Jag känner dig!

Torsdagen den 31 MajHej!
Jag tog ut Dino på en liten tur idag eftersom hennes vila inte funkar för henne.
När jag skulle hämta henne i hagen så kom hon lufsande så fort hon såg mig, Ghetto kom visserligen först med Dino körde självklart bort henne. Dino verkade ana jag hade tänkt att hon skulle få springa lite idag. Vi skrittade först och jobbade med formen lite och sedan så tog vi två galopper i backe och sedan travade vi på plan mark innan vi vände hemmåt igen och bara skrittade, det kändes riktigt bra och efter att hon hade fått jobba lite så var hon ändå ganska nöjd! Så det känns riktigt bra! Jag har även köpt nytt foder åt henne, hon ska få äta Groov 90, som ska vara mkt protein i och tydligen så ska dräktiga ston äta sånt så förhoppningsvis så ska lilla damen få lite hull, med tanke på att hon får ett kilo extra hö, äta gröninge och nytt fett foder!
Bild från sommaren 2009- den första sommaren! Det här hullet skulle hon gärna få ha!

Equeen

Måste ju bara skriva hur nöjd jag är! Jag var till Sundsvall förrförra helgen och var in på både Hööks och Equeen, på hökks köpte jag nya skor (fick). På equeen så hittade jag ett träns som var nedsatt och jag köpte det då dinos e paj... när jag kom hem så hittade jag inte ena sidstycket. Så jag vände upp och ner på hela stallet men fann inget så jag ringde ner till butiken och då var de så snälla att de skickade ett nytt sidstycke till mig så idag fick jag hem det så nu är jag glad. =)
Det är så undebart med tillmötesgående butiker och jag blev faktiskt imponerad över deras förståelse. Equeen är en rikigt bra affär.

Klätterintervall

Onsdagen den 30 MajHej!
Idag så blev det i princip en heldag i stallet, eller jag har ju inte varit inne i stallet direkt. Gunnar och jag släppte först ut hästarna och sen så började Madde och jag började fixa med skogshagen, vi gjorde fixade, stolpar, och skarvade samt ersatt gammal tråd med ny och så vidare. Vi jobbade stenhårt i 3 timmar med att göra iodning allt och när vi tillslut blev klara så släppte vi över hästarna så att de fick äta lite gröninge. Jag åkte sedan hem för att äta lite och vila mig innan Matilda och jag skulle ut vid 4. Men hon kom tidigare så vi passade på att mocka och fylla spån/papper innan vi tog in vi 4. Jag red Rambo då Matilda ville klättra och jag kände att Dino och jag behövde en egen dag då vi kunde ta det lite i egen takt. Men jag har ju privilegiet att få ha Rambo till mitt förfogande och jag hade redan frågat Madde sedan innan. Så Matilda och jag for ut med Ghetto och Rambo.
Det blev massa sandklättring och vi arbetade med galoppen, jag chillade mest med Rambo eftersom han inte behövde prestera särskillt. Det blev som sagt mycket klättring i sandbackar och det tyckte Rambo var riktigt drygt, att lyfta på ryggen, vi gick till och med ner i stora sandgropen (dock inte där de planterat utan gick bara på upptrampade stigar. När vi skulle gå därifrån så låg det ett litet träd över vägen så jag och Rambo travade över det så då fick han hoppa. Han skulle no vara riktigt roliga att hoppa, kanske lite stötig men jag vet ju inte eftersom vi inte hoppat tillsammans. Men jag har faktiskt provat att hoppa Ghetto, men det gick inge vidare! Men nu e jag hoppsugen med Dino. Ne nån dag efter att jag slutat plugget så får vi ta och hoppa lite! =D
Vi var i alla fall ute i en och en halv timme och hade avverkat 1,2 km ;) inte illa för massa klättrning.
En bild från när jag och Dino hoppade i våran naturbana förra våren.
Foto: Madde

Varning för Psykhäst!

Tisdagen den 29 MajHej!
Idag blev det rikigt jobbigt, jag hade förberett mig på en mysig skrittur med Dino, lugn lugnt inga krav och inget arbete. Men nej nej, Dino var hel galen idag, och allting blev jobbigt! Hon var så sjukt arbetstaggad att det inte fanns någon hejd på henne och allting blev så jobbigt, tillslut så fick jag lov att jobba med formen eftersom hon höll på att takta iväg. Vi mötte även folk och cyklar och hon var så sjukt taggad på att springa så att hon försökte skena från dem så att hon skulle få springa. Jag kände mig så fruktansvärt elak då hon så gärna ville jobba! Allting blev bara jobbigare och jobbigare och tillslut så orkade jag inte med det längre så jag släppte henne och lät henne galoppera och sedan trava lite och då blev hon glad. Efter att vi hade gått över vägen så hoppade jag helt enkelt av och gick med henne hem eftersom det annars bara skulle bli bråk och hon rår faktiskt inte för sitt travar-psyke... Även fast Gunnar ville att jag skulle prova så visste jag att det inte skulle funka, Dino fungerar inte så och jag känner min häst... Jag kan inte göra henne till någonting hon inte är, jag kan bara locka fram sådanna sidor hos henne genom att göra henne till lags, t.ex. som att ta ett pass ute i skogen och efter det så skrittar hon hem lugnt och fint på lång tygel eller om jag begär form av henne en stund och sedan så släpper jag henne i skritten och låter henne skritta lugnt... Hon är en träningsnarkoman och vill alltid ha någonting att arbeta med när hon rids, så är hon bara och hon kan inte bara ändra på sig. Ne det där med vila sket sig så nu funderar vi på foder m.m. hur vi ska få henne att gå upp i vikt....
Haha min jacka ser så fruktansvärt skev ut XD
Foto: Moah

En hyfsat normal häst!

Lördagen den 26 Maj
Hej!
Jag hade lovat Matilda att vi skulle träna idag och eftersom Dino ska få vila från träningen så frågade jag snällt och fick låna Maddes bäbis Rambo. Matilda ville rida bort till Mjäla och träna lite galopp så det var jag med på. Vi började göra iordning klockan 10 och red sedan ut. Rambo var lite pigg till en början och viste inte rikigt på vilket han skulle stå. Men Det gick bra för Matilda och Ghetto. När Matilda tog den första galoppen så gav jag även Rambo skänkeln men han tog den inte utan hände på genom att trava fortare, men det var ingen fara, det var först vid den andra galoppen på slutet som han kom på att " jaaa man kan ju galoppera! men så smart jag är" Sedan skrittade vi ett bra tag inne i skogen och traskade runt lite hör och var, vi kikade på en ny stig som jag aldrig ridit på förrut. Vi vimsade runt där en stund innan vi red hemmåt, där tog vi 2 galopper till. Vid den första så fick Rambo sitt lilla ryck och tog sig mer uppåt i galoppen än farmmåt, men sen så gick dte lite bättre, Ghetto fick springa lite före så att det inte skulle bli så myckt tävling, Rambo var ganska på men så fort Ghetto hade saktat av så kände han att allt var lugnt och när vi kom jämnsides med Ghetto och Matilda så saktade han av till trav.
Sedan så kände vi att det var nog med galopp för den här gången så vi jobbade lite i trav och Rambo blev superfin och gick i form i traven och samlade sig jättefint! Jag red dessutom på halvlånga tyglar och han svarade superbra! Jag provade till och med att sitta ner i traven och det var inga som helst problem! Annars är han superskumpig och jag tror bestämmt att min barbackaridning har gett utdelning i sitsen, för jag stat superstabilt, visserligen skumpade jag lite men jag satt kvar på samma ställe och inverkade inte på resten av kroppen! Men jag valde att rida lätt eftersom det är det jag inte kan göra på Dino än... Men det gick riktigt fint och jag kunde rida lätt så mjuk och fint så det var bara härligt! Matilda och Ghetto som gick brevid gick också riktigt fint och lugnt, så där red vi jämsidet ett tag innan vi sedan skrittade hemmåt på långa tyglar, vi avslutade dock med att klättra i en sandgrop. Sen så red vi hem och duschade hästarna.
Jag tycker att det var så härlig känlsa att rida Rambo i lite dressyr så jag frågade om jag kunde få låna honom nästa helg vid lite Dressyrträning tillsammans med Matilda & Ghetto. =)
Ha här så skulle jag sitta ner i traven! Stackars lilla Rambo! =/
Foto: Madde

ännu en bild på mig när jag red Rambo för lite mer än ett år sedan!
Foto: Madde

Tystnad

Fredagen den 25 Maj
Hej!
I eftermiddag när jag kom hem så bytte jag om till stallkläder och åkte dit på en gång. Jag tog in Dino och borstade upp henne ordentligt och myste med henne. Men just när jag skulle köra lite NH så ringer telefonen och min lilla katt skulle just till att föda så jag gav Dino hennes morot och släppte ut henne igen.
Efter förlossningen så tog jag cykeln och åkte ner til stallet igen, mockade 3 boxar och fyllde på spån år Dino. Sedan tog in Dino igen och pysslade ett tag och sedan gick vi ut i paddocken och provade att rida i reprimma och i halsring. Det gick väl hyffast. Vi gick runt lite om inte annat så var det sjukt bra skänkelträning för Dino! Och hon tycket att vi skulle göra några snygga skänkelvikningar och där satt jag och höll i halsringen och ´klämde med skäneln och Dino bara sänker huvudet och skänkelvikar åt ena hållet helt perfekt, jag har då en duktigt häst! Som belöning för hennes sammarbete ikväll så gick vi ut på storlägdan och lät Dino stå och äta gräs, för att jag inte skulle bli less så satt jag kvar på hennes rygg och dödade myggor. Hon var då glad åt att få äta så fint gräs. Jag och Gunnar bestämde också att Dino ska få vila ifrån träning nu en vecka eller kanske mer om jag fixar det ;), ska fortfarande skritta henne och vara med henne men det blir ingen travträning eller galoppträning, eftersom vi vill att hon ska lägga på sig mer hull! Vilket inte är det lättaste på små varmblod som är några år och är träningsnarkomaner! Hehe, ne syftar inte på någon speciell häst... hehe...
Bild från hästryggen idag

Min Häst <3

Torsdagen den 24 MajHej!
Åh nu är det nästan sommar, det kändes som att de var sommar idag med tanke på värmen! Dessvärre så är jag pollenallergiker så jag har väldigt problem med min hals just nu eftersom det kittlas och rösten börjar avta... aja men jag kan inte hålla mig borta från min häst! Så dag när jag kom hem från Umeå så åkte jag till stallet vid 15 och pratade lite med Gunnar och plockade in Dino och gjorde iordning henne för en liten tur. Jag hade tänkt träna lite i paddocken så jag beslutade mig för att rida ut först och sedan rida lite där hemma. Eftersom Björnen svanasade runt i närheten av gropen i helgen så vågara jag mig inte ut dit än... Så vi red bort mot rakbanan och och sedan förbi sjön och sedan hem igen, vi tog 3 galopper varav den första gick jätte bra och jag hade eftergift hela tiden. Efter den andra galoppen (i backe) så saktade vi av till trav och jobbade lite med den och det kändes riktigt kul att hon travade där =) Sedan avslutade vi där med en sista galopp, eftersom det var så varmt så blev hon svettig... hon har inte blivit så svettig sedan i höstast innan vi rakade henne. :P
Sedan skrittade vi hem och red i paddocken, red först med volter och ställde igenom henne, högervarvet är det som är svårt att ställa och forma i... hon försöker ju självklart men ibland så tycker hon att det är lite jobbigt så dår försöker hon springa ifrån mig. Men efter att vi jobbat i det varvet ett tag så blev det bättre och hon ställde sig. Sedan la vi in lite småtrav här och var och Dino var riktigt fin i traven och jobbade bra. =) Det som är det roligaste med att rida i paddocken, på ridplanen eller på åkern är att hon är så sansad. I alla fall numera! Förrut var det kaos och rejs! Men nu är hon som en liten filbunke =)
Förra året den 6 Juni, när vi gjorde så kallade "framsteg"... det här är travartrav...


Tog en bild med samma steg, dock så är steget här mycket lugnare och Dino är bra mycket mer avslappnad, dock lite pigg men det kan jag leva med =P
Ps. Matilda fotar uppifrån här så Dino ser fruktansvärt liten ut! :P Och jag ser lång ut!
Foto: Matilda :P

Sedan provade vi att trava på en 8 och byta varv och ställa om med mera, dte gick hyfsat, traven var grym! =D
Efter det så gav vi oss och skrittade av, jag provade om vi kunde ta en liten galopp men det var för liten yta eftersom paddocken inte är helt torr, så Dino tyckte att om vi inte an galoppera så kan vi ju trava =P lill hästen <3
Sedan hoppade jag av och hade henne lös och bad henne att följa mig, vi passade på att köra några små NH övningar också och det gick bra =) Hon följde mig hela tiden och sedan myste vi en stund innan vi gick bort till stallet. Jag hade henne lös på stallgången medans hon åt lite hö, masserade upp henne och hedde på henne grimman med flugpannbandet då det var ganska mycket flugor ute. Sedan tog jag med mig hötussen och gick ut med Dino till hagen, hon fick gå lös halva vägen.

Filmat och fotat

Måndagen den 21 Maj


Hej!
Idag var det helt underbart väder! Jag hade bestämt träff med Matilda och vi skulle ut och träna tillsammans.
Videobloggade lite när vi hade kameran med oss =)

Vi bestämmde oss för att hålla oss i närheten av bebyggelse utifall vi skulle få nys på björnen. Så red upp på grusplanen och jobbade lite där. Jag stod mest i mitten av volten/fyrkantsspåret och tjatade på Matilda, jag kände inte rikigt för att träna så mycket då Dino varit ute 4 dagar i rad. Dino verkade också ganska nöjd över att bara stå. =)
Lite uppvärmning
abeta med ryggen
Värsta derssyrekipaget, här har du ju en ännu finare bild än den du klistrade in på dressyrbanan, Matilda! =) Dock så är jag missnöjd med att Dinos öra kom med! =/
Fina brudar det här =)
Men vi red ändå lite, vi jobbade lite med traven och övergångar till galopp och från galopp till trav. Det gick riktigt bra till en början men det är ju ganska mjukt så hon blev lite trött så då fortsatte vi att titta på Ghetto och Matilda som jobbade med formen,samling och att lyfta på ryggen. Jag filmade även Matilda och Ghetto när de travade.
Efter att Matilda hade jobbat klart så filmade hon mig och Dino också men jag var inte riktigt fokuserad eftersom jag hade ett arbete som låg hemma och väntade så då smittade det av sig på Dino och ingenting gick rikigt som det skulle =/ Aja men hon gjorde ändå rikigt bra ifrån sig vissa stunder. Och det är inte hennes fel att jag inte var fokuserad.
Ni får ändå några bilder som Matilda fotade på oss
Lite bråkig i munnen och lutar i volten.
Lite ökad trav med tungt hästhuvud...
Bästa Dino <3
Men Matilda tog några riktigt fina bilder på traven =)
Och så avslutade jag och Dino med en galopp för att det iprincip alltid går bra. Sedan så red vi hemmåt och vi red då uppför en ganska så brant backe, Matilda fick lite galopp på Ghetto men hon var lite trött så de dog av på mitten. Jag som red barbacka tog också galopp och Dino tog det så försiktigt så! =)
Det kommer ett videoblogginlägg senare idag =)
Ghetto och Matilda

Björnen sover INTE!

Söndagen den 20 MajHej!
Idag har jag suttit och pluggat typ non-stopp så jag tog mig en treat och drog till stallet så här på kvällskvisten... runt halv 8. Började med att mocka färdigt mina 3 återstående boxar.
Hämtade sedan in Dino och gjorde iordning henne för en liten kvällstur. När vi red ut så stötte jag på min mor som var ute och promenerade med käppar så då följdes vi bort till rakbanan och gick ner till sjön för att sedan gå hem igen. Dino blev ganska sur över att hon fick gå så fort men ibland så måste hon hållas. Hon fick dock springa lite, både i trav och i galopp, men det var i princip omöjligt att skritta hem eftersom hon var så uppe i varv... Aja eftersom hon har fått något riktigt träningspass på länge så får hon gå fjärde dagen i rad imorgon. Nu när hon vara så pass pigg och hon e vältränad så är det ju inga problem så länge man inte springer henne helt slut!

Sällskapas

Lördagen den 19 MajHej!
Ikväll så hade jag med mig min kusins flickvän till stallet. Hon har haft häst förrut och nu när hon bor i Umeå så finns det inte möjlighet för henne att rida. Så hon frågade mig. Jag hade hör efter med Gunnar och jag fick låna Nimros. Vi skulle egentligen rida på söndag förmiddag men det kändes inte rätt så vi tog det på kvällen då det var sånt fint väder. Vi red först ett tag i paddocken, då hon inte ridit på ett tag så höll vi oss där och hon var lite spänd så Nimros blev lite mer frammåt än vanligt.
Red runt där en stund, jag jobbade Dino i formen och ställde henne så mycket jag kunde. Red på en åtta och småtravade lite ibland. Sen så red vi ut en liten sväng. Eftersom björnen är i farten så vågade jag inte ta oss ut så långt utan vi gick upp i skogen och småtravade lite och sen vände vi hem igen.
Liten bild som Matilda har fotat på mig och Dino =)

Clever girl...?

Fredagen den 19 MajHej!
Var till stallet ikväll och jag hade köpt ett nytt träns till Dino och en leksak. En sån där boll som man stoppar in godis i och så måste man rulla bollen för att godiset ska lirkas ut. Hon fick prova den när jag kom och hon fattade direkt att hon skulle rulla den men överläppen. En sån klok liten häst! Nimros fick också prova den men han fattade ingenting, Ha, men han kanske behöver lite mera tid på sig...
Ja rubriken delger Dino och hennes klokhet men även min osmarta sida... som sagt så hade jag köpte ett nytt träns så jag plockade isär det och lämnade det i stallet medans jag var ut med Dino och när jag kom tillbaka så började jag att smörja upp det men då så fattades ena sidstycket... jag höll på att leta ihjäl mig igår men jag hittade den inte. Hur knäppt som helst! Aja jag ska fortsätta leta imorgonkväll. Just nu känns det som " ah varför just mig?" Men när jag tänker efter så händer saker egentligen inte mig... Men jag hoppas att jag hittar det! =)
Ridturen gick inte så bra eftersom Dino stretade mot bettet under hela passet... väldigt drygt. Vi var även upp på planen och försökte arbeta lite men det gick inte heller så bra. Men vi vägde upp det med lite skänkelvikning hemma på stallplanen. =)

Work it, make it, do it, mix us!

Onsdagen den 16 MajHej!
Idag så vaknade jag till en solig morgon men den blurade snart bort i gråa moln. Jag åkte till stallet ganska sent och hade ungefär 1 timme på mig att fara ut med Dino. Skyndade mig att göra iordning henne och sedan red vi ut. Blev mycket skritt och sedan uppvärmning i galopp för att sedan bara jobba med traven. Vi jobbade mycket med att korta den idag och det gick riktigt fint, Dino sänkte huvudet bra att höjde ryggen och arbetade i formen men som vanligt så ville hon ha ganska mycket stöd i munnen.
Vi red inte så långt så vi red halva gropen och vände där och red samma sväng igen. Medan så jobbade vi med traven och att samla den. Vi varierade travrbetet i backen som red i 2 gånger, först så travade vi halva backen och när det började slutta så fattade vi galopp utan att höja formen från traven, andra gången så travade vi hela backen. Sen vände vi hemmåt och istället för att trava på det stället där vi alltid travar så fattade jag galopp och jobbade den lite och sen saktade vi av till trav och travade lite innan jag fattade ny galopp och sedan saktade av till trav igen. Vi galopperade de 2 sista backarna och avslutade med vanlig trav innan vi red hem.
Det känns verkligen jätte kul att få börja arbeta mer med traven som vi saknat så länge och jag lovar er att jag njuter varje minut som jag sitter och skumpar runt. =)
Länkade låten som jag använde som rubrik, tycker att det stämmer riktigt bra. Work it, harder, make it better, Do it, faster, makes us stronger...
Lilla Dino i helgen som var, trava trava i det varv som inte gick förrut =D Min lilla damsvävmoment för min del här ;) duktiga Dino kan ta det lugnt i traven och jobba, dock så ställer hon sig utåt här men det ska vi jobba bort =)

Foto: Matilda =)


Hoppa med mig!?

Tisdagen den 16 MajHej!
Idag så blev det en kvällstur, först så red jag och Dino bort till Isabells stall, där tog hon av Dinos sko och riktade den åt oss och slog sedan på den igen. Superbra att hon kan göra det åt mig. =) Sen så drog vi ut igen i sällskap av Isabell och Millan på en barbackatur. Vi skrittde mycket och tog några galopper jämsides, dte var riktigt mysigt, Isabell och Millan hoppade några naturhinder, isabell tyckte att vi skulle prova men det kändes lite för högt. Men vi visade även lite trav för dem innan vi avslutade med lite härlig galopp där vi även släppte på dem lite. =)
Jag och Dino red sedan hem och tränade lite på gården innan jag fick för mig att gå ner i gropen bakom Gunnars gård, där jag hoppade förra våren. Sagt och gjort, de flesta av hindren har vi ju plockat bort därifrån men något litet naturhinder fanns kvar, så vi provade lite lätt och jag höll Dino ganska kort och bad henne att korta sig extemt mycket men hon lyssnade bra och vi hoppade runt där ett tag, det var faktiskt riktigt mysigt. Och Dino hoppade fint och galopperade så fint så fint! Sådä fint skulle det ha fått gått på blåbärshoppningen! :P
Bild från när vi hoppade förra året. Det närmsta hindret hoppade vi idag.
Foto: Madde
Nu hoppas jag att vi ska få tag i en ordentlig sadel så att vi kan börja hoppa på riktigt och arbeta med cavaletti, taggad! =D
Sedan så fick Dino massage och hö i boxen medans jag tog in de andra hästarna =)

Energi

Söndagen den 13 Maj

Hej!
Imorse när jag klev upp så var jag inte säker på om jag ville far ut med Dino på morgonen eller om jag skulle vänta tills på eftermiddagen. Men jag åkte ändå på morgonen och for ut så fort Dino hade ätit upp höet. Idag så var hon pigg, konstigt nog eftersom hon fått 4 bra pass denna vecka så kändes det rikigt skumt. Men vi jobbade ändå på med skritt och form osv. Blev lite galopper idag också men mest trav. Försökte även jobba med att korta traven idag också men det blev inte så mycket. Eftersom Dino var pigg idag så blev det jätte svårt att få eftergiften i funktion utan hon hängde sig gärna i handen och blev gärna stark i galoppen, bara därför blev jag lite små less på att rida. när vi travade på en raksträcka så kickade hon till och med dock bara med ett bakben men det kändes ju gott och väl då jag red barbacka. Jag rider på 3-delat förutsatt att hon ska vara mjuk i munnen så ska bettet vara mjukt tillbaka så länge jag kan vara mjuk i handen, men det blir så svårt när hon blir sådär stark och vill iväg... Aja jag hoppas att lugnar ner sig.
Så vi vände hemmåt, dock så hade hon fått sig ganska normalt träningspass. När vi red hemmåt så galopperade vi de sista backarna och vid den sista så fick hon fortsätta en bra bit då jag inte kände för att trava då, men när det började komma kurvor så saktade hon in och gick över i ganska lugn trav och då gav jag med mig och hjälpte henne att korta sig ytterligare. Då så gick det riktigt fint och lugnt. Där nöjde vi oss och red hemmåt och skrittade lite i skogen innan jag ände att jag ville gå hem så jag hoppade av mitt ute i skogen och gick hem med Dino vid min sida.
Här får ni några av de bilderna som  Matilda fotade igår =D
Hon ser lite ut som en nordis

lyfta med ryggen...
Mycket bättre tramp & lyft med bakbenet


Foto: Matilda

Brudarnas brudar

Lördagen den 12 Maj

Hej!
Idag så hade Matilda och jag bokat in en ridtur tillsammans, så jag var i stallet vid halv 10 och vid halv elva så kom Matilda. Medans Matilda gjorde iordning Ghetto så körde jag och Dino lite NH. Matilda trodde att Ghetto skulle vara pigg så vi tog och longerade henne, jag började då Matilda inte gjort det så mycket. Ghetto fick trava i båda varven efter uppvärmning och sen frågade jag helt spontat om Matilda ville hoppa upp och pröva att sitta ner i traven, det ville hon prova så det gjorde vi och det gick bra! Sedan så red vi ut. Vi red ett varv runt gropen och det gick inte så jättebra till en början men den så red vi några vänder uppe på gropens topp och efter det så blev det bättre och då beslutade vi oss för att rida iväg till ett plant ställe och träna lite. Men när vi var påväg dit så provade vi att trava jämsides, och det gick förvånansvärt bra, så länge jag fick ha Dino lite före. Det var en riktig glädjebost. Vi drog oss då tillminne av när vi red Rambo och Nimros och då travade jämsides och sa då att "ja såhär kommer vi nog aldrig kunna rida med våra damer..." Men Tji fick vi, för det gick!
När vi kom på planen så kollade jag först lite på Matilda & Ghetto innan jag och Dino började träna lite. Dino travade som en klocka i båda varven och ställde sig fint, gick i form och hade eftergift i munnen. Hur härligt som helst. Matilda hade en super duktig Ghetto som arbetade i form och hade extrem eftergift. Verkligen roligt! =)
Stod och agerade lite instruktör och bad henne att försöka sänka hastigheten på traven och när hon fick ner Ghetto i riktigt lugn trav så började Ghetto bära med ryggen och verkligen arbeta under sig. Mycket roligt! Matilda provade att sitta ner lite i traven också och det gick jätte fint. Efter det så var vi väldigt nöjda och red hemmåt. Dino hade arbetat bra i båda varven i trav och Matilda hade fått jätte fin eftergift från Ghetto.
När vi kom tillbaka på stallplanen så bad jag Matilda ta några bilder på mig och Dino så jag tänkte att ni skulle få några här!
Fina Dino <3
Skritta andra varvet =)
Damen kan trava =D Eftergift!

Arbeta under sig =)


Och det svåra varvet som inte är så svårt längre ;) Hon är nästan snyggare i detta varv... Eller vad tycker ni?
Ghetto i bakgrunden!

Foto: Matilda Sjöblom <3

Ni får fler bilder senare!

Lite motgång måste man ju tåla!

Torsdagen den 10 Maj

Hej!
Dagens tur blev en aning blandad, både i väder och ridning. Hämtade Dino i hagen utan problem och pysslade extra länge med henne innan ridturen. Sedan begav vi oss ut på en ridtur. Vi började med att arbeta med skritten och formen, till en början gick det riktigt fint men efter den första galoppen så blev hon lite dryg och hetsig så då arbetade vi ner galoppen lite mer nästa gång för att ha bättre hastighet. Idag så fokuserade vi på traven och dess hastighet + lite skitt. Vi kämpade ganska mycket emot varandra i skritten då hon väldigt gärna ville springa ifrån mig och inte alls ville jobba med eftergiften. Så då fick hon skritta lite extra bara för att.
Helt plötsligt kom det en regnskur över oss så vi gömde oss under en tall och stod där i kanske 15-20 min innan vi fortsatte passet då regnet avtagit lite. Vi jobbade vidare med traven och att korta den och det gick rikitgt bra och Dino kortade allt hon kunde! Och travade nästan hela backen upp på toppen av gropen men det blev lite för mjuk på ett ställe så då gick hon över men jag ställde genast tillbaka henne i traven. Uppe på gropen så travade hon så fint så fint och jobbade på med att korta åt mig =)
Sedan red vi hem och arbetade vidare med den korta traven. På slutet när vi red förbi vattenbassängerna och längs med storvägen så var hon så otroligt fin, kortar kortar och det känns knappt att jag lättar ifrån hennes rygg och hon jobbar under sig med bakbenen och går i form och börjar lätta i munnen. =) Då känns allting så härligt och Dino vet att hon har jobbar superbra för när vi skrittade hem längs vägen så blir hon så trött så trött och ska lunka på med långa tyglar och sänkt huvud, då vet jag att hon är nöjd med sin insats. :P
Min lilla superhäst, lite motgångar måste man ju kunna ta nu när allting går så bra! =D
Foto: Moah

Music controll the moment

Tisdagen den 8 Maj


Hej!
Idag så var det också kortdag så jag passade på att far ut med Dino idag igen. Hämta in Dino i vanlig ordning och fixa iordning henne på ett kick. Sedan red vi ut, Skrittade en hel del idag och arbetade med formen i skritten. I vår första galopp så var det en jätte bra låt igång så jag kunde inte låta bli att låta henne galoppera på och sista biten när låten blev som intensviast så hejade jag faktiskt på henne, hehe det var lite roligt ändå och Dino tyckte att det var super kul. Men annars så jobbade vi med lite trav här och var och att sänka hastigheten på den det gick rikigt bra vissa gånger och andra gånger så försökte hon öka lite väl mycket. Men på slutet så travade vi en längre backa och då kämpade hon på rikigt bra! Och antingen så breddade hon järnet eller så bar hon med bakdelen, jag tror faktiskt det sistnämnda eftersom det gick så pass sakta.
Vi drygade även på med galoppen och det gick ganska hyfsat, hon var väl lite pigg och så men ändå duktig.
I skritten gick det jätte bra och vi avslutade passet med lite voltarbete med form + ställning. Och det sista vi gjorde var skänkelvikning. 
Bild från idag när vi stod på toppen av gropen och spejade.

Alla vägar leder till Gunnar stall...?

Måndagen den 7 Maj


Hej!
En dag som denna kunde jag inte motstå att dra mig iväg till stallet så fort jag hade ätit middag. Där mötte jag Matilda och Ghetto som kom tillbaka från en skrittur. Jag fick sådant crave efter att ha sällskap så jag bad dem följa med mig ut på en skrittsväng. Mysigt var det och vi diskuterade massa hästsnack, det var riktigt givande samtal vi hade och jag känner mig väldigt positiv mot framtiden. Vi skrittade ganska så långt och tog bara några små travsteg på två ställen. Men resten blev det skritt och formarbete. Riktigt mysigt att få ha sällskap. =) Det ska förhoppningsvis bli fler gånger!
Efteråt så hade vi stallmys och pysslade samt mockade boxarna.
Matilda och jag med bästa brudarna <3
Kärleken övervinner allt
Foto: Madde

Lika vig som du!

Söndagen den 6 Maj


Hej!
Dino fick vila fredag och lördag så idag blev det en ridtur. Det blev en morgontur så det kändes riktigt härligt. Jag red som vanligt med det 3-delade bettet och barbacka =)
När vi red ut så var Dino så lugn att hon knappt rörde sig framåt. Med små korta steg så tog vi oss framåt, riktigt mysigt. Vi skrittade lugnt på lång tygel rätt så länge. Men idag så skyggade Dino för första gången, jag blev lite paff då jag höll på att glida av men jag höll mig kvar och sen var allting lugn... förvirrad blir man ibland.
Sedan så galopperade vi lite och Dino blev jätte glad över att få springa igen, med all energi som hon hade till övers idag så ville inte inte rikigt med eftergiften. Inte bra att hon får vila 2 dagar i rad utan att ha fått ett träningspass dagen innan.
Så vi jobbade med alla gångarter idag, med fokus på skritten och traven. Vi försökte sänka hastigheten i traven, samla och samla... Det var faktiskt 2 gånger som Dino verkligen jobbade ihop traven, jätte roligt och Dino fick massor av beröm. Hon var så duktig vid den sista traven, så jag samlade henne och hon fortsatte att trava. Kunde till och med ge mer eftergift i tygeln. =) Sedan så skrittade vi lugn hemmåt, och Dino var riktigt nöjd, och vi skrittade i skogen och chillade. Dino har blivit såååå duktig nu på slutet, skritta med sänkt huvud, ta sig tid att stanna och lukta på saker, stanna vi vägen och eftergiften och inte hetsa iväg i korsningar. Helt fantastiskt vad mycket flyt vi har nu!
När vi kom tillbaka till stallet så gjorde vi en hel del skänkelvikningar, det gick rikigt bra och Dino blev till och med lite mjuk i munnen så jag kunde ge lite eftergift. Efter en stund så avslutade vi och jag tog och försökte kasta mig upp någon gång... fick upp benet en gång men det var inte så mycket mer än så. Dino stod lugnt och funderade på vadd jag försökte med... snäll häst som bara väntar även fast man försöker slänga sig upp på na.
Sedan så blev det massage och steaching! Jag har inte streachat på ett tag så jag förväntade mig att hon skulle vara stelast.se... men jag blev glatt överraskad när jag började med "problembenet" och man ska ju strecha med tån uppåt annars tar det inget... dra fram bakfoten enda fram till frambetet och sedan så ska man höja så mycket som går med tån uppåt. Till min stora förvåning så kan jag strecha enda fram till frambenet och därefter så kan jag höja nästan enda upp till knäet... Tror att hon självstrecha när hon springer...
Det kan man ju se på bilden ;)
Foto: Moah

Vaccinerat

Torsdagen den 3 MajHej!
Idag så fick Dino sin andra spruta så vi tog det bara lugnt och skrittade ut, Dino var dock helt på G och ville springa hela tiden... Men hon fick istället gå på lång tygel och jobba i form.vägar, det var riktigt mysigt och jag tränade även på att så i "lätt sits" barbcaka, inte helt lätt meen...Vi gick på några nytinade skogs Jag funderar på att boka in någon privatlektion för Camilla i början på Juni... hm...
Ni får en favorit i repris
Foto: Moah

Galopp på lång tygel!!!

Tisdagen den 1 Maj


Hej!
Nu är det äntligen maj! Och jag som började tro att det aldrig skulle bli vår.
Idag så belv det som vanligt en morgontur med Dino, vi tog oss en ganska bra tur runt gropen med blandning av skritt i form, galopp och travarbete. Helt enkelt allting har vi jobbat med ordentligt idag. Galopperna satt riktigt fint idag och vi gjorde någonting riktigt busigt idag, som jag skrivit tidigare så har Dino blivit superduktig på eftergiften i galoppen och blir inte alls hård i munnen. Så idag blev jag lite sugen på att prova en lite spännand grej, så vi fattade galopp i en ganska lång backa och då jobbade jag ner henne och sedan släppte jag tyglarna så att jag höll längst ut på tyglarna. Dino fortsatte att arbeta men ökade lite mer men det var ändå inte så farligt. Men det var jätte kul, trots det så kommer det nog inte bli en vana utan jag gjorde det bara mest för att se om det gick ;)
Men travarbetet gick väl hyfsat idag och vi kämpade på med samlingen och den riktigt lugna traven. Vi travade även i backe idag 2 gånger och det gick faktiskt riktigt bra.
Skritten gick riktigt fint idag med formen och allt.
Lägger upp denna bild som jag tog förra våren, jag tycker att denna bild inger intrycket av hopp om framtiden... mot de ljusare tiderna, och det är just det vi är påväg mot och är inne i. Jag trodde aldrig att det någonsin skulle kännas såhär lätt att rida Dino... Jag trodde att hon alltid skulle vara superstark och att eftergiften skulle vara långt borta, många gånger har det känts jätte jobbigt att fara och rida henne just för att jag vetat att det mest bara blivit massa slit och bråk under hela ridturen men nu är allting fridfullt och Dino är mjuk och trevlig i munnen och rätt så nöjd med tillvaron. Går och skritten på långtygel med sänkt huvud känns ju bara som en dröm! =D


När vi kom tillbaka i stallet så var Dino lite svettig där jag hade suttit så jag tog ut henne på gården efter att jag hade masserat henne, och körde lite NH, vi övade på pallen, där Dino ska kliva upp på en SJ-pall, hon klev upp med frambenen utan problemet var att få upp bakbenen. Vi kämpade på en stund och tillslut så ville hon gå över den och när vi gjort den några gånger så nöjde vi oss där. Jag bytte grimma på henne utanför stallet då Rambo stod på gången... Jag blev då så sugen på att rida bort till hagen så jag ställde mig på bänken utanför stallet och hade Dinos mule emot mig... hur skulle jag komma upp... Jadu, jag tänkte att nu får jag bara åga friskt och göra någonting graciöst. Ha så jag kastade mig snett frammåt mot Dinos rygg, jag hade sådant sving i kroppen så att när jag skulle landa på magen på Dinos rygg så tog jag emot mig med mina händer vid manken och hävde min kroppen uppåt och slängde över benet och landade mjukt på Dinos rygg... Ha vilken uppsittning! Jag är riktigt stolt, Díno är ju van med allt knepigt som jag har för mig så hon rörde inte en fena. Sn så fick vi lite problem eftersom jag bara hade ett grimskaft att rida i så hon ville inte gå ut i hagen utan hon ville in i stallet, så vi fick hänga på Rambo när Madde ledde ut honom. Ibland är det bra med draghjälp! ;)

RSS 2.0