åå Hoppi!

Lördagen den 30 April

Hellu!


Blev så taggad av att prata med Amanda om klubbhoppningen så jag tog och ställde iordning lite hinder uppe i gropen ovanför Gunnars stall. Ställde med Maddes hjälp iordning lite natur hinder och lite vanliga.
Så det tog sin lilla tid, och jag for först ut å skrittade henne och sedan värma henne lite. Tog ett litet naturhinder påvägen hem, skitkul sa Dino och fick en himla sprutt på bakbenen när vi vände strax efteråt.
Nere i "hoppgropen" så hann jag rida några vändor, och Dino hann paja ett hinder XD
Innan Madde kom, hon fotade oss och hjälpte till med allt man ska komma ihåg när man hoppar =) Tack & lov att Hon var med!
här kommer vi!


Hopp! ett stort hopp
Tjoho här komma vi!

Galopp imellan hindren


Galopp efter hindret ^^

Dino tyckte att det var så kul att hoppa, så hon rusade runt lite och vissa gånger så kastade hon sig över hindrena så att det blev ganska svårt att få stopp på henne, så en gång så gick de så fort att vi inte fick stopp och då tvärkastade hon sig åt vänster och då plupp så ramlade jag av, det var så komiskt att jag bara satt där och skrattade ;) Ramlade iallafall ner i en snöhög så mjuk var det! Sen så tappade jag ju tygeln... Men hon gick ingenstans såklart! Duktiga Dino ställde sig bara en meter ifrån å väntade =) Madde skrattade mer än vad jag gjorde och frågade om hon skulle kasta upp mig, men äsch då sa jag och hoppade upp, lätt som en plätt =)
Sedan fortsatte vi, no hard feelings!
Sedan hoppade vi de lite högre hindren, gick hyfsat bra ändå, Dino verkade gilla det! Men hon tyckte även att det var jätte kul att öka ^^
Det fina krysset
ett annat hinder som hon här rev...


Najs Duktig Dino =)Sista hindret för dagen =)

Massa berömm!
Nöjda & glada!


Dino verkade tycka att hoppa var hennes grej ;)
Körde inte allt för läge eftersom hon inte hoppat så mycket innan så det får räcka med lite träning i taget. Men jag måste säga att hon redan har riktigt fin teknik med frambenen. Måste ju lägga upp en bild på hur det såg ut när vi hoppade för första gången, hahaha!
tror detta måste ha varit hösten 2009 Även då Foto:Madde
Skillnaden
Båda ser mycket mer avslappnade och glada ut ;) syns inte så bra men ni får kolla där uppe istället!
Och hon har fått bra mycket bättre teknik eller hur?
Måste säga att jag sög på att hoppa förrut, vaddå inte följsam med handen på första bilden!
ALLA bilder idag är tagna av Madde =D tack Madde! <3


Barbacka med sällskap

Onsdag den 27 April

Tja!


Blev en kvällstur till stallet idag, började med att mocka lite och tog sedan in Dino för att fara ut barbacka, Isabell ringa när jag var i stallet och hörde om jag vill ha sällskap. Självklart ville jag det! Bestämde träff 25 minuter senare, När jag red iväg från stallet så var Dino som lugnet själv idag igen! Helt otroligt! =D

Vi mötte Isabell & Millan vid rakbanan och skrittade iväg. Red med hackamore på Dino men hon blev lite sur på Millan från början när det gick så segt ;)
Sedan så blev hon så mjuk och trevligt jag behövde hålla mjukt i tygeln och då skrittade hon där, inga problem liksom! =D


Vi red runt lite och det belv typ 1/3 av gropen och vi stannade lite för fotografering! =)
Våra vänner, söta sådanna. Se hur Millan tittar på Dino ;)
Mys på backen
Solen på gropens topp
"Vad e detta för någe" - Dino
Mysssss =)
hehe charmigt...
Hej o hå, snittig uppställning
Tummen upp för att Rida barbacka!

Millan är lite småkåt på Dino ;)


Blev typ 15 kisspauser för Millan denna ridtur XD

Sedan så följde vi våra vänner en bit och bröt sedan upp och Dino & jag red 2/3 av gropen, och galopperade lite =) Sedan när vi red hem så var som lika lugn som hon har när vi gick ut från stallet! Hoppas det här håller i sig!
När jag kom tillbaka till stallet så gjorde jag iordning Dino och ställde in henne och så tog jag fram Ghetto och for ut med henne, och jag måste säga att hon var väldigt konstig att rida idag. Skulle kalla henne för het idag faktiskt och riktigt hård i munnen, kändes inte alls bra att hon inte lyssnade bra på hjälperna eller ville jobba ner. Annars brukar hon inte vara några problem att jobba ner. Men så fort jag försökte så hedde som upp huvudet... konstigt... Sen så när vi skulle trava så gick det knappt att kontrollera traven på henne eftersom hon var så hård i munnen... Kändes som om det skulle vara Dino man satt på men Å andra sidan har Dino skött sig så bra nu på sistonde. Werid var det i alla fall. Försökte ta en ordentlig travrunda med henne men det blev mycket jobbning med att hålla henne ner i sansad trav för så fort man inte höll henne så sprang hon ifrån en i snnabbtrav... myskohäst. Avskrittning var tydligen också svårt men tillslut så gick dte väl nån väg.
Bild på Ghetto från sommaren 2009
Pysslade med henne en stund och sedan så fick hon gå in till sig och få lite mat.
Imorn blir det vila för Dino! =)Build it up!

Muskelbyggning...

Dino gick under en längre tid med en felsittande sadel så då blev hon av med en massa ryggmuskler, köpte då en bomlössadel för att minska belastningen på hennes rygg, och har sedan under 2011 varierat träningen med ridning + ökadade travjobb, tömkörning och barbackaridning. Allt för att hon ska ha fått bygga ryggmuskler.
Och nu vill jag visa er hur det har sett ut och hur det ser ut idag! 

22 Januari 2011
28 Mars 2011
11 April 2011
IDAG! 26 April 2011
Kolla in musklerna! Snacka om att man blir glad!

Travträning

Tisdag den 26 april

Hej


Blev en sväng till stallet idag ändå, blev träning med Dino och lite NH med Nimros.
Vi red iväg bort till en sandgrop och jobbade med traven, värmde henne ordentligt först och sedan tog jag på halsförlängaren.
hon var lugn som en filbunke idag igen när vi skrittade från stallet... så skönt med vår, och att man kan få åka lite häst ibland också. Red ner till gropen och började böja lite på henne och sedan värma henne, red lite 8:or och annat spännande,tog sedan fram halsförlängaren och spände fast den och red med den ett tag och spände sedan mera, jobbade med traven då och fick riktigt goda resultat av henne. Måste säga att hon skötte sig jätte bra idag, red även idag på mjukt 3-delat. Tog sedan av halsförlängaren och skrittade runt ett tag och sedan skrittade vi hem utan några problem, fick åka där också :P  Hehe
Bilder På Dino i gropen från idag:
i en sandgrop
solnedgång ;)
Lite mys
Vad finns bortom gropen?
Charmtroll med en fläckt
myyyysss :P
Hemma i stallet så blev det streaching och pyssel, sedan fick hon ett täcke och lite mat. Nöjd å glad.
Körde sedan lite Nh med Nimors, orkar inte skriva om vad vi gjorde men det gick bra iallafall! =)

Ute efter pysslet
söthästen <3

Once

Här kommer lite jämnförelser av bilder på hur Dino förändrats fysiskt under våra nu 3 år! Så mycket som hänt!
Dino sommaren 2009 - Tunnan XD
Dino hösten 2009- något smalare ... XD
Dino sommaren 2010 - Lite snyggare men
Vintern 2011 - snyggingen för typ 1 månad sedan.
vet inte om ni ser någon skillnad men... Hon var stor från början :P

Tror jag ska göra ett till inlägg med om hur mycket som vi har utvecklat under våra 3 år tillsammans!

Dino efter 7 dars vila...

Måndag den 25 April

HEEEJ!!! =D


Det här har jag saknat! Rida och sedan blogga... Har ju varit borta några dagar nu så Dino har fått stå och vila medans jag varit borta...
Så då idag så kom jag hem runt halv 5 tiden och då åt jag mat och åkte sedan direkt till stallet,
Väl där så var Matilda & Gunnar ute i stallet. Matilda hade varit ut med Ghetto och Gunnar skulle ut med Rambo. Jag gick ut för att hämta Dino i hagen.Tror hon var lite halvsur på mig att jag varit borta för det tog en stund för henne att komma, men tillslut så kom hon! Mycket beröm! Det blev ganska mycket borstning då eftersom hon var ganska dyngig men hennes sommarpäls träder fram och hon har blivit jätte slät :P Finhästen!
Bild på Damen från  sommaren -10
Gjorde iordning med sadel & tredelat bett på tränset, kände mig lite vågad idag eftersom hon kunde vara riktigt pigg efter all vila. Men inga problem var det. Hon var som en liten filbunke när vi skrittade iväg. Hon viste exakt vad jag ville för det hade tinat så vår vanliga väg var öppen, duktiga tjejen går den vägen =) LUGNT & SANSAT!
Red uppför skogsstigar och sedan ut mot storvägen, helt opigg häst... och när jag kom över vägen så var det inga problem heller! Blev lite små peppad vissa stunder men ej mycket!
red 2 varv runt gropen och hon fick galoppera en lite längre sträcka... för att få springa av sig lite. Skitkul men skitjobbigt eftersom jag bestämde hastigheten ;)
Uppe på toppen stannade jag henne ifrån galoppen och vi filosoferade lite och gick sedan över i lugn skritt! Ypperligt!
När vi sedan skulle över vägen blev hon lite halvdamp så jag började jobba ner henne då, och gissa vad som hände hon jobbar ner så bra att hela jag lyfts upp och jag känner hur ryggen komma upp! =D  Yeay-faktor!
Avslutade med lite klättring på vår sida om vägen, Tro det eller ej så fick jag några travsteg av henne!
Dino sommaren -10
Måste säg att det gick otroligt bra idag! Hade förväntat mig ett piggelinmonster men icke! 
Får gärna gå såhär bra blev gånger! =)

Kanske blir en tur imorgon också, den som lever får se ;)

Dino tycker inte om ärtor

Söndag 17 April

Hej Hej!

Nu har jag varit lite lat med uppdatreingen igen...
Det har hunnit hände lite roliga grejor.
Jag börjar med:
Torsdag-
Då så var jag först på Ridskolan och var med på teorin där, vi fick titta på lite Natrual Horsemanship och sedan pratisera på ridskolehästarna. Jag och Matilda fick köra på Ninor, Nordsvensk som han är så är han ganska seg & lat, så han vände gärna bort huvudet när vi skulle backa. Men man vill ju inte heller ta i västa mkt när det inte är någon häst man vet hur mkt man kan ta i...
I alla fall så körd evi på och gjorde en hel del övningar, tillslut så fick vi han till att göra det mesta. När Matilda hade gått så fick jag honom till att kliva över sj-pallen också! hehe, var så morsk då att jag tänkte att kan jag köra nh med denna häst borde jag kunna det med Nimros där hemma också.(bild från förra vintern) Nimros
Nimors är Dinos enda avkomma, han är 4 år och ser ut som en nordsvensk... Han kan vara lite böllrig  och bångstyrd ibland... envis är han också!


Madde tycker att jag borde göra det så jag åkte hem till stallet och körde på, han har ju problem med zoonerna så jag fick ge han på moppa ibland. Men han tyckte att det var riktigft kul ändå, ganska mysigt var det att han lyssnade så bra som han gjorde, körde några lekar ut 7 gm och några vanliga nh-övningar och beslutade mig sedan för att försöka lasta honom. Gunnar var lite tveksam om jag inte skulle vänta tills det var ljust men jag insisterade, så vi lastade alltså, 1 gången så gick han gå utan några problem... följde mig som en hund. 2 gången så tvekade han lite men jag stod på mig och fick upp han igen, 3 gången så gick han på utan problem och då slutade jag där.
Tog sedan ut Dino och körde lite Nh med henne, men det blev världens shock för mig, hon reagerade ju så snabbt, ändå har vi inte kört så mycket nh, bara lite ibland.  Men det gick bra vi höll inte på så länge men kom ändå hem strax innan 22.00 Så jag hann med att Natta hästarna.

Måste ju berätta att Gunnar hade tagit fram ätror till hästarna, för han ville kolla om dom gillade det, tog fram en åt Dino hon gluffsade glatt i sig det hon fick sedan kände hon smaken och spottade ut skiten XD Smart häst!

Lördag-

Madde åkte iväg till Stockholm och Gunnar skulle iväg och starta Nimros i provlopp så då följde jag med som Förste lastare och hejarklack åt Nimros. ;)
Kom till stallet strax innan 9 så jag hann borsta upp Dino och sedan gick jag ut med Nimros i hagen och körde lite Nh, Han verkade ganska på tårna för varje gång jag körde the cirklinggame så studsade han upp och ner... aja bra med energi. Gick sedan upp på lastbilen med repgrimma på, inga problem. Sedan gick vi ner igen och bytte till lädergrimma & tog på transportskydden. Sedan ut igen och upp på lastbilen igen, NO PROBLEMS! =D

Han kom 2:an i provloppet!

Duktigt Kille, snygg också!


Nimros & Dino i bakgrunden

När vi kom hem till stallet igen så beslöt jag mig för att fara ut med Ghetto eftersom hon stått sedan i tisdags( sen sista jag red henne)
Så jag tog in henne, sadlade med min sadel & tog hackamore och tog en runda runt gropen. Hon fick trava långsamt hela gropen, förrrutom nedförsbackarna.  Hon tyckte att det var ganska drygt men det är bra för henne. Det blev som en joggingtur. När vi skrittade hem så märkte jag hur piggelin hon egentligen var, hon gick upp i trav så fort man släppte efter på tyglarna... Kul var det att få rida en normal häst ändå.


Ghetto förra vintern

Sedan så blev det kanske 45 minuter kvar över åt Dino, så jag tog repgrimma på henne och grimmskaft och körde lite NH i paddocken. Satt sedan upp och försökte styra utan händer, hon fick godis när hon gjorde halt =) Mys.
Lite roligt var det när jag vek mig i sidan och hon gjorde en jätte liten volt :P vek mig sedan åt andra hållet och då så bytte hon volt. Tycker att Dino var lite finurlig då, när jag släppte allt och lät henne sköta jobbet... Då gjorde hon en 8:a inne i paddocken, hon gick runt på den och fipplade på medans jag bara åkte med. Mys

Söndag =)


Åkte till stallet idag vid 2 tiden... när jag kom dit så hade Matilda varit ut med Ghetto på en liten tur... Så jag gick och hämtade Dino och började pyssla med henne, sedan på med Hackamore och sedan ut. Hade tänk att hon skulle få sig ett litet jobb idag ändå så jag la upp planen så att jag vill att vi skulle ta 2 varv runt gropen. Solen sken och allting var supermysigt, Dino var lugn som en filbunke till en början och hon fick skritta ett bra tag. Sedan så galopperade hon så duktigt och lugnt uppför backarna och jag kunde ha henne framme vid handen ändå tills stora backen där hon blev lite piggare och då fick jag hålla in henne, för att hon inte skulle ta så fruktansvärt långa galoppsprång att jag bara flyger. När hon galopperar lugnt så är hon så gudomligt skön att sitta på, man bara flyter med.
Uppe på blev det skritt och lite trav i slutet innan backen, då mera skritt, tills efter den stora pölen... efter det så fick jag faktiskt trav på henne! =D
Vände borta vid vägen och och red tillbaka, hon var inte lika pepp på att trava då så det blev lite halvdant. Tillbaka till backen så fick hon ta kortgalopp... för hon vägrade att trava där uppför... Sedan blev det mera trav, blev en hel del trav alltså :D Och hon var faktsikt riktigt duktig. Hade gruvat mig lite för korsningen där man går över storvägen, där brukar hon vilja gå direkt över så när jag säger nej så brukar hon kunna tvärkasta, övervägde att välja en annan väg hem men tog tjuren i hornen och satsade på problemet. Men hon gjorde några knappa försök till protest så jag vann! =) fick som jag ville, så hon fick som belöning lite senare trava lite extra innan vi gick hem.
Blev inga bilder på Dino idag så det blev en bild från tidigare i veckan :P

Skönt att kunna fara ut barbacka i detta blåstväder och Dino är helt normal och blir inte rädd för något. 100 % säker =)
Skrittade sedan hem och hon blev mer avslappnad när vi närmades oss stallet, hemma på gården så höll Gunnar på att skotta dynga så vi stilade lite med vår fina skänkelvikning =) Gunnar var impad, hehe.
Hoppade av, och hade blivit nersvettad över låren =/
37 grader + 37 grader = 74 grader varmt! Det blev alltså varmt. Sedan blev det ännu mera pyssel och mys. Sedan fick hon gå ut igen =) då var klockan 4 :P
Kom på nu att jag har ridit barbacka hela denna vecka, mys.Trust

Tisdag den 12 April

Tja!

Mina vänner idag så fick jag förfrågan av Madde om jag ville rida Ghetto idag, tackade såklart ja till den. Dock så har Ghetto inte fått jobbat på ett bra tag... så hon skulle säkert vara lika uppstudsig som pigg.  For till stallet runt 5 och då hade Gunnar & Madde hunnit fara iväg till banan med Grabbarna. Så jag plockade in Damerna från hagen båda ville komma in i stallet =) och så började jag fixa iordning Ghetto, tog min egna bomlösa sadel, trivs ju bäst i den så!
Tog på henne hackamore också eftersom det känns ganska lönlöst att behöva slita i något bett om hon är för het på gröten men jag använder det också eftersom jag tycker att Ghetto lyssnar bättre på det när jag rider.
Vi red ut ialla fulla fall.  Hon var ganska normal i början men sen tog vi en galopp i första stora backen och efter det så viste hon inte vilken gångart som var vad. Redan innan hade jag bestämt mig för att träna traven med henne idag, så det blev mycket jobb. Hon ökade mest bara i början tills det gick i ökadtrav och då slängde hon över i galoppen. Blev mycket jobb och fick tillslut ner henne i normal trav och kunde jobba runt gropen i den takten =)
Men när vi väl var på väg hem och skrittade så var hon så taggad att hon ville springa mer... ändå hade jag kört ett ganska drygt pass med henne. Vaddå pigg häst! Men hon svarade superbra på hackamore och jag behövde oftast bara använda rösten och sätet när jag vill sakta av, en så otroligt lyhörd häst! =D
Bildbomb på Ghetto från idag
Nyfiken
Nöjd häst.

Efter lite uppborstning av Ghetto så var det Dinos tur. Hon väntade så snällt på sin tur så.
Hon var lite halvdyngig idag också så en rejäl borstning blev det, planen var att åter igen rida barbacka, det är som sagt inga problem. Snarare bättre att jag får jobba med sisten och min balans.
Bild inne istallet
Taggad Dam!
Tog hackamore på henne också, tänkte träna lite galopp undre turen så.
Mys i stallet innan ridturen
När jag precis hade hoppat upp så kom Gunnar & Madde hem så då pratade vi en stund innan vi red iväg jag & Dino.
Efter värmning så började jag med att hon fick jobba ner mycket och jag red runt en hel del i gropen, men första galoppen jag tog med henne gick åt skogen hon var på tok för peppad i den uppförsbacken men jag var inte påväg att ramla av som tur var!
Jobbade på några vändor till,
bilder på när vi var uppe på toppen:

mot Övik..

mot mitt hus, Glada öron :P

Red sedan 1 varv till runt gropen och då i så samlade jag mod till mig och kände att jag litar så pass mycket på henne nu att jag lät henne galoppera, och hon var så duktigt! Lyssnade superbra, då red hon fram till handen men inte längre. Toppen, samlade upp sig lagomt så att det inte blev studsigt och inte heller gick för fort. Helt underbart att känna vinden i ansiktet och gunga med barbacka. Tänkte då för mig själv, det är tur att hon är så säker, hon blir ju aldrig rädd för något och inte heller gör hon några dumheter. Vilken toppentur det blev av det hela!
Bilder efter ridturen =)
Kändes som om mitt tillit till henne lönade sig!

Hann bli lite halvmörkt när vi kom tillbaka :P

Dunder damen
Blev lite mer pyssel efteråt också och lite smörjning av hennes sår. Sedan gonattpuss & kram ^^ hihi
Har inte orkat skriva om torsdagen och lördagen. Iallfall så var det blåsväder i lördags och madde & jag for ut med Damerna men det blåste så mkt att dom hade fullkomligt damp. Jobbigt värre.

Beautiful

Måndag den 11 April

Hoj!
HALLÅ!!!

* Glad man blev idag då när Dino stod i hagen och väntade på mig =DLerig hästJätte dyngig!

benet före


benet efter

REN!

Efter min fina putsning. Blänande päls!
Nöjd & blänkande häst =)Pile of dome!
Överflödigt hår som jag borstade bort ifrån Dinos rygg & rumpa

Efter en stunds pysslande så for vi ut och red, jag red barbacka idag eftersom jag blir så illa till mods av att dra åt sadelgjorden där hon blev sparkad.
Men jag lider inte, barbacka är mysigt. Men hon kan vara ganska dryg ibland när vi är ute... Men jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle kunna fara runt gropen själv & barbacka med Dino för typ ett halv år sedan. Otroligt hur långt vi har kommit!

Bilder från dagens barbackatur =) Gropen i all ära.Toppen av gropen i solnedgångDampiga men underbara Dino <3Älskar att vara ute i skogen med dig. Finns ingen häst jag litar på mer!

Blev några vändor på vissa ställen i gropen, red där det var bäst underlag, i början så var hon så frukansvärt duktigt jobbade i snabbare travliknande gångart och jobbade ner och stannade där, Jobbade fram till handen och inte längre, ovanligt! =D
Sen hade vi lite dampinsidenter men dom orkar jag inte tänka på, fokuserar på det bra för närvarande. Vi gjorde 2 galopper, båda i uppförsbackar. Råkade samla ihop henne lite mycket ena gången så hon bara studsade på stället, jobbigt för jag for rakt upp och rakt ner. Men hon skötter sig i överlag bra i galopperna ändå. Jobbade ner en hel del med henne idag, gav till och med komando för det " Jobba ner" haha hon verkade fatta det, smart hästen.
fick till och med lite trav i låg form = trevligt! Där jobbade hon också fram till handen men inte längre, bra!


Mycket damp blev det dock men jag tycker hon skötter sig superbra ändå, men tanke på att hon inte fått ett ordentligt arbetspass på 9 dar så... Duktig häst.Blev lite svettigt efter där jag satt, men vi myste en stund i stallet efter vår fina tur.Musklerna KOMMER! Vänta bara! =D

Blir eventuelt ridtur imorgon också... beror på vad som händre på Onsdag.
Dinos tiggface! Ungefär samma som hundvalpsögon

suddigt jag vet.

Men hon fick äpple efter bb-turen till hennes förvåning.

Har haft den här låten i huvudet ikväll, tänke rlite på Dino & mig när jag hör den

http://www.youtube.com/watch?v=eAfyFTzZDMM


D som i Dino, Damp, Dynga & Drömmar

Onsdagen den 6 April

Tjosan!

Äntligen har jag fått gjort bort några prov så att jag till slut kunnat fara till stallet! Det var ju i lördags jag var dit sist! Saknaden var stor den här gånegn också! :P När jag kom till stallet så var Matilda redan där och när vi gick till hagen så stod Dino där och väntade på mig =)
Hämtade in henne och vi träffade på Madde & Gunnar som var ute och vinglade borta i bagarstugan. Nog om det, väl inne i stallet så blev det mycket mys & pyssel. Tror inte jag uppskattat att få borsta henne på mycket länge, lerig var hon också... Charmigt ;)
Efter en bra stund av hårbortskalning av Dino så började vi göra iordning både henne & Ghetto. Tillslut så fick vi igen sadelgjorden, tjock häst?
Vi red iväg upp mot vägen, Dino var super duper duktig! Hon var så lugn & snäll så. En ordentlig skritt fick jag! Yeay och kände till ocks med av att hon lyfte ryggen en stund. Det är en riktigt bra sak med Bomlösa sadlar att man känner exakt hur hästen rör sig.
Till en början var hon faktiskt också väldrigt lugn och sansad men det gick snart över när vi skulle försöka trava i uppförsbacken då blev det pepp pepp... och så var dampmonstret löst! XD
Helt upp i varv blev dom. Tog ett tag att få ner dom på jorden igen, vi red lite fram & tillbaka, blev kanske 1,5 varv runt gropen sammanlagt. Inte så jätte långt alltså, men vi försökte jobba lite där underlaget tillät. Försökte mig på traven flera ggr men det var lite svårt med sällskap.
Men sedan blev det försökt till skrittning hemmåt. Jag beslöt mig för att rida iväg upp över en sväng för att få Dino att tappa tävlingsnerverna som kommer fram när man är 2. Hon fick galoppera lugnt & sansat uppför och sedan så stannade vi en stund & myste i dagens sista solstålar. Vände sedan åter hem med en hyperdampig Dam. Hon taktade & Dampade ända ner till vägen och efter det så var det bara att släppa allt för då dog Dinos motor av. Hon bara gick där utan att jag höll i henne, inga problem... Weird horse...
Hemma i stallet så väntade Matilda & Ghetto vi gick in och pysslade på hon fick ha blåtäcket på sig som ni kan se på dagens bilder. Passade även på att jodofaxa såren. Och hon fick kvällsäpple & en tuss Hö och jag fick en puss och en stor kram =D
"Vad håller du i handen Bea... går den att äta? "  Hehhe ungefär så hon säger varje gång jag ensam ska försöka fota henne i boxen XD
Och nu blev man less på att vara med på kort XD Men hon är ändå finast <3Tömkörning

Lördag den 2 April

Tjalla Jalla!

Ännu en lördag som man spenderat i stallet! =) Började med att pyssla lite med Dino och sedan hjälpa Matilda med att göra iordning Ghetto, och sedan hålla lite lektion för dem. Blev lite igångsättningar och avsaktningar + lite halter och sedan lite övningar för att träna på styrningen hos Matilda, där de fick rida över 3 bommar =) Sedan peppade jag Matilda att hoppa ett litet hinder och det gick mycket bra för dem idag =) går bara bättre och bättre.
Efter det så red de ut en sväng upp i skogen.
Så då gick jag in och började göra iordning Dino. Selade på henne en sele och tog det tränset med 3-delat bett på.
När Matilda var tillbaka så gick vi ut i paddocken och började värma upp lite. Började med att skritta runt överallt, för att sedan fortsäatt skritta på volt. Började sedan småtrava lite lätt och efter att jag hade värmt upp båda isdorna så kom Matilda ut och tittade & fotade oss. Uppskattat! =D
Hade 601 bilder att välja på och dessa blev det i en bildbomb :p
i början, skritt
Lite halvspänd...
Men fin i kroppen är hon!
Körde på och lät henne trava igång ordentligt innan vi tog fram halsförlängaren och då spände jag den inte så mycket för att hon bara skulle ha den där gummisnoddskänslan att så fort hon går ner i låg form så släpper draget nerifrån...
Och som ni kan se så behöver jag inte hålla så mycket i yttertömmen, hon fixar oftast volten så bra själv och ökar ju inte direkt när vi tömkör...
Hon fixade det riktigt bra och verkade ganska peppad att få trava idag. Kul!
Här tog vi fram halsförlängaren.

tog lite små pauser ibland med skritt och lite halter.
Här börjar hon böja huvudet lite innåt...
Och ännu mera =)
Jätte Bra Dino!
Varvbyte
Ser ni vilken lockig mann hon har idag? det är därför att jag släpte ut flätorna som har varit i sedan i måndags.
en liten paus... med lite mys =)
Finaste Dino <3 alltid så söt
Tummen upp åt Madde & Gunnar som kom hem från travbanan
underbar böjning det är i denna häst
Denna bild är slående! Helt rätt Dino!

Detta måste ju vara ultimat träning för henne att bygga travmuskler och träna på att jobba ner + bygga ryggmuskler =D
Här nere gjorde hon någon form av igenomställning som ni kan se...
Och en halt, en fin sådan!
Här släppte jag lös halsförlängaren.
Hon fattar det där med att fortsätta jobba där nere =)
Snyggish Dino

Tog här bort halsförlängaren och SE på Damen!
Efter att vi travat av lite så blev det avskrittning också
Men vi tröttnade snart på att skritta runt så så vi gjorde som vi brakar och skrittar av med följa john lr i detta fall följa Bea ;)
Rulla <3 enda bilden jag tog

Och eftersom hon inte var det minsta svettig...? konstigt nog eftersom hon fick jobba ganska mycket med traven. Så fick hon gå ut i hagen och äta & rulla sig :P

Fotograf av Dagens alla Bilder : Matilda Sjöblom
Besök hennes blogg för att se hur det gick för henne med Ghetto =)
http://konjis.blogg.se/2011/april/bommar-och-nytt-bett-med-ghetto-24-varning-f.html

RSS 2.0