken. Gick runt en stund och hon följde sedan så började vi löslongera lite och det gick bra här kommer en bild som jag tog när hon cirkulerade =)
Fina steg hon tar!

Hon fick gå i alla 3 gångarterna men tyckte såklart att det var bäst att trava, men hon blev lite väl uppspelt ibland, men det var inga problem.
Prövade sedan att försöka löshoppa henne men det tyckte hon inte var nå vidare kul. Fick lov att gå brevid henne om jag ville få henne att hoppa.
Men men jag tyckte inte heller att det var så kul ;)
Efter att hon tillslut hade hoppat lite så plockade vi bort och gick in i stallet, släpte sedan ut henne i hagen igen =)
Bilder från igår
Foto:Madde

Skritten, lite suddig men jag gillar den ändå! =)


bättre sits ;) Trav...?


Traven- kändes bra att man inte föll av =)


Mera trav, tror att hon måste bredda bak här eftersom hon inte verkar kliva på sig själv... hm...Provade vänstergalpoppen också, gick bra =)


Avslutande bild =) snittsigt läppstift hon har ;)

Tack för alla fina bilder Madde =)


it´s a good day!

Lördag 26 februari

Har taggat hela veckan inför helgens ridplaner, först tänkte jag att jag skulle rida Barbacka, men ändrade mig och tänkte bara tömköra. Sen idag så bestämde jag mig för att Tömköra först och sedan rida barbacka! Smart att göra så, så att hon är väl uppvärmd när jag hoppar upp, man kan ju studsa av! ;)
Sagt och gjort, gjorde iordning henne och körde tömkörning i paddocken, gick riktigt bra faktiskt! Dino var super duktigt och jag kunde värma upp henne bra i traven. Efter att vi hade kört i 30 min så gick jag in och tog av selen och bytte tömarna till vanliga tyglar.
Gick ut och började rida, började rida i skritt ganska mycket, så efter ett bra tag så började jag göra en övning, Dino gillar ju sånna, på båda slutande sidorna skulle jag göra skänkelvikning och på de andra sidorna skulle vi trava.  Kul! Dino fattade ganska snart vad vi skulle göra och var vi skulle göra det! =)
Dagens bild
Foto:Madde
Vi höll på så en stund och då kom Madde =) Vi la på lite mer vikt på bakbenen för att få henne att lyfta dem mera, blev lite bättre resultat än innan! :P
Höll på att träna traven efter det, och det gick faktiskt riktigt bra! =) Hon var jätte duktig! Och jag med som satt kvar! =D
Madde tog lite bilder åt mig! =D
Fler bilder komma sen!
Sedan så kom Matilda och skulle rida Ghetto och jag hjälpte till och gav henne tips och intruerade hur hon skulle göra. Så jag hoppade upp där några gånger, det blev 2 bakutsparkar idag en åt oss var ;) Matilda skötte sig mycket bra idag! =D  Det går mer och mer framåt! =)
Matilda & Ghetto
Foto: jag
Matilda & Ghetto
Foto: jag

Avslutar med en bild på när jag red Ghetto

Turkos & grönt funka ej ihop XD Men mina täckbyxor blev blöta av Dinos svett...
Foto:
Matilda

Up in the blue!

Tjabba!
23 februari 2011

Har varit lite upptagen nu under veckan med att plugga till prov osv. Så Dino har fått vila ännu mera och det ser ljust ut med skavsåren, pälsen kommer tillbaka mer och mer för var dag! Woho!
Så hade längtat efter Stallet såå under hela veckan (hela 2 dar)
Crazyeyes! XD hihi men hon e för söt! Förra vintern.
Fotograf:jag och redigerad av Jag :P
Idag var dagen här! Åkte dit så fort jag ätit mat, hämtade in Dino och selade henne, idag skulle vi tömköra för 2a gången! Spännande.
Drog ut i paddocken med Damen och började att gå runt efter henne hon hade redan då en ganska låg form så jag ställde mig efter ett bra tag av uppvärmning i mitten och fick henne att cirkulera runt mig, det var lite klurigt men jag fixade det tillslut! Bytte varv och det gick mkt bättre! ;)
Då satte vi igång att trava, hon var ganska hög ifrån början men efter ett tag så kom hon lägre och lägre, försökte hela tiden ha henne stäld med huvudet innåt mot mig, också klurigt men hon är ju så villig till allt så hon försöker! =D
Travade runt mig i evigheter kändes det som och kom ner i låg form väldigt bra! =) Vi jobbade runt sådär i ett bra tag, bytte varv och stannade och lite sånt! forsatte sedan lite mer med traven och när det gick som bäst så behövde jag knappt hålla i henne, hon viste att jag ville ha henne på en volt runt mig och att hon skulle trava, jag bad henne böja på sig och det gjorde hon! Kloka duktiga snälla Dino <3
Vi avrundade sedan och skrittade av, vi gick in och det blev pyssel! <3 Sötast i världen är hon ju.
Gunnar och Jag hämtade in de andra hästarna och var väldigt villiga att följa med in.
Hade frågat om jag fick rida Ghetto nu när Matilda inte hade ridit nåt denna veckan, och det gick så bra så. Trodde att det skulle bli världens rodeoritt så jag tog på mig min väst som jag alltid har när jag rider andra hästar än Dino.
Gjorde iordning Ghetto och gick ut i Paddocken, Min plan var att rida dressyr.
Började skritta runt och hon var aspigg, började trava här och var utan någon styrsel!
Hur skulle det här sluta tänkte jag, men efter ett tag verkade jag få lite mer styrsel på henne. Började skritta runt och sedan variera med volter i varje hörn, vända över lite här och där + lite halter som hon lyssnade ypperligt på!
Hon verkade tycka att det var riktigt roligt så jag kortade tyglarna och började träna formen samtidigt! Gick ganska bra, men blev mycket kast med huvudet. Fortsatte byta varv och ändra övningar och pyssla på, tänkte hela tiden på att hon när som helst kunde sparka bakut, men jag forsatte med att trava och då bestämde jag mig för att träna nedsittning i traven!
Sagt och gjort, jag satt ner, hon blev lite fundersam men tillslut så fann hon det ganska behagligt, tränade på det och försökte få henne att hålla formen.
Ghetto förra vintern! Värsta Dressyrpållen.
Sedan så red jag lätt ett tag och då med ännu mer variation av övningar och ridning! kul kul, Ghetto var verkligen jätte engagerad i det hela. Skritta runt några varv och sedan nedsittning igen.
Blev nedsittning rakt av på "4-kanten" Då ni!
Då Visade Ghetto sin bästa sida, fin och kraftfulltrav och går i form, jag insåg snabbt hur jag skulle göra. Det gäller att man har stabiliteten i sätet och sedan en stadig och mjuk hand, orörlig! medans resten av kroppen arbetar, där hittar Ghetto ett läge där hon fortsätter. Super fint och en Suprice suprice för mig som hade väntat mig en bångstyrig Ghetto! Hon verkade ju nästan inte alls störd av att jag satt där och skumpade, snarare intressant övning. Så kul att hon blev så lyhörd, tar traven direkt och sedan sansar och stannar bara vid en djup utandning, helt otroligt!
Dagens eloge går till Ghettos Miracle
Ghetto och en Dino i bakgrunden! Bild från förra helgen.
Damera äger! ;)

Är riktigt nöjd med hästarna idag Båda Damerna skötte sig super bra!
Är i extas! Kram på er alla

Crazytrain ^^

Hallo!

Igår var jag en sväng till Birsta med Moah så jag inhandlade lite hästgrejer =)
4 namnskyltar till Hästarna i stallet, en ny dressyrgjort till min bomlösa sadel och ett länttäcke som jag tänkte att jag skulle ha på Dino =)
De hade inte någon Pullarnosgrimma i cob hemma så det blev ingen sån.
bild från högakustenbron =)
Kom lite senare till stallet idag än jag hade tänkt det, skulle provrida i en lädersadel idag eftersom ägaren ville ha tillbaka den. Så det var bara till att rida fast än Dino fortfarande vilar. Skulle rida iväg och möta upp Isabell för att ha någon som kunde kolla på Dinos steg i sadeln, men jag var så sen att hon kom över till Gerdal så vi gick ner till paddocken och Dino haltade hela vägen hem och även i paddocken så haltade hon det kändes i alla fall så, men uppenbarligen så släpade Dino sitt ena bakben efter sig när hon gick. Kändes riktigt skumt! Men jag hoppade av och ledde henne så såg allt normalt ut, men när jag satt uppe i sadeln så tappade hon baken liksom, sen så fick jag ju våldhålla henne för att hon inte skulle takta & springa iväg... Ovanligt faktiskt!
Så jag gick och hämtade Gunnar så fick han också se skillnaden och han sa ju såklart att hon absålut inte skulle gå sådär konstigt, så vi tog sedan av sadeln och Gunnar slängde upp mig barbacka, vilken skillnad, mycket lugnare och inget släpande av bakbenen! =) Satt mkt bättre gjorde jag också!
Efter en lång diskusion med Gunnar & Isabell så följde jag med Isabell en bit på vägen när Millan och hon skulle skritta hem, Fick lite häst att jobba med påvägen hem men hon var super duktig! Gjorde några skänkelvikningar på stallplanen och hon gjorde dem perfekt, hon tyckte nog att det var skit kul att få "göra" någonting annat än att gå framåt ;)
Tror att jag måste vara galen som rider Dino barbacka efter att hon bara har stått & vilat i en vecka!


Här var det låg form! mkt bra!
bild från några helger sedan.
Foto: Matilda Sjöblom

Vi gick in i stallet och Dino fick stå på Gången och smaska på lite hö medans jag pysslade på med henne, fick lov att borsta henne med en taggigborste för att får bort allt hår, hon släpper ju päls som om det vore april!
Provade sedan min nya dressyrgjord och ländtäcket.
dålig bild ja vet (mobil-kvalla)


Vad tycks? =)

Ska nu försöka hålla mig till min plan att låta bli att använda sadel åtminstonde kommande veka också, blir tömkörning,longering och barbackaridning =)
Tåldamod! =)

Feeling Supreme

For till stallet idag för att hålla ett öga på Matilda när hon red Ghetto, skulle även hjälpa henne med sadlarna.
Isabell kom förbi en sväng och vi diskuterarde henne om Millans Galopp.
Matilda provred 2 sadlar som Madde tagit hem men jag orkar inte skriva om det!
Ghetto & Matilda i lördags =) Nice bakgrund!
Foto: Jag =)

Istället så vill jag berätta om hur det gick för mig ;) Dino vilar ju som sagt, så jag körde lite NH i paddocken.
Hade henne i redgrimma och grimmskaft. Gjorde några få övningar och Dino lyssnade ypperligt bra! Kom att tänka på att jag kunde släppa lös Dino så att hon skulle få springa lite eller röra sig lite friare i övningarna.
Så jag släppte henne, har släppt henne förrut men då har hon farit längst ner i paddocken och stått där i evigheter. *Suck*
Men idag var det annorlunda...
Jag sa åt henne att följa mig, och hon följde mig, jag gick först med huvudet mot henne men efter ett tag så gick jag bara på. Fortfarande följde hon efter mig! Jag stannade henne och backade henne med ett finger och hon gjorde allt jag ville, sedan andrade vi bara runt. Jag tänkte hela tiden att nu kommer hon tvärvända och ställa sig någonstans för att sedan sura. Men icke, hon stannade upp ibland men jag kallade då på henne och då kom hon lunkade, jag sprang iväg över hela paddocken och ändå kom hon!
Hade inte gett henne något godis över huvudtaget! Så jag fuskade inte!


Hon kände dock inget behov att springa efter mig men hon kom! Hon kom till mig =)
Jag vände på fläcken och bytte håll men hon kom efter voltade, vände över precis som jag gjorde! :O
Fatta vilken känsla, och sedan så flyttade jag henne bakdel och vände henne på så vis, jag stannade henne och gick iväg och sedan kallade jag in henne. Hur kul som helst!
Lyckligare flicka får man ju leta efter! =)
Hihi Dino & jag på Westernfotograferingen av Matilda! =) den känns ganska gammal på ett sätt ;)
redigerad av mig, fail jag vet XD

I trust in you, now have faith in me!freezing

For iväg en sväng till stallet ikväll, hade bet Julia komma förbi och kika på sadlarna som Madde hade tagit hem.
Men då fick vi inte in hästarna, belv en vild jakt i hagen sedan så stod dom så lungt och fint som ingenting till slut när vi väl fick ta in dem :P
Hade inga fingrar kvar när jag kom in! Jätte kallt!
hihih Nimros & Ghetto förra vintern
Sedan satte vi oss och smörjde in träns och grimmor, hel mys i stallet.
Julia tittade in och det blev en hel del prat... sedan kikade vi på sadlarna, hon ansåg att vi borde pröva den senaste hemtagna, en lädersadel som sitter ganska bra på Dino.

Efter det var det Ghettos tur! Julia ansåg att vi skulle både pröva syntetsadeln och den andra sadeln (lädersadeln)
Då ska man känna efter hur Ghetto känder för sadlarna osv.
Värt att försöka! =)

Gjorde världens största tabbe ikväll, efter att jag hade tagit på Dino täcket så gjorde jag någonting som jag aldrig gjort förut! :O
Glömde hennes boxdörr olåst! Fattar inte vad jag tänkte med, har aldrig någonsin glömt den!
Madde hittade henne på gången där hon hade dragit fram en stor höbal och stog och mumsade, utan någon skam i kroppen. Tur att det inte hände någonting!!!
Men Dino tyckte säkert att det var superbra för hon fick mat...
Ska aldrig hända igen.
Dino den bushästen

Vila

Nu så har vi bestämt att Dino ska få vila, eftersom hennes skavsår inte har blivit bättre =(
Gunnar tyckte att hon skulle få stå bara 3 dra, men jag tror jag låter henne vila 1 vecka, från allt arbete... Det blir väl lite NH och mycket pyssel men hon ska få ta det lugnt är det tänkt.
så idag belv det bara pyssel! =) skönt det också.
stallmys imorse =)


Hon blev lite frustrerad när hon inte fick följa med ut i hagen direkt.


Ghettos Öga som jag fotade när jag kom ut i hagen =)


Kan nog vara skönt med en ridpaus!
Har ju hållit igång rätt mycket nu på sistonde.

Men jag ska inte sluta blogga för det, för i stallet kommer jag vara!
=P

Springtime =)

Lördag 12/2

Vackert väder i lövsjö!
Foto: Isabell Lidberg

Idag var det verkligen vårsol och vårkänslor i luften!
Och kameran var med!
plus att Dino har vårkänslor, hon släpper så sjukt mycket hår nu så det är som om hade tänkt att det ska bli vår imorn ;)
Igår jag även i stallet min plan var då att följa schemat och rida barbacka men Gunnar hade skott om Dino fram till aleminium fram och järn bak, han tyckte att jag skulle pröva och se hur hon kände för traven med den nya skoningen så det blev på med min bomlösa sadel, för att inte falla av, drog en repa på kastavägen och vem lägger inte då in flygtraven! Jo Dino så nu kan hon trava fort igen XD Bra att ha en grunt att utgå ifrån, dock hade jag fel nosgrimma =( så hon skenare mest eftersom jag inte hade någon som helst kontroll på henne.

Men åter till idag, Vi hadef fått förfrågan av Isabell att komma till Linns uppskottade ridplan i lövsjö, kändes som en bra omväxling istället för att bara rida runt runt i paddocken. Matilda hängde på, Ghetto kan bli lite less på att bara gå i paddocken, och hon är mycket trevligare, snällare ute i skogen!
Vi ska försöka variera sadel på Dino från och med nu, så jag idag ridit i syntetsadeln Madde tog hem för att pröva på Ghetto. 
Den sitter perfekt fram men galppar lite bak. Vilket hon tycket var lite obehagligt vid galoppen då den lättade lite och så kom vikt på sen. Fick lov att se till att jag inte satt så långt bak så att hon inte skulle uppfatta det som framåtdrivande.
Så den red jag i idag och ni undrar, och Matilda fick rida i min skönsadeln!
Vi promenixade iväg och mötte upp med Isabell tog oss sedan till Ridplanen och red. 
Jag försökte rida en övning som vi red på ridlektionen i torsdags, involverande volter, halvhalter och skänkelvikning. Dino tyckte att det var en skitkul övning! Och kunde till och med köra den i trav, kändes riktigt bra! När jag försökte trava på fyrkantspåret så blir hon bara så fokuserad på att hon ska springa framåt och fort att hon lätt tappar bort sig själv och traven så jag föredrog att hålla mig till min övning.
Vi promenixade iväg och mötte upp med Isabell tog oss sedan till Ridplanen och red.
Bilder! =D
I början...
Det där med traven är lite klurigt...
Ursäkta sitsen! men behövde sitte mycket framtill på sadeln + att jag e ovan att ha normal sadel på damen! =)
Foto: Matilda

Kändes riktigt bra!

<- Bilder på övningen!


Jag försökte rida en övning som vi red på ridlektionen i torsdags, involverande volter, halvhalter och skänkelvikning. Dino tyckte att det var en skitkul övning! Och kunde till och med köra den i trav, kändes riktigt bra! När jag försökte trava på fyrkantspåret så blir hon bara så fokuserad på att hon ska springa framåt och fort att hon lätt tappar bort sig själv och traven så jag föredrog att hålla mig till min övning.
Fina steg har hon, idag var hon inte så villig att jobba ner, synd...

Tror skänkelvikningen hjälpte till att mjuka upp henne så att det blev lättare att trava, men jag fick lov att hålla koll på mig själv så att jag inte landade så långt bak på sadeln
Blev inte bättre än såhär med bjudningen neråt!
Happyface! Blev så glag när hon travade flera volter på rad!
Har ju verkligen satsat på att träna traven nu på sistonde och med all träning vi lagt upp så komma det här gå galant! =)

Alla Bilder på Mig & Dino är tagna av Matilda Sjöblom!En bild på Matilda & Ghetto när de red

Foto: Jag


Och en på När Isabell & Millan tränade dressyr.
Foto: jag
Andra hade ju nedåt bjudning! ;)


Easylady...?

Onsdag 9/2

Matilda var i stallet med mig ikväll, såklart var Gunnar där också men det är han ju nästan alltid =)
Vi skulle rida i paddocken så jag drog iväg lite tidigare för att värma upp Dino ute i skogen.
Jag & Dino! vart skulle jag ha varit utan dig? =)
Foto: Matilda
Dino var mer hetsig idag än i måndags då vi red med Isabell & Millan :O
började med att skritta, sedan blev jag suegn på att pröva en annan teknik... försöka trava på långa tyglar... Det gick till en början men efter ett tag började hon peppa sig själv och började passa, bara att ta upp och börja om igen, och igen, och igen... så höll jag på runt typ hela gropen, lite drygt men kanske värt? så mysigt till en början när hon bara travar på lugnt men inte lika trevligt sen när hon börjar passa =(
Så hon blev en liten piggelin när vi var påväg hem.
När vi kom till paddocken så släppte Gunnar in oss, och då drog vi igång med travträningen. Härligt att få henne att trava, går alltid bättre i högervarvet. 

Matilda kikade lite på när vi körde, berömde oss :P det var inte igår man fick beröm! <3
Har en plan på att leta efter en ny pullargrimma åt Dino då den hon har (full) är ganska så mycket förstor för henne och hamnar lett på sne =(
Dino travade bra, väldigt kul! =D
Damen & jag (fokus) 
Foto: Matilda


Har också även inhandlat nya ridbyxor och ett par ridhandskar nu till våren! 

Jag väntar på våren!
Nom nom, sjukt sköna, och satt nästan som ett smeck ;)
Handskarna, supersköna och grymt snygga! 

Bilderna är ifrån Hööks

Hööks <3

Test of Time

Måndag 7/2

Drog ut på en träningsrunda med Isabell i skogen ikväll!
Vi började med att skritta igång, jag lät Dino länga stegen så mycket hon ville, oftast är dte jätte svårt i sällskap av en annan häst men med Millan så funkar det riktigt bra, hon lyffsade på medans Millan fick trava för att hinna ikapp ;)
tillslut så travade Dino också (dock mycket kort) jag passade på och red lite lätt och med långa tyglar, WOHO! 
Fast tillslut blev hon så peppad att hon drog iväg då var det bara att fortsätta skritta vidare, Under uppvärmnge... ( ca 1,5 varv runt gropen var Dino antingen i pass eller bara galopp, som om hon inte kunde trava, än hur mycket jag gav efter eller ökade henne.
Som om hon inte kunde trava, och så med det höga huvudet... suck...
men efter en stund så fick hon in lite ökad trav... och kom ner i en behaglig form, men tyvärr så var det inte plant tillräckligt länge = avsaktning ...
men vi prövade igen när det blev plant igen och hon höll den hyfsat bra!
men senare så blev det typ bara pass lr galopp och ibland både och =/
Det blev inte så mycket travträning ute i skogen så vi red hemmåt till paddocken då jag kände att Dino nu var uppvärmd och mer lyhörd på mina hjälper så tränade vi traven i paddocken, mycket lättridning men även lite nedsittning då jag försökte få lite form på henne i hennes svåra varv.
Duktig Dino!
Hon tyckte dessutom att det vra skitkul att trava =) Jag med för den delen! I hennes bättre varv så blev hon riktigt låg och fin i formen, riktigt kul! =D
När det gick som bäst så ska man ju sluta så det blev avskrittning flera varv + att jag hoppade av och ledde henne runt runt.
Skönt och avslappnat det med!
Hon verkar vara så nöjd med sig själv när hon har jobbat på bra och då är hon äntligen villig att slappna av och VERKLIGEN skritta av. =D
Dock var hon en svettboll när vi kom in men rejält med borstning, strechning och mys efteråt, torkade henne ordentligt runt ansiktet och öronen... Skönt tyckte Dino! Halstäcke och filt på det så att hon fick torka till på det, och sedan välförtjänt kvällsmat i krubban! 

NOM NOM =D 
Gunnar skulle ge hö senare =)
Dagens bild =D

fläta ;)

Gjorde en fläta på världens finaste häst <3 svettboll!

En upphöjd bom..."ett hinder"...Vad gör inte Dino? Hoppar med mig barbacka!

Lördag 5/2

Lite sen uppdatering blev det idag! =)
Ja idag så red jag ju alltså barbacka, det ingår numera i träningen. Haha min fina planering, och jag som är så sämst på att sitta kvar i traven. XD


Dino var riktigt trevlig att rida idag ändå, hon brukar ju alltid ha sådan överskottsenergi och inte bry sig så mycket om vad jag säger. Gick inte lika bra som i onsdags eller förra helgen men då hade jag ju sadel också!

hmmm kanske beror på att Gunnar äntligen tagit bort havren :P hehehe


I alla fall så började jag med att bara åka runt i paddocken och slappna av och låta henne få ta ut på sina stora steg
Sedan började jag försöka trava henne och det gick väl hyfsat egentligen, men när hon ökar traven som hon så gärna vill så studsar jag iväg som en gummi-boll. hehe, tur att Dino har lite vett och fattar att jag håller på att falla av.
ja, såhär såg det ju då ut ibland..
Foto: Matilda

Men sen körde jag lite 8:or, vilket hon minns att man brukade kunna trava mellan volterna så att säga ( minns sedan i onsdags )
och efter det så blev det lite mer ställning och jag försökte forma henne lite mer sedan ännu mera trav. Madde och Matilda kom förbi och Madde berättade för mig att hon faktiskt travade men att hon bara gick och styrde bakbenen, därav känns det ej som trav utan som pass. Hon lyfter alltså inte på sina bakben som hon borde för att få till traven... myskohäst...

Bad Matilda att ta några bilder åt mig! Hon är snäll hon! =D
Ser dock ut som en michelin-gubbe XD pga min varmfodrade vinterjacka... frös innan så!
trav...? tveksamt, Gunnar anser det här vara ett ofulländat travsteg...
Foto: Matilda
provade galoppen i båda varven och hon gick så trevligt så, mysgaloppen <3
Madde rusade sedan iväg och letade reda på några pinnar som skulle agera Bommar =)
Dock klev Dino sönder en hel del =(
Madde höjde då upp bommarna på ena sidan så att Dino skulle behöva kliva över, men Dino gick bara rakt på eller som i de senaste fallen så såg hon det som ett hinder och hoppade.
Lite sött är det ändå, Men hade tänkt träna lite mer på hoppning och bommar framöver, så det är kanske inte alls dumt!
Ramlade inte av heller när hon hoppade, lite paff blev jag dock att hon hoppade.
Någon som tycker att det är jätte kul att jobba ;P
Foto: Matilda

Outsidelight

Tjolahopp! Idag är det onsdag och jag är på sprudlande humör! Allt tack vare lyckohästen Dino <3

Igår bestämde jag mig för att pröva tömköra Dino idag, sagt & gjort så jag gjorde iordning henne och drog ut i paddocken, Gunnar körde henne lite först. Sedan var det min tur. Det gick väl ganska bra hade lite korta tömmar så jag kunde inte riktigt ha henne på volt runt omkring mig och hon hade inte lika lätt att jobba ner som när man rider henne. Blev också lite störd på att hon inte lyssnade till min skänklar XD ganska självklart ;) Hon var inte lika böjlig i kroppen som när man rider. Körde på kanske 30 min innan jag blev less och uttråkad. Så jag gick in i stallet där Matilda höll på att pyssla och göra ordning Ghetto =)
Happyface =D
Foto: Matilda

På Gunnars förfrågan så lade jag på Dino´s sadeln med Maddes nya paddar i, Och med vikter på bakbenen. Tror jag blev klar innan Matilda ;)
Vi red sedan ute i Paddocken, och Gunnar hade just hett upp lampa i paddocken så när går det superbra att hålla till där på kvällstid =D Hurra för Gunnar!!

Red runt och Hon kändes väldigt speedad, men Gunnar ville byta bett på Ghetto så de gick in. Medans så försökte jag trava Dino, det gick inge vidare =( så jag över gick till att forma och ställa henne i 8:or. Gick riktigt bra =) fick bli lite arg på henne från början då hon kan få för sig så fåniga saker. Men efter det så var hon väldigt lyhörd faktiskt. 

När de kom ut igen så ville Gunnar se trav, och tro det eller ej så fick han det =) emellan åt i alla fall. Dino kändes riktigt bra i kroppen och höll traven för det mesta. Och Gunnar fick se att hon faktiskt kan trava långsamt än fast hon tycker att det är drygt!
Bild från i helgen Dino & jag
foto: Matilda
Lycklig blir jag när vi lyckas! =D  Konstigt det låter att jag blir så lycklig av lite trav! ;) 

Hon kändes även riktigt mjuk stundvis och jag kämpade med att försöka mjukna i handen och inte ta igen henne så mycket när hon ökade. En annan mycket rolig överraskning var att hon sökte sig sjukt mycket neråt, alltså ner mot formen =D och det betyder mer korekt trav =)
Dino & jag 
Foto: Matilda

Drömhästen alltså och värsta lyckade ridningen för oss! 

Gå i form, trava, böjlig, mjuk i munnen! AWESOME <3


Lycka är att vara med dig <3

RSS 2.0