lektion

Söndagen den 30 December

Hej!
Idag så red jag och Matilda lektion för Sandra. Vi var ute i god tid när vi red till ridplanen typ 45 minuter innan lektionen skulle börja. Men när vi var påväg så ringde Julia och sa att de skulle bli ungefär 30 minuter för sent. Så när vi kom fram så började vi värma upp och jobbade på ett bra tag.

Vi fick vänta i en timme innan de kom och då.hann det regna på oss också.
Så vi blev rejält nedkylda. Men det var väldigt intressant, hennes filosofi var väldigt lockande. Hon verkade hålla på med AR. Först så fick vi ändra sitsen helt och sitter mer mittöver hästen och i balans. Sitsen blev då mycket rak och stabil, längde stigbyglarna med 4 hål :-P haha spännande tänker ni väl!

Sedan så fick jag berätta om Dino och börja skritta, så jag fick lära mig att svänga genom att vikta lätt i stigbyglarna och det funkade superbra och Dino lyssnade riktigt bra. Sedan när vi gjorde halt blev det sårare för jag ville sätta mig tillbaka men det gick icke för man skulle snarare lätta ur sadeln än tynga.

Vi fick jobba vidare ett bra tag med alla hjälper och sedan in på volt och då berättade hon om hur jag skulle få henne att lyssna på mig genom förhållningar och det gick hon lyssnade superbra. Så det känns helt fantastiskt att hon äntligen svarar på eftergiften! :-D
Så vi får fortsätta jobba på med det här. Spännande värre. Min kropp ska göra som jag vill att Dinos kropps ska göra!

Sedan red Matilda med Ghetto, tycker att det gick bra för dem. Dock hade Ghetto problem med bakfötterna. :-(

Och 45 minuter senare så fick vi äntligen rida hem och då frös vi så mycket att jag skallrade tänder. Vi travade uppför den fina backen och det gick jättebra damerna höll jämn och fin takt och var jätte trevliga i munnarna.

Så vi blev borta i 3 timmar och halvt ihjälfrusna när vi kom tillbaka, så vi var försenade så Alexander kom så fort han kunde och vi skyndade oss att slänga på hästarna täckena och ut i hagen men då när vi skulle släppa ut så kom Nimros och kuta emellan Matilda och Ghetto så Ghetto for ju sin kos med grimskaftet... just snyggt! Matilda fick tillslut tag på henne som tur var. Tänk om hon hade fastnat och gjort illa sig.


Halva priset på hela butiken

Fredagen den 28 December
 
Hej!
 
Egentligen så skulle jag rida Dino en sväng idag men precis när jag skulle gå ut ur huset så ringde Isabell och sa att det var halva priset på allt i Karins hästshop i Härnösand. Så efter en liten stunds velande så bestämde jag mig för att följa med. Så vi begav oss klockan 11.00 så vi var i Härnösand strax efter 12. Väl där så fanns det hur mycket hästgrejor som helst, allt låg på hög typ och ALLT var på halva priset! 
 
Så först kollade jag på ett par varselridtäckbyxor med reflexer på och skoning, fanns i Medium och så nice!
 
 
Mountain Horse- När Alex såg dem så ville han ha likadanna ^^ HAHA 
 
Sedan hittade jag en buff som jag ska ha under hjälmen, det blev en turkosa ^^
 
 Sedan blev det benreflexer från Boett åt Dino, man ska ju synas när man är ute! 
 
 
Och efter det så kollade jag på skooor, då mina vinterskor är på tok för kalla och har åter igen gått sönder! :-( så det blidde ett par nya varma ridskor i brunt som jag ska ha på vintern, stålhetta också som jag aldrig haft förrut men de var rejält fodrade så det är ju toppen! :-D Tror jag betalade 350 kr för skorna ^^ VÄRT!
Samma märke som på mitt träns ^^ 
 
 
 
Det blev även ett par ridtjocksockar till skorna , man måste ju passa på när det är billigt! :-D

Brunt brunt och åter brunt....
 
Och tillslut så blev det en julklapp till Dino i form av ett schabrak, det är rosa, ha jag kan knappt tro det men det blev så med tanke på att dte kostade 120 kr och jag endast har köpt 2 nya schabrak sedan jag skaffade sadeln. Så kan jag unna mig detta. Fanns inte så mycket annat sött så det blev rosa och jag har ju en rosa jacka som jag rider i så det kan ju se lite sött ut :-P
 
 
Lutar mot att det blir detta på Söndag, vad säger ni om det? :-P

Skritt

Torsdagen den 27 Dcember
 
Hej!
 
Jaha nu är dte inte länge kvar tills det blir nytt år då. Dinos träning har legat ganska på is nu när hon bara gått med en baksko så jag har inte haft någon särskilld brådska med att träna. Men idag så blev det barbackaridning i paddocken med bett.
 
Vi började med att jag ramlade av... HA ne men jag skulle kasta mig upp men då flyttade hon på sig innan jag hann sätta till mig så jag började glida så jag släppte och föll snett framför henne i plumssnön :-P ganska härligt ändå ;-) Dino blev lite chockad så hon backade tvärt men blev inte rädd :-) dukti häst <3
 
Idag jobbade vi mestadels med formen och lösgjordheten, Vi red även utan snokrem idag och det gick väl hyfsat. Kan inte säga så mycket om det då vi bara skrittade men det kändes ganska så bra. :-) 
Formen Dino hade idag var helt fantastisk, hon jobbade jättefint och blev inte alls framtung och drog ingenting heller så jag var väldigt nöjd med henne idag. Vi jobbade även med halter och det kändes riktigt bra då hon stannade så fort jag tyngde mer i rumpan och andades ut så gjorde hon halt.  Vi tränade även på att Dino skulle vända för mina bäckenrörelser, HEHE lite finkänslighetsträning ^^ Hon lyssnade riktigt fint på det och sedan kändes färdigjobbat för idag.
 
Är taggad inför Söndag då vi ska rida för Sandra, Matilda och Ghetto följer också med fast jag och Dino rider före. Det ska bli så spännande. Moah verkar ska komma och fota så det blir nog en helt awesome riddag. :-) Ni är självklart välkomna att komma och kolla! :-D
Fina damen i våras innan ryggen blev fixad, vill alltid vara till lags och jobba hårt.
Foto: Moah :-D
 
 

Nära ögat!

Det blev så att Isabell skulle komma och sko Dino bak ikväll så att vi har något att rida på på Söndag. Men när jag skulle ta in Dino ifrån hagen så blev jag rikigt rädd och förbannad! 
 
Hämtade Dino utan problem och skulle ta ut henne, kollade så att inga hästar var i närheten och tog ut henne plötsligt kommer isor när jag fått ut dino och vi står vända mot insläppet. isor kommer alldeles för nära insläppet och brädan jag håller i så jag börjar flaxa med armarna och ställer mitt ben ivägen och skriker åt honom men han kliver rakt över mig och rätt in i Dinos bog, SJÄLVKLART blir hon asförbannad och stegrar. Jag tappar henne och hamnar på backen. Och jag säger då det att hade det inte varit för att Dino är så försiktig med sina fötter och inte trampade mig i huvudet så hade jag nog inte suttit här nu! Ja tack gode Gud att man lever!!
 
Ja rädd blir man ju för vad en sån respektlös ponny kan göra. Däng ska han ha. Så kommer den där ponnyn nära mig och Dino igen så blir det synd om honom!
 
 
 
Efter ett tag så kom Isabell och verkade Dino bak och vi diskuterade mycket. Jag hade råkat köpa för stora skor så vi fick ta det som fanns så det fick då bli sidokappor men Dino hade ju inte vuxit ett dyft på dessa 10 veckorna så hon blev lite sömnstucken och Isabell ville inte göra illa henne och det skulle bli för mycket utlägg om man breddade skon så hon drog på henne ena med tåkappa och ena med sidokappa, det fungerar tills på Söndag och hon kommer ju inte gå någon hårdare träning framöver, sen så skiljer vikten knappt någonting alls på sido och tåkappe skorna så det kommer inte bli några problem bara estetiskt osnyygt som Isabell kallar det. Hon var ganska myssnöjd över det men jag säger såhär att så länge Dino inte får ont och att hon kan gå på skorna så funkar det för mig! :-) Tur har man i alla fall som har Isabell som kommer och skor åt en :-) 
 
Barfotadam på sommaren

Klia benlindor
Foto: Moah
 

God Jul!

God jul Allihopa! :-D
 
Fjolårets bild 
Foto: Matilda
 
Önskar jag, Alexander, Dino och Ginger

Plumsa å skolorna

Torsdagen den 20 December

Hej!

Dino var supertaggad på att bli riden och stod vid insläppet och taggade när jag kom. Idag så blev det först plumsning ute i stora hagen, typ 70 cm kanske hon tyckte att det jobbit. Gunnar plogade medans upp paddocken så efter kanske 30 minuters plumsning så red vi i paddocken och jobbade i skritt då hon hade slängt av sig en baksko. Det blev skänkelvikning och liter skolor men hon var lite väl hård i munnen vid skolorna men ack så fin i skänkelvikningarna. Red ganska länge så efter allt jobb avrundade vi och Dino fick gå ut igen då gon haft skrittäcke och inte blev nå snöblöt. :-)

Skolorna och bus

Torsdagen den 13 December
 
Hej!
 
Igår blev det ingen ridning då dt snöade så mycket och jag pluggade istället. Men imorse så blev det arbete, måste ju trimma henne lite innan lördagens pass. Så vi började jobba i paddocken, men formen och att hålla sig lugn ovh avslappnad i skritten så då travade vi lite i båda varven lite sådär sporadiskt. 
 
Sedqn jobbade vi vidare med skänkelvikning, det blev väldigt mycket skänkelvikning och tillslut ville hon t.o.m i form i höger. Supekul och hon var väldigt trevlig men lite ökad än så vi fortsatte jobba med först lite sluta som gick dåligt i högervarvet så vi jobbade då först med öppna och då började hon frusta jätte mycket, jobbigt arbete men efter en stund så blev hon hur fin som helst, så när vi bara skrittade spontant på halvlånga tyglar så jobbade hon ihop sig i from åt mig så vi bytte varv och jobbade med skolorna i vänstervarvet också och efter det så kändes hon hur fin som helst så då jobbade vi med formen på fyrkantt igen och  så fort hon började höja sig för mycket så visslade jag bara på henne så sänkte hon sig igen och bar upp sig. Efter en stund så provade vi även att trava lite på längre tyglar också och det kändes väldigt trevligt.
 
Bild från sist vi var på ridplanen, såhär jobbade hon idag efter skolorna.
Foto:Isabell
 
När vi väl kände oss så nöjda så ville jag att hon skulle få springa av sig lite så jag kortade stiglädren och så gick vi ut på åkern och plumsade och galopperade, Dino tyckte att det var superkul att galoppera fort, hade jag haft bomlösa sadeln så skulle hon ha fått sprungit fortare också, men det var ju mest för roligt. Sedan när jag stannade upp henne och sa att vi skulle skritta och släppte bara tyglarna hellånga så blev hon tvär lugn och slappnade av och sänkte huvudet jätte lågt och lunkade jätte avslappnat, så då avslutade vi dagens pass.
 
"Såhär vill jag gå efter ett rikigt bra arbetspass" /Dino
Foto: Isabell

Not right now!

Måndagen den 10 December
 
Hej!
 
Idag hade jag värk soå jag var inte så sugen på nå mycket ridning trots erbjudandet att få följa med Gunnar ut på träningsrunda...
Så vi höll mest på i paddocken, först red jag barbacka i hackamore, gjorde lite halter och red på hellånga tyglar. Vi småtravade lite och sedan galopperade vi en hel del, på långa tyglar och mantag, hon galopperade på ganska lugnt och galopperade flera lite mindre volter. skönt för magen :-)
 
Galoppbild
Foto: Moah
 
Sedan hoppade jag av och körde NH med henne. Vi jobbade med voltarbete men då försökte jag sätta i galopp men då kom en rumpa upp i luften... Då blev jag sur på henne och backade henne jättemycket. Då blev hon lite spak och funderade över sina ben. Men jag inget till de där benen nå mer.
 
Efter ett tag så ringde Isabell och då tyckte jag att det var kallt att stå och prata så jag slängde över grimskaftet över halsen och hoppade upp och medans Dino stod och åt hö ute så la jag mig på rygg en stund på hennes rygg. Jätte mysigt! <3
 
Fick även veta att jag ska få rida för instruktör på Lördag, Sandra heter hon och hon ska komma till Gerdal på lördag så vi ska få rida för henne då. Spännande då vi inte hållit på så mycket nu på slutet, men har ju lite tid att träna henne vecka. Undra just om hon kommer att bli lika fin som hon blev sist på ridplanen. Hoppas det! :-D
Sandra rider A.R med sina Nordisar! Superfint!
Här finns hennes blogg! :-)
 
Dressyr e så roligt! :-D
Foto: Isabell

Bara härligt

Onsdagen den 5 December

Hej!
Idag så blev det mycket mys i stallet och efter det så gick vi ut i paddocken i repgrimma och lekte NH, det gick väldig bra, vi arbetade även löst och det gick även riktigt bra! Jag hoppade även upp och red henne repgrimma. Vi travade lite och sedan provade vi galoppen. Den var roligast då hon var så lugn och trevlig och gungig så det var bara trevligt :-D

Kylan

Tisdagen den 4 December

Hej!

Idag blev det en tur runt gropen med bomlösa sadeln på Dino. Hon var lite väl piggelin men det gick ändå bra! Dock var det helt sjukt kallt. Frös tårna och låren av mig. Efter ridturen så fick Dino gå ut igen och då fick hon ha sin nya hals :-)

Sundsvall

Söndagen den 2 December
 
Hej!
 
Oj oj oj nu ör det redan december, hjälp vad tiden går fort! Igår så vad jag och Alexander till Sundsvall i snöstormen, var in på Hööks en sväng men hittade in te dte jag ville ha... en sadelvärmare åt nysadeln. Vi ides inte med att fara in till Euqeen men vi var in på biltema och där hittade jag en rikigt billig fodrad hals. som verkar ska passa till iaf mitt regntäcke så nu ska Dino få ha någontid på halsen. :-) bild kommer senare! :-)

Sent ute!

Fredagen den 30 November
 
Hej!
 
Idag stormade det så sjukt mycket men jag var ändå hemma ganska tidigt så jag pös till stallet och tänke att Dino och jag skulle iaf träna lite bara så att hon får komma ut lite. Så jag funderade länge då jag red ut barbacka tidigare i veckan så ville jag jobba dressyr idag dock med nysadeln. Så vi klädde på oss och så gick vi bara ut i hagen då det var lika hårt i backen överallt p.g.a. kylan. Så vi jobbade bara md skritten där och det gick jätte bra, halterna satt ju som ett smäck och jag behövde inte ens ta henne i munnen vissa gånger när jag gjorde halt så det var rikigt kul, dock blåste det ju jättemycket så hon var ju lite ökad men hon var ändå riktigt duktig och jobbade i form på längre tyglar, hade egentligen planerat typ 20 min ridning men det blev 40 min så det var ju inte helt fel. :-)

RSS 2.0