Volter i skritt & trav

Idag så skulle vi (jag och Isabell) ridit för Åsa men det blev inte så tyvärr!

Dino i tränset jag fick av Madde =)

Så vi gick och tränade självständigt på lite volter. Dinos trav börjar stämma bättre nu och hon har blivit så formbar på volterna. Hon vet att jag vill att hon ska vara ställd inåt när vi går på volt och jag ger henne innerskänkeln, utmärkt. Men än har hon lite jobbigt med att gå i form och jobba ner med huvudet, det är lite synd eftersom hon får till traven så bra när hon väl kommer upp med ryggen och kan trampa under sig med bakbenen ordentligt! Men det ser lovande ut, Travade mest i vårt sämre varv (höger), gav henne ganska lång tygel så att hon fick jobba fundera ut att hon kunde slappna av och trava utan att jag sitter och "håller i" henne. Gick väldigt bra! hon travade på volten utan problem. Kunde till och med sitta ner utan att hon fattade galoppen! Mycket bra jobbat! =) Sen så blev det lite jobbigare i vänstervarvet, blev inte riktigt som jag tänkte mig men okej. Vi ska jobba mer på volt senare!

Säte, röst och halt träning!

Blev inte så att jag red Dino igår, så jag tog den turen idag. Jag tänkte att jag skulle träna lite nu när man skaffat sadel och även se hur hon reagerade på Sadeln när jag red ut ensam.
Madde hängde inte med så jag drog ut på egen hand... i början var hon ganska hispig så jag började göra en hel massa halter och använda sätet & rösten!
Tillslut fattade hon lite av vinken och lugnade ner sig och jag tänkte försöka träna upp hennes trav nu när hon har en sadel som funkar.
sagt och gjort så försökte jag så smått i första uppförsbacken runt gropen.
Hon försökte jobba ner lite och hittade traven lite smått och hon var helt underbart mjuk i munnen och inte alls het och ville springa iväg!
Så fort hon kastade upp huvudet och börja passa så tog jag ner henne igen till skritt eller stannade av helt och började om! Gick hyfsat och sedan när vi kom upp på plan mark så blev hon ganska hispig igen så då var det bara till att göra mera halter!
Sedan kom vi till nästa backe och jag tänkte " detta komma bli ett helvete!
Hon komma bara stå och trampa för att få komma iväg och sen blir det bara pannkaka av hela träningen! " Men icke! Lite het blev hon ju och han fick göra några halter innan backen för att säga att nu bestämmer jag. Jag tog lite kortare tyglar skrittade fram en bit för att sedan mana på henne till trav, ställde mig upp i lätt sits i uppförsbacken för att underlätta lite.
Hon lade ner Huvudet och då stämde traven! Och till min stora förbluffning så är hon mjuk i munnen! Hon gjorde nästan inte de minsta ansatser till att vilja springa fortare! Så fort hon ökade lite använde jag såklart rösten! Men det behövdes knappt!
Sen så bökade hon en hel del, men det var mest för att vi skulle hem och så vidare :P Men fortsatte göra mkt halter! Istället för att vända hem då så vände vi upp ovanför Gunnar så att hon fick ta galoppen också, Inte fullt lika mjuk men lyssnade bra och hade bra tempo! Lyssnade på när jag tog in henne.
Gick sedan den lilla biten på rakbanan och fick gör många halter, men mödan var det värt för senare så skrittade hon på på lång tygel och var så glad. När vi kom över asfaltvägen och var nästan hemma så fick hon långa tyglar och jag släppte stigbyglarna.
Och lät henne få ta lite egna initiativ!
Styrde henne bara då med sätet och rösten och längst ut på tygeln genom att bara krama den i handen!
Helt lugn och sansad Dino återvänder till Stallet och Gunnar var mäkta Överaskad när jag ställde upp henne på lång tygel och bara genom att krama den lite fick henne att backa =D
Helt Underbara Dino <3 Hon gör mig så sjukt lycklig! <3

Äger nu en sadel

Idag så åkte jag och Isabell ner till Solefteå för att titta på den bomlösa Pfiff sadeln. Vi kom dit runt halv 10 och tittade på sadeln, jag blev helt paff över hur fin den var! Så fin såg den inte ut i annonsen, vilket var bra!
Hon visade upp sadeln, sadelgjord, sadelöverdarg i fleec, en tryckutjämnade padd, ett schabrak som man ska he inlägg i, original westernstigbyglar, säkerhetstigbyglar som man inte kan fastna i utan faller av om jag faller av + stigläder till dom. Jag blev helt paff när hon bara skulle ha 2000 för alltihop! Sadeln såg ju ut som ny, i princip! Jag köpte den på direkten såklart. ;)
Sen när vi ändå var där nere så ringde vi och kollade med min gamla körskolelärare Nilla, om vi kunde komma förbi, så kunde hon få se mitt fynd! Vi letade oss hem till Vallaranch bara några km bort =) Och hälsade på Nilla och fick träffa hennes familj av fyrbenta djur. Hon bort på världens mysigaste plats och i ett jätte gulligt hus och har egen ridplan med lysen, Lyx! =) Vi stannade där och pratade och myste tills klockan blev halv 12. Och vi behövde åka hem.
Väl hemma så fick jag ju såklart lov att testa mitt fynd... om det nu var ett fynd, Dino måste ju också trivas i den. hon fick först snusa på den och padden, verkade okej och låg bra. Så jag sadlade och gjorde i ordning henne. Red ut och allt kändes bra! En lugn och välgående Dino, Mkt bra! Jag satt som gjuten i sadeln och är nästan helt kär i den! Vi mötte upp Isabell och Millan, red längs rakbanan försökte trava, gick några gånger! =) Nu ska vi bara försöka hitta den rätta trav-rytmen! Red lite ovanför Sjön där det är platt och tränade lite böjningar på volt och fick henne till att arbete neråt en hel del! Och det ultimata, kan hon trava på volt? Och Ja det gick, hon kunde både trava och galoppera på volt =) Hurray! Och skänkelvikningen gick som en dans =) Det märks också att hon slappnar av mera i bomlöst, för burkar inte vilja pissa/skita när vi är ute, men idag gjorde hon det flera gånger och även Gunnar såg på henne att det fanns ett lugn över henne! =) Det är skönt att Sadeln passar både mig och Dino!
Såhär sitter sadeln på Dino med padd!
Våra kära vänner! =)
sällskap

Ny sadel?


Jag ska imorn iväg och kolla på en bomlös sadel åt Dino. Den finns i Solefteå så Isabell åker med =)
Så kanske vi kan få lite mer trav och att hennes rygg ska må lite bättre!
Gonatt <3


Mera Westernbilder =)

Här kommer några fler bilder! ALLA tagna av Matilda Sjöblom!
http://konjis.blogg.se/2010/august/bilder-fran-igar.html

Äntligen blev Fotograferingen av!!

Igår så kom Matilda Sjöblom och fotade mig och Isabell. Vi klädde ut oss som jag beskrev att vi skulle göra och Matilda kom och fotade oss. Och jag kan bara säga att det blev PERFEKT!

Alla Bilderna är Tagna av Matilda!!!
Är det inte helt underbara bilder!? =) det komma fler sen!

RSS 2.0