Tha BFF

Onsdag den 30 Mars

Hej på er!

Var ledig idag så jag passade på att fara ut med Dino en sväng idag. Tog in henne i vanlig takt och började göra iordning henne men hon verlade ha haft lite ont i såret på magen vid frambenet... Så jag försökte sadla så långt bak som möjligt.
Får väl lov att ta det lugnt då! =)
Dinos öron... Dino ser Millan och Isabell & Millan kommer springandes emot oss.
gammal bild från sommaren 2010
Red ut och mot Komnäs hållet, tänkte att vi skulle hälsa på våra vänner i komnäs Isabell & Millan. Skrittade hela vägen dit och Dino var faktiskt ganska villig att försöka jobba ner, kul! =) men Dino kändes skev, nästan som om hon var halt men eftersom hon går så knepigt är det nästan omöjligt att urskilja om det är hälta eller bara hon som schevar.
Väl i Komnäs blev vi glatt mötta av Millan i hagen som ropade och pratade med oss, Hon var nästan påväg ut ur hagen när vi rörde på oss. Vi fick vänta lite på Isabell eftersom jag inte hade haft möjlighet att få tag på henne.
Men efter en stund så kom Isabell, Bad henne att kolla om Dino var halt och då när vi vände för att gå bort en bit så fick Millan frispel, hon kastade och raceade runt som en galning i hagen trodde nästan att hon skulle kasta sig över tråden för att få hänga med Dino men icke. I alla fall så kunde inte Isabell se någon hälta, snarare att hon gick bättre är förrut... Hon bad mig trava lite, tänkte lite för mig själv detta komma inte gå, Men vi vände åter upp emot våra vänner och jag gav henne travskänkel och hon tog den och travade lugnt & fint 10-14 meter, Snacka om att bli överraskad! Det ser jag som ett framsteg!
Isabell tog in Millan och gjorde iordning henne så att de kunde hänga med oss en bit ut i skogen. Millan har haft lite ont i ryggen så de har inte ridit så mycket. Men idag passade de på att hänag med oss, det var ju ett tag sedan vi red ihop...
The Bff, En sommarkväll i augusti 2009
Foto:Isabell

Millan & Dino hade träffats en hel del innan den här kvällen, och även hälsat lite men aldrig velat vara med varandra som då.

På den tiden som Dino såg ut som en julgran... käk,bettringar,montétyglar,svanskappa och huva var det vi hade den här gången.

Den här kvällen var Dino & Millan sådanna bästisar, här var vi i komnäs på hockeyplan och när vi red hem så skulle dom bums gå sida vid sida med varandra, vi gick där med långa tyglar och knäna emot varandra. Det är inte alla dagar man får uppleva något sånt. Har inte varit med om något sånt på mycket länge iallafall.


Millan var väldigt nyfiken då.
Foto:Isabell

Väl uppsuttna och skrittandes iväg så blev Dino som en liten ängel, behövde knappt hålla i henne utan hon gick lugnt & sansat brevid Millan. Millan blir nästan alltid Gosig när det gäller Dino, ibland tycker Dino att det är ok och ibland inte alls ok, men det märks ganska tydligt när Dino inte vill ha henne i närheten. Men idag var det helt ok, väldigt mysigt att bara skitta lugnt sida vid sida. Men när Isabell vände hem så blev Dino jätte speedad, drygt när hon hade varit så duktigt innan.
I stallet så blev det lite massage, pyssel och sedan utsläpp.

Missing you!

Tisdag den 29 Mars

Hej där!
Dino har fått haft vila under Tors-mån, eftersom jag har varit bort till Solberg över helgen, Men det råder ingen nöd på henne.
Hon kan behöva få ha lite halvpension hon också.
Men jag var dit Torsdagkväll för att pyssla märkte då att hon hade blivit sparkade i hagen på frambenet & magen så jag smörjde henne med jodofax, För att desinfektera såren.
Men jag har saknat henne så mycket nu under de 3 dagar som vi inte träffades... brukar inte vara så sällan nu för tiden. Hon är ju en så stor del av min vardag nu.
Och även igår Måndag så var jag dit och myste, borstade igenom henne grundligt och försökte än en gång att få fort all päls som hon fäller. Hon blev riktigt fin efter att jag hade använt både ryktsten & en grövre med taggar. Fin blev hon =) Gjorde också en grundligt genomgång av manen och flätade den lite...

Smakprov :P
de 17 flätorna =)
En liten inbakad längd, var inte så jätte nöjd med den idag så hon fick sova i vanliga flätor =)
Sötaste i världen <3
Gårdagens bilder...
Och så över till idag =)
Trodde att hon skulle vara ett litet speeedopaket idag när hon hade stått & vilat i 5 dar, Förut kunde hon knappt stå i 3-4 dar utan att få spader när man sedan satte sig upp i sadeln ingen. Men hon verkar ha förändrats, eller så är dte jag som har bara lärt mig hur jag ska hantera henne ännu bättre...
Hm klurigt det där
Men iallafall så for vi ut på en eftermiddagstur Dino & jag ensam runt gropen =) Provade med Martingal idag också om ni vill veta.
Tänkte inte köra nå jobbigt pass med henne idag eftersom hon stått 5 dar + att jag tänkte jobba henne imorn på dagen.  Så idag blev det lite igångsättning.
Utsikten man får dras med under ridturerna ska man ju verkligen inte klaga på!Biilderna ovan är utsiken runt gropen från ena vinkeln
Började såklart med att skritta iväg, efter ett tag kunde jag få ner henne så pass att hon gick i sina egna fotspår! Success!
Försöte sedan få henne att trava lite men hon tar ju så gärna galoppen och eftersom hon har så svårt att ställa sig ( betyder- gå ner från galopp och ta traven )
så är dte bara att ta in och stanna av i halt och sedan ta det från början igen.
Jobbade på med lite trav varstans, blandade med skritt och några spontana myspauser på Dinos insiativ <3 Sedan skrittade vi en lång sträcka och vände och skrittade tillbaka samma väg vi kom, försökte oss på lite mera trav sedan och men det var lite klurigt ibland.
Damen ute idag =) klassisk paus


Flachig vinkel, coolDino ;)

Eftersom hon blev så upp ivarv när vi började närma oss hemmåt så blev det mera haltträning, och när vi kom över vägen så hoppade jag av och ledde henne, hon hade olyckligt nog klivit på sig själv på framhoven, Det  blev jodofaxat hemma i stallet. =) Vi lunkade hem i långsam takt och tittade på både fallna träd och rådjur i hagarna.
Hemma i stallet så fick hon ha på sig en fleece eftersom jag ville att hon skulle behålla lite värme, hon var bara lite halvsvettig där sadeln legat & sadelgjorden men ändå!
Efter det så jodofaxade jag henne alla 4 såren och tog och rengjorde hennes box ordentligt,
Glömde ta bild på hur det såg ut innan men såhär såg det ut när jag tömt nästan allt blött.
fint man kan göra ;)
Fyllde sedan på med spån och lite hö och så fick hon gå in till sig =)
Han stanna tillräckligt länge för att kunna ge henne kvällsmaten. Mys mys.
Alla bilderna i det här inägget är antingen tagna idag eller igår så det är frächt ;)
Hehehhe gjorde en till variant av fläta när hon stod på stallgången :P
17 blev 6, (7)

Närbild...

Summering: Har saknat Dino mycket så det är skönt att allting är som det ska igen, martingal verkade funka bra och en fråga till er läsare!

Vilken sorts fläta tycker ni är snyggast på hästar?

Hår överallt!!!

Onsdag den 23 Mars

Hallu!Som sagt hår över allt. Hade här borstat Dino men en grovare borste och det föll av en hel del hår...

Pysslade med Dino ett bra tag. Inne i stallet innan vi skulle ge oss iväg ut på en barbacak tur...
I stallet, fin päls har hon =) skimrande liksom.Färdiga att utgå :P"Ska vi gå snart?"

For ut en sväng och tänkte bara skritta, upp över en sväng men det var så halkigt så vi vände och for iväg runt gropen istället, Dino var faktiskt riktigt duktig och vi skrittade på lite halvlänga tyglar, men fick ändå ta upp henne ibland och säga att vi bara skulle skritta, men senare så blev hon bara piggare & piggare så vi småtravade litegranna och när vi nästan hade kommit runt gropen så fattade vi en galopp men saktade sedan av eftersom hon blev ett rikigt damptroll. Och ännu värre blev det när vi kom fram till vägen, Har haft lite svårigheter med att få henne att gå förbi vägen och fortsätta när vi varit runt ett varv, men så idag så fick jag ju lov att konfrontera detta probem utan sadel...
lovande= nej
Hon fick såklart nå psykbryt på mig och kastade sig och skuttade om vart annat tillslut blev jag så förbannad på henne eftersom hon inte vände utan bara kastade mot vägen, att jag börajade backa henne, för över vägen skulle vi då inte! Backade i kanske 50 m eftersom jag ville kunna vända utan risk att hon skulle kasta, lite putt blev hon allt över mitt ovanliga uppförande, vände sedan och stod stilla ett tag, vände sedan åt alla olika hållen för att vara säker på att det inte var några problem. Nejdå, fortsatte då vidare över vägen och gick tillbaka mot stallet. Gjorde någon halt ute på vägen för att få henne att sansa ner eftersom hon taktade som en galning, Stod där ett bra tag och jobbade med tygeln + röstkomando, innan vi tillslut gick hemmåt, då var hon helt plötsligt väldigt lugn. Stanna och stå ett tag är ett bra sätt att få henne att ta det lugnt innan man sen börjar gå igen.
Lunkade hem i långsam takt och åkte faktiskt en bit där ;)
hon fick ha täcke på sig eftersom hon hade blivit lite svettig, det hade hårat nå sjukt mycket på mina ridbyxor, hade västa tussen bak i knävecket XD Dino= hårboll ^^
Fick en ridt-shirt av Madde idag som jag tänke ha till mig lilla sommar ridoutfit =)
Taget där det fanns speglar =) t-shirten + nya ridbyxorna =)


Tror väl att det här ska funka bra :P Älskar mina ridbyxor... skulle allvarligt kunna ha dem till skolan


Vill ha sommar nu!!!Nilla

Måndag den 21 Mars

Tjoho!

Riddag idag för Dino så jag for till stallet vid 5 för att hinna fixa iordning henne, Nilla skulle komma ner & kika på henne idag så jag tänkte ha värmt upp henne innan dess. Följde då med Madde ut runt gropen en sv'ng och försökte småtrava lite men det gick inte riktigt som jag ville, mycket pass & galopp tog hon... =/
Vi tog ett varv runt gropen och red sedan över vägen och jag fortsatte i paddocken, Skänkelvikningar & försökte trava henne. Gick lite haldåligt, hon var ganska peppad. Tränade på att få ner huvudet på henne, gick hyfsat bra ändå, måste ju försöka släppa på spänningarna innan hon kan hitta traven. Sen hade hon nå fuffens för sig uppe vid ena hörnet, hon fick för sig att gena... brukar hon aldrig göra, fick lov att jobba lite med det hörnet innan vi kunde fokusera på annat igen, jobbade mer med formen.
Fick till lite trav tillslut och det kändes ganska bra.
Överexpanderad bild, men den får duga :P När jag red Barbacka innan sportlovet. Tror det blir bb-träning imorn... hm :P
Foto: Madde
Efter det så kom Nilla, Hon provade och satte upp på en gång, red runt och kände på henne.
Nilla är westernryttare och har ridit om en hel del varmblodningar. Var ner till henne på sprotlovet o fick rida hennes hästar. Bad henne komma & kika lite på Dino, för att få tips och lite hjälp.
Det första hon sa om Dino var att Hon hade mycket gas i sig, och att hon behövdes jobbas mera volter m.m. för att få bort fokuset ifrån att springa. Mera skänkelvikningar med mera alltså =) Samt att jag behövde fokusera mer på att hålla hennes psykiska tempo lågt. Och så fort hon börjar stressa upp sig så ska jag gärna hiva in mig på en volt. Hoppade sedan upp själv och red lite fick lite tips & hjälp därifrån av Nilla.'
Skrittade sedan av henne, och tog in henne i stallet.
Nilla kollade hur sadeln låg och tittade lite på Dinos kropp. Hon tyckte min sadel låg bra och förslog att jag skulle forsätta rida in den. Men vi får väl se vad som händer när Isabell ska ha upp sadelprovare. Hon tyckte inte att hennes rygg var den allra värsta med tanke på att hon är en fölmärr på 14 år.
Hon trodde att hon hade lite ont i frambenen, antagligen spänningar från all taktning så det blir massage på bogen då =)
Bild från igår i paddocken. DunderDino <3
Hände lite annat smått & gott men jag ska sova nu så ni får inte veta nå mer! :P
Natti

Tävlingsdags för I & M

Den 21 Mars

Hoppsan hejsan

Idag så har jag varit med Isabell & Millan till ÖOR när hon tävlade i Dressyr för första gången. Fivk peppa en hel del men det gick tillslut vägen. :P
Hon var ganska nervös så det krävdes en hel del övertygelse om att hon verkligen skulle fullfölja det hela.
Hon skulle tävla i L:C eftersom det var hennes första gång. Isabell fick även ha Millan i en avskilld box eftersom hon kan vara hästilsk.
Här Kommer några bilder jag tog idag =)
Nerövs Matte men helt cool häst, Millans fläta har jag gjort :P & isabells ;)
under värmningenBörjan av programet
Inte illa =)
¨
Inte illa för att vara en oskolad varmblodstravare och en oskolad ryttare! Dom har skolat sig själva. Och de gjorde vad de kunde med det de hade. Kom på en sista plats men ändå inte så långt bakom.
Väl hemma blev det bus i hagen
Så sött

Tycker dom e så söta när dom busar ^^

Efter att jag hade varit med Isabell & Millan hela dan så åkte jag till Stallet & tog in Dino en stund för att pyssla, gick ut i paddocken en stund också. Höll på i kanske en timme.
Söthästen idag =)
Finhästen <3Tog lite bilder när vi var ute i paddocken =)

Mjäla

19 Mars

Hoj!

Hade så mycket för mig igår att jag inte hann blogga alls igår men ni ska få en liten uppdatering av vad som hände.
Var såklart i stallet 10, men hästarna hade tydligen inte varit ute så länge så det blev till att mocka så länge. Mockade Dinos & Ghettos boxar, Madde dök upp efter en stund och hon gjorde bort grabbarnas boxar, så stallet var klart.
Vi tog sedan in Rambo & Dino, Madde tänkte köra Rambo och eftersom det är så dåligt skottat så drog vi iväg mot Mjäla. Fick hänga på bakom vagnen så att jag kunde träna lite mer ökad trav. Vi körde enda bort till Västomarkagård och sedan tillbaka. Lite drygt träningspass för både Dino & mig men Madde verkade ha det bra :P
Försökte få in traven på hemvägen också, gick väl ganska hyfsat ändå men hon blir ju en riktig damphäst ibland. Men jag var ändå nöjd eftersom vi fick träna traven =)
Fick dock hoppa av och leda henne en bit påvägen hem eftersom hon fick för sig att hon inte kunde skritta.
okej en travbild på Dino när jag fick låna Isabells sadel. Sisten var ju helt utan styrsel på denna bild. aja.
Foto: Isabell
Väl tillbaka i stallet fixade vi iordning Dino & Rambo med fleece. Och hämtade In Ghetto & Nimros eftersom de också behövdes röras på, Fick lite ordning på Ghetto så det gick jätte bra att göra henne klar. Tog vanligt bett på henne. Madde tränasade Nimros utan problem och gav oss av på ännu en tur mot Mjäla. Vi stötte dock på en massa farliga traktorer som var jätte läskiga XD For upp dit och körde lite intervaller och båda hästarna var jätte pigga, Ghetto kände mest för att ta Galoppen men det var nästan inga probelm eftersom hon försöker lägga ner sig mindre så.  Piggeling hästarna fick jobba bra och vi pallade oss hemmåt än en gång =) Mötte ju såklart traktorerna igen... livsfraligt tyckte Ghetto XD
Bild på när jag red Ghetto för ett tag sedan, orkade inte hitta något bättre.
Foto: Matilda
Ghetto var då inte trött när vi var påväg hem, så fort jag försökte smyglänga tyglarna så började hon trava, illa , så hon fick skritta på kort tygel... knashäst. Blev sedan lite pyssel med Dino innan vi släppte ut henne & Rambo i hagen.
Kändes som att det var bar jobbat av Madde & Mig att motionera alla hästarna i stallet =)

Oväntad vändning

16 Mars

Hoppla!

Har tömkört Dino en sväng idag som jag hade planerat, blev bara lite senare eftersom Madde frågade om jag kunde hänga med ut & rida Nimros i skogen. 
Såklart hängde jag med, tog min sadel och så drog vi iväg. Vi travade en hel del, eller rättare sagt Nimros & jag travade medans Rambo & Madde körde lite olika gångarter. Spännande var det =)
Sedan när vi kom hem så fixade vi iordning dem och jag fortsatte med Dino, Madde tog sedan ut Ghetto i paddocken för att träna lite NH.
(Hade egentligen tänkt fara ut & rida henne ikväll, Ghetto alltså men hann ju icke det, men jag fick ju rida Nimros istället och hann ju tömköra Dino en stund.)

Vi gjorde dem sedan sällskap när kom och skulle tömköra. Värmde upp först och travade igång henne lite, sedan spände jag för med halsförlängare för att få henne att jobba ner i traven, Tränade efter det traven i båda varven, funkade bra men jag höll inte på så länge idag. Tog sedan av halsförlängaren och travade av henne lite, sedan skrittade vi av. tog lös tömmarna så att hon fick skritta brevid mig, tycker bättre om att ha henne vid sidan av mig än att jag ska gå bakom. Tränade samtidigt lite följa john, hon börjar bli bra på det nu =)
2 bilder som är tagna efter varandra. Tycker dom är ganska roliga med tanke på våra ben.
Såklart är det Dino & jag på bilden

Bilderna är tagna 5/3
Foto: Matilda

Sedan kände vi oss klara så vi gick in, pysslade & pussade på henne en stund för att sedan låta henne gå in till sin box.
Har haft strålande månsken hela kvällen! <3 man behövde ingen lampa ens. Mys

Låg form

Den 15 Mars

Hej på er!


Orkade inte blogga igår men jag & Madde var ut med Ghetto & Rambo då. Blev typ 3 varv runt gropen vi skrittade minst 2 eftersom vi pratade så mycket XD
Mysigt var det!
Idag så hade vi kortdag på skolan så jag kunde fara hem vid 12 så jag åkte hem till Sam & Ginger släppte ut båda & sedan drog jag iväg till stallet.
Tog in Dino med lite svårigheter men väl inne så fixade vi i ordning och for iväg ut på en träningsrunda runt gropen. Tänke att jag skulle försöka få ner huvudet på henne idag så jag tog med halsförlängaren.
Bild från 3 Mars
Foto: Matilda
Skrittade iväg, hon kändes riktigt lugnt & fin idag till en början men hon blev lite halvtaktande sen, försökte få henne att tarva lite och det gick faktiskt bra,  men vid ett ställe precis vid backen så slängde hon upp huvudet och körde pass/ galopp utan att jag gett galoppskänkel så det vara bara att ta in och ta om.
Forsatte sedan att försöka jobba henne i trav men hon slängde mest upp huvudet och försökte galopper... den lätta utvägen alltså.
Lättaste är ju att galoppera
Foto: Matilda
Vände sedan där ner och försökte ta det lugnt på vägen upp för samma backe som vi gått nerför men fortfarande ganska hög. Spände sedan halsförlängaren lite grann för att försöka få henne att gå ner för trycket, Funkade faktiskt, fick ner henne riktigt bra och vi småtravade lite garanna vände sedan igen och körde samma vända motsatt riktigt, hon gick ner väldrigt bra och vi travadelugnt på långa tyglar... Spände då lös halsförlångaren, men såklart så fortsatte hon jobba ner med huvudet. Blev så paff när hon höjde ryggen, det var lite ovanligt.
Duktig Dino, red sedan hela varvet runt och innan vi skulle gå över vägen så hoppade jag av och tog av halsförlängaren.
Hoppade upp igen och fortsatte skritta hem mot stallet, men hon kändes så knepig att rida på nästan som om hon var halt, gissade att det var klabb under hoven men jag hoppade av och ledde henne hem ändå, skönt på något sätt liksom.
Dino & jag, det var en riktigt bra dag! Posar lite ;)
Foto: Matilda

Klagomål

Har fått klagomål på att jag inte lagt upp tillräckligt med Idolbilder på andra hästar & ägare vi mötte när vi var på ridskolan.
Så därför kommer det lite bilder här =)
Idolbild på Irene med sin häst Lenox :P

Paff! Lenox rullade sig.

färdig ;)Isabell & hennes häst Millan, som förövrigt våra bästa vänner.

Tror i alla fall att Dino & Millan är bästa vänner med tanke på att de verkar tycka om varandra så mycket. På ridskolan t.ex. så stod Dino och pratade med Millan och Millan svarade också =) Sött var det.
Millan är inte särskillt förtjust i andra hästar men isabell & jag har ridit väldigt mycket tillsammans =) Har en mysbild här någonstans =)
'
När de hoppade


I duschen.


Ungefär samma ansiktsuttryck skulle jag säga ;)
Moah gjorde till sig lite
På bild dagens fotograf Moah Åkesson =) och the one and only Dino <3
idolbild på Dino & mig :P

Lugn & fin...

13 Mars

Hej hej! =)


Hade en underbart lång sovmorgon i morse så jag kom lite senare till stallet idag. Tror Dino tyckte att det var skönt att få gå ut först innan vi skulle ut. Hämtade in henne 13.20 och vi gav oss iväg ganska snart efter det. Hade lovat Isabell komma när hon red dressyr på ridplanen i Lövsjö.
Så vi skrittade iväg, ovanligt nog så var hon väldigt duktig på att på att de lugnt idag i skritten! Duktig tjej!
Mötte upp med Isabell på rakbanan och Dino var fortfarande duktig på att ta det lugnt =) Vi red bort till Lövsjö och jag började träna lite smått på traven, varierade med lite skänkelvikning. Tog det väldigt lugnt, eftersom hon har jobbat så bra i veckan och för att hon hade så dåligt fäste på backen. Jobbade lite med traven men inte mycket. Fick bra resultat, hon travade en hel del sedan stod vi och kollade/bedömde när Isabell & Millan körde dressyrprogram. Ganska skönt att bara stå också.
Bild från sist vi var i Lövsjö, här är traven då. Med sadeln som Dino inte var så överförtjust i.
Foto: Matilda
Dino kom sedan fram till att det var jätte skönt att jobba i låg form! TOPPEN =D
Så hon blev jätte trevlig att arbeta med. Men när Isabell var klar så beslutade vi oss för att avrunda. Jag tyckte Dino hade skött sig så bra att vi kunde gå hem.
Jag frös också =/
tränset jag använde idag
På hemvägen så lät jag Dino gå i galopp, typ backen & rakbanan... hon blev väldigt stark eftersom jag bara hade 3-delat. Men det gick ändå ganska bra så. Hon blev lite hestsig efter det men efter ett tag så lugnade hon ner sig och kunde skritta på lång tygler avslappnat och lugnt ända hem! <3
käka hö är bra :P dagens bild

Pysslade sedan på ett tag i stallet och Dino fick troka till lite, hon blev lite svettig när vi galopperade så hon fick ha täcke på sig ett tag medans jag mockade hennes box. Sedan så fick hon ha vintertäcke eftersom jag tyckte att det var kallt ute, släppte sedan ut henne i hagen till de andra. Då belv det rullning ;)

Söt Dino <3, bild från idag =)
Skönt lov jag har haft men jobbigt, mycket ridning och vi har kommit så långt, Dino & jag med traven. Känns så bra att vi börjar få till det där med traven nu! =D
Det är ju vårt huvudmål att få till traven!

Ghetto är en klippa!

12 Mars

Tjoho allihopa!
Dino har välförtjänad vila idag, så för en gång skull fick hon gå ut tidigt på morgonen =) Skönt för henne!
Dinos trav igår
Foto:Moah Åkersson

Men det finns ju andra hästar i stallet, t.ex. Ghetto som behövde röra på sig eftersom Matilda inte skulle komma idag, Frågade Gunnar igår om jag kunde få ta ut henne och rida i skogen. Såklart så gick det bra, Ghetto blir ju så hyper om hon får stå och vila för länge.
Så när jag kom till stallet så fixade jag iordning henne, tog min egna sadel eftersom jag trivs bäst i den och orkar inte sitta och anstänga sitsen i den andra sadeln för att den inte ska rulla! Men bomlös funkar ju på alla hästar och Ghetto verkar inte protistera.
Valde att pröva hackamore på henne idag eftersom vi funderar på att pröva lite andra bett på henne. Hon är lite finurlig Ghetto, ibland är hon jätte mjuk och inte alls hård i munnen men andra gånger så är hon yber pigg och försöker ta bettet och sticka...
Någon som har något tips på bra bett som man borde prova?

Tyckte i alla fall att det kändes intressant att pröva Hackamore på henne idag.
Trodde att hon skulle vara jätte pigg ute i skogen men hon var så lugnt och sansad att det var nästa läskigt.
Ghetto älskar verkligen att gå ute i skogen, och springa i skogen är riktigt kul också.
Skrittade länge och väl, fick plumsa lite också eftersom det hade drivit igen på vissa ställen. Började att försöka trava lite sen men Ghetto hade helt andra planer, upp i galopp så jag tog då in henne och gav henne galoppskänkeln. Och då satte vi iväg uppför backen, Ghetto är så pass stabil att man till och med kan stå upp i backarna XD HAHA till skillnad från andra.
Bild på när jag red Ghetto i paddocken för någon vecka sedan
Foto: Matilda
Ghetto hade svansen i vädret och öronen frammåt så jag tror hon tyckte att det var jätet kul! :P
Skrittade sen en bra bit och travade sedan på långa tyglar, myshästen! Vände och galopperade uppför samma backe som vi skitta nerför. Väl där upp så vände vi igen och galopperade när det väl blev rakt igen, Skrittade sedan ett tag och galopperade en sväng till. Var sedan påväg hemåt. Mötte då en skoter med bobbar som tolkade efter, Skotern var inga problem men bobbarna verklade vara jätte läskiga och hon blev ganska hetsig efter det så vi fortsatte och upp mot rakbanan och travade, då blev hon lugnare och vi travade med glappande tyglar, skönt!
Det som är så skönt med Ghetto är att även om du har travat eller galopperat i skogen så slappnar man bara av och länger tyglarna så  börjar hon skritta av sig själv, hon har nästan aldrig bråttom ;)
Efter ett tag så galopperade vi lite också, saktade sedan av och skrittade hem emot stallet. Då mötte vi ju såklart en till skoter men han stannade inte ens, han gasade bara på ännu mera när han körde förbi oss och Ghetto lättade faktiskt fram och stegrade lite smått, men inga problem, satt kvar men blev bara otroligt förbannad på han som körde! Vilken idiot!!!
Fortsatte sedan skritta hem, den här gången blev hon inte lika uppspelt, utan slappnade ändå av riktigt bra.
En profilbild på Ghetto i hagen :P
Tycker att det var riktigt trevligt att rida henne idag, i fin fin vädret ;) Kändes som om hon funkade bra på
Hackamore. Får väl se om de andra vill prova rida henne på det...
=)

Nöjd eller?

Den 11 Mars

Hallo!
Som jag skrev igår så var vi till ridskolan idag för att träna lite trav över bommar och på plant underlag!
Så klockan halv 12 så skjutsade Gunnar Dino och mig till ridhuset, där vi mötte upp med Isabell & Millan som skulle träna Millan i att inte bli så uppskrämd av andra hästar och nya miljöer.
Hade frågat Moah om hon kunde fota så det blev lite bilder den här gången! Hurra!
Så Moah och jag var in och bar fram några cavalettibommar åt mig och Dino och ett hinder åt Isabell eftersom hon älskar att hoppa.
Bild från efteråt men den passade bra här :P söthästen som är lite stirrig ;)

Tog med mig 2 träns eftersoim jag inte kunde välja hemma i stallet, så det blev vårt vanliga 2-delade bett med pullargrimma och det 3-delade med vanlig remontgrimma. Väl där så valde jag det senare (3-delade)
Väl ute i ridhuset så fick Dino lite spader på den där pölen i mitten på A-volten men när Millan gick dit och inte brydde sig så var det ju lugnt ansåg Dino ;)
Skritta =)

Började värma upp men hon var ganska hetsig redan i skritten så efter att vi hade skrittat ordentligt så började jag försöka få igång traven, men det var i princip omöjligt. Alldeles för het och benen flög åt alla håll.
Försökte sedan jobba med lite galopp och sedan skänkelvikning. Gjorde någon sluta också för att försöka få henne att lyssna bättre. Försökte mig på traven igen men det var klurigt hon vill så gärna ta galoppen.
fanbild ;)

Hade det riktigt drygt där ett tag så jag tänkte försöka få lite hjälp av bommarna så jag satsade på att trava över dem, där måste hon ju också lyfta på bakbenen och verkligen lyfta på fötterna =)
Jobbade på med bommarna ett tag och lite skänkelvikning också, Dino hann bli ganska svettig, men efter ett tag så var hon ganska nöjd med att skritta och att sänka huvudet. Härligt och vi skrittade ett tag och gjorde volter och lite mer skänkelvikning. Sedan så fortsatte vi med bommarna och då tillslut så fick jag henne att fortsätta trava ut i vänstervarvet. Sucsses!
Trav över bommarna

rider emot cavalettibommarn!

Måste säga det att jag älskar hennes framben! Så graciösa, och ser jag ju nästan lång ut på denna bild. =)

Då fick hon fortsätta trava på fyrkantspåret, och det gick super bra! Kunde samla traven ganska mycket faktiskt!
Travade runt där ett tag och saktade sedan av för att skritta ett tag och sedan bytte vi varv och körde i hennes lättare varv med bommar och allt så när hon fortsatte med traven så fortsatte vi ut på fyrkantspåret. Och fortsatte trava!
Bytte varv, och berömmer mycket till duktiga Dino som lyfte på benen så bra!

Kändes så bra efter det så att jag kände att vi hade uppnåt det vi var där för.
När det gäller hästar så ska man väl sluta när det går som bäst? Eller?
Funderade i början om vi skulle hoppa lite med det sköt jag åt sidan för det viktigaste, traven...
Så vi skrittade av några varv och jag hoppade därefter av och ledde henne runt, Hon verkade nöjd. Bad Moah skritta runt med henne så att jag kunde bära bort bommarna. Och fortsatte att skritta av henne själv en stund till efter det =)
Avskrittningen

Millan hade lämnat oss lite tidigare för att duscha så när vi kom in till stallet så var dom inte klara än.
Dino fick sig en dusch också som hon alltid får när vi är där! =) Verkade så skönt, blev ju också nerspolad med vatten XD men det gjorde inget.
Slängde på henne fleecen och fixade iordning allt och sedan lastade vi och drog hem.
Väl hemma så blev Dino ett litet damptroll, hon ville såklart gå ut med hon fick int för hon var så blöt, och vi vill inte att hon ska bli sjuk!
Fina hästen <3 Mys i stallet =)

Bjuder på denna bild! Dino kan gå i tölt! ;)

Tölt XD

Avslutar med denna Kuliga bild! ;) hiihi Grimasherar järnet. Men Dino var ju söt!

Alla Bilderna är fotade av Moah Åkesson!

Just därför ogillar jag honom!

10 mars

Hejsan!
Jag lever än tack och lov! Nimros sprang över mig idag ute i hagen, bakifrån dessutom så jag var inte bered alls. Hade tagit fast Dino i grimmskaftet och skulle leda iväg henne, Han var kanske 1,5-2 m bakom oss så börjar han springa och innan jag ens han reflektera över att han sprang så tog hans bog i min rygg och jag föll framstupa handlöst ner i backen. Han stannade ju inte där heller utan sprang såklart över mig. Slog huvudet i snön och han toutchade mina ben... men jag minns inte exakt hela händelseförloppet. Men det jag uppfattade var att hans bog tog i min rygg och att jag låg raklång i snön sedan snabbt hoppade jag upp på benen. Tror jag iallafall!
Vilken tur jag hade att han inte klev på ryggen, nacken eller huvudet... det kunde ha slutat riktigt illa! Och Att Dino inte drog iväg med honom, tror nästan att jag tittade upp emot henne men hon hade pannitat när jag hade fallit till marken.
Verkar för nuvarande bara vara några rejäla blåmärken jag fått och hoppas att det inte är något allvarligare.
Har egentligen aldrig gillat honom speciellt mycket, Nimros. Han är söt men alldeles för närgången, Jag tycker verkligen inte om när hästar kör upp mulen i ansiktet på en eller klampar in på ens zon hur som helst. Obehagligt minst sagt! Det kan bli så mycket olyckor när de är så nära, dels för att de är flyktdjur och blir lätt rädda.
Bild på Nimros från i somras.
Kan säga såhär mycket iallafall, att den hästen kommer inte innaför min zon igen! Om jag inte har kontrollen för att jag känner att han har ingens om helst respekt för andras zoner när man sringer rakt över en människa.
Nä nog om det jobbiga.

Tog iallafall in Dino och fixade iordning henne för en skritttur. Lånade Maddes barbackapadd och tog 3-delat bett på henne idag.
Tror jag fortfarande var under chock men jag hivade upp mig och for ut ändå, red bakvägen runt gropen och försökte lunka på så gott det gick! Dino skötte sig bra! Vi chillade oerhört mycket och jag blundade en stund, hennes närvaro är så lugnande, speciellt när hon är lugn och sansad.
Skrittade runt och stannade upp endel gånger oftast utan klagan från Dino, efter en stund så ringde Madde och vi stannade till ute i skogen och pratade ett tag, berättade vad som hade hänt och märkte först då att jag fortfarande var chockad. Vi pratade på en stund, mest om Nimros. 

Men Dino stod där lugnt och fint och väntade på mig. Underbara häst <3
Underbara du <3
Foto: Madde
Efter kanske 15 min så hörde Dino nåt och då var det våra vänner som kom galopperandes Isabell & Millan. Så vi stod kvar där och pratade men beslutade oss att fortsätta skritta iväg. Så vi skrittade iväg en bit till och vände sedan och tog samma väg tillbaka, Dino var jätte duktig och lyssnade på mig jätte bra!
Tur att hon kan skärpa till sig ibland!
Sommarbild på Dino, hon gör min dag!

Blev inga bilder från idag men ni överlever nog ;)

Blev skrittning idag eftersom vi ska ner till Öor och rida i ridhuset imorn! Spännande =)

Framsteg!?

Hej Hopp!
Tisdagen den 8 mars

Tror vi fick till ett litet framsteg idag! Fick Dino att trava ute i skogen! 
Hurra! Det gick ganska fort men det var TRAV!!! :D Gissa om jag blev glad?

Red runt gropen och efter att ha skrttat igång så tänkte jag ge henne travskänkel för att hon skulle få signalen och vips så travade vi iväg! :O
Fattade först inte ens att hon travade förns jag märkte att jag red lätt! XD Det gick riktigt fort!
Hon höll den hela backen och fortsatte vidare på raksträckan, men efter nästa kurva så försökte jag ta in henne lite men då gick hon in i galopp.
Men men, jag var nöjd med det lilla!
Fick inte över henne i trav i nästa uppförsbacke så vi tog kort galopp istället och uppe på toppen blev det trav igen =)
Wiii fullt fart frammåt XD inga hovar i backen = vi flyger! Men ungefär såhär såg det nog ut ute i skogen :P
Foto: Matilda (bild från i lördags)
Mötte sedan Gunnar som var ute och körde Rambo, Dino verkade bli så distraherad att hon inte kom ihåg att hon kunde någon annan gångart är galopp. Damphäst- taktade och galopperade hela tiden... suck fick aldrig styrsle på henne efter det, hon var som en stressboll! Så vi vände och skulle försöka trava uppöver men det gick ju inte alls. Borde ha gjort något annat... ibland är man bara efterklok. Men hon stressade på som en galning då och kunde inte ta det lugnt för fem öre. Så när vi var tillbaka på stallplanen så var hon blöt av att ha stressat upp sig själv.
Bestämde då, eftersom vi inte skrittat av ordentligt att rida i paddocken en stund och träna traven.
Körde igång och tränade Dino var jätte duktigt, Gunnar kom förbi och berömde henne för de fina travstegen, men bytte sedan varv till vänster som är så klurigt och fick inte alls någon trav... synd var det, nötte en stund men gav sedan upp och gick tillbaka till högervarvet för att trava mera, Dino fattade direkt att vi skulle trava och springer som hon aldrig gjort förr! =)
Trava trava trava <3 Är påväg upp där :P
Foto: Matilda

Her eyes are enchanting

Bild från idag när Dino stog inne i stallet och ropade på kompisarna!

Måndag 7 mars

Tog en repa till stallet idag, blev lite senare än vanligt. Tänkte tömköra Dino men först blev det lite bus i paddocken. Gick ut och släppte henne lös. Men hon följde ju såklart efter mig, söthästen! Hade super koll på mig hela tiden och viste exakt vart hon hade mig :p och följde efter som e liten liten hund.
Stannade henne och backade bort och efter typ 10 meter så lade hon öronen rak fram emot mig och verkade säga, får jag komma snart. Kallade sedan in henne och så kom hon lunkandes i sin egan lilla takt. Efter en stund av lite mys & bus så gick vi in i stallet för att börja göra Iordning Dino.
¨
Hon ser mig alltid! <3
Borstade och fixade till henne, selade och tränasade gjorde klart sedan gick vi ut igen, värmde upp i skritt och började så smått med traven, efter att hon var igång skrittade & travad så gick jag och hämtade halsförlängare och spände för lite lätt. Vill ju att hon ska jobbar ner lite mera så att hon hon får upp ryggen och arbetar lite mera under sig.
Och efter en stund så gav hon efter för halsförlängaren, och kom ner sig i bra form, arbetade mycket med traven och fokuserade på att hon skulle försöka jobbar under sig. Gick faktiskt bättre i hennes svagare varv: vänstervarv. Gick riktigt bra! Kändes så bra när hon sökte sig neråt och verkligen vilade på travstegen, härligt var det att se henne jobba så bra. Fick sedan för mig att släppa lös henne och försöka få henne att fortsätta jobba lika bra, Gick också jätte bra, hon verkade fatta att det var bästa att hålla sig nere i den formen. Sedan tog jag av den helt ch hon kunde fortsätta att hitta den låga formen. Super! =D
Är riktigt nöjd med tömkörningen idag!
Skrittade sedan av ordentligt när det gick som bäst.
Och gick för att pyssla & fixa med DunderDamen ;)
Bild från när jag löslongerade henne, förra veckan :P

Sadel igen! =)

Tjolahopp!
Lördag den 5 mars


Dino " Vad gör du Bea..."
Foto: Matilda

Åter igen har det varit stålade väder ute, vårkänslorna svallar! Men det blåste ;)
Red med sadel idag för första gången på 2-3 veckor. Det var skönt kan jag säga!
Dino verkade också uppskatta sadeln! =)
Vi fort först en sväng runt gropen försökte få henne att trava men hon var allt för uppspelt för det. Så vi tog en galopp uppför en längre backe, och det gick jätte bra, mjuk och lugn! Ingen stress alls, tror hon måste ha saknat att galoppera. Tog det så lugnt och fint så, men sen blev hon en stressboll... så det inte så mkt mer av det lugna och fina. Hade ett väldigt sjå att få henne att skritta på hemvägen.
Galopp, gick lugnt å fint men lite uppspelt får man väl ändå bli? ;)
foto: Matilda

Iallafall så kom vi ju tillbaka och fortsatte rida i paddocken, tränade traven och hon tog den faktiskt väldigt bra!
red runt en stund fick sen höra att Isabell var påväg så då red vi iväg för att möta upp henne, Matilda & Ghetto följde med, så då provade vi att trava, och Dino tog faktiskt traven några gånger. Men vi gick sedan över i galopp för att det skulle bli enklare, och inte gå så fort.
Dino var jätte snäll och duktig, höll jämnt och fint tempo hela tiden, men Ghetto sog sprang bakom. Ingen stress!? :O
Mötte sedan upp med Isabell & millan på rakbanan och så skrittade vi tillbaka mot paddocken.
Väl tillbaka så gick Matilda & Ghetto in och Isabell och jag red i Paddocken. Skulle få provrida i hennes sadel eftersom vi hade lagt på den och den passade perfekt!
Sagt och gjort så gick jag pröva den, kändes ganska bra, hon gick ungefär lika bra som i bomlösa ända annorlunda var att hon lyfte mera på bakbenen med Isabells sadel.
Isabell fotade lite =) Här komma lite bilder! :P
Skritta med långa fina steg.
Traven <3

mera trav.


Galoppen...HAHA Dino ser ut som en nordis!
Sen så bytte vi tillbaka och Matilda kom ut och fotade + lite filmning. Red en del trav eftersom det gick så bra! Är så stolt att det börjar bli framsteg! =D Dino verkligen älskade att få trava igen! =) 
Avslutade sedan när vi kände oss nöjda och filmade Isabell när hon tränade dressyr. Trevligt trevligt, hände inte så mycket mer efter det. borstning och pyssel & mat till duktiga Dino =)
Foto: Matilda Sjöblom! Alla nedanstående!
knasbenet...

Skritten =)

Galoppen, lr pass... hm finurligt!
Traven
Dino i fintraven! =) nom nom

Vi Kan Klara det här!

Vad hände nu?

Onsdag den 2 mars

Idag hade jag en plan på att tömköra men eftersom Dino tyckte att det sög att longeras i måndags så började jag tänka om... Så vi hängde på Matilda & Ghetto, Vi red ut i skogen, runt gropen.
Dino vilar fortfarande från sadeln så det blev barbacka :P
Tror jag börjar få lite kläm på det där med bb nu faktiskt!
Vi tog alltså en rund a runt Gropen och Dino var helt galen, vild och helt okontrollerbra... *suck*
Hon får alltid nåt litet extra damp när vi har sällskap, bara för att göra allting roligare.
Men men fick nästan ordning på henne när vi var tillbaka, vi fortsatte att rida i paddocken. Började träna skänkelvikning, och utökade sedan med öppna och sluta. så på i paddocken fick jag in en skänkelvikning från ena sidan till den andra, på nästa sida så gjorde vi sluta och nästa öppna. Och så om igen. Matilda höll koll på oss och såg om vi gjorde rätt :P och det gick jätte bra! Dino var superduktigt på allting! Helt otroligt!
Bild från i lördags, satt som en anka där ja XD
Körde övningen i enbart skritt
Foto: Matilda
Har bara prövat öppna och sluta ytligt förrut eftersom Dino inte är skolad i det.
Men tydligen så har hon tagit till sig det vi gjorde. Knashästen då! Gjorde i vissa fall perfekta öppnor,slutor och skänkelvikningar :P  Totalkärpning!
Vad hände.
Efter det så kunde vi till och med trava lite :P hurra!
Vad hände här liksom?
När jag sedan skrittade av så verkade hon vara nöjd, lugn och harmonisk men samtidigt långa avslappnade steg med samma gamla beslutsamhet i varje steg.
That´s Dino-style!
happyface XD, länge sedan! tror det var Matilda som fotade... lr så var det Madde, äh jag minns ej! =(

Dino fick en bit morot som belöning när jag åkte =)

RSS 2.0