Månsken hela veckan!

Nu har det varit månsken hela veckan! Från måndag till måndag! Strålande månsken på kvällarna, man blir helt lyrisk av allt ljus som finns på kvällskvisten.
Mysmys!
Aja har varit ut en hel del med Dino här i veckan. Hon var som ett energiknippe igår eftersom ho inte har fått springa på länge och då med sällskap så blev det ju ännu roligare att tagga till sig. 
haha Men hon skötte sig mycket bra igår.
har prövat en ny nosgrimma för att se om det blir något bättre resultat. Har prövat 2 gånger nu så vi får väl se!
Idag så red jag ut själ på Dino, försökte att ha ett lugnt tempo och tränade lite lugn trav, gick faktiskt mycket bra! Lyssnade bra på när jag sa till henne att lugna ner sig. 

Klapp och beröm på Henne <3
Hon är så skön ibland! Då travar man lite uppe på höjden av gropen och sen kommer man till nedförsbacken och då tar man in henne och säger nu ska vi skritta! Och då saktar hon in och lunkar nedför. Förut blev det mycket att hon rusade i nedförsbacken =/
Kändes riktigt bra att hon slappnade av så mycket när jag skrittade av henne, annars kan hon bli lite väl pigg & pepp när man är på väg hem, men idag så slappnade hon av och skrittade lugnt och trevligt hem på långa tyglar =)


En bild från i höstas när vi var och hälsade på Isabell & Millan! =)

* Dino tittar på Millan igenom fönstretMånskensritt

Dino har haft lite problem med magen, hon har blivit svullen runt magen så hon ser ut att vara på tjocken ;) men det är hon ju såklart inte. Men veterinären har varit dit och kollat men inte hittat nåt.
Hon är sig själv i övrigt förutom att hon har varit lite öm i virveln.
Hon har fått vila sedan förra onsdagen... så idag förberedde jag mig på en super duper piggelin häst. Men hon var hel underbar, lite pigg men inget man inte kan rätta till =) Så fort hon blev för pigg så ville jag att hon skulle gå i form  och då lugnade hon ner sig en hel del =) super kul!
Hon var riktigt duktig ikväll! Det blev bara skritt och lite småtrav eftersom veterinären har sagt att hon ska ta det lite lugnt för närvarnade. Så vi ska lunka och ta det bara lugnt!
Denna bjud ja på ;)
Foto: Madde

Lektion på ÖOR

Måste bara göra ett inlägg om detta. Ridlektion var det idag då... Jag skulle ha Ramera i hoppning. Och sist jag red henne i hoppning så kan vi säga att allt gick åt skogen.
Men ny tag denna dag. Kändes som att jag kunde reglera hennes tempo riktigt bra i början.
Sen ställde vi upp när vi skulle börja hoppa studs så kom hjärtklappningen, allt hade gått så bra hittills och sen så blev jag bara mer och mer  nervös.
Huvva, men jag tänkte jag kan ju inte backa nu, möt din rädsla!

första försöket... så styre jag för dåligt.
andra försöket... så fick jag inte galopp
tredje försöket... styrde jag för dåligt igen så hon gick undan
fjärde försöket... fick trava över... skit också

Sen fick jag lov att vänta tills alla andra hade prövat igen
Försök 1 andra gången... Nu ska det gå, tänkte på allt Camilla hade sagt och stämde av allt... och det gick!
Sen var det dags för bana!
Haha nu komma hon ta världens skutt och jag komma ramla av!
Nä nu var det bara att satsa allt eller falla hårt!
Så jag tog jag i mig själv och körde på, inga problem med styrningen och hon hoppade gallant.
Awesome!
Sen körde vi igen och det gick lika bra.
Som jag sa tidigare så måste man förstå henne lite innan det blir helt rätt =)
Toppen lektion helt enkelt!
=D
Chester & jag
Tycker att jag måste upp med minst en bild annars blir det ju tråkigt!

Piggelin

Dino var riktigt dryg att rida idag. Jag och Isabell skulle rida barbacka, eftersom båda hästarna blir så lugna och trevliga då.
Men inte idag Dino var som en vildhäst. Det fanns ingen hejd på henne, utan hon skulle bara springa. Jag blev helt paff eftersom hon brukar vara helt underbar och lugn när man rider barbacka.
Men icke... och så var det snöstorm.
Red henne igår också så hon kunde inte ha haft massa energi som bara väntade på att komma ut.
Vi funderade på vad som var felet. Och vi kom tillslut fram till det. Dino var brunstig... Hon är så lurigt, man kan aldrig se sånt på henne om man inte letar efter det.
Gjorde ett litet test för att se om våra misstankar var bekräftade, genom att borsta henne framför bakbenet. Och mycket riktigt lade hon öronen bakåt och viftade med bakbenet.
sötast och lyckligast! =)
Hittade den här godingen i arkivet =) riktigt fin, båda ser glada ut =)
Foto: Matilda Sjöblom

Hästar på rymmen!

u ikväll så får jag ett samtal från Madde om att hästarna e på rymmen! Kastar på mig nå varma kläder och burnar till Stallet parkerar bilden framför infarten för att hindra eventuella hästar ifrån att springa ut på vägen i förvirring (det har hänt förut).
Börjar leta spår med lampa och finner inget särskilt plötsligt kommer Gunnar fram och säger att han just fått in dom! Vilken lättnad!  Man blir alltid lika orolig när dom är utanför hagen.
Vi går sedan för att leta hålet i hagen =)
Vi hittar ett stort hål i hagen ut mot skogen. Det som var så lustigt var att det var en häst kvar i hagen... Dino... flock ledaren... den stora rymlingen. HA säger jag bara. Hur lyckades hon stanna kvar medans de andra drog iväg? :O
Som tur var så följde dom med hur snällt som helst in i stallet och ingen var skadad.
Superduper hästen <3

Ghettos Miracle

Denna lördag så kom Matilda och red med mig.
Det var lite spännande för hon har aldrig ridit en "travare" förut. Hon skulle rida Ghetto.
En av Gunnars hästar. Hon är genomsnäll och lyssnar som ingen annan.
Matilda var nog lite nervös i början. Ghetto kan se lite elak ut men hon är världens snällaste. Jag tog Dino och så red vi ut på åkern, för att Matilda skulle få lära känna Ghetto lite närmare och kunna kontrollera. Jag runt en stund och ställde mig sedan i mitten för att agera instruktör. Matilda är bra på att ta order och jag coachade henne igenom ridningen.
Jag har ju ridit Ghetto själv så jag vet ju hur hon kan vara :P
här kommer lite bilder!
såhär såg hon ut i början...
hon var ganska hög....
Sen blev hon lägre =)
mjuk och trevlig =)
ghetto å matilda
i traven också!
Matilda skötte sig mycket bra =) Och Ghetto verkade ha kul =)

Uppvärmning innan ridlektion

Idag så blev det en tur på förmiddagen med Dino =) Vi red till våra kära vänner på andra sidan rakbanan.
Isabell & Millan =)
Jag är inte så förtjust i rakbanan... speciellt inte när man rider hemmåt. Dino blev världens damphäst! Hoppa och skutta och bara stressar upp sig :/ så hon var ju halvsvettig när vi hade gått hela rakbanan. Vi stannade till en sväng på plätten där vi hade ridit lektion för Åsa.
Det vara jätte mjukt och upprivet där vi hade hållit till i måndags, så vi tog vår kosa dit det var lite hårdare.
Vi körde lite trav, och Dino skötte sig mycket bra, gjorde några cerpentiner och försökte hålla traven. Riktigt trevlig, körde även en lite ökad trav som hon har lite lättare för.
Provade på några galoppombyten idag i dagsljus, Dino hade i princip inga problem med det =) blev bara lite piggelin men sånt är man ju van vid.
Sen avslutades turen med en skrittsväng runt gropen i skogen. =)
Bild från i Tisdags på Dino =)
Så var det bara hem och äta och iväg på ridhuset. Och såklart så ska man ha Ramera... Jaja... Hon är väl inte den jag tycker mest om att rida. Hon är så klurig och jag förstår henne inte alltid.
Som idag ville jag att hon skulle trava över några bommar, men hon bara saktade av och väjde undan. Men som tur är har man sjukt bra coathing av Camilla. Så tillslut så går det =)
Hon är så invecklad att det tar lite tid att veta exakt hur man ska göra precis i det ögonblicket och DÅ, då blir det rätt! =) Vi galopperade en hel del, och det var faktiskt ganska jobbigt.
Och efter att vi hade galopperat så blev hon hur fin som helst! Gick i form och var hur lugn & fin som helst.
Awesome!
På lördag blir det spännande ;)
fortsättning följer...

Bea & Isabell travar genom skogen, har så skojigt med varan i glada vänners lag. Tänker på den glada tid dom upplevt med varandra, hodelali hodelali hoppsan...

Vi red lektion för Åsa igår, det blev mycket volter, 8:or, cerpentiner och även provade vi galoppombyten. Sen blev det lite för mycket med all galopp och allting annat runt omkring.
Både för Millan och för Dino. Det blev mycket jobbigt psykiskt för oss alla fyra. Så vi bröt upp när det var 20-15 minuter kvar... vi fick mer sällskap av 2 ponnisar så allt blev väldigt jobbigt.
När vi gick därifrån så blev dom lite lugnare.
Men Dino var inte sitt gamla vanliga jag igår efter att jag hade gjort i ordning henne. Nervös och Sur kan man beskriva henne som.
Lämnade stallet igår med ett tungt hjärta.
Igår sa Isabell och jag att vi skulle ta en lugn och fin barbacka tur idag.
Hästar är kloka och förlåtande

Kändes lite spänt när jag skulle ta inne henne idag runt 12 tiden, kom till hagen och ropade på henne. Hon tittade på mig lite och kom sedan lunkande, först av alla! Jag blev helt paff, det har typ aldrig hänt förut!
Jag kände mig förlåten.
Hon verkade veta att vi skulle ut på barbackatur också för hon var lugn och fin. Hon fick ha tredelat idag eftersom vi bara skulle ta det lugnt och tränset jag ska köpa av Sara =)
Vi möte upp våra vänner och tog vår kosa till gropen.
Vi red runt i skog och mark. Travade Dino lugnt på vissa ställen =) gick mycket bra vissa stunder. Därav den fina låten som rubrik.
Isabell och jag får lite smådamp ibland och börjar sjunga mitt ute i skogen. Hehehe lite busigt. Men mycket mysigt.
Bilder ifrån dagens tur =)
Isabell och Millan, Isabell fick telefonsamtal...
skog + stig
Jag och Dino =) lite mörkt men men ^^
De vackraste ögonen. <3

RSS 2.0