Premiära

Fredagen den 31 Augusti 
 
Hej!
 
Efter en vecka så kom jag mig äntligen iväg till stallet igen, har varit ståndaktig och hållt mig hemma för att plugga till tentan. Men idag så blev det morgontur i regnet med nyhacket och skrittäcket :-)
Borsten som jag provade var sperbra, kom åt hela manen.
Hon var lite pigg ute i skogen men blev mest bara tung... Hon verkade tycka om hacket och fick en stund en alldeles fantastisk trav som var utan dess like. Annars så galopperade vi lite också och skrittade i form. 
Täcket funkade super mot regnet och så var vi snygga också :-)
Hade tagit bilder men de kom inte fram på datorn så vi tar det en annan gång. :-)
 

snart så

Har hämtat och satt ihop hackamoret nu  :-)

Hacket

Onsdagen den 29 Augusti
 
Hej!

Idag så har hacket anlänt till Övik så jag ska väl hämta upp det typ i eftermiddag eftersom jag annars inte vet när jag har möjlighet att hämta det. Då blir det invigning på fredag! wiiiii :-D

Grejor och vila

Tisdagen den 28 Augusti
 
Hej!

Ja nu i veckan så får Dino vila tills på fredag eftersom jag pluggar inför en omtenta. Så Dino har en veckas ledigt från träning men hon får nog 3 pass till helgen. Och idag var jag och hämtade ut ett paket med grejor ifrån hööks, bridongbettet i mässing/guld och en bbra borste som jag blev tipsad om. :-) väntar bara på hackamoret som borde komma vilken dag som helst! 

Inför helgen

Fredagen den 24 Augusti
 
Hej! 
 

Idag så var jag i stallet tidigt och fodrade hästarna och for ut på en tur runt gropen med Dino, det blev bomlöst och bridongbett idag, det blev en väldigt lugn tur med lite inslag av småtrav och 2 galopper. Dino var ganska pigg så jag hade det jag gjorde med att ha henne lugn. 
Ska åka bort i helgen men kommer hem på söndag och då vet jag inte om jag orkar rida på söndagkväll så därför fick Dino 3 pass på rad och då blir det eventuellt 2 vilodagar nu i helgen. :-)
 
Bild som Moah fotade när vi var påväg hem från vår fotografering. :-D
Lite fotogeniska är vi ju ibland ^^
Foto:Moah

Skuttiskutt

Torsdagen den 23 Augusti
 
Hej!

Idag så körde jag och Dino lite cavaletti hemma på åkern. Vi värmde med dressyr med formjobb och trav samt att vi tränade på att samla traven. Ibland såå kändeschennes trav som en ridskolehäst :-P fast med form :-D rriktigt trevligt, även idag så var hon väldigt trevlig i munnen. Sedan galopperade vi på åkern och hoppade över vårt lilla hinder några gånger. Det var inga problem med att hålla rätt galopp över hindret och inge het inför hindret heller.men sista gången vi skulle gå över hindret så brakade vi igenom det och bommen gick sönder. ops!

Perfekt

Onsdagen den 22 Augusti
 
 
Hej!
 
Idag så tog jag och Dino ett dressyrpass hemma på åkern, vi jobbade med att sänka hastigheten i traven och att ställa och forma i traven på volt. Det gick ypperligt bra idag, Dino lyssnade superbra på bridongbettet och svarade rikigt bra på förhållningar. :-) 
Vi började med trav på fyrkantsspåret och det gick rikigt fint och på slutet så jobbade hon under sig rikigt fint.
Hon hade även en rikigt fin form med bettet, mycket lägre än hon tidigare velat jobba i, och slet inte alls som hon kan göra annars.
 
Efter massa travarbete i båda varven så gick vi in på volt och jobbade först med traven i vänstervarvet där hon gärna galopperar och efter att vi fått till traven så gjorde vi några galoppfattningar och avsaktningar, utan problem. 
Sedan jobbade vi med det svåra formvarvet höger, det var då hon blev lite hård i munnen men efter ett tag så lossnade det lite och efter det så travade vi där på volten så lugnt och sansat med böjning. :-) Tog ingen galopp i det varvet då backen var lite gegig och jag vet att vi kan luta lite i det varvet så jag lämnar det till en annan gång. Men så avslutade vi med lite mer travträning på fyrkantsspåret med inslag av galoppfattnngar och avsakningar, måste även säga att Dinos galopper idag var helt fantastiska. :-D
Ni får bilder från i fredags!  
Min absoluta favoritbild från lektionen <3 
Foto: Matilda
 
En annan travbild som ser lite kul ut... undra vad jag kollar efter?
Foto: Matilda
 

Hjälp hur ska jag stanna dig nu!?

Måndagen den 20 Augusti
 
 
Hej!
 
Idag så beslutade jag och Isabell oss för att ta en sväng bort till mjäla trots att det var veckodag. Jag hade nysadeln och hackamore. Vi red genom skogen i princip hela vägen så vi undvek ventuell trafik. Dino var så mycket lugnare med Millan idag.
Foto: Nana ridtur http://instagr.am/p/OjOelNPaE-/
 
Vi red och utforskade lite nya vägar och strosade runt och efter ett bra tag så eslutade vi oss för att springa lite och Dino tog först galoppen men då tog jag in henne eftersom jag ville att hon skulle trava så då sprang Millan och Isabell om oss och då sa det "kling" och så tappade jag kontakten med Dino... vad hände? jo hackamoret brast och kedjan gick emot halsen (nackstycket satt kvar)
Jag blev väldigt chockad och lika så Dino, som tur var så har jag ju tränat lite halsring med henne så jag drog lite med kedjan mot halsen och då stannade hon. Jag hoppade av och såg att det var spännet som hade flugit sin kos, vi letade lite med förgäves. Så Isabell hjälpte mig att göra en provesorisk knut som förhoppningsvis skulle hålla,
 
Foto: Provesorisk lagning i mjäla efter chockadartad galopptur utan träns...  http://instagr.am/p/Ojjl-hPaAF/
 
Sedan hoppade jag upp och vi började leta oss hemmåt, Dino var helt överväldigad av chock och helt okontrollerbar men efter en stund så lugnade hon sig lite men det blev en väldit jobbig ridtur hem.
Får nog ta och skaffa mig ett läderhackamore. 
 

Dålig uppdatering

Söndagen den 19 Augusti
 
 
Hej!
 
Isabell sov över hos mig natten till idag och jag skulle till stallet för att mocka och rida så då hörde vi efter med Madde och Isabell kunde få låna med Rambo på en sväng, Madde var så snäll och lånade ut honom :-)
Jag red barbacka och Isabell red i Maddes sadel. Vi tog 2 varv runt gropen dock typ hela tiden i skritt eftersom vi inte var så sugna på att jobba hästarna allt för svettiga. Dino blev väldigt spänd av sällskapet men det kan också vara att hon fått lite hälften grov90 och hälften grund nu på slutet... Hon blir ju piggare av grunden har jag märkt.
 
Aja det blev nån galopp för oss och lite trav men annars inge mer, Rambo fick formjobb av Isabell.
 

Insikt

Hej! 
 
Tänke lägga upp lite skillnadsbild från förra sommaren då vi var på ridskolan!
 
Analysering av gårdagens ridpass på ridskolan...
Igår kände jag att det egentligen inte gick sådär superbra med traven och allt under sjäva passet men nu har jag kommit till insikt att vi har ju kommit sjukt långt! Jag tänker bara på förra sommaren när jag hade med Dino på 2 utomhusridlektioner... Hon kunde inte trava, jag fick max några strötravsteg, och i galoppen var hon helt sjövild och hela passet sprang hon med huvudet rak upp i vädret och då hade jag ändå martingal... Eller bara i vintras då vi var inne på lektion då funkade ju ingen gångart!
Och det är juu bara nu i vår vi har jobbat fram formen och hennes rygg har funkat så vi kunnat trava. Och mot en liten bom så sprang hon ju som ett tok, igår skötte hon ju sig exemplariskt mot den bommen vi hade! Som ni kan se på bilderna nedan så har jag lite jämförelse. Det gick inte alls dåligt igår det var nog bara så att jag vet mycket väl att vi kan ännu bättre, MEN Dino har ju blivit så duktig och fin! Hon är min drömhäst och hon är den bästa som försöker och verkligen är sammarbetsvillig! 
 
2011
2012
2011
2012
2011
2012
2011
2012
Bombilder
ansatts inför bom 2011
-ll- 2012
springer mot hinder 2011
-ll- 2012
 
Det är ganska så stor skillnad på oss nu än då!

Dressyrlektion

Fredagen den 17 Augusti
 
 
Hej!
 

Idag så skulle Isabell och jag rida för Camilla på ridskolan. Min tanke var att fara runt 1 så att man var där strax innan  så att vi skulle hinna värma ordentligt innan lekionen började. Men jag och Dino blev försenade pga transporten. Men vi var i alla fall där halv men då var jag ganska upp i varv eftersom vi var toksena men vi skynade oss så att vi var ute prick och hann värma lite med det var ändå för lite för Dinos del då vi började med att volta och göra flera grejer samtidigt som att ställa och göra halter och sedan trava så blev det väldigt mycket för lilla hästen som då blev stressad att hon inte hann med... 
 
Bästa Matilda var med och supportade och fotade! Så roligt att se bilder ifrån själva passet. :-)
Som ni kanske ser så hade jag ett nytt brunt dressyrschabrak som jag köpte i våras då det var rea på Horze, Tycker att det var ganska snyggt. Funkade ju även bra till min allroundsadel! :-)
 
 
 
Camilla satt till och med upp på henne och stämde av böjningarna.
 
 
Men Camilla fick inte heller till traven då, några travsteg fick hon men mer än så. Det roliga är ju att innan Camilla kom och jag värmde upp på fyrkantsspåret så travade vi utan problem...  Enmans häst <3 formad av mig! :-)
Camilla böjde igenom henne ordentligt, men hon tyckte att Dino var lättare och böjligare i högervarvet medans jag har problem med det varvet och tycker att vänstervarvet är mjukast och lättare för böjning. Men Camilla sa att det berodde på att hon har mycket lättare för det varvet. Intressant. Camilla tyckte även att min sadel var skön. :-D
 
 
Aja men jag bytte från tränset till hacket och då blev det bättre.
 
Ha skänkelvikar med bakdelen ut ifrån volten! Mitt bättre varv.
 
Jag ville jobba med övergångar och Isabell ville jobba med galoppombyten så det gjorde vi fast mest övergångar och oj vad bra träning vi fick! 
 
Som sagt så blev Dino väldigt förvirrad av att vi gjord eså mycket på samma gång. Men sedan gick vi över till att jobba på en volt som vi gjorde en mindre volt i skritt där vi skulle böja igenom och sedan så skuller vi fatta galopp när vi kom ut på den stora volten, Dino och jag tog lite längre tid då det tog ett tag för oss att komma igenom med ställningen och böjningen i höger varv.
Och tillslut med lite fusk (lägga innerhandenmot manken och lätta sjukt mycket på ytterhanden) så fick vi igenom högergaloppen, vi har ju haft väldiga problem med den fattningen då vi har haft svårt att ställa. Som jag skrev i tidigare inlägg så fattar hon hellre förvänd galopp än den jag vill att hon ska ta och även idag fick vi lite förvänt men när vi fick igenom högergaloppen så blev hon inte jättespringig utan skötte sig riktigt fint.
 
som ni ser så ställer hon gärna sig uttåt från högervarvet
 
stooora språng
 
Trava <3
 
Och sedan travade vi på volt över en bomm och sedan vidare i galopp. Dino var så sjukt fin då, lydig och trevlig och samlade galoppen utan att bli fyrtaktig!
 
Sedan ville Isabell jobba med galoppombyten så vi gjorde det på en åtta med en bom i mitten som vi bytte galopp över. Den första gången gick perfekt men efter det så blev jag mindre allert och hon travade efter och bytte senare så det gick ju ganska dåligt men eftersom det inte var vårt huvud mål så var jag ändå nöjd, vi har ju gjort galoppombyten förrut men aldrig riktigt fokuserat på det. Det känns som om i har vikitgare saker att träna på. 
 
 
 
Efter det så travade vi av på volt, då gick det ganska bra, hon lyssnade bra och vi kunde trava ganska lugnt.
 
 
 
 
 
 
 
Det Camilla sa att vi måste träna mer på är att böja igenom ordentligt och att hon ska lyssna på mig utan att slänga iväg någon kroppsdel samt att jobba med takten och att hålla om henne med skänkeln. :-)
 
Trots att allting gick pannkaka med det mesta så är jag väldigt nöjd med Dino idag, hon är så arbetsvillig och försöker göra allting rätt men det är inte lätt när det går för fort och vi är stressade. Jag måste även tänka mer på att lätta på ytterhanden i tex högerfattningen och i formningen.
 
Dino är världens bästa häst <3 
 
 <3 
Bästa hästen <3
 Och  ett stort Tack till Matilda som kom och fotade oss! :-D
 

Bridongbett

Torsdagen den 16 Augusti
 
Hej!
 
Idag så kom Isabell och verkade lite på Dino, inte mycket men hon har nött ner ena sidan på vissa fötter mer så därför fillade hon lite på dem.
 
Sedan red vi ut en sväng. jag provade bridongbettet jag fick låna av Nilla. Jag slängde även på halsförlängaren en stund när vi var ute men Dino var ganska pigg eftersom hon stått i 2 dar och så vill Isabell bara skritta och Dino ville jobba, och sällskap gör henne väldigt peppad. Så det var lite jobbigt. Och hon fick för sig att hon inte kunde trava längre utan gjorde allting annat men sedan så följde vi med Isabell och Millan hem och vände då och gick hem (då utan halsförlängare) hon kände då tydligt att bettet var vassare än det hon haft tidigare och skuttade väldigt mycket i galoppen, jag ville ändå ge henne en ärlig chans att visa vad hon kunde och ville samtidigt att hon skulle få sig ett bättre pass. Så vi red hem och jobbade hemma på åkren först med att få till traven på fyrkantsspår och att arbeta med den, till en början så stretade hin emo ganska bra men efter en stund så släppte det och hon slappnade av i munnen och kom ner i en djupare form än den hon haft med tidigare bett.
 
Sedan fortsatte jag genom att jobba med galopp på volt i båda varven och det gick väldigt bra, lugnt och fint, nu börjar hon bli starkare i högergalopp och vi galopperade i högergalopp på volt flera varv, och jag kunde även göra avsaktningar från galopp till trav i båda varven så då var jag nöjd!
 
Här kommer de bilder jag fått ifrån Moah som hon fotade i måndags.
 
lite för ökad trav men hade ändå eftergiften här. Vi hade ju som sagt problem med att få till någon trav i måndags.
 
Bättre =)
 
Ha lilla tokhäst som kör förvändgalopp lr nåt XD
 
Galoppera över ängens kullar
 
fina lilla galopphäst :-) Älskar att solen lyser över oss och skyggan ligger bakom! 
 
 

Imorgon rider jag och Isabell för Camilla på ridskolan!

Valla ranch

Onsdagen den 15 Augusti
 
Hej!
 
Idag så har jag varit till Nilla i Solefteå på hennes Ranch där. Jag var där vid 10 tiden och då fikade vi lite innan vi gick ut i stallet och gjorde i ordning hästarna. Jag fick ta Nillas arabkorsning Mitzi, jag har ridit henne en gång förrut dock i westernsadel så det gick inge vidare. 
 
Mitzi är ju bara 1,46 m i mkh så hon är ju en liten ponny och så liten jämfört med Dino! Ha lill plutt!
 
Men idag så red vi i vanliga engelska sadlar, skönt! Vi tog en lång tur ute i skogen och den sadeln jag red i var så skön! Mitzi har så fint och kort steg, kändes skönt men konstigt att sitta på en westernhäst, eftersom man inte behöver hålla i tyglarna ens. Sadeln jag red i var väldigt skön och mjuk. 
Mitzi provade att testa mig 2 ggr i trav genom att pannita men jag blev knappt överraskad alls. 
 
 
Sen blev jag mer bestämd och bossade med henne och då blev det mycket bättre, vi red väldigt långt bort och vände sedan igen. Vi travade på långa tyglar på skogsvägarna och det var väldigt mysigt!
På vägen tillbaka fick jag prova någon galopp på Mitzi och oj vad jag fick jobba med skänkeln för att få igång galoppen! Det är ju inte som med Dino då jag bara behöver flytta skänkeln lite frammåt så fattar hon galopp. 
 
Mitzi jobbade dock mycket med bakbenen och även i galopp kunde hon gå på långa tyglar! Rikigt roligt :-)
När vi började komma tillbaka så gav Nilla mig lite tips om hennes form och då fick jag henne i väldigt fin form så det var roligt! 
 
Väl tillbaka i stallet så dushade vi hästarna och shamponerade grundligt innan de fick gå in i stallet igen.
 
Jag blev så faccinerad över Nillas framgångar med Afro (hennes varmblod som hon har haft i snart ett år och ridit in helt själv)
Under ridturen så var hon inte alls hård eller ryckig i munnen utan hon gick på långa tyglar i både skritt och trav! Så jag funderade lite med Nilla om detta och då berättade hon att hon alltid har ridit in/om sina varmblod på smalare bett och där igenom fått dem mer för eftergiften så jag fick låna ett bridongbett av henne som jag ska prova på Dino imorgon och se. Jag blev väldigt inspirerad av hennes framgång med Afro då hon har berättat för mig om hur hon till en början var tokig och bara bockade och kickade. 
Men nu var helt cool ute i skogen, ingen stress ingen pigghet över huvudtaget!
 
En bild på Mitzi som jag fotade idag
 
Mitzi är även till salu så jag lägger även in hennes annons här.
 
 

Filmen!

Men en låt som jag ofta spelar i mitt huvud när jag rider Dino.
 
 

Inga bilder

hej!
Det blev inga ordentliga bildr ikväll! Men lugn det kommer imorgon förmiddag! och film!
 
men tillsvidare så har jag skrapat ihop några ögonblicksbilder från filmen.
Enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gissa vad vi har gjort!?

Måndagen den 13 Augusti
 
 
Hej!
 
Idag så har Moah följt med och fotat oss :) Sjukt roligt och det blev hur mycket bra bilder som helst! Ska få några ikväll så då får ni se! 
 
Men vi börjar med ett smakoprov
 
Kan ju spoila lite med att säga att vi var vita, vitt schabrak och vita lidor! 
 
Själva ridningen var väl inte den bästa eftersom Dino blev ganska spänd av att vi var på ett nytt ställe och vi skulle försöka arbeta där men det gick tillslut.
Vi red ute på en stubbåker en km ifrån stallet där det var platt och fin bakgrund.
 
När vi kom dit så började jag värma upp Dino eftersom hon var ganska spänd men då beslutade vi oss för att byta lägda eftersom det var för högt gräs så benen knappt syntes och då blev hon hård i munnen och stel igen, jag fick jobba ett bra tag med henne i vänstervarvet och sedan ännu mera i höger då högervarve verkade vara helt låst. Jag fick inte rikigt igenom henne som jag ville men vi började i alla fall med att jobba med traven och det gick nåt varv  men  därefter så hon ville inte trava utan bara galoppera, och jag hade det väldigt jobbigt med att få henne till annat och så var hon hår i handen då jag hade börjat rida på bettet men jag hade med hacket utifall att. 
 
Men typ halva fotograferingen var när jag och Dino drygade på om vilken gångart vi skulle ha, hon tog till och med högergalopp på volt som hon aldrig brukar kunna göra, skumt nog.
 
Aja men tillslut fick jag igenom lite trav i högervarv och efter dte så bytte vi träns och hipps happs så kunde vi trava utan problem och hon blev inte ens tung, då blev hon rikigt fin och kunde samla sig och blev rikigt trevlig att rida, som avslutning så galopperade vi uppför lägdan i typ full galopp utan problem och bilderna blev hur bra som helts!!! :D
 
Moah va väldigt stöttade när jag höll på att bryta ihop vid allt kaos, jag ville ju att det skulle bli perfekt och att Moah skulle få se hur fin hon har blivit i traven, men det fick hon tillslut när vi bytt till hackamoret.
 
Sedan skrittade vi hem och jag hoppade av sista biten. Dino hade ju jobbat på så mycket och hårt så hon var helt sjublöt av svett så då fick hon en till dusch när vi kom hem och shamponering men nu ska hennes päls få vila från shampot ett tag. Och hon ska även få minst 2 dagars vila som belöning.
 
Någon bild kommer som sagt sen och jag har ju en film som jag tänker redigera :) förhoppningsvis så blir den klar ikväll! 
 
Sååå kul med BILDER och FILM! :D

Bakvagn ur funktion

Söndagen den 12 Augusti
 
Hej! 

Ikväll så blev det en tur ute i skogen i bomlöst och hackamore, ridturen var väl hyfsad... min tanke var att vi skulle jobba med att få till högergaloppen och det gick väl ändå ganska bra men ändå inte, lite tung i handen vid galopperna men den första traven vi tog efter första galoppen var helt otroligt trevlig, mjuk. Men vi var påväg in i ett träd då vi galopperade och jag jobbade med att ställa henne ovh plötligt så kom en avtagsväg och Dino trodde att vi skulle svänga så jag kom i obalans och var påväg in i ett trä men då tog jag i rätt tygel och hann undan precis i tid. Lite smärre hjärtklappning och sedan iväg med mer galoppjobb. Vi stötte sedan på Gunnar och Nimros, vi fick inte gå före så Dino höll på att bryta ihop och det var så var det precis som att jag red Rambo, bakvagnen typ slutade fungera helt... dryt men vi fortsatte försöka medans vi red hemmåt, vi tog 2 galopper till och avslutade med en väldigt bra trav innan vi skrittade hem.  

Ridtokig

Lördagen den 11 Augusti
 
 
Hej!
 
Idag kände jag såhär... " Idag måste jag rida hon har ju fått vila i evigheter nu! Såhär kan vi inte ha det!"
Men jag var ju faktiskt ut och skrittade henne i onsdags men det var ju ändå bara skritt...
Meeen  idag så tog jag mig tid och när jag kom till hagen så kom hon så fort hon såg mig, ridsugen häst! :-)
Så vi sadlade upp med nysadeln och bruna tränset. Det fick bli dressyr idag, så vi skrittade runt i hagen där de andra hästarna var, till en början så hade vi båe Rambo och Nimros i hälarna men efter ett tag så gav de upp. Och vi kunde fortsätta att fokusera på träningen, Dino var lite väl irriterad på bettet idag och kastade en del med huvudet men annars var det inga problem, mitt mål med passet var att få henne mjuk och lyhörd. 
Vi jobbade med volter och halvhalter och jag måste säga att halvhalterna har blivit väldigt bra! 
 
Vi fortsatte sean vidare till traven som gick ruggit bra vissa gånger och ibland bara blev ökad och otrevlig.
Meen vi jobbade på ett tag och sedan la jag massa oväntade svängar ifrån fyrkantsspåret och bytte varv och höll på.
 
Sedan tänkte jag tjata på med galoppen och då struntade vi i vårt lilla fyrkantsspår och köttade på på hela åkern, vi började med den högra som är lekande lätt, dock så var hon ganska ofokuserad och ville inte riktigt jobba med mig. 
Sedan började vi med den svårare, jag har blivit lite skeptisk till den galopp hon tar i skogen, jag gissar att hon kan ta förvänd galopp och det är nog det hon gör hemma på åkern också. 
Den första jag fick är jag nästan 100 % säker på var förvänd galopp. Men sen så köttade vi på volt och försökte  ställa henne så mycket jag bara kunde, problemet då är att så fort vi går ut på rakt spår så ställer hon sig till vänster och därigenom fattar vänstergalopp istället för höger. Men nu måste vi jobba med det!
Och idag tog jag verkligen och kämpade på med henne tills att hon tog rätt, tror jag, ganska instabil i lutningen men ändå ok, inte pigg eller het men ändå väldigt springig i benen.
Så efter att vi brytit av så travade vi av en stund inna vi skrittade av. 
Nöjda efter ett gott pass, jag tyckte att Dino hade kämpat så bra att hon rakt fick sig lite mat, både foder och hö :-) välförtjänat.
 
Jag och Dino i galopp för 2 veckor sedan, icke fyrtaktig!
Foto: Madde
 

Inte taggad!

Torsdagen den 9 Augusti
 
Hej!


Min plan idag var att rida ut med Dino men regnet bara öser ner och jag vill inte rida ut i regnet, det är delvis för att Dino inte vill jobba i regnet men det förstår jag så det blir nog ingen ridning idag tyvärr! :-(

Morgontur

Onsdagen den 8 Augusti
 
 
Hej!
 

Imorse klev jag upp halv 9 eftersom jag skulle bort mitt på dagen så ville jag hinna rida Dino innan så jag skyndade iväg till stallet, var hyfsat trött då jag bara sovit 4-4,5 h inatt. Hästarna hade inte fått frukost så jag fodrade och gjorde iordning Dino på gången medans hon mumsade på lite frukosthö. Tänkte bara skritta ut barbacka runt gropen en sväng så det gjorde absålut ingenting att hon åt innan. Så vi tog hacket och jag hoppade upp och sedan for vi ut, hon var lite spänd idag och vi kunde inte gå våran vanliga väg eftersom thailändarna hade parkerat sin bil så pass olägligt.
 
Men vi försökte skritta på långa tyglar runt hela gropen men som sagt så var Dino ganska spänd och ville springa men vi tog lite formarbete när hon stretade som mest.
 
När vi kom hem igen så tog vi några riktigt fin skänkelvikningar innan vi gick in och Dino fick resten av sitt hö.
 
Ska rida henne imorgon också har jag tänkt. Får se om det blir nån dressyrträning då eller ^^
 
 

Migränhoppning

Måndagen den 6 Augusti
 
Hej!
 

Idag så har jag  haft en grym migrän, men jag behöde ändå rida Dino då hon hade vilat 2 dagar och därför ville jag röra på henne, jag var lite sugen på att hoppa henne ute på åkern. Så jag var ut och hämtade in henne och hon var väldigt sugen på att ridas, det blev nysadeln och 3 delat bett. Vi rd först lite dressyroch han var lite pigg men inte jätte stretig mot bettet. Vi red dressyr som uppvärmning och jobbade med att lugna traven och avsaktningar och volter. Efter det så jobbade vi lite med galopperna som har blivit lit svårare i och med att vi tränat mycket mer på traven nu på slutet med sadeln. 
 
Sedan hoppade vi ett hinder i galopp 4 gånger innan jag kände att mitthuvud höll på att explodera. 
Första gången så kom vi an för fort och det resulterade i att hon tog korsgalopp efter hindret, men de 3 senare var galanta, ja märker att hon gillar att hoppa i nysadeln där jag kan ta stöd.
Jag är så sugen på att hoppa mer och högre med henne nu men jag tror att vi behöver jobba lite mer på galoppen. 
 
Det hinder vi brkar träna på.
Hör hoppar vi dock i bömlöst då det är ca 2 månader sedan bilden togs, ska försöka fixa någon ny hoppbild i nysadeln! =D
Foto:Matilda

Kanske inget för oss

Fredagen den 3 Augusti
 
Hej!
 

Ikväll så hade jag egentligen tänkt köra cavaletti med Dino men det var så blött i gräset så då ville jag inte risker att vi skulle halka så jag planerade om och tänkte rida ut med nysadeln då vi ska rida i den minst en gång i veckan, och jag vet inte hur det blir på söndag, om det regnar så står vi nog över ridningen!
 
Madde föreslog att jag skulle prova hennes nya körträns som är som ett sidepull först och sedan har bett i också, så vi tog det. och red ut, Dino var helt harmonisk att rida trots bomsadeln, första gångn vi red ut så spände hon sig lite... men inte idag! 
 
Väl över vägen så tänkte jag börja arbeta henne i skritten men då slutade hon lyssna helt.. drygt, och efter en bit så såg vi en röd bil nere i gropen med 2 gubbar, jag blev fundersam över vad de gjorde så vi stannade upp och då helt plötsligt så avfyras ett skott, inte ett litet skott heller utan riktigt skarpt, Dino blev jätteorolig och jag ville inte längre gå runt gropen utan jag vände hemmåt med en väldigt uppjagad häst, för varje skott de avfyrade så flött hon rakt upp. När vi väl  kom över vägen igen så tog vi en galopp i en backe med det var inte nå roligt då Dino inte svarade på tränset så jag fick slita jättemycket i henne och hon var skvettig och hoppade till för rötter och stenar, så då hade jag en uppjagad och okontrollerbar häst, yes way to go! Nä, inge kul så jag hoppade av och ledde henne hem och bytte där träns till hacket då jag inte kunde avsluta när det gått så dåligt  så vi gick ut på åkern en stund.
 
Vi red lite dressyr och hon var så fin i högervarvet! vi jobbade både med nedsittning och lättridning, men i nedsittningen så jobbade hon så sjukt bra! Hon sänkte sig och jobbade i form och började vila på stegen, då blev det massor av beröm! :-D
Det andra varvet gick inte lika fint men on var ändå superduktigt så då gick vi ut i skogen och travade lite och tog sedan galopper i backarna, vilket gick mycket bättre när jag hade hacket.
Vi travade lite mellan varven och galopperade sedan till denna låt.
 
Vi vandrade sedan ner för en backe och min tanke var sedan att lugnt klättra uppför den och sedan lugnt skritta hem. Men Dino ville först bara rusa men då hejdade jag henne och stannade upp en stund för att fundera och sedan ställde jag mig upp och tog mantag och gav henne tillåtelse att gå men då började hon spurta och då sa jag till henne "Nej" och då lugnade hon ner sig och klättrade fin och när vi kom upp så skrittade vi lugnt hemmåt. :-)
 
Bild som Madde fotade i söndags
Dino har koll å kameran ^^
 
 

Kravlöst

Onsdagen den 1 Augusti
 
 
Hej!
 

Ikväll så blev det en senare tur ute i skogen barbacka, jag känd emig så loj lika så var Dino, vi stötte på Isabell och Millan så de joinade oss och skrittade runt gropen på långa tyglar, Dino var superduktig och jag red på en hand runt hela gropen och Dino fick till och med välja vart vi skulle rida så det blev lite att klättra i skogen. Kändes skönt att bara chilla med skritt och enhandsridning! :-) sådan ridning behövs också! Ska försöka få till något cavalettipass här i veckan!
 
Jag och min fina lilla häst <3
Foto: Madde

Musiken

Tisdagen den 31 Juli
 
 
Hej!
Idag så blev det en skön tur i skogen! Tog bomlösa sadeln och hacket och for bara ut, körd igång musik också och det var så härligt, Dino bara lunkade så lugnt så lugnt att jag rakt satt och blundade! ;-) 
Så mysigt hade vi det., men när vi hade gått över vägen så körde det förbi en bil som tutade på oss och då hoppade Dino till lite men det är tur att jag var så avslappnad för Dino blev inte mer räd dän så.. det blåse även så Dino var lite på allerten under hela turen. vi jobbade en del med formen och i den första backen så fattade jag galopp men i sista etappen så saktade hon av till lugn trav och så travade vi den lilla biten, ha vem hade kunnat ana det. Jag tror att hon har blivit så pass stark i traven nu att jag måste börja jobba mer med galoppen. Vi fortsatte att arbeta med trav och galopp om vart annat och Dino hade rikigt fina travsteg på vissa ställen. 
Innan vi skulle hem så bråkade vi innan en backe då Dino absolut tyckte att man måste galoppera iväg men jag inte ville att hon skulle ta det för givet så då stod vi där och bråkade, hon hoppade med framdelen och jag ville att hon skulle stå still. Nä jag fått min vilja igenom så skrittade vi tills hon lugnade ner sig och fattade sedna galopp. Vi travade sedan av sista biten och gick sedan över vägen för att sedan lunka hemmåt. Väl hemma så fick Dino sig en dusch och även shamponerad för första gången av mig :-)
 

RSS 2.0