I´m still here <3

Söndagen den 25 September


Hej!


Hade egentligen tänkt att rida ut med Matilda men hon kunde inte komma så jag planerade att rida barbacka, tog sidepulltränset och städade upp ute på planen och hoppade upp, skrittade först fram och hade en plan på att försöka trava Dino.
Så efter framskrittningen så försökte vi och det gick, hon gick jätte bra och när jag hade visat henne att hon inte skulle öka för mkt och lyssna på yttertygeln så gick hon jätte bra =) Lycklig tjej & häst <3

Dino tyckte att det var askul för när vi saktade in när det gick utför och så fort det blev platt igen så viste hon vad hon skulle göra <3 


Ropade sedan på Gunnar och han blev mäkta imponerad på Dino´s fina lugna trav =)
Bad honom starta filmkameran men då ville han filma så då fick han det :P
ett litet smakprov :P

Har dessutom lite fräch träningsvärk sedan gårdagen hehe ;)Måste  bara få påpeka hur bra låten/låttexten passar in på Dino =D

Det här vi 2 om!

Lördagen den 24 September


Hej!


Red ut med Isabell idag =) Vi hade bestämt oss för att fara ut på en tur tillsammans med våra damer =)
Behövde ju ha svanskappa nu för att inte sadeln ska glida fram så då började jag med att ta den från barbackapadden (i syntet) spände åt den och red ut men hann inte komma lång innan lilla Dino protesterade, Kickade med bakbenen och bockade? Red just då utan stigbyglar men satt kvar gjorde jag så det var bara att kliva av och leda hem och byta. Visserligen så var det inga hemska kickar utan hon sa mest bara att det inte var bra så då bytte vi =)


Red sedan iväg och mötte upp med Isabell & Millan =)
Vi red runt gropen och galoppera upp för en backe och då gick det lite fort eftersom Isabell red först. Men väl där uppe jobbade vi med traven, tillslut så fick vi till det riktigt bra =) fick jobba väldigt mycket för att få till det. Sedan red vi vidare och efter ett tag så beslutade vi oss för att prova att trava jämnsides...
och tro det eller ej så gick det riktigt bra, Dino var lugn och försökte så gott hon kunde och det belv jätte bra långsam trav! =D gissa om jag blev glad =D Fick lite överslag som sedan Dino tog efter och blev riktigt på tårna när vi skulle göra samma sak igen.
Idag får ni galoppbilder från vår sista ridlektion den 16 Juni
Dino älskar att galoppera ^^
Foto: Madde

Isabell´s utryck passar så bra in på oss: Sådan matte sådan häst <3 

Fotsatte att försöka trava jämnsides och tillslut så segade Millan och då tyckte Dino att det gick för sakta så dår tar hon Galoppen XD Så himla söt! Så alltså när Millan går i typ kort trav (ridskolehästtrav) så skuttar Dino på i yberkort galopp brevid!!! Så söt är min häst, jag bara satt och guppade med XD
Dino tyckte att det var askul då, men hon blev lite uppstressad av alla andra hästar, tror vi var 7 st...
Matte har koll på läget? :P
Så söt min häst är <3

Foto: Isabell lr Madde

Vi fortsatte ridturen och skrittade ett tag, vi red förbi Gunnar´s stall och jag beslutade mig för att följa Isabell en bit eftersom Dino behövde springa av sig lite mer energi...
I en backe så tog vi galopp jämnsides och Dino jobbade på bra, jag höll henne lite bakom Millan så att Millan hade täten. När Millan ibland tappade Galoppen som tog jag bara in Dino och kortade henne så att Millan skulle få hitta galoppen utan att bli omsprungen =)
Mellan hindren ^^ "Lite små" speedad Dino här
Moah´s huvud =)

Foto: Isabell lr Madde
Sen så travade vi en gång till och det gick jätte bra =)

Vid slutet av rakbanan så skildes vi och vi vände hemmåt och Dino fick galoppera =) Hon gick jätte bra, inte för fort och inte för långsamt =) Och när vi närmade oss Stallet så gick det jätte bra att skritta på långa tyglar, alltså nöjd häst <3 =)
Dino funderar på vad gymkana är för något :P Ser intressant ut... Långa skrittsteg, strechad häst ;)

Foto: Isabell =)

Ingen bomsadel för oss på ett tag

Onsdagen den 21 September


Hej!


Idag hade jag jätte bråttom, Isabell ringde och sa att Karin sadelprovaren skulle komma upp till övik på kvällen, hade eftermiddags föreläsningar så hade det lite snävt med tid men Gunnar hjälpte till och borsta upp Dino, dock såg hon lite förvirrad ut när jag kom rusandes in i stallet coh började "slänga" på henne all utrustning XD söthästen min bara stod så snällt <3
Ändå när jag hade suttit upp så chillade hon ner för att lugna mig, efter att vi hade skrittat igång så galopperade vi, Dino tyckte att det var helt sjukt awesome! Yeha blev det och Dino la till och med in lite trav, men vi kom fram lite för fort... för Karin hade inte kommit.
Tilllslut kom hon och hon började titta på Dino, till en början sa hon att hin behövde bygga mera rygmuskler men att hon var på god väg! Tyckte till en början att jag behövde padda henne lite mera fram men när jag la på sadeln igen så sa hon att jag behövde ha den lite längre bak för att inte hindra bogarna. Så det var det, jag behövde inte köpa nån dyr sadel :P
bild på min bomlösa när jag just hade fått hem den =) = bra sadel <3
Skulle så gärna vilja köpa det röda tornadotäcket till Dino i julklapp men vi får se hur det är med pengar till jul...
Isabell köpte en dressyrsadel så nu vet jag vad jag ska ge henne i julklapp ;)

kraftigt kraftlös nu...

Tisdagen den 20 September


Hej!

Efter att jag borstat upp Rambo så släppte jag ut honom och tog samtidigt in Dino för att göra iordning henne. Isabell och jag hade bestämt att jag skulle rida över till komnäs och vi skulle köra NH. Innan vi for så bjöd Gunnar på mackor och dricka, tog sidepullen och red barbacka för enkelhetens skull.
Red sedan iväg, det tar kanske 15-20 minuter att skritta över mon till Komnäs, för er som inte vet.
På rakbanan så blev hon lite pigg då vi bara hade traskat genom vattenpölar innan så jobbade jag henne samtidigt som hon fick öka så tilllut tog hon en jätte lugn & kort trav =D lad blev jag, hon blev lite tung i tygeln eftersom hon jobbade så mkt med ryggen men det gjorde inte så mycket enligt mig.
Väl i Komnäs så var Millan brunstig (lebbhäst) sså vi jobbade på med en bana som Isabell hade satt ihop, med en gate, en pressening och en åtta med hinkar, samt en ruta.
Vi gjorde alla övningarna utan större problem kändes det som, fick hjälpa henne en hel del med 8an men annas så var det jätte kul Isabell berättade väldigt bra grejor, så nu är man lite mer informerad känns det som =) vi avslutade med att jag skulle försöka skicka henne genom 8 utan hjälp och då tyckte hon tillslut att det blev för jobbigt så när hon äntligen gjorde rätt så slutade vi där och jag satt upp och red hem.
Dino var mkt pigg men hon är ju så stabil så jag var inge orolig, jag var så slut på att jag nästan somnade, blundade en liten stund och då saktade hon in men kom fram till att jag nog inte borde sova till häst. Väl hemma så gjorde jag iordning henne och sedan fick hon gå ut och äta gräs igen =)
Här kommer en hagbild på Dino som Matilda har tagit =)

Tycker hon ser så ensam och rädd ut på den här.

Madde´s andra Bebis på 4 ben ;)

Tisdagen den 20 September

Hej!
När jag kom till stallet idag runt 12 så fyllde jag på vatten ute i tunnan och så mockade jag 2 boxar.
Hade tagit på mig att rida Rambo idag innan jag skulle ut med Dino, lite omväxling för både honom & mig, han är inte riden så mycket nu när Madde har avrit gravid och nu har en liten bebis, och jag tyckte att det var riktigt skönt att få fara ut å trava lugnt ute i skogen. Men det är ju alltid någonting som man ine är nöjd med, för det första så höll jag på att dö när vi började gå, myrsteg jag är ju van vid Dino´s dunderskritt så lite segt gick de ju, sen är han inte alls som Dino när det gäller allting runt omkring, iallafall i början var han jätte tossig och alltig lev ibland hemskt farligt, hade ju min sadel så jag satt ju där jag satt. Försökte trava honom så mycket som möjligt, skönt men lite småkrävanade, tillslut blev han riktigt fin och lugnade ner sig jätte bra. Travade ganska exakt runt hela gropen, la på en sväng extra för att få ihop det sen så vände vi hem.
En bild från, jag tror det är förra gången jag red Rambo, det var ett tag sedan som ni kan se ;)

Foto:Madde

Min häst, min bästa vän <3

Lördagen den 17 september


Hej!


La pluggandet på hyllan och pös iväg till stallet en sväng tidigare idag, kom dit och mockade först 2 boxar innan jag tog in Dino och borstade upp henne, sedan på med repgrimman och träna lite NH =)

Sedan in igen och ta på Sidepullen och sedan ut på "planen" Red ju barbacka så hade med mig pallen och hoppade upp och började skritta fram, sedan försökte jag jobba henne i lägre form och efter det så försökte jag få henne lite mjukare och smidigare så vi gjorde öppnor & slutor på långsidorna och skänkelvikning på kortsidorna.
När hon kändes riktigt framriden så försökte jag satsa på traven, tvivalde en stund på min balans men Dino är väldigt försiktig ändå. Men det första hon gjorde var att dra iväg i lite snabbare trav än vad jag pallar barbacka iallafall i början av passet.
Så vi jobbade på en stund i dte bättre varvet, hon är ju väldigt försiktig och så men man msåte nästan mana på henne för att hon ska öka lite men ändå hålla bra tempo. Hon är ju som sagt mer ödmjuk i barbackaridningen och inte lika fartgalen- så hon tänker ju på en =)
Bild fårn i somras när vi red barbacka på sidepull - här i trav =)
Foto: Moah =)
Bytte sedan till det "sämre" trav varvet, men jag måste erkänna att det gick bättre än det "bättre" varvet. Hm skumt jobbade på en stund tills Damen verkade bli lite trött, och då skrittade vi en stund innan jag gav henne, hennes treat (också mitt) ;)
glömde korta tyglarna tillräckligt när jag fattade galoppen så hon blev lite vinglig, men nästa gång var hon helt med på notorna, fattade jätte bra fattning och gick jätte fint =) sneglade på våran skugga och smålog åt att hon verkligen jobbade under sig och blev så fin =) Verkligen kul det där, att göra nåt båda tycker är jätte kul =D
Blev 2 fattningar i vänster varv så avslutade vi där med avskrittning innan vi gick in i stallet och hon fick gå ut igen =)

rösta =D

hej nu får ni jätte gärna rösta på mig och Dino i hööks tävlig =D snyggbilden har vi
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667&app_data=d2ebf3ec6cfd0df971ea21622094bf5e
tack så mycket <3

Regnigt idag

Onsdagen den 14 September


Hej!

Hade bestämt med Agnes & Julia att rida ut i skogen idag, vi skulle ut 3 men blev lite försenade, så jag började med att longera henne innan vi skrittadee ut en stund och sen m´he för att hämta regnklädr när regnet började ösa ner. Klädde på oss och red iväög för att möta upp med dem. Vi red runt gropen och jag red en backe i galopp medans de travade lugnt sida vi sida, hehe lite skillnad måste jag säga ;)

skrittade runt resten av gropen och pratade, Dino tyckte att det gick lite långsamt men det gick ändå bra. Sedan när vi skilldes så började det regna ganska mkt igen men jag hade regnkläder & Dino hade regnländtäcke. så vi red tillbaka samma väg och galopperade, askul tyckte Dino "äntligen lite action" :P
Sedan så skittade vi lugnt hem sista biten =)
E> Fick några riktiga glädjestunder idag med Dino, först när jag kom till hagen så ropade jag på henne då kollade hon upp och såg så glad ut och när jag kom in i hagen så kom hon direkt fram till mig =) Sedan så när ja stod i boxen och skulle fixa iordning tränset så kom hon så nära och skulle gos i min famn =D så mysigt att få pussa på henne och bara gosa lite garnna <3
En bild som Matilda fotat på min älskling <3

Bomlösasadelklubben

Sönadagen den 11 September


Hej!

Vi brudar skulle ut idag då och rida en sväng, det skulle i och för sig betyda att Dino skulle få gå 3 dar i rad men den lilla skritturen i fredags känns inte riktigt som något jobbigt arbetspass...
Så jag inledde idag igen genom att longera henne med full utrustning innan vi skulle fara ut och det kändes riktigt bra. Så hon var riktigt lugn när vi var ute, annars så kan hon bli så dryg och stressad med sällskap, men hon skötte sig riktigt bra =)
Vi skrittade största delen men tog en backe i galopp och då gick vi sist eftersom jag är den som har tränat mest på att vänta med Dino så visst var hon på tårna men jag kan ju hålla henne, då i galoppen gav jag henne skänkeln och då så galopperade hon värligt lugnt, energiskt men långsamt. Jag gav henne rytmen i handen och höll henne så pass att hon skulle palla hela backen och där uppe stod våra vänner =) Väl uppe så tränkte vi prova på lite trav, som vanligt Dino och jag sist. lite stressad, gav travskänkel och fick direkt trav som hon ökade lite för mkt, såg då att vi inte skulle klara kurvan så jag stannade av henne och stark som hon kan vara så gick hon över i galopp och jag stannar henne och börjar om på stället, fick då lugnare trav och försökte hålla det tempot, fick lite smått pass men sen trav igen ända fram till de andra. Dukti tjejen fick mycket beröm =)
Skrittade sedan hem och väl hemma skulle vi köra lite NH ute i regnet, vi körde med de vi red och jag hade nimros först och sedan Dino... Dino går ju bäst att ha, Isabell är mkt bar hjälp =) fick lite träning i fokusträning på henne och då fick jag det resultat jag ville ha, sedan flyttade jag henne med zoonerna =) riktigt roligt att få lyckas =)
Bild från i våras när Dino och jag var i paddocken =)
Sedan stalltäcke på och mocka Dino´s box innan jag åkte hem, vrålhungrig!!

Ny taktik

Lördagen den 10 September


Hej!


Drog till stallet lite senare idag för att börja mocka lite och sedan när Gunnar & Madde kom tillbaka ta in Dino och fara ut på en sväng.
Igår var jag ut och red barbacka och hon var ganska pigg så jag kände att jag ville bara åka idag, så jag hade suttit och grunnat över hur jag skulle lyckas, tillslut så tänkte jag att jag skulle longera henne innan jag red ut.
Sagt och gjort så longerade jag henne innan men full utrustning och det kändes bra, hon fick springa sig trött i traven och efter det så hoppade jag upp och red ut, gick riktigt segt till en början =) mys!
Vi red runt gropen och lunkade på i långsam takt, hon fick bara skritta under ridturen och det var härligt, jag red utan stigbyglar vilket var riktigt skönt. I en backe så blev hon ganska pegg eftersom vi brukar kunna galoppera uppför där så efter en stund så la jag min hand på sidan av hennes manke och då blev hon helt plötsligt mycket mer avslappnad och gick jätte lugnt och sansat. MAGIC TOUCH!Bild från förra årets westernfotografering, tycker den här bilden säger mycket <3

Foto: Matilda Sjöblom

Klättrade och höll på runt gropen vände och lite sånt och sedan red vi hem, red största delen på långa tyglar och bara under vissa stunder kortade jag upp tyglarna och begärde lite form av henne. Plaskade i en hel del pölar idag också, bra träning.
Avslutade med lite Skänkelvikning innan vi var klara.
Morgon ska vi ut med alla 3 hästarna i stalet =) Isabell ska låna Rambo, Matilda har Ghetto och jag har Dino =D 
Det blir bomlösaklubben ;) spännande saker det händer nu =)

Åter igen detta regn

Torsdagen den 8 September


Hej!

Blev stallet idag igen men det regnade ju åter igen =/ så jag började med att mocka några boxar så började det lätta lite och då gick jag ut och hämtade in Dino, Då hade lilla gumman fått ont i ryggen =(
Så jag kunde inte rida idag heller var riktigt sugen på att rida barbacka men det får väl vänta =/
Tog ändå in och då kom Gunnar körandes och gasade lite i en vattenpöl så att hon blev lite rädd, men jag höll mig lugn och tog ner henne på jorden och då var det inga problem. Gick in med henne och de andra fick också gå in också.
Kalla och blöta var dom så började jag borsta upp Dino, när jag drog borsten över ryggen så svankade hon kanske rejält, så jag checkade ryggen och hon höll på att svanka sönder... =/ så på med ett täcke fort! Stackars liten häst.
Stod och pysslade med henne och sedan beslutade jag mig för att smörja träns, smörjde båda tränsen och martingallen + tyglarna =) så nu hänger de på "tork"
Sedan så tog jag på henne repgrimman och tränade att gå ut ur boxen ett steg i taget och att stanna och backa in henne =) Hon var helt otroligt duktig på det =) så när vi gjort det ett tag så gick vi runt lite i stallet och sedan ut på planen och tränade lite nh. Tog också en liten promenad och sedan gick vi in och myste ett tag inna jag åkte hem.
Min fina tjej <3

Foto: Moah

Taskigt väder

Onsdagen den 7 September


Hej!

Vädret e kast just nu... och jag drog till stallet en stund för att kolla om Dino var halt men det verkar bara va något skumt, kanske en sträckning eller nåt.
Så jag kollade först upp henne sen så gjorde jag lite små övningar med henne, hon var lite trög från början men på slutet gick det bättre. Så när jag borstade upp henne så stog hon lös på gången med dörren öppen ;) sedan så tränade jag Nimros i lite NH, han var riktigt lyhörd =) kändes riktigt roligt att få honom att göra det man ville, sen kikade vi på läskiga grejer innan han fick gå in och äta kvällsmat.
Går ju skola uppe i Umeå nu så dte komma bli lite snålt med blogginlägg är jag rädd men jag ska försöka så fort jag har tid! =)

Är ganska sugen på att rida bb kanske blir det imorn om jag har tur med vädret :P 


g-lop bb
Bild från i våras då Moah fotade oss när vi körde barbacka, här i galopp =)

Hoppa hinder

Lördagen den 3 September

Hej!

Idag så hade Matilda och jag bestämt att vi skulle hoppa damerna så vi började med att bygga upp lite hinder, 2 studshinder med 20 meter avstånd, ett lite högre hinder åt mig och Dino på cirka 70 cm och ett mindre på 45-50 cm och 3 cavalettibommar =)
Spännande ;) eftersom Matilda inte hade hoppat Ghetto någonting innan =)
Och det var ett litet tag sedan Dino och jag hoppade så lite spännande var det. Madde hjälpte oss att bygga fram, snälla stöttande Madde =) Du är bara bäst vet du det?
Så vi fixade iordning brudarna och gick ut på planen. Där skrittade vi fram ett bra tag innan vi började arbeta, Matilda jobbade på med styrningen medans jag jobbade med skänklarna i skänkelvikning som vi fick väldigt bra flyt i när vi jobbat en stund, Sen jobbade jag med att trava henne men det var väldigt svårt att få till det idag så vi nöjde oss i det bättre varvet då det gick en stund.
Matilda började med att hoppa lite lätt medans jag fortsatte med lite skänkelvikning. Och jag började också hoppa, vi öppnade med studsen som kanske var 45 cm. Ghetto var jätte duktigt och Dino hade mest bara bråttom men hoppade riktigt fint ändå.
Vi hoppade varannan gång och sen kombinerade vi studsen med det mindre hindret så vi fick en liten bana.Min lilla mupp gasade ganska mkt :P
Efter en liten stund så tog jag farm kameran och fotade Matilda när hon hoppade och efter det så var det vår tur att hoppa och då skippade vi studsen och hoppade bara det mindre hindret och sen det större =)
hihi
Taha skitsnyggt! =)
hoppa
Grymt fin och duktig häst jag har! =) Dino dukti och kan hoppa ganska högt =)

första gången på det större hindret
Hon synkade frambenen mkt bättre denna hoppträning =)

Alla dessa fina bilder på mig och Dino är tagna av Matilda =D

Hoppade det stora kanske 5-6 ggr sen gav vi oss när det gick bra och så skrittade vi av =)

Damerna 2

Torsdagen den 1 September

Hej!

Började med att rida min fina dam idag =) Vi jobbade på planen och Madde fotade och hjälpte till med olika övning som var super =D

Började först med att skritta fram länge, först långa tyglar, sedan korta tyglar, sedan med stigbyglar och efter det så voltade vi upp och böjde riktigt mkt.  Sen körde jag en del skänkelvikning =) tillslut gick det ganska bra, Och efter det så började jag känna att vi var redo för traven.
Kortade tyglarna en aning och gav skänklar och sa "Trava" utan problem travar min Lilla dam <3
stå still
Lycka, började i det sämre varvet som jag oftast gör, fick kämpa en helt del med 2 av hörnen på vänstervarvet då hon är lite svag i just det varvet.
Men sedan bytte jag och då flöt hon på ganska bra =)
Fick försöka reglera tempot ganska mkt eftersom det var ett tag sedan vi tränade på just planen i trav så förstår jag att det blev jobbigt. Bytte sedan varv igen och jobbade på i det svårare. Madde kom då med förslaget att volta henne runt henne innan jag gick ut på spåret igen, lite tuft blev det och de gångerna hon tappade traven så försökte jag ge henne rytmen i lättridning (SKITDRYGT!) Men hon lyssnade faktiskt jätte bra på det de flesta gångerna så då travade hon igen =D Dukti häst!
Tillslut blev lilla Dinomin trött och då blev det bara pass vad jag än gjorde, faktiskt första gången jag fått det bevisat att hon inte pallar att springa hur mkt som helst.
Så jag skrittade ett tag innan jag avslutade med en långsida trav och där gav vi oss. =)


Hade blivit ombed av Matilda att fara ut med Ghetto innan lördag då vi ska hoppa. Så jag for ut med henne på två travrundor runt gropen.
För det första så var Ghetto asförbannad över att det inte var Matilda som skulle rida... Så hon var asdryg mot mig... Men jag tar det som en bra tecken på att hon anser Matilda är hennes ryttare =) och att jag är Dinos. =D
Sen så verkar Ghetto stormtrivas i sin bomlösa... Hon var så sjukt mkt mer stabilare i sin än vad hon är i Dinos. Och det är ju jätte bra, Sen kan vi ju diskutera vad jag tycker om att rida i sadeln... Inte som min egen om man säger så...
Men körde på i ganska lugnt travtempo runt gropen, tycker hon var riktigt duktig, inge pigg, hård lr busig. Hon var faktiskt riktigt nöjd med att trava på i ett lagom tempo. Kändes riktigt bra att ha henne sådär lugn. Avslutade med en längre sträcka av trav. När vi var nästan klara så tyckte Ghetto att det var drygt. :P
Imorn så ska jag följa med och hämta hem Nimros från Umeå.

RSS 2.0