Barbacka igen

Lördagen den 29 Oktober


Hej!


Hade tänkt att rida igår men det regnade så mycket att jag ångrade men tog ändå att jobbade med lite NH, först lite med fokusen och sedan jobbade vi på med att leda henne med kroppen runt på en 8-volt, fick beröm av Gunnar och Madde så det var kul =) Tränade även lite miljöträning med henne med Maddes barnvagn så att det inte skulle vara så läskigt att  sedan så hade hon stått ute i kallregnet utan täcke så jag tog och duschade henne med varmvatten och drog på henne fleece och fillt så att hon skulle torka ut ordentligt. Jag fläta henne lite också =) så att hon blev så söt så <3
Bilder ifrån igår =)
Min fina tjej <3
Idag så hade jag bestämt ridtur med i Isabell så ja åkte till stallet runt 2 och träffade Matilda =) kul eftersom det var så länge sedan! =) Hon åkte strax efter jag kom så jag tog och mockade 2 boxar innan jag tog in Damen och Nimros, Sedan myste vi en stund i boxen, innan vi red ut. Tog 3-delade bettet och red barbacka. Isabell och jag hade missuppfattat varandra, tydligen så ville hon träna men det funkar ju att träna för oss barbacka också. Hon var lite skeptisk och trodde att jag skulle ramla av men jag var bombsäker på att vi skulle klara oss bra.
Vi började med att trava och d tog hon faktiskt en hel del trav i lugnt tempo, andra backen så galopperade vi jämsides, Dino skötte sig superbra =) Känns bra att vi har tränat så mycket barbacka ändå, har verkligen byggt upp bättre balans och mer tillit till Dino =)
Vi galopperade en till backa och det gick också bra sedan så voltade vi på ett ställe, Dino var duktig på att trava runt på en mindre volt och sedan travade vi, ibland lite svårt men sista svängen så svävade vi verkligen, hon mjuk och gick ihop sig och vägde verkligen stegen. Jätte bra men sen började hon fippla med bettet och då blev det bara pannkaka av alltihopa.
Sedan skrittade vi hem för att Isabell skulle ta en titt på lilla Damen då jag ville visa hur hon gick på hackamore och ville ha en andra uppfattning. Hon blev lite stressad ett tag med sedan visade vi hur duktig man kan vara med rätt teknik.
Det jag har funderat på ett tag nu är att försöka rida lite mer på hackamore för att försöka jobba upp känsligheten hos henne utan att ta henne i munnen, det jag vill är att inte kräva mer än hon klarar och det blir så jobbigt för henne å man ska hålla henne medans hon inte ska spänna halsen och bli struts och samtidigt samla henne och försöka trava.  Svårt sen så har jag lit problem med att inte låsa mig i handen när det hela tiden blir så mycket jobb med händerna. Isabell tyckte att hon såg mycket mer avslappnad ut och att hon hittade en bra och bekväm form. Vilket gjorde att hon orkade att hålla ihop sig, men det svåra blir när hon inte riktigt lyssnar även då för man KAN inte ta i för mycket! Och jag MÅSTE vara mjuk i handen vilkte är jätte bra träning för mig.
Hackamor medför både fördelar och nackdelar så vi ska börja med att jobba i hackamore i skritt... och få upp en bra grundform. Och sen så ska vi utgå ifrån det och jobba upp oss därifrån =)
Så nu hoppas vi på det bästa! =)

Happy hour! =)

Torsdagen den 27 Oktober


Hej!


Har inte fast tid med att ta mig till stallet sedan i Söndags, därför var jag orolig att Dino skulle vara sur på mig som hon ofta blir när jag är borta för länge men idag välkomnades jag av min kära vän =) mycket kärlek åt dig min fina vän!
Lilla gumman kom och hälsade och så kom Nimros, så jag tog honom och ställde honom i paddocken och hämtade sedan Dino <3 som var ännu gladar att få vara med mig då <3 Å underbara häst!
Vi gick in och stod i stallet, hon blev lite orolig då Nimros stod ute och ropade, så jag passade på att träna lite men öppen boxdörr, aöötså att hon ska stanna i boxen även fast jag går, Kändes extra drivande att göra något sånt idag, jobbade mycket att backa med fingret, tex lyckades jag backa henne bakifrån med fingret och uppe ifrån sadelkamaren =) Duktig tjej
Jag hade egentligen sett fram emot en sväng runt gropen men eftersom dimman började tätna så skrotade jag den idén för att istället rida bb på åkern i repgrimma, hade tänkt prova det för första gången idag ;) Spännande tog även med sidepulltränset och hackamoret utifall jag skulle känna för att byta.
Sedan var det bara att hoppa upp och lägga lite grunder, började med backkänsligeheten som funkade jätte bra stillastående. Men inte lika bra när vi väl skrittade, hon kan vara så okonsentrerad och okänslig ibland men vi tränade ute på åkern lite ställning och volt tillbaka sedan provade vi att trava lite också men hon fick inte riktigt det stöd från yttertygeln och började falla innåt speciellt i sitt bättre travvarv, Jobbade på det en stund innan jag väl provade att låta henne falla innåt, då går hon in på volt och insisterar på att få trava på volt... skum häst, lägger jag inte upp tillräcklig mycket voltträning?? Ja eftersom min häst levde sin egen lilla arbetspassdröm passade jag på att försöka få henne att fatta att hon inte kunde trava på en 5 meters volt... Dino tyckte att jag var taskig som förstörde hennes underbara upplägg genom att försöka trycka ut henne men eftersom hon inte hittade någon stöd på yttertygeln så slutade det med att lilla damen flyttade på 5-10 meters volten lite hur som helst... Då sa jag stopp och så provade vi att galoppera i repgrimma som för övrigt var jätte spännande... :P
En härlig studentbild på Dino & mig =)
Foto: Matilda
Jag bytte efter det till hackamore som jag inte provat på flera månader, tror det var sedast i april jag provade det... Iallafall så tyckte jag att hon svarade riktigt bra på det, från början var hon lite " nja nu tycker jag att det här var kanske lite hårt även fast jag inte höll henne alls, men efter en stund så kom hon runt så att säga. Hon blev lite mer foglig, jag hade halvlånga tyglar och försökte göra lite travfattningar och sedan sakta av när hon tog den. Sedan försökte vi med att försöka trava lite på "fyrkantsspåret" Gick faktiskt riktigt fint försökta inte att hålla i henne alls men ändå ge henne lite stöd på yttertygeln och reglera lite tempo. Hon skötte sig jätte bra och ibland när hon ökade på lite för mycket och jag tappade balansen så, saktade vi in och hon var så stolt över att hon travade att hon ville göra det igen =)
Vi avslutade med en liten galopp, så fritt det kändes att knappt behöva hålla i Dino! Sedan skrittade vi av och gick in och fixade i stallet, gjorde även iordning mat åt min fina tjej. Nu när jag varit borta i några dagar så var det så otroligt skönt att få träffa henne igen, jag saknar henne så otroligt mycket ibland!
Min lilla skatt <3

Foto: Matilda
Det är så kul att kunna se att vi är så lika ibland, en sak som jag alltid ser i henne som jag vet att gör likadant... Att hon alltid ska göra allting mer komplicerat än vad det egentligen är, jag är exakt likadan... Antagligen så har jag smittat henne med det, lr så har hon alltid varit så, ska fråga Madde någon dag :P
Sedan så har hon haft tråkigt i veckan... för hon hade rymt igen XD

Det som fattas inför vintern

Hej hej
Här kommer ett lite random inlägg om vad vi saknar än så länge inför vintern.
Jag saknar ett par vinterskor inför den kommande kalla vintern...
har spanat in dessa på Hööks som jag tror skulle passaperfekt =)
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=210049&deptid=78&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Och sedan det där stalltäcket som jag borde ta och beställa åt Dino snarast...
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600752&deptid=112&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Ni får idag en exklusiv bild på en frostig paddock :p
Från i vintras

Jag gillar verkligen att jämföra gammalt med nytt så här får ni nu min förändring XD

Det här är samma sommar som jag började Rida Dino... (20/8 2009)
HAHAHAAH kan inte annat än säga att jag var så himla dålig på att rida förrut XD LOL
Stackars Kasper =/
I år 3 år senare XD ( 26/05 2011 )
hehe gamla galoppen... jag red ju inte bra ne XD
vi ska inte ens tala om mina hälar för 3 år sedan XD
tycker faktiskt att ja rider bättre nu :P
sen jag träffade Dino så har alltng bara gått frammåt =)
både för mig med min sits, för oss som ett team och för min ridning i övrigt =)
Bilderna som är tagna för 3 år sedan är tagna av Sara
Och de bilderna som är ifrån i år är tagan av Josefin
=)

härdasridning

Söndagen den 23 Oktober


Hej!

Idag kära vänner så tog jag mig en paus från plugget och drog till stallet, där blev det först mockning av 3 boxar, det var ganska mycket mockning så det tog mig nästan en timme. Sedan tog jag in Dino och Nimros och flyttade över Ghetto och Rambo så att jag kunde rida på planen/åkern. Sedan borsta upp min fina springare och på med sidepullen, blev barbacka =) gick ut och hade då cirkus 45 minter till att jobba henne. Så upp och skritta fram ett tag innan vi tog tag med lite träning, först jobbade vi ner en stund innan vi började med travfattningar i vänster varv som är hennes svagare varv, där jobbade vi ett tag innan vi övergick i det andra varvvet som inte kändes lika bra... jobbade också där en stund innan vi gick ner på åkern och försökte trava runt hela åkern, iblan travade vi, ibland inte, men vi kämpade på i kanske 10 minuter i båda varven men mest hennes svagare som jag tyckte gick förvånansvärt mycket bättre.
blubben :P
Barbackabild på mig och Dino från i vintras, tycket att det hade gått så sjukt bra den dagen men det är ingenting jämnför med idag känns det som, men vi behövde börja någonstans <3
Lyckliga tjejer

Foto: Madde
Avslutade sedan med ett halvt varv galopp i hennes favoritvarv och sedan 10 min avskrittning =) hade ställt alarm men när vi skrittat av så var det 6 Minuter kvar, men vi var klara så vi gick ändå in =) Dino var ganska trött kändes det som, svettig och psykiskt trött, vilket är bra eftersom meningen med övningen var att hon inte skulle öka utan bara försöka hitta takten...
Måste bara få säga att det är nu i höst som allting har vänt =)
26/2 2011... här kunde jag inte sitta ner på henne i traven, högergaloppen provade vi inte eftersom min balans falerade lite och Dino hade alldeles för bråttom! Red då på 2 delat och pullargrimma vid barbackaridning. Som ni kan se så är hon inte så bekväm med att jag sitter och skumpar på hennes rygg, huvudet upp och svanka...

Foto: MaddeSeptember 2011 =)
Numera sitter jag ju kvar än om vi travar lr galopperar, sedan så är hon ju mycket mer avslappnad här med sidepull som hon kan få mycket stöd i yttertygeln om hon så vill. Hon har enligt mig, fått ett mycket bättre travsteg nu.

kameraman: Gunnar =)

Äntligen går det frammåt för mig och min fina Dino <3

Ridplanen idag

Fredagen den 21 Oktober

Hej!

I stallet när vi väntade på Våra vänner så stog jag och bara borrade in mitt ansikte i Dinos luviga hals <3 mys i stallet =)

Sen drog Isabell & jag iväg till Mias ridplan nu i em/kväll. Först red vi över åkrarna för att komma dit, väl där så blev Dino lite stressad så först blev det att lugna monstret i buren, och värma upp henne lite innan vi skulle arbeta, försöker oss sedan på trav med halvlång tyglar och det inte vidare fort heller... =) Lite stolt får man ju bli! =) Sedan så har Dino Aldig varit på plan med våran bomlösa så det känns riktigt najs att hon kunde vara så pass avslappnad som hon var. Tyvärr så vaar det jätte stora gropar på ena kortsidan så det gick knappt att rida om man e rädd om hästen, vill inte att hon ska kliva i nåt ål och göra illa sig. Så vi fick undvika det lr sakta in väldigt mycket vilket gjorde att jag fick lov att ta in henne med handen, vilket resulterade i en väldigt frustrerad Dino, hon tyckte att våran överenskommelse var bra eftersom då kunde hon vi fixa lugn trav utan problem... men men...
Senaste gången vi travade på mias ridplan... mer än ett år sedan... och då gick det fort, travar traven här... Hade där ju hemsksadeln och för stort 2-delat bett + dubbla tyglar, och en nosgrimma som tyglarna satt i.

Foto: isabell

Jag kan ju säga att det Markant skillnad på Min dam idag från sist vi var där... Idag så startade hon faktiskt från sskritt till trav =) Duktig tjej <3 Så Långt vi har kommit!

Fortsatte och jobbade lite på volt eftersom det blev så svårt att gå där det var gropar. Dino var faktiskt riktigt strålande <3 travade runt där, lutade sig lite men annars var det helt ok, när vi hade travat i båda varven så fick hon galoppera =) hur lugnt och fint som helst =) kunde t.o.m länga tyglarna lite då jag inte var ute efter formen just då...
Känns så bra att jag har tränat upp hennes kondis så att hon pallar att jobba ganska intensivt på ridplanen.Ungfär sån här trav hade vi på halv långa tyglar =)

Foto;Madde
Provade i båda varven innan jag tog och filmade Isabell & Millan. Efter det så hoppade vi hindret vi hade plockat fram, det blev kanske 4 hopp på kryssnivå för oss då jag inte kände mig så sugen att hoppa, Dino tyckte att det var kul men verkade hellre vilja trava, så vi jobbade lite mer med traven innan vi gav oss och masade oss hemmåt =)  Plockade såklart bort bommarna och hinderstöden, samt skiten och Isabell täppte igen hålen vi gjort på mitten av planen där vi hoppat, sen sprang jag iväg och betalde i salonen.  Sen gick vi vägen upp mot mitt hus =) mys mys, vi har inte gått där så mycket så Dino tyckte att det var väligt spännande :P vi skildes åt när vi började komma närmare hem och Dino och jag lunkade på i maklig takt hemmåt, väl hemma i stallet så fick Dino en filt och lite morot.
Jag tog och mockade hennes box och Gunnarslängde in lite hö till henne innan hon fick gå in och såklart fick hon en uppborstning innan dess. Sedan städade jag lite i stallet, i benskyddslådan, tog och la upp lite grejer på loftet ockå för att få bort lite gamla,trasiga grejer, sedan bad snällt om Gunnar kunde sätta upp en extra tränshängare åt mig, eftersom jag shftar mellan 3 olika träns och har en martingal så blir det ganska mycket på en och samma krok... så det gjorde han =) så snällt! =)
Sedan fick Dino gå in i sin box och mysa och äta välförtjänad mat, medans jag mockade klart resterande boxar. Sedan så fick jag ge alla hästarna betfor =) lite sådär fredagsgötta till alla finingarna <3
blev cirkus 40 miunter i stallet innan ridningen
på Mias ridplan blev det cirka 1,5 timmar, vi gick hem när det började skymma, så vi använde inte lyset.
och efteråt blev det 3 timmar i stallmys ;)

Din-o-min

Söndagen den 16 Oktober


Hej!Det blev en tur i fredags också men då var Dino väldigt pigg och ids inte skriva om det nu...
Höstbild ajg tog på Dino den 2 Oktober =) fick ganska mkt fokus överallt, gillas =)

Men idag så red vi först ut en sväng runt gropen, försökte få henne att vara så mjuk och lugn som möjligt, lite svårt ibland men ibland väldigt lätt, vi tog det väldigt lugnt till en början och hon fick absolut inte springa där hon ville springa... Så kämpade hårt med tempot och att hålla koll på hennes gångart...
Men en backe så fick hon galoppera och då var hon faktiskt riktigt mjuk & fin i galoppen och uppe på toppen av gropen, där det är platt så försökte vi trava lite, gick si sådär...
Sen så jobbade vi lite innan vi började gå hemmåt, där fick Dino ett litet frispel och då fick vi helt enkelt stanna upp och stå där ett tag, tills damen hade lugnat ner sig, så fortsatte vi ner mot planen där jag hade tänkt försöka få lite jobb gjort.
Dino tyckte bestämt att vi skulle trava, så där jobbade vi en stund med det, innan vi lullade ner på åkern eftersom det lätt kan bli lite halt i svängarna inne på plan... så gjorde vi lite galoppfattningar där och försökte lugna henne i galoppen, Vi avslutade med att galopper runt åkern 2 ggr, kunde länga ganska bra på tyglarna efter första varvet, så det var skönt =)
Sedan skritta av och in och svabba lillhästen <3
Hade tänkt visa bilder på hur mkt hals Dino har byggt på sig i sommar men får inte upp nå fel bilder så det får vänta =)

Little shine

Onsdagen den 12 OktoberHej!


Dagen blev ganska stressig fast jag hade planerat den som en lugn dag, tåget var sent tillbaka till Övik så jag fick ställ mig och laga Middag innan jag kunde dra vidare till stallet, sedan hade en stor traktor med parkerat i vägen så jag fick lov att köra runt så jag stressade på, sedan så ville jag gärna rida med Matilda men hann inte =/ Fick först lov att ta in både Nimros & Dino... Nimros var inte så sugen på att gå med Dino... Bök bök...
Men Dino var så glad att se mig, lika så var jag att se henne... Hon har redan börjat få vinterpäls så hon var som en liten boll :P
SnyggDino från hoppningen i våras

Foto: Madde =)
Gjorde iordning Dino i lite hast, av vana tog jag sidepullen, tänkte att det skulle bli asbra de... När vi red ut så träffade vi på Matilda & Ghetto som var påväg in, pratade en stund innan vi fortsatte.
Dino var ganska speedad... men jag blev ändå förvånad, när vi skulle rida över vägen, så kom det et stor traktor mittemot oss och vi blev tvungna att möta den precis efter att vi hade passerat över storvägen. Tog stigbyglarna och kortade stigbyglarna, har aldrig ridit förbi en levande traktor förut, men Dino brukar reagera på dödatraktorer.
Men hon brydde sig inte ens, gick i sin "snabba" takt och tittade inte ens på traktorn... Duktig häst =)
fortsatte och försökte jobba henne lite en stund sedan tog jag stigbyglarna och då travade hon igång men sen dampade hon loss =/
Sen var det galopp av det hela... Men hon fick fortsätta med det en stund, försökte galoppera henne lite sen också men då var hon helt tossig.. suck hon blev helt tokig om hon inte fick galoppera, jag tillät inge mer så jag verkligen inte pallade att hålla henne idag med sidepullen, hon är inte lika snäll när man har sadel...
Så Sur-Dino fick gå och trava lite, innan jag bestämde mig för att gå hem för att köra Nh istället, just där kändes det som det enda rätta.
Skrittade då hem och klädde av hon och på med svetttäcke och repgrimma, började med fotträning i boxen, mycket bra.
Sedan gick vi ut och körde lite flytta rumpa, och efter det så gick vi och kollade in massa grejer på gården tex den blåa/blöta gummipresseningen som låg på lite plank... Den var läskig! Vi tränade med den en stund tills hon hade satt foten på den, då var jag nöjd, sedan mer flytta rumpanträning... och så gav vi oss på 8-volten igen =)
Spännande, men det börjar sitta hos henne nu, hon gjorde fel 2 ggr. Stannade henne många gånger och lät henne tugga =)
En gammal redigerad bild
Sedan så ville jag verkligen prova the cirklinggame, =) så jag gjorde det, provade där att byta varv bara genom att byta ledhand och flytta handen åt motsat håll Dino gick mot, utan att sträcka repet. Fantastiskt så fattade hon direkt och gjorde rätt =)
Jag har aldrig lyckats få henne att byta varv utan mängder av hjälp, alltså bra träning med 8-volten =D
Hon blev så mycket mer lyhörd efter de första övningarna, fantastiskt att man kan få hästen att lyssna så bra på kroppsspråket =D

Vi avslutade med lite stopp på volt och att vända upp =) sedan så fick hon stå lös på gången innan jag nattade henne =)
I slutet av Oktober så ska vi klippa Dino eftersom hon blir så fruktansvärt svettig under vintern... så jag har planerat att köpa ett stalltäcke åt henne så att hon inte ska frysa =)
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=600752&deptid=112&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Funderar på det här, då jag redan har ett till rutigt vintertäcke med matchande grimma så behövs det ingen ny grimma till det här :P sen så gillar jag rutit <3
Vad tycker ni om att klippa hästar? Och har ni några tips på bra stalltäcken?

O va härligt!

Söndagen den 9 OktoberHej!

Söndagen till ära så bestämde jag mig för ett ordentligt barbacka jobb på planen, tog in Dino, som verkade jätte glad att se mig <3 för så fort jag ropade på henne så titta hon upp och var så nyfiken, även när jag röjde lite på planen så kom hon och skulle vara med ;)
Borstade upp lermonstret och tog sidepullen + ett annat träns utifall jag ville byta... var osäker på hur pigg hon kunde tänkas vara ... so in case of blev de. Lina hängde på och skulle vara med (Lina är Gunnars barnbarn)
Hoppade upp, tydligen så skulle hon filma oss med min kamera som jag hade tänkt montera upp men men...
Började värma en till början lite väl pigg häst men efter en stund så gav det med sig och i använde överföldsenergin till formen, värmde lite på volt också, och oj oj vad hon kunde jobba ibland, sedan tog vi tag med lite små trav, gick asdåligt till en början så vi övergick till lite skänkelvikning och där var hon jätte duktig också <3


snygg hästen <3
Lina gick in och åt ett tag så då fortsatte vi med traven ett tag tills det gick bättre, det blir till att fortsätta kämpa med den framöver... Gick sedan över till Voltarbete, shit alltså vad man kan forma min häst... helst i vänster varv, kröker ihop sig och böjer sig utan minsta problem =)
Super!
Ville sedan fortsätta med gloppen, kortade inte tyglarna lika mkt som jag brukar, men fattade ändå... Vad gör inte min fina häst då jo hon galopperar på lugnt på halvlångatyglar och jag behöver inte hålla i henne alls! Har typ aldrig hänt att hon har haft sådan rofylld galopp <3
Jag njöt av att bara kunna sitta där avslappnade och gunga med =)
lite väl suddiga men dom e tagna ut filmen...
Lovely!
sen kom Lina och hon fick filma galoppen och lite fattningar och avsaktningar till trav... och avslutade med åter en underbar galopp, sedan avskrittning <3

Kanske ni förstår?

Hej igen


På Matildas begäran så ska jag lägga upp 2 Galoppfilmer på Mig och Dino, en från första året jag red henne, med fel en felsittandesadel och montétyglar


Och den andra från nu i höstas 3 år senare ungefär...
Här fick jag inte stopp på henne än hur mkt jag tog i henne, än hur mkt hävstång jag hade, just här så orkade jag inte, mkt berodde på att Dino hade en felsittande sadel som klämde och därav "sprang" hon ifrån det onda, men det försvann inte...
Mår ganska dåligt över hur det var förrut, Dino gillade mig verkligen inte eftersom när vi red så gjorde det ont, så hon ville aldrig komma till mig i hagen. Hon kunde elda upp hela flocken att racea runt hagen i timmar, även fast jag hade en burk godis... bara för att hon ville inte, sådant gör ont...
Som ni kan se så ligger jag ner i sadeln utan att få stopp på henne.
Nu är det bättre =) den bomlösa gör inte ont och numera vågar jag rida henne barbacka, något som skulle varit omöjligt förut. Första gången jag provade att rida henne barbacka var vi på Mias plan och jag vågade prova där försökte efter lite skritt att galoppera, ramlade av... aja då sög man ju XD

Och den andra... en galoppfilm där jag rider barbacka 3 år senare... Med sidepull.
Bara för att ni ska få se skillnaden

Här är ifrån nu i höst, cirkus 2 veckor sedan, rider här barbacka på min bästa vän, hon är jätte duktig men när jag tar in henne på översidan så blir hon ganska passig som ni kan se ;) men ni har nog överseende. Nu mera så är hon oftast glad att se mig i hagen och kommer alltid tillslut fram, det tar aldrig mer än 15 miuter innan hon vill komma och hälsa, sen så kan hon vara bitter över att jag dissat henne nån dag för mkt men sån är hon =)

Ja ni får ju gärna kommentera och säga vad ni tycker om det "markanta" skillnaden... Matilda trodde att kanske inte alla skulle förstå hur mkt vi har jobbat ändå.

En snabbis

Onsdagen den 5 Oktober


Hej!
Ja tiden går fort när man har roligt =) dagens tur med Dino blev som ett gympa pass kändes det som, hon var lite på tårna och vi fick jobba en hel del med kortning av henne, blev galopp och försök till avsaktningar till trav, Vi körde mest galopp i backarna och försökte på raksträckorna trava, bliand blev det lite mkt för Dino men vi försökte, och hon var faktiskt jätte duktig vissa stunder, Vi gjorde även galoppombyte i en av backarna =) Efteråt så var hon kanska nöjd för hon var villig att skritta hyfsat lugnt hemmåt på lång tyglar.
Var iallafall mörkt ute nu ikväll så det blev pannlampa,refelxväst och 4 benreflexer och Dinos alldeles egan reflextäcke som man kan fästa vid sadelgjorden, Perfekt för bomlösasadlar =)


Bild från förra året =) 17 oktober 2011 om vi ska vara exakta ;)
Vi hade dock inga reflexer på benen här ;)

Foto:Madde

U are warm

Måndagen den 3 Oktober


Hej!


Åkte till stallet idag ändå, hade inte tänkt det men det bara blev så... Dino hade tydligen rymt ut ur hagen... Lite att göra lr?
Tydligen hade hon gått till Grannen nedanför och ställt sig i en av deras hagar... antar att hon var hungrig...
Gick i alla fall ut i hagen för att hämta in henne men hon var inte särskillt intresserad, väntade en stund och gick runt ett tag tills hon blev intresserad och så gick vi in, hon var väldrigt gosig på vägen in.
Borstade upp Damm-monstret och tog sidepullen... Ides inte göra nåt större väsen, dte var så fruktansvärt kallt så jag tänkte "att rida barbacka det blir bra de, varmt & gott"  Från tanke till handling...
Gick ut på planen och hoppade upp skritta fram och böjde henne en hel del, jobbade också på volt och pysslade på men kände inte särskillt mycket för någon trav idag då det hann bli ganska mörkt. Så jobbade även med skänkelvikning som kändes riktigt bra tillslut...
Skänkelvikning 1 September :P

Foto: Madde


Den här låten har förföjlt mig lite och när jag hör den så tänker jag på min Dino =)
Alltså så rullar den konstant här hemma ;)

Avslutade då, för jag kände att mina tår började försvinna långsamt av kylan så jag gled ner från min fina springare´s rygg och vi gick in till stallet, pysslade en stund och hämtade sedan in de andra hästarna då det hade blivigt ganska mörkt. (Gunnar var inte hemma)
Fortsatte sedan mysa med Dino en stund tills Gunnar kom tillbaka och då tog jag ut Nimros och jobbade honom med lite NH, jobbigt sa grabben och var ibland lite missnöjd. Men tillslut kändes det riktigt bra! Jobbade mest med att flytta bakdelen... Och tillslut dansade vi =) det var en spännande känsla ^^ Fick även Gunnar till att pröva lite =)
Sedan mata hästarna och pussa&krama Dino Gonatt och åka hem.
Också en äldre biild på Dino och mig :P Bra beskrivning på hur Dino reagerar på skänkel + lättsits :P = askul att galoppera fort ;)

Även här Foto: Madde

Myssöndag

Söndagen den 2 Oktober


Hej!


Ännu en dag som man drar sig till stallet =)
Idag mockade jag först, tog Ghetto´s och Dino´s boxar... Sedan så tog jag med mig kameran och gcik ut i hagen och fotade en stund... Blev ganska exakt 200 bilder :P
Här får ni 4 bilder som smakprov =)
Dino,min <3
Blev åter igen mest på Dino & Ghetto, men mest Dino, hon var väldigt nyfiken på mig idag och kom och tittade blev klappad för att sedan gå en sväng och äta och sedan komma tillbaka igen :P
Hon var också ganska beskyddande... Hon kan bli så ibland... att när jag är i närheten så ska hon jaga bort Rambo och Ghetto för att hon ska vara med mig. Söthästen <3
Efter det så gick jag tillbaka till stallet och hämtade repgrimma & långrep + 2 större hinkar. Gick tillaka i hagen och alla hästarna blev väldigt nyfikna. Dino kom och jag bytte grimma på henne och så började jag göra lite övningar för att fåp henne att lyssna bättre, Sedan körde vi gång med 8-volten som vi hade sådant problem med... Jobbade med den en stund och försökte ha så slak lina som möjligt, när hon gjorde rätt så stannade jag henne så att hon fick tugga =)

Jobbade på med den tills hon lissnade på mitt kroppspråk =) så kände jag mig nöjd och bytte tillbaka till hennes vanliga grimma, sedan stod vi och myste i hagen, burrade in mig i hennes päls och bara stod och njöt <3
När jag då plockade ihop för att gå så skulle hon följa med... Följde mig jämnsides nästan ända fram till in/utsläppet... Där sa vi hej då och jag åkte hem.
Höstig bild med Dino =)
Så fin är du min vän! <3

Lite tuffare

Lördagen den 1 Oktober


Hej!


När jag kom till stallet så ställde jag mig och tog lite bilder ute i hagen, mest på Dino och Ghetto =)

Gilllar att det speglas i Dinos öga =) Anledningen till att det är vita syns i ögat är att hon tittar på mig <3

Till skillnad från igår så var Dino jätte nyfiken på mig idag =) jätte glad och trevlig kom och tittade på vad jag gjorde i hagen flera gånger =)

Vad gör Du Bea? :PSoligt idag =) myshäst =)

''
Snygghästen min <3


Idag så red Matilda och jag ut med damerna, tänkte visa henne ett lite hårdare pass hon kunde köra med Ghetto, Problemet när man går Dino går tillsammans med någon ifrån stallet är att hon blir så fruktansvärt taggad.
Men vi jobbade på ändå, Vi skrittade först fram och sedan satsade vi på traven och försökte trava det första varvet, så mkt som det gick och sedan körd evi trav och galoppintervaller där vi kunde andra varvet, Dino var som sagt speedad. Men i traven så kunde vi hålla den vissa stunder då vi fick leda (gå lite före dock jämnsides)
Annars så var hon ganska på tårna... 

Efter vårt andra varv så red vi tillbaka till stallet och hämtade kameror och red bort till en av groparna ovanför Gunnar för att rida i lite trögare underlag, sand.
Lite småputta var Damerna men Matilda och Ghetto fick börja och det såg jätte bra ut =) Hon travade så vi filmade och fotade, bra att dokumentera! =)

Sedan så skulle Dino och jag Galoppera lite men hon blev hon så het att det bara blev jobbigt för händerna, så vi försökte trav istället... Gick lite fort ibland och hon blev väldigt stark, inte så roligt men vi fick till det jätte fint ibland... här kommer bilderna Matilda tog på oss idag =)

Fick verkligen jobba med kroppen just här... men när vi hade tagit några bilder så hoppade vi av och gick med hästarna hem =)

Ibland kunde det se såhär bra ut....


eh pass- mindre bra...ni får bara en galoppbild och det är en i det sämre varvet.


ALLA bilderna från dagens ridning är tagana av Matilda =)

Äntligen dreamteam <3

Fredagen den 30 September


Hej!


Har haft fullt upp med tentaplugg hela veckan så jag lät Dino få vänta denna väcka, var förbi i tisdags och pratade med Henne men sen dess så fick hon vila och leka pensionär ^^ Tydligen så hade hon av tristess rymt till "ridplanen" hemma hos Gunnar, Alltså från ena hagen till den andra... Detta 3 gånger ;) söthästen min <3
Idag var den stora dagen i allafall gjrode bort tentan här i övik var klar runt 12 så jag åkte hem och rastade vovven och ringde Isbaell som jag inte hört ifrån på ett tag =) Bestämde oss för att rida ut, Dock varnade jag henne för det vilddjuret jag skulle handskas med idag ;)


Kom till stallet och mötte Madde =) kul att se henne igen, gick för att hämta min dam och som jag redan hade förrutsett så var hon ganska missnöjd med de 4 dagar hon hade fått stått.
Hon dissade mig totalt och gick så fort jag kom närmast hennes zoon på 10 meter... Hon såg inte ens på mig och 2 ggr gick hon ifrån mig men det 3dje gången så såg hon upp och mötte mig och självmant fram till mig =) mycket beröm och ett äpple som belöning =) Nöjd häst då. Vi gick in och jag sa till henne att jag hade saknat henne, hon verkade förstå =)
Mös i stallet en stund och pratade med Madde och mockade lite innan vi gav oss av ut, drog sadeln ännu längre bak än förrut, med en annan svanskappada så kändes det bra =)
Red ut och skrittade på bra och stod upp i lätt sits utan stigbyglar i backen och efter det blev hon så ccol och avslappnad, kändes lite skumt med hennes steg, när vi kom bort till rakbanan så ville Dino trava och då fick hon småtarav lite, kändes riktigt bra måste jag säga =) Mötte sedan Isabell & Millan. Jag fråga när vi red iväg om Isabell tyckte att Dino såg halt ut men då sa hon: Nej Bea, halt? Hon går ju rätt för en gångs skull! Då skrittade hon på jätte bra och klev i sina egna spår, men när vi slog följe med Isabell & Millan så fick vi gå lite för sakta så då började hon spänna ena rumpmuskeln, skumt... kändes skumt... Men efter ett tag så jämnade hon ut sig... Vi red över vägen och pratade som vi alltid gör... Red över så vi skulle gå gropen och skrittade ett bra tag innan vi bestämde oss för galopp, Vi ansåg att det gick så bra sist så vi provade att galoppera jämnsides igen. Sagt och gjort, Vi galopperade och Millan hade högre fart än Dino förvånansvärt! Mysigt var det, när det blev platt igen så travade vi, och då menar jag trava! =) I Millans tempo <3 mys, kunde bara sitta då men ändå, nästa backe så blev det galopp igen, denna gång fick hon öka lite mer på slutet och då kände jag hur hon verkligen lyfte på ryggen och blev rundare i galoppen, otroliga häst! <3 Alltid kan hon förvåna mig!
Vi beslutade oss för att gå hela 2 varv runt gropen idag så vi pinnade på och skrittade på ett bra tag som vila. Då råkade vi stöta på en kallblodstravare för vagn, skitsnygg sa Alla fyra brudarna :Pså läcker häst alltså, han körde förbi och stannande och pratade med oss, Dino blev helt förälskad i honom, Kubic Svarten heter han :P Hon stod och gnäggade åt honom hela tiden, pratade konstant, någont hon annars bara kan göra lite garna med Millan... Kär häst

Vi fortsatte vidare och tog samma vända igen och denna gång så fick Dino springa på lite mera också, Och när jag ställde mig upp i sadeln för att se min bästa vän i samma ställning så utropade jag ett "TJOHOOOO!" Bara för att det var en sådan härlig känsla :P
Vi jobbade på samma sätt igen med traven efter det och jag prövade att rida lite lätt gick jätte bra en stund och det var helt underbart! Har aldrig gjort det förut utan att hon varit jätte hård i munnen eller slitit i bettet! Awesome!
Sedan avslutade vi med en sista galopp och sedan skritta hem,
Förövrigt så var hon helt sjukt pigg under hela ridturen, försökte suga åt sig tyglarna genom att dra ner huvudet, och studsa på stället, slänga runt med huvudet, frusta som ett tok osv, inget som inte gick att hantera, måste säga att hon var ändå riktigt duktig för att ha ståt i 5 dar =)får en från i helgen <3 Natti!

RSS 2.0