No more Miss Nice

Torsdagen den 29 November

Hej!

Idag så hann jag med en sväng med Dino. Det blev barbacka med hackamore och jag hade min rejäla vinterjacka så jag var varm å go!

Dock var inte Dino så go att rida idag, ganska pigg då vi red runt gropen. Försökte bara skritta henne på långtygel men det ville inte Dino så det blev ganska mycket bråkmen ändå lite trevlig stundvis.

Så nu är jag less på att vara snäll med henne med hackamoret. Så framöver så ska jag ta bett när jag ska ut barbacka. För hon slutar typ lyssna i huvudet totalt med hackamore så NO MORE MISS NICE!

Peppade damer

Tisdagen den 27 November
 
Hej!
 
Idag mötte jag upp med Matilda i stallet och när vi tog in damerna så var Dino superglad att få komma in och bli riden, märktes eftersom så fort jag kom till hagen så hade hon ögonen på mig och när jag kom närmare så kom hon illa kvickt mig till mötes, glad i hågen! Så drog Matilda och jag ut på planen igen och jobbade med damerna. Dressyr idag igen, det gick väl halvdant då de var ganska så peppade och Dino körde mest ökad skritt, och jag fick jobba vidare med åttan och sedan trava henne där och avslutade med att trava på fyrkantsspåret och sedan galoppera där. Egentligen så var det bästa med ridpasset när vi red ut för då var Dino så lugn och fin och inte alls stressad. 
 
Bild från i somras som Moah fotat

Bilder från mysritten

Måndagen den 26 November
 
Hej! 
 
Tänkte bara lägga upp några bilder ifrån i fredags då Isabell och jag var ut och red runt gropen.
 
 
 
 
 
Nyrakad, hon har ju inte satt så mycket vinterpäls än så hennes rakning blev lite halvkort men det underlättar ju ändå för hennes svettning och det är ju huvudsaken! :-D Vill ju inte raka henne för sent heller så hon inte får ordning på pälsen i tid. 
 

Myset

Fredagen den 23 November

Hej!

Idag så red vi runt gropen tillsammans med Isabell och Millan. Det var väldigt mysigt, det blev bara skritt och massa tjejsnack :-D Dino höll sig hyfsat lugn tills vi red hemmåt. När vi skildes från våra vänner så tog vi galoppen och galopperade lugnt iväg hemmåt.

Rakat

Torsdagen den 22 November

Hej!

Idag så kom Isabell förbi och tog med sig en klippmaskin den jag hyrde förra året inte funkade iår. Isabell klippte det mesta. Dino var lite orolig till en början men det var inga problem senare. Det blev spårklippning utan bakbenen. Trots att klipparn gav upp innan framknäet blev helt färdigt och under magen men det funkar ändå! :-)

Fortsatt Arbete

Onsdagen dem 21 November
 
Hej! 
 
Idag så fortsatte jag och Dino arbetet med dressyren borta på grusplanen, men idag på dagtid... När vi skrittade ut så var hon väldigt spänd pga att det eldades på gården. Men efter ett tag så lugnade hon sig. Väl på planen så vidarejobbade vi med skritten,formen, eftergifen och halter. Tror faktiskt inte att Dino någonsin har lyssnat så bra på förhållningar/halter någonsin. Så det kändes riktigt roligt! Sedan jobbade vied traven och försökte oss på lite eftergiftsarbete där också men det gick inte så bra.
Vi jobbade sedan med sammma åtta som igår fast idag gck det ännu bättre och vi jobbade med den mestadels i trav, det gick förvånansvärt bra! Sedan avslutade vi med galopp på lite längre tyglar vilket var uppskattat av Dino och hon hade en lugn och sansad galopp. Efter det så skrittade vi hem... dock var Dino lite väl pigg då så det blev inte så mycket skritt på långa tyglar men det är inte så konstigt då hon vilat så länge.

Uppstart

Tisdagen den 20 November
 
Hej!
 
Nu har Dino fått vila länge! Hela 10 dagar, så hon var lite piggelin idag, Matilda och Ghetto var också med så medans de longerade i paddocken så stod vi och chillade innan vi sedan red bort till grusplanen tillsammans. Väl där så blev det dressyrträning och Dino kändes så trevlig och lugn. Riktigt kul att hon tyckte att det var så roligt med dressyren, det är väl antagen pga at hon får så mycket olika uppgifter då som hon KAN fokusera på utan att bli störd. Vi jobbde iprincip baa med skritt och formen där samt eftergiften och detdet kändes fantastiskt roligt. Dino bjöd på mycket form och vi avslutade med att jobba på en åtta och byt varv,då kändes hon väldigt mjuk och trevlig. Efter det så kände vi oss ganska nöjda då underlaget var mycket hårt så klättrade vi en backe hem innan vi skrittade hem igen.

Design av Matilda! =D

Söndagen den 18 November
 
Hej! 
 
Nu är Designen uppe! Vilken otroligt fint jobb Matilda har gjort än en gång! jag blir så otroligt glad och taggad! På tisdag blir det ridning!  :-D
 
Några Andra bloggar som Matilda har gjort :-D
http://seawolfer.blogg.se/
http://konjis.blogg.se/

Sweet summer memories <3

Onsdagen den 14 November
 
Hej på er!
 
Har inte ridit sedan i fredags och det blir nog inget förens kanske eventuellt fredag lr söndag, eller i värsta fall nästa vecka... Om jag ens känner för att rida då dvs.
Dino saknar mig nog men just nu denna vecka så är det superkörigt! Och har egentligen ingen större lust förens nu... Igår så kom bilderna från i somras då Moah fotade oss när vi var så snygga, jag blev så glad över hennes hälsning och de underbart vackra bilderna! Jag blev genast taggad på att börja arbeta med Dino ordentligt igen, dressyren har jag inte jobbat med nu på säkert 1,5 månad... det är kanske mera sånt som ska till för att Dino ska tycka att det är roligt. Nu när jag tänker på det så förstår jag ju att hon saknar det, hon får ju alltid beröm när vi arbetar med dressyren, så får fokusera på att ta oss dressyrjobb framöver så att hon får möjlighet att göra bra ifrån sig! Tänker nu tillbaka på den gången Isabell och jag var på ridbanan och jobbade, då gick det ju helt fantastisk bra och Dino var helt underbar att rida och ville verkligen jobba åt mig.
Och även på hur fin hon verkligen är nu när jag kikar på bilderna som Moah fotat och redigerat!
 Bilden ovan får mig att tänka på att Dino tigger om att verkligen få jobba av sig med dressyr!
 
 
Sedan så har Finaste Matilda redan fixat ordning en ny header med de nya bilderna och den blir såååå snygg! Och den kommer verkligen att liva upp, nu när jag känner mig så nere! Den kommer nog någon dag framöver! =D
 
Ni ska ju få ett smakprov nu!
Men jag sparar alla halvbra och även många bra tills senare... nu får ni några av mina favoriter
 
Saknar dig min vän <3
 
Väntar tålmodigt på att bli riden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arab-varning :-P
 
 
 
 
 
 
 
Yeeha!
 
 
Fina Moah har fotat alla bilderna! <3 bästa fotografen eller vad säger ni!?
 

Efterlängtat sällskap

Fredagen den 9 November
 
Hej!
 
Beslutade mig för att vara hemma idag så det blev en ridtur idag också, Isabell och jag bestämde en lugn tur tillsammans och jag red barbacka med hackamoret, vi hade en ganska lång och mysig skrittur runt gropen och vi pratade jättemykcet och diskuterade framtiden och mycket annat. Dock frös jag supermycket om fötterna så jag blev jätte kall.
 
Men det var i alla fall skönt om rumpan.

Efterlängtat sällskap

Fredagen den 9 November
 
Hej!
 
Beslutade mig för att vara hemma idag så det blev en ridtur idag också, Isabell och jag bestämde en lugn tur tillsammans och jag red barbacka med hackamoret, vi hade en ganska lång och mysig skrittur runt gropen och vi pratade jättemykcet och diskuterade framtiden och mycket annat. Dock frös jag supermycket om fötterna så jag blev jätte kall.
 
Men det var i alla fall skönt om rumpan.

Småless

Onsdagen den 7 November
 
Hej! 
 
Ävven idag var jag ledig så jag passade på att fara ut med Dino, dock känner jag mig ganska småless på rätt så mycket numera av olika anledningar som jag inte tänker ta upp här än...
 
Men jag hade lite dåligt samvete över gårdagen så jag och Dino tog oss en barbackatur, dock så fortsatte hennes protester med motarbete och hårdhet i överlag så det blev ännu ett drygt pass och jag kände ännu mer frustration över mina känslor.
 
Passet avslutades med galopper och skänkelvikningar.

Kanske e dags å uppdatera lite

 Tisdagen den 6 November
 
Hej!
Idag så var jag ledig så Dino och jag for ut på en tur med bomlösa sadeln rutn gropen, vi jobbade med eftergiften men dte kändes lite som att ta sig vatten över huvudet med alltihopa, Dino verkade göra sitt bästa för att motarbeta allt jag gjorde och stred till sista strid, kunde inte låt bli att bli rikigt arg på henne då hon mest bara dummade sig, i och med all bråk så slutade det med att hon var sjublöt av svett när vi kom hem trots mindre arbete runt gropen.
Hon fick stå inne i typ 2 timmar innan hon nästan hade torkat upp, bara det är ju ett tydligt tecken på att hon måste rakas!
Så snart jag får tiden ska det ske!
 
Dock var galppen helt underbar då hon galopperade så lugnt och harmoniskt i den. Aja skum häst.
 
Foto: Alexander 
 
 

Regn

Fredagen den 2 Novmber
 
Hej!
 
 
Jag och nu är det november! Hjälp alltså vad tiden rusar iväg. 
Men idag så kom jag till stallet ganska sent och kände egentligen inte för att rida men det blev så att vi sadlade upp och pälsade på oss allt vi hade. Dino fick ha nysadeln och sitt skritttäcke och jag regnkläder. 
Vi red runt gropen en sväng och jobbade mest med formen och mycket skritt och vi klättrade en del också, men när vi hade kommit lite mer än halvvägs runt så kände jag hur det började bli blött igenom regnbyxorna där jag satt. Så vi skyndade sedan iväg hem. Allmänt mysig tur trots vätan. Dino fick stå och äta hö medans hon torkade till runt bogen. Måste förövrigt säga att det där skrittäcket är ett av de bästa fynd jag köpt! Hon var ju torr ohc varm på rumpan! Inge blött alls!! :-D
 
Mitt skrittäcke! :-)
 
Jag tog och mockade medans hon blev torr så då när hon väl blev tillräckligt torr för att få gå ut så skulle Gunnar ta in eftersom de hästarna var helblöta, så då fick hon inte gå ut någonting i hagen idag, fast det kan säkert vara lite skönt för henne de också! :-)

Snowlight

Onsdagen den 31 Oktober

Hej!

Idag kom Isabell och skodde bak och hedde på sulor och brodd så nu är Dino färdig för vintern! När jag klev ut ur bilen i stallet idag så tittade Dino så glatt på mig, sedan när jag skulle hämta henne i hagen så kom hon så glatt. Riktigt kul att träffa henne igen. Efter att hon blivit skodd så sadlade vi opp med nysadeln och bett och massa reflexer. Först när vi kom ut så tänkte jag först att vi bara skulle skritta då det var mörkt men Dino övertygade mig om att vi skulle träna ändå så det blev båda trav och galoppjobb arbete runt gropen idag. Vi hade lite småbråkigt med bettet ibland då hon gärna ville streta emot bettet.
Hemma i stallet så blev det lite skänkelvikning innan vi gick in.

Jag har även köpt 3 begangnade schabrak som jag tänkte attjag ska använda när jag rider ut i skogen! :-)

RSS 2.0