Dino älskar att bada...

Onsdag 29 Juni

Hoppla!


Lite sent bloggande men det får bli idag eftersom jag inte hade tid igår, blev som sagt ridning med Isabell & Millan. Isbell förslog badning och tycket att det lät som en bra idé. red med sadel bort till Isabells stall och på rakbanan tog Dino en någorlunda lugn galopp och höll samma tempo, jag blev mäkta imponerad.
Vi skulle prova ett nytt badställe som isabell provat lite granna, men väl där ville ingen av hästarna bada, försökte först från ryggen men Dino frös lite sedan försökte jag nere ifrån vattnet och det gick inge vidare heller. Så tillslut så kom jag på att kasta vatten på henne, hon tycket att det var så fruktansvärt skönt att hon började klampa i vattnet, kastade lite mera och hon följde mig en bit till och tillslut blev det ganska djupt. Och Olyckligvis så skönk hon ner i lite dy så hon fick lite smått panik så då for hon iväg upp. Lite chockade stog vi där en stund, genomblöta...
Fick lov att ta ner hon i vattnet igen för att hon inte skulle bli rädd för vattnet och det verkade ganska lugnt. Sedan försökte isabell få ner Millan efter en lång stund så stod hon med alla fyra i vattnet och då kunde vi byta om och rida hemmåt, vi gjorde några fina anordningar vi, mina blöta skor fick hänga på sadeln och isabell red utan byxor hem till sig. hehe mupparna på ingång.

Med ett stort blåmärke på mitt knä och en liten rispa på Dinos ben så red hemåt. Isabell och Millan följde oss sedan hem =) mys mys, Dom gick och kramades som dom kan göra ibland ;) ... lesbiskahästar XD
Måste ta och försöka hitta den gamla badstanden där det är långgrunt. Och så ska jag återuppta projekt bygga pall åt hästarna så att vi kan kliva upp på nåt ;)

Lite hjälp

Tisdagen den 28 Juni

Hoppla!

Fick lite hjälp idag av Isabell att longera Dino med mig på, gör det för att stärka traven hos henne, det gick jätte bra och alla tre var nöjda med resultatet. Med tanke på att man inte alls håller henne i munnen så är hon riktigt duktig =)
Mycket fly medans vi arbetade, Dino tyckte det var jobbigt =(

Men Imorn blir det En tur med Isabell & Millan <3
får icke upp någon bild nu tyvärr =/

bara härligt

Måndagen den 27 Juni

Hej

Är ganska död just nu så ska fatta mig kort!
Har lite av en migrän just nu så jag släpade mig till satllet med tunga steg, frågade Dino om vi kunde lunka idag, hon verkade ganska positiv till det. Tog in henne bortade upp henne och gick sedan ut i paddocken och tränade NH, hon lyssnade jätte bra på allt jag ville att hon skulle göra... Hon var som en liten hund och tillslut så tränade vi löst och hon var knappt intresserad av det goda gräset, Det enda som gick dåligt var löslongeringen. men vi får träna mer sen.
snyggos
här kommer en bild från den sista ridlektionen, tror resten av gänget kommer här.
Foto: Madde
fixade upp henne och satt upp på lösa tyglar för typ första gången. Och vi lunkade vackert iväg ut i skogen, tror hon aldrig skrittat så där lugnt ifrån gården någonsin XD
Skrittade på och lyssnade på rockklassiker på radion. Mys!
Skrittade runt och Hon skötte sig riktigt bra :P  Mötte människor,bilar, hundar och PÖLAR! heheh men de var för det mesta inga problem =)
Helt enkelt bra ridtur, förrutom lite bråk vid en vattenpöl. fick ju rakt åka häst idag <3
hade henne sedan lös på gången medans jag borstade upp henne =) mys mys på fina damen <3

Barbacka för hela slanten

19/6 & 20/6 - Skriver idag lite om Söndag & måndagens ridturer med min fina Dino

I måndags så höll jag mitt löfte ganska bra och red barbacka med Dino, tog även sidepull och red först ut en sväng och försökte jobba ner henne så mycket som möjligt.
Sen red vi hem och tränade mer i paddocken och lite på åkern, Gunnar kom ner och hjälpte till lite, det enda som inte gick vägen var att hon lyssnade inte riktigt så bra som jag ville på högerskänkeln i högervarvet vilket resulterade i att hon genade för mycket och vi kom både i otakt och på för sne volt så att när hon väl travade så tappade hon den...
Sedan sa Dino att hon var less- genom att lägga öronen bakåt och titta mycket surt på mig så jag runde då av, eftersom vi hade jobbat på ett bra tag och ändå åstakommit något. Fick mig en hel del trav där också =)
Och så i tisdags så kom Moah med när jag for till stallet och var med när jag red, hon tog sig friheten att fota mig lite då hon inte ville rida ut med mig =(
Men bilder gillar jag =) red även igår barbacka med sidepull.
Efter framskrittningen så gjorde jag lite skänkelvikningar och öppnor & slutor för att samla och göra henne lite lösgjord.
skänkelvikning med bakdelen ut från volt
Sen så tränade vi mycket på formen och försökte få lite trav men det var svårare denna dag. Så Moah fick mest fina bilder när vi galopperade, hon börjar tycka att det är bekvämare att galoppera i form nu mera =) Och det är bra för då lyfter hon bra på ryggen.
skritten
Red på åkern i kanske 45 minuter hann träna ganska bra på den tiden och skrittade sedan av och gick in =)
galopp
nästan
grymt sugen på att skicka efter nå täcken från hööks :P hihihi
Ibland så kan vi!


Moah har fotat alla bilderna =D

Ridlektionen gick åt skogen

Torsdag den 16 Juni

Hej
Idag var det min sista ridlektion på ridskolan för jag ska ju plugga i umeå så jag hinner nog inte med ridningen där. Dino blir min fina prio ;)
Så jag har sagt upp mig men komma fortfarande vara medlem så att vi kan komma dit och träna.
Iallafall så tog jag med min fina dam till ridksolan för att träna en sista gång med gänget.
Dino var ganska spänd i början och fortsatte under hela lektionen. Det blev väldigt mycket passgång...
jobbade med bommar idag igen vilket är bra men vi hade det lite svårt med tempot och gångarterna osv.
Sedan skulle vi hoppa små sockerbitshinder, kan säga att Dino mejade ner det första hindret...XD
Så fick jobba henne i trav över det fösta hindret och sen släppa på lite, men fick även säga till när hon skulle hoppa, kanske var lite för lågt för henne.
Men tillslut fick vi lite trav och kunde ändå avsluta någorlunda, fick beröm för min sits och för mitt lugn även fast Dino försvinner upp bland molnen.
Ändå lite roligt var det att fara dit ändå. Efter att vi hade duschat så stod vi och myste i spiltan. Trötta var vi båda, och Madde pratade med mig och Dino kom med sin mule mot min axel och jag fick luta mitt huvud mot hennes nosrygg, pussade lite på hennes och bara myste, måste erkänna att jag försvann lite där, vaknade lite när Madde frågade om jag hade kunnat smälta det än ( alltså det här med att jag är delvis Dinos ägare ) såklart nej!
Kan fortfarande inte fatta det! <3
Men trots lite nederlag så ska vi fortsätta kämpa!
Ännu funkar inte bilduppladningen =( =( dsså nu får inga bilder från idag!

Vi jobbar på...

Onsdagen den 15 Juni

Hejsan!


Har även idag varit ut med min Fina dam =) Var till en början inte alls sugen på att rida men när jag hade tagit in henne så blev jag lite mer taggad!
Och väl uppe på hennes rygg så var allt motstånd borta. Och jag taggade till och vi klampade iväg genom skog och mark.
Kom just på idag när vi var ute at hon har blivit så duktig på att sansa efter att man har sprungit. Tex. förrut när man galopperade en bit så kunde hon inte lunga sig efteråt utan hade alla benen i luften och fattade allvarligt inte varför jag var dum nog att hålla igen henne. Men NU kan hon lugna sig direkt efter att vi galopperat =) eller "travat"
Skönt! =)
Red först lite kringelkrokar och jobbade henne i lägre form och fick fatiskt lite småtrav när vi väl var i den låga formen. Sedan varndrade vi iväg mot en grop men det var för mjuk så vi ångrade oss, blev några galoppfattningar ute i skogen också men inte så mycket.
Skrittade sedan helt lugnt hem och gjorde någon enstaka skänkelvikning.
Gick sedan in och la bort utrustningen så gick vi ut i paddocken och gjorde lite grundövningar ( NH )
först med repet och efter det lös...
Till en början var maten roligare men tillslut så lyssnade hon bra =)
Vi gick runt lite och hon förljde mig, gjorde halter m.m. sedan så höll jag i henne i repgrimman och försökte trava henne långsamt. Det var lite busigt :P Fick henne att trava i joggingtempo. Om det ändå vore lika lätt med mig på ryggen.
[skulle vilja rida mer barbacka nästa vecka... och jobba upp lite korttrav där...]
Slutade med att vi gick runt en stund och hon gick med mig lös in i stallet ;)
hehe sedan gonattpuss och kvällsmat <3
Inga bilder idag heller verkar det som =( =(

I believe we can fly!

Tisdag den 14 Juni
Hej idag for jag ut med min fina dam! vår första tur sedan studenten och hon har stått ett tag. Numera går det bra med nästan allting, hon kan stå i flera dagar utan att bli dampig och hon kan komma fram i hagen typ vilken tid på dygnet som helst.
Så glad i hågen för att få rida min fina Dam igen så, rider vi ut utan problem. Jobbade med formen idag och hon kämpade på bra! Sedan så testade jag att rida lite damsadel. skitkul :P tyckte Dino också! ;)
Kändes som om vi kunde flyga idag, vinden under våra vingar och ingenting kan ta ner emot oss nu! <3
Får inte upp någon bild nu men men det blir väl sen!
Taggar sista ridlektionen på torsdag, Dino och jag <3 då ska vi dansa igen ;)
Har alltid trott på oss, och nu mer än någonsin! <3

Helt OTROLIGT!!!

Fredagen den 10 Juni

HEJ!

Asså gott folk nu måste jag berätta!
Jag tog studenten idag och fick i studentpresent av Madde och Gunnar, halvt ägarskap av DINO! Fattar ni hur glad jag blev! Jag grät och skrattade om vart annat och kan fortfarande inte tatta det!
Det känns så overkligt men ändå verkligen verkligt!

Min fina Dino och jag =)

Foto:MatildaPuss på dig min kära vän <3

Foto: MatildaBild sedan i förra torsdagen när vi var på ridskolan.

Ibland är vi verkligen synkade! <3

Foto: Madde


Så nu ska vi ut på nya äventyr! =D <3
Dino & Jag =)

I´ll take you for a walk

Måndag den 6 Juni  ( nationaldagen )

Tjoho!
På er! Blev ingen tävlig för mig och Dino idag men det blev istället träning. Först red vi ut med Madde & Rambo, Dino skötte sig superbra i början, lugn och fin!
Vi red runt lite i gropen och fick några travsteg på Dino, men det blev mest galopp. Hade en plan på att jobba henne när vi kom hem igen. Så efter att vi varit ut så drog jag mig ner i paddocken för att träna traven, till en början gick det hyffsat. Så jag gick ner på åkern och försökte där men det var helt omöjligt, ibland kan man tro att hon e dum i huvudet som hon beter sig, fick bara pass och galopp... drygt.
Gick sedan tillbaka in i paddocken och försökte igen och till en början gick inget men tillslut så kom traven och då!
Då så travade hon fint. Fick Lasse att fota när hon var duktig och travade =)
Tyckte den här var lite kul =) Den här kurvan så blev hon lite halvdöv ;)

Fina damen travar <3


när vi väl lyckas så har hon så fina steg!

Hela tiden minst ett öra bakåt för att lyssna på mig.

Blev lite trött på slutet

Får nu se när nästa gång blir, jag tar ju studenten till veckan så det finns en hel del att göra :P

Vi höres!

Dino den underbara <3

Söndag den 5 Juni

Ohoj!

Ikväll så tog jag mig en lite senare tur med Dino, hanninte tidigare på dan så det fick lov att bli nu. Hade heller inte orken att sadla så det fick bli Barbacka =)
Tog 3-delade, funderade en stund på sidepull men det fick bli 3-delat. For ut strax efter Gunnar och Dino var som vanligt lugn och snäll så jag kunde bara åka, hon har varit så nu på senare tiden, hon verkar fatta att ibörjan så tar vi det lugn och när vi ska hem tar vi det lugn.
26 Februari- Foto: Madde. Snyggingen min <3

Måste bara berätta om i Onsdags då jag tränade galopp med henne, och dte började ösregna så vi skulle skynda oss hem. Så Vi tog galopp en halv km för att hinna hem innan vi blev helt igenomblöta. Och det var inga problem med galoppen. Sedan är vi närmades oss stallet så saktade jag av och släppte allt och hon bara dog av och skrittade långsamt, långsamt. Vilken häst =)
Ja tillbaka till idag, så jag tänkte att vi skulle ta ett varv runt gropen och jobba lite med att gå i form. Men innan vägen så hade dom ju pallat upp en massa vikre och hon kasta och ville inte gå dit. men hon fick titta en stund och sedan gick vi lugnt och sansat förbi. Inga problem. Red sedan vår lilla rutt runt gropen och träffade inte på några björnar ;)
Gick sedan hemmåt och red i paddocken för att jobba lite mer, och kan ni gissa, Hon travade korttrav med mig sittandes  där på ryggen. Gunnar kikade en stund och tyckte det såg bra ut =)  Så jobbade jag henne en stund och avslutade med en galopp = härligt. Skrittade sedan av ute på åkern där det är massa grönt gräs, härligt var det. Så efter en stund funderade jag på att prova en liten grej så jag hoppade av och tog av tränset. Dino hade då bara ögonen för maten så jag fick henne inte till att lyssna alls. Istället så började jag att valla henne och tänkte att det kanske kunde gå att valla in henne i paddocken igen men när vi närmade oss så tyckte Dino att vi hade det så roligt att då började jag valla henne springandes och hon sprang och stråttade runt som en liten arab. Skit kul!  Kastade sig åt höger & vänster så att jag inte skulle kunna fånga henne.
26 Februari- Foto:Madde. Det är verkligen skillnad på henne sedan februari, vet inte vad det är men förändringen känns som om den bara kom som ett blixtnedslag utan förvarning, på bilden travar ho i ökad trav tror jag, mkt svårt att sitta kvar!

När jag väl slutade valla henne så var det bara att gå fram till henne och ta på tränset igen och gå hem =)
Har faktiskt aldrig lekt med henne sådär, hon är inte riktigt en lekfull häst, hon gillar mer att jobba och så.
favorit i repris
Favorit i repris, ibland är hon bara för fin =) när hon jobbar ner såhär bra så bär hon upp mig och ryggen!
Vackraste Dino <3

Dino på ridlektion igen + bildbomb

Torsdag den 2 Juni

Helloj halloj!

Idag så var jag på ridskolan med Dino. Igår Onsdags så var jag ut med henne och körde ett ganska drygt jobb, men mycket galopp. Hon har ju fått bättre kondition så hon tar ju i ganska bra när hon vill någonting. Men hon fick jobba en hel del igår.
Så att idag skulle hon inte sitta inne på massa obehövlig energi. For dit med inställningen om att vi bara skulle fokusera på varandra, inget annat. Hade frågat om jag fick rida fram tidigare och det var inga problem. Så jag gick ut på stora planen ( Vi rider ute pga. underlagsbyte i ridhuset ) vid 17.25 och lektionen började 17. 50 så att jag skulle hinna vänja henne med stora planen och få henne att springa av sig lite.
Evelina kom med ut och fotade oss lite =) Här kommer några av bilderna!
(en ordentlig bildbomb)
Hej här är vi!
Njuta av varje sekund med dig =)


Evelina tar otroligt roliga bilder =)Härligt!skritta =)

Hade väst i början eftersom jag inte viste vad vi skulle göra eller hur hon skulle reagera. Men jag tog av den när jag insåg att hon skulle inte ändra på sig bara för att det var ett nytt ställe, alltig lika trygg.
Så hann precis galoppera henne lite innan lektionen började, perfekt. Så det betydde att hon kunde ta det ganska lugnt under första skrittningen.
Resterande bilder har Madde fotat =D
Vi började med att rida på volt och jobba med traven. För att sedan rida 3 cerpentinbågar på fyrkanspåret. Det var lite klurigt med traven men vi jobbade på.
fick till det såhär bra ibland när hon jobbar ner så kommer traven automnatiskt.
Vi körde avbrott av trav, mycket bra träning!
Fintjejen!
fick mycket nedåtbjudning ibland
Värsta hästen ;)

Sedan jobbade vi med en cavaletti övning.. Jätte bra träning! bilder =)
Även Madde som fotat här =)
Blev lat
'
Snygghästen ;)

trava =)
Tillslut gick det fin fint med de många bommarna =)
Skulle göras en vol emellan bommarna, lite jobbigt att vända så snart tyckte vi men det är trav! =)sista bommarna för dagenDuktig tjej =)


Efter vi jobbat så blev det avskrittning!skönt att skritta av...Nöjda med varandra och dagen =)

Måste säga att jag är riktigt nöjd med Våran prestation idag, Dino Skötte sig super bra och vi var bara 3 st på lektionen och alla hade lite damp/pigga hästar. Kändes som om alla hade ungefär samma förrutsättningar.
Dino jobbade riktigt bara i galoppen och även i traven, hade riktigt fin takt ibland och på slutet verkade hon fatta att det var ju riktigt trevligt att ta det lite lugnt och vara extra mjuk =)


RSS 2.0