Well now it is Goodbye!

Torsdagen den 31 Januari


Hej!
Vänner, idag är en jobbig dag, på grund av min utbildning så måste jag avsäga mig Dino och för att göra det lättast så avsäger jag mig delägarskapet helt och slutar rida Dino. 

Det känns en smula tungt då man hade stora drömmar och planer men såhär är livet och jag har funderat på det här ett bra tag nu och kommit fram till att det här är den enda vettiga lösningen. 
Dino och jag har haft nästan 4 underbara år och har gjort mycket spännande och utvecklats enormt. Vi har lyckat med mycket som lagts framför oss. 
När jag började rida så fanns det så många problem, i dagsläget är problemen mindre och färre men det är dags för oss att gå skilda vägar.
Ja vad ska nu hända med Dino... jo förmodligen så ska hon väl säljas och jag tror det blir bra för Dino att byta ryttare för att få lite mer variation. Som det ser ut i dagsläget är vi båda lite låsta i rutiner och skulle nog lära oss mycket av att testa något nytt.
 
Jag hoppas att hon hamnar hos någon som kan älska henne för den hon är och vill ge henne den tid och träning som jag inte kan ge henne. 
 
Jag kommer alltid älska dig fina lilla Dino, Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta!
 
En sista kram och ett sista avsked, sista gången jag red dig så var det påväg till hagen i grimma och grimskaft, då lyssnade du så fint på mig älskade vän. Så vill jag minnas dig! <3

Kanske kommer starta en ny blogg sen men vi ser väl! :-) Ni som skulle vara intresserade av att läsa om mitt liv utanför hästar kan ju kommentera så skickar jag er en länk när bloggen är i verksamhet! :-)

Men nu är det farväl på denna blogg och ett avslut av min och Dinos ERA! 
Jag tackar alla mina läsare för ert stöd och alla underbart fina kommetarer! 

På graden noll

Måndagen den 28 Januari
 
Hej på er mina vänner!
 
Idag var det en ganska jobbig dag med mycket blandade känslor, tyckte att allt var jobbigt och det kändes inge bra enda tills Isabell ringde och frågade om jag ville följa med henne ut och motionera hennes hästar. Isabell  tränar några hästar utöver sin egen. Jag tyckte att de lät väldigt roligt så jag for och vi hade världens mysigaste ridtur, lång blev den också då vi red ungefär 1,3 mil. Jag fick rida en nordis som hete Bolla så det var trevligt och Isabell hade Millan, det gick lugnt och fint och vi kunde diskutera mycket viktigt på hästryggen. Det var precis det jag behövde idag och jag blev så glad och uppiggad av turen! Det var ju även nollgradigt så det var superskönt och mot slutet av ridturen så tittade månen fram med underbart månsken! :-D

Hann ta en bild av Bolla som jag bjuder på! 
 

More or less

Onsdagen den 23 Januari
 
Hej!
 
Idag så blev det omskolningsarbete då jag inte änkte göra om samma misstag som i måndags. Var inte riktigt peppade idag heller men jag kände ändå att det behövdes. 
 
Så vi jobbade mestadels i vänstervarv med halterna då det varvet har varit mest problematiskt för henne att lyssna på mig. Så vi jobbade på ganska rejält och när vi riktigt hade fått igenom det så jobbade vi i höger varv också. Sen så drygade vi på lite med viktningen på volt och det gick väl hyfsat så då tänkte jag att vi skulle ge oss för denna gång så jag kortade stiglädren 2 hål (två hål längre än vad jag hade innan) och så travade vi lite och det kändes riktigt bra ändå, vi tränade på att använda förhållningar i traven också men det gick si så där... Sedan avslutade vi med galopp. Men hon har svårare för att fatta den numera... märks att hon hellre vill jobba med traven. :-)
 
travbild från i somras, saknar sommaren och längar!
Foto: Madde

Lite efter...

Måndagen den 21 Januari
 
Hej!
 
Idag så for jag till stallet efter jag varit till Umeå, vilket blev runt 3. Eftersom Dino hade stått ett tag och jag var otaggad 3000 på att träna henne så tänkte jag "ja vi skrittar ut lugnt och fin" men de gick helt åt skogen då Dino var allt för taggad av att gå ut. Så mycket bråk gjorde mig inte direkt mer sugen att träna så jag hoppade tillslut av och ledde henne tillbaka.
 
Då istället för att rida ner i paddocken då allt redan var ganska kajkat så tog vi av grejorna och tog på repgrimma och gick ner i paddocken och körde NH, 
Då fick Dino visa att hon visst kunde lyssna på mig. Hon följde min minsta vink och bytte varv på volt utan problem och skiljde på stanna och uppställning. Så det kändes superbra! Sedan longerade vi lite i trav innan vi gick in.
 Dock inte jätte pepp på å rida nå mer denna vecka...
Ni får en favorit i repris! =)

My mind is your mind...

Torsdagen den 10 Januari
 
Hej!
 
Idag så fortsatte jag och Dino arbetet med omskolningen, till en början gick det oerhört bra, jag red henne runt runt men vikterna och höll inte alls i tyglarna och det gick jätte bra.  Sedan kortade jag upp tyglarna och tränade på halter i det svårare varvet alltså höger men det gick oerhört bra, snarare i vänster varv gick dåligt idag konstigt nog, Sedan jobbade vi med volter med viktning och då gick vänstervarvet jättebra medans högervarvet var superjobbigt. Tänkte inte rida så mycket mer då Jag var ganska irriterad idag så Dino kände säkert av mina känslor och blev ofokuserad.  Vi avslutade med en galopp i superlånga stigbyglar men det gick bra, tog faktiskt några bilder på Dino idag som ni ska få se :-P
 
 
 
 
 

Lugnt & skönt

Onsdagen den 9 Januari

Hej!

Idag så jobbade jag och Dino vidare med skolningen i paddocken. Först red vi runt i högervarvet och jobbade först med viktningen i stigbyglarna, sedan jobbade vi vidare med halterna tills det satt riktigt bra och då bytte vi varv och red likadant i vänstervarvet, gick mycket fortare i det varvet.

Sedan jobbade vi med voltning, gick riktigt fint, jag tänkte jättemycket på min axlar då Dino ökade på volten så då saktade hon in. Jag red henne då på ganska långa tyglar och jobbade bara med vikten och axlarna.
Det blev en hel del voltning och svängar sedan jobbade vi vidare med halter och dylikt.
Efter det så kortade jag upp stiglädren lite och jobbade med traven litegranna och hon blev riktigt fin vissa stunder. Sedan provade vi lite galopper först höger då tog hon först korsgalopp och andra gången tror jag att hon tog rätt men jag är inte säker. Så avslutade med den lugna fina vänstergaloppen två gånger därefter gick vi in.

Skola om

Freadgen den 4 Januari
 
Hej!
 
Idag så tog med mig Dino ner i paddocken och red utifrån det vi lärde oss i Söndags på lekionen. Jag hade de där långa lädren och satt som jag skulle, först tränade vi på att svänga och forma för vikterna.
Dino kändes riktigt trevlig hela tiden och försökte i vissa fall sänka sig så det kändes rikigt bra. :-)
Sedan jobbade vi med halterna som var väldigt svåra i höger varv. Jag fokuserade på att ta små förhållningar hela tiden och att inte ta henne i munnen. Så tillslut fick vi igenom alltihopa och när vi hade jobbat på i kanske en timme så kortade jag lädrena till den vanliga "dressyrlädren jag brukar ha men det kändes på tok för kort för att rida lätt i så jag längde 2 hål och travade runt med det. 
 
Sedan så gick vi ut i skogen och travade bort mot komnäs och då mötte vi upp med Isabell,Millan och Chess (hund). Så vi slog följe med dem enda bort till komnäs men när vi då skulle gå hem så ville inte Dino det. Hon skulle inte gå hem. Har aldrig varit med om att hon inte vill gå hem så det kändes lite mysko men tillslut så kom vi oss iväg då fick hon först trava en bit och på rakbanan galoppera lite då det var ett tag sedan... 
 
Vi skrittade sista uppförsbacken och skrittade i form ett tag och efter det så hoppade jag av och gick med henne hem. Vi får fortsätta jobba vidare med omskolningen en annan dag! :-D
 
 

Ridplan

Torsdagen den 3 Januari 
 
Hej!
 
Nu är det ett nytt år också hej och hå. Aja idag så kom Moah i alla fall och följde med oss till ridplanen och höll lite lektion för oss. Dino var ganska så yrshig och nervig men det gick ändå ganska hyffsat. Hon var väldigt spänd i början. Det blev fokus på voltning och mina händer som jag har en tendens att använda för mycket. Så det blev mycket tänkande för både mig och Dino. Ibland var det även lite svårt att förstå hur jag skulle göra. 
 
Så vi avslutade med lite trav innan vi gick hem igen och det gick väl ganska hyfsat men som sagt var hon väldigt yrshig och stel.
 
Bild från i höstas då Jag och Isabell var på ridplanen. 
Foto: Isabell

RSS 2.0