Halvskodd

Fredagen den 26 Okober
 
Hej!
 
Idag så gick jag till stallet ganska sent men tillräckligt tidigt för att fodra och Dino hann äta upp nstan all hö innan vi red ut, det blev bomlöst med fårskinnspadd idag! Mys, vi tog ett halvjobbigt pass idag. Först runt gropen med massa trav och lite galopp och sedan vidare bort på rakbanan med travjobb där också. Vi fokuserade på att hålla formen och samtidigt samla traven så pass att det inte går så fort. Dinos problem är att när hon springer rakt fram så ökar hon alltid, speciellt om hon har formen så vill hon gärna ta stö i handen och kuta iväg. Så det jag jobba med är att få henne att ta bättre på eftergiften och samla sig. Men idag tycker jag faktiskt att det gick rikigt fint! Vi hade lagt in ett par skrittmoment här och var också för att lugna ner oss och det gick också bra. Påvägen hem så var hon så lugn så jag släppte tyglarna helt och lät henne lunka för egen maskin. Härligt :-)
 
Dino är än bara skodd fram än men hon fick bra mycket bättre steg nu än igår! :-D
 
Hon var väldigt svettig efteråt trots att det bara blev ett halvpass. Så det känns som att jag mycket snart måste raka henne.
 
 
Rakad i vintras
Foto: Matilda 

KALLT!

Torsdagen den 25 Oktober
 
Hej!
 
Å hå... Ja idag var det kallt! Jag kom över ett par ridbyxor från kickis hästshop
Jodphurssbyxa DOMINO från Börjes tingsryd och dessutom helskodda! helmys alltså och satt som ett smäck ^^
 
 
Bild hämtad härifrån!
 
Men jag och Dino tog oss en tur ute runt gropen idag, jag frös nå djuriskt så vi gjorde inte så mycket idag... Imorgon blir det mer träning. 
Efter ridturen så kom Isabell och skodde Dino fram... det tog lite tid men Isabell e ju nog så då får hon va det. :-) Jag tycker att det i alla fall är mysigt att träffa henne en lite längre stund än bara vid ridturer. :-)

Löshoppning

Måndagen den 22 Oktober
 
Hej!
 
Idag så blev det ett pass i hagen med nysadeln och bett. Vi jobbade först med eftergiften och allt gick bra, i skritten så var hon jättemysig och lunkade på i form... Hade även rumpvärmaren för första gånger i höst så jag satt mjukt och varmt.
Vi körde på ett tag men jag var så trött att jag inte rikigt orkade med, så vi kämpade på ett tag innan vi avslutade med att skutta lite. Sedan red vi ut i skogen och travade runt och avslutade med att klättra i backar och då var det härligt för då lunkade vi så lugnt så lugnt innan vi skrittade hem. 
 
Sedan gjorde vi några skänkelvikningar innan vi gick in. Och efter att vi hade sadlat av så hängde vi med ut i hagen då Matilda skulle hoppa upp så då körde vi lite NH, Dino lyssnade superbra på mitt kroppsspråk och sedan när Matilda red ut så gick vi ner och hoppade hindret. Först var Dino helt med men sedan ville hon inte alls och fjantade på men sedan fick hon fyr och ville hoppa ordentligt, så då galopperade hon efter hindret och verkligen hoppade. Så då fick hon godis och sedan tog hon till och med galopp innan hindret och hoppade ordentligt. Så det var kul och vi avslutade där, :-)
 
 

Vackert!

Lördagen den 20 Oktober
 
Hej!
 
Idag så hade jag med mig Alexander till stallet så vi var tidiga och fodrade och sedan gjord evi iordning Dino för ett dressyrpass =)
Så Alexander fotade medans jag red Dino och jobbade henne med traven och sedan galopperna runt på åkern. Jag red på hackamoret i bomlösa så hon blev ganska tung för mig men vi jobbade ändå på ett bra tag!
 
Sedan så fick Alexander hoppa upp och åka lite! Hade repgrimma och ledrep under hacket så det gick bra, Jag hade jobbat mycket med ryggen och bärigheten idag innan så hon tyckte inte att han var så tung :-P
 
Jag ledde runt på fyrkantsspåret fast Dino lyssnade mest på den som satt på ryggen så jag fick lära honom att ta in Dino och göra halt. Han hade i alla fall en rikigt bra balans så det var inga problem för honom att åka häst. Han fick även gå lite på volt med Dino då det blir lite mer kontrollerat så.
 
Här kommer en massa vackra bilder som Alexander fotade idag då...
 
Härlig höstmorgon
 
 
 
 
Jobbig galopp
 
Dino gillar Alexander <3
 
Solen kikade fram
Ah jobba med tung häst
Bättre!
Värsta ryttarn! :-) Och Dino ser ut som en ponny! 
Duktiga båda två, Dino som var snäll och Alexander som hängde med Dino i hennes svängar och böjningar eller som Alexander kallade det "breesladd" hahah :-D
 

Not so long ago!

Torsdagen den 18 Oktober
 
Hej!
 
Idag så blev det ett riktigt bra pass runt gropen med Dino, vi hade som vanligt bomlösa och bett. Och hon var så trevlig idag alltså, först travade vi på lite längre tyglar med kravet att formen skulle sitta i hela tiden, det gick bra och när vi sedan övergick till att jobba med traven på kortare tyglar så fick jag först jobba ihop henne och ta in henne ganska rejält innan vi kunde börja arbeta men sedan fattade hon bra vad jag menade och lyssnade faktiskt riktigt bra, om än eftergiften inte riktigt funkar så drar hon inte lika mycket som förrut och är ganska nööjd med att jag tar in henne och att jag kortar henne. Formen va helt otroligt bra idag och hon jobbade jättemycket med ryggen genom att sänka sig och lyfta upp ryggen åt mig. Vi blandade även in massa galopp idag också, hon har fått sådan sjukt bra koll på skillnaden mellan gångarterna nu så det är så roligt att få testa henne! :-D
Men galoppen gick rikigt fint idag också och vi tog det rikigt lugnt och fint, det blev 2 varv runt gropen med mycket jobb! Endast skritt i nedförsbackarna så vi hade ett rejält träningspass. Jag provade även en liten roligt grej, nämnligen att släppa stigbyglarna och trava henne lite lugnt och fint sådär och det gick jättefint och hon var så snäll så. Så det var roligt, vi gjorde även lite övergångar från galoppen innan vi skulle skritta så tog jag ner henne till trav innan vi gick över till skritt. Bara för kul liksom! :-D Jag tycker att det är så härligt nu, Dino fixar allt, formen i alla gångarter, traven och övergångar och att vi kan trava lugnt ute i skogen är ju helt fantastiskt! Precis som jag alltid drömt om!
Satt och kikade igenom några bilder nu och det har ju gått så sjukt fort i sommar!
Titta bara!
 

 
5/6
 
 När jag provred sadeln för första gången 23/6
 
Förra veckan 
11/10
 
Allting har liksom blivit mer stabild och jag känner verkligen att all träning har gett utdelning och att Dino har blivit mer bekväm och stark i att jobba i form medans hon springer.
 

Hoppalong

Måndagen den 15 Oktober
 
Hej!
 
 
Idag så blev det ett barbackapass runt gropen med fokus på galoppen då Dino tyckte att vi skulle tvärkuta i traven och jag tyckte att det var jobbigt. Så när vi väl tog galoppen efter massa bråk i både skritt och trav så var hon jättelugn och trevlig. Vi fortsatte lite med traven ändå men i slutendan så blev det mest galoppjobb. Hon var helt igenom trevlig i galoppen också så de kändes härligt, jag jobbade väldigt mycket med sätet och hon lyssnade riktigt fint på det och även handen i galoppen. Sedan så avslutade med en supertrevlig trav på lite hårdare underlag innan vi skrittade hem väldigt nöjda. Imorgon blir det förmodligen ett tuffare pass med sadel!
 
Bjuder på två bilder från i torsdags! :-D

Foto: Isabell 

Superduper

Fredagen den 12 Oktober
 
Hej!
 
Dagens morgonpass var helt sannslöst otroligt!
Vi hade bomlösa och vanligt träns idag och tog två repor runt gropen med fokus på att arbeta i formen och samla traven.
Vi började med lite längre tyglar och jobbade sedan vidare med kortare och huvva vad bra det gick och hon lyssnade galant på förhållningarna från handen.Vi arbetade på i flera km i trav och sedan tog vi nån galopp i nån
backe som också kändes helt underbart! Sedan jobbade vi resten av gropen och vände och tog samma sträcka tillbaka och allting kändes hur bra som helst! Dino har ALDRIG gått så bra runt gropen och jag kände mig sååå nöjd! Dino var ocksåå riktigt nöjd för när tog sista traven påvägen hem så samlade hon ihop sig tvär mycket och sedan när jag sa att det var nog så saktade vi av och hon skrittade superlugnt hem. Och där fick hon sin höfrukost innan hon fick gå ut i hagen- först av alla! :-P
 
Hihi ni får en finbild från fredagens pass
Foto:Isabell

La dressage!

Torsdagen den 11 Oktober

Hej! 
 
Idag så kom jag hem tidigt ifrån Umeå så jag ringde upp Isabell och hörde om hon var sugen på att fara på ridplanen och träna då det var strålande fint väder och jag kände för att ge Dino ett rejält pass.
 
 Vi red genom byn och var där ungefär vid 15.00 och så red vi först fram och Dino var så sjukt trevlig att rida, traven var klockren formen satt både i trav och skritt. Jobbade massa med traven och att samla den! Det gick hur bra som helst. Och sedan fotade vi varandra, först isabell sedan jag sedan isabell igen och sedan jag igen. Innan vi började avrunda. Vi början på fotograferingen så tog vi galopp också som vi inte hade värmt upp med än men hon var väldigt duktig på den idag. :-) Knappt hård i munnen alls oc hade god energi under hela passet.
Jag tycker att det är så grymt kul att vi har kommit så SJUKT långt sedan sist vi var på plan vilket var när Moah fotade oss barbacka! De var innan hon fick ryggen fixad!
Så här kommer dagens bilder!
Foto: Isabell Lidberg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tycker jätte mkt om denna bild trots att jag hade mkt höga händer men hon trivs ganska bra med det...
 
 
 
 
fiiiint :-D
 
 
Min lilla ponny! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mjööö

Fredagen den 5 Oktober

Hej!

Idag är jag ledig men det är ingen bra dag, började med att jag inte kunnat sova ordentligt, sedan lite strul i stallet och då beslutade jag mig för att vi skulle ta en riktig rejäl travtur med Dino. Så det blev bomlöst och bett. Det började ganska bra med eftergiften då Dino bjöd på både form även lite trav på längre tyglar.

Sedan blev det travträning med fokus på samling och form. Gick hyfsat. Det blev en hel del bråk men ändå höll hon traven ganska bra! Efter ett varv så tog vi ett till med galopp, kortgalopp och form. Och efter det så travade vi en bit innan vi skrittade hem.
Dino var sjublöt av svett så hon fick äta klart sin frukost och torka upp innan hon fick gå ut.

Good job!

Måndagen den 1 oktober

Hej!

Jag beslutade mig för att hänga på för att få ett ordentligt jobb då vi haft lite struligt nu på slutet med träningen. Så vi hängde med Matilda och Ghetto bort på grusplanen. Det blev ett ordentligt dressyrpass med övergångar och det gick riktigt bra. Dino var jättefin i traven och allt flöt på. Vi fortsatte med att jobba på volt i både trav och lite galopp. Sedan höll vi lite lektion för Matilda innan vi avslutade med att jobba med galopperna. Det enda som var ett problem där var att hon inte ville fatta höger galopp utan hellre tog förvänd, men tillslut så tog hon rätt så då avslutade vi där. :-) Är riktigt nöjd med dagens pass det gick riktigt fint!Crazy

 
 

långtur

Söndagen den 30 September

Hej!

Idag så föreslog Matilda att vi skulle rida borr till Mjäla så vi sadlade upp hästarna och for sedan iväg, det blev väldigt mycket galopp och Dino var ganska hoppig och pigg så jag hade fult sjå med att hålla huvudet på henne nere. Traven gick helt åt skogen men det blev i alla fall ett galoppjobb. När vi red hem så valde vi att klättra lite i sandgropen för att tagga ner damerna och sedan skrittade vi hem. På stallplanen så gjorde vi några skänkelvikningar bara för att få ha lyckats med något


Sedan kom Alexander och hängde medans jag fixade i stallet. :-)

RSS 2.0