Skodd och träning

Måndagen den 30 AprilHej!
Jag har ju varit borta under lördagen och kom hem så pass sent på söndagen så jag for ingenting till stallet. Men imorse så blev jag väckt av att hovslagaren smsade om att få komma tidigare och sko nämare bestämt 9.30 och jag brukar ju vara i stallet vid den tiden så det var inga problem för mig att cykla iväg dit och vara i god tid. Så skodd blev Dino och hovslagaren tyckte att hon hade växt väldigt jämt till skillnad från när hon började med henne fötter. Hon sa även att Dinos hovar hade blivit rundare och att till hösten så skulle det gå bra att sko med ridskor eftersom jag inte låter Dino trava i travartraven nå mer. Ridhäst var det här =)
Efter att det var gjort så släppte jag ut hästarna och gjorde sedan iordning Dino för ridtur, barbacka och med 3-delade bettet. Idag så var hon riktigt pigg i början så vi fokuserade på formen och sedan blev det en hel del galoppjobb och även idag så hade hon väldigt fin eftergift i galoppen! Vi jobbade även med traven, gick riktigt bra idag, vi fokuserade på att sakta in den en aning och det gick ganska bra. Dino jobbade på bra och ville vara duktig, hon fick in eftergiften litegrann i traven också, skritten gick superbra idag och hon hade jättebra form, men traven var nog ändå det bästa då hon hade riktigt bra igångsättningar till trav och avbrott från galopp till trav. Efter att vi hade jobbat klart så skrittade vi hem och gjorde några skänkelvikningar. Jag beslutade mig för att jobba lite på volt, sagt och gjort, hon var riktigt fint och formade sig runt skänkeln och jobbade samtigt i form. Riktigt duktig! Och massor av EFTERGIFT, vi fattade även lite trav på volterna och jag blev så glad eftersom hon gick riktigt fint även i vänstervarvet, det varv som hon förut bara passade i, fattade utan problem trav och var så nöjd så! =D
Bild från i vintras så traven börjde stämma... i detta varv åt minstonde.
Foto:Madde


och Filmen... om man kollar riktigt noga så kan man se att hon inte tar ett tillräckligt steg på yttre bakben.

Galopp a la eftergift

Fredagen den 27 April
Hej!
Idag så tog jag mig för att fara och rida Dino, jag brukar jua lltid rida på helgen men nu så ska jag ju åka bort imorgon och jag vet inte när jag kommer hem på söndagen, om jag kommer hem i god tid så blir det förmodligen en skrittur med Dino.
Hur som helst, så blev det ridning idag, då jag inte red någonting igår eftersom jag inte riktigt var taggad på det. Men idag så gjorde vi oss iordning med den vanliga utrustning alltså ingen sadel och tredelade bettet, jag kände även för att lätta på bettet ytterliggare (i stolparna), jag drog nämnligen åt dem efter att jag provade hacket igen men nu har hon skött sig fint under de senaste ridturerna om än lite pigg men ändå inte hård i munnen och taskig emot mig. Så jag bestämde mig för att lätta 1 hål på båda sidorna. Men när vi skulle ut så kom det en regnskur så vi stannade inne i stallet och väntade på att det skulle upphöra, jag passade även på att bråka lite med spotify som tillslut gav med sig.
Dagens ridtur blev ganska kort och hyfsat lugn ändå men eftersom hon är så pass taggad och arbetsvillig så kan jag inte bara låta henne skritta och kiropraktikern sa att vi skulle träna som vanligt så det måste vi då göra. Så vi började som vanligt med skritten och lite form där och eftergiften börjar ta form riktigt fint nu.
Jag varierar mellan skritt i form på längre tygel och skritt i form på korttygel, ni ska få några bild exempel:
Arbete på längre tygel....
arbete på kort tygel, man kan ju inte tro att det är kort tygel men hon behöver ha den längden nä hon ska jobba i form och jag har faktiskt väldigt mycket kontroll på henne med den längden. Tro det eller ej så travar vi och galopprar vi på samma längd! ;)
Foto till båda bilderna: Moah
Och Vi brukar ju värma upp med galopp så det var det vi fortsatte med. Hon tog fattningen riktigt fint och arbetade lugnt och fint under om än lite fort men så länge hon inte drog i handen på mig. Formen skötte hon automatiskt. Efter det så blev det lite trav och skritt med form osv. Men det blev ändå mest fokus på galoppen idag. Men vi kämpade med traven ett tag också och jobbade riktigt fint med formen på längre tyglar. Och det är verkligen skönt att hon har blivit så duktig på formen då vi verkligen kan använda de som ett lugnande redskap. Innan vi skulle rida hem så småtravade vi i backen och jag gav därefter galopp som hon fattade utan problem och höll formen jätte bra i bytet. =) Sedan så lättade jag i tygeln då hon inte drog i munnen, härligt! =D
Sedan red vi hemåt då det inte skulle bli så lång ridtur... men vi tog 2 galopper till som blev jätte bra! Dino tog bra fattningar och höll formen och hade superfin eftergift!!! Så glad jag blir när hon verkligen inte kämpar mot min hand och jag kan lätta i tygeln utan att hon tar för sig mer + att hon ger mig formen också, så otroligt duktig häst hon blivit. Finns verkligen ingen bättre! Och hon älskar verkligen att galoppera också så det gör allting ännu roligare!
Glad i galoppern, man kan ju inte tro att hon någonsin varit travhäst ibland....
Ps. har samma längd på tyglarna i galoppen som i föregående bild ;)
Foto:Moah


När vi skrittade hem så fick Dino välja väg idag igen så då valde hon att gå förbi hagen och skryta om att hon blev riden, så mallig häst ;) ha! Men när vi kom till stallplanen så begärde jag skänkelvikning och det gick faktiskt riktigt fint idag. Hon brukar vara duktig men idag var hon ännu dukigare! =D 
Jag släppte sedan ut henne och gav henne mat, mockade 3 boxar så att jag har gjort mina 7 denna vecka... och efter det så vägde jag up 3 kg hö åt henne innan jag åkte hem.

Revben

Onsdagen den 25 April


Hej!
Efter att jag hade varit en sväng till Umeå så cyklade jag till stallet för att fara ut med Dino en sväng. Vi jobbade snarlikt som igår men hon var inte lika villig att bara arbeta med ryggen. Men i galopperna så var hon jätte duktig och fattade i princip eftergiften hela tiden. Det är så skönt att bara kunna fatta galopp och låta henne springa på det hon får och att hon inte försöker sticka ifrån mig. Vi försökte även jobba lite med traven men det var inte lika solklart idag som igår på den fronten heller. Men hon var duktig och förökte mycket med eftergiften men hon blev lite vinglig framtill och föll lätt över i galopp, men det kan bero på att hon har lite ojämna vikter på frambenen... men det ska rättas till på måndag!
Vi varvade med lite formarbete i skritt och sedan red vi hem och avslutade med några galopper och trav. När vi gick förbi hem mot stallet så fick Dino välja vilken väg hon ville gå och då så ville hon gå förbi hagen och kolla vad de gjorde, eller skryta över att hon blev riden ;P
Matilda kom till stallet och vi pratade en hel del och medans hon gjorde i ordning Ghetto så hade jag Dino ute på planen och körde NH, Dino var väldigt lyhörd, speciellt i voltningen. Det var riktigt roligt att köra lite nu eftersom det var så länge sedan vi gjorde någonting sådant ordentligt.
Gunnar och jag diskuterade även Dinos mage, hon har blivit ovanligt mager och man kan till och med se revbenen... Det oroar mig faktiskt då hon aldrig har varit så mager. Känns som om det kan bero på att ryggen nu är bra och hon kan börja bygga ryggmuskler ordentligt. För hon har sedan besöket blivit bredare över ryggen så det finns ju en stor chans till att hon börja ta mer fett och göra muskler av det. Hon ska avmaskas här i dagarna men jag tor ändå att hon skulle kunna behöva mer hö så att hon får lite att ta av.
Bild på Dino från i vintras när hon käkade hö och lekte fotomodell på samma gång.

150%

Tisdagen den 24 AprilHej!
Idag så tog jag cykeln till stallet för första gången iår, då det tinat upp så mycket att man kan ta sig fram! Väl i stallet så ät Dino sin frukost, när hon var klar så gjorde vi oss iordning och red ut. Dino var riktigt duktig idag! När jag började ta in tyglarna så började hon samla ihop sig och gå i form. Och den först galoppen vi tog var helt underbar, jag fattade och kände hur mjuk hon var i munnen så jag lättade och hon fortsatte i samma tempo. Hon var varkligen 150% sammarbetsvillig under dagens pass. Vi jobbade med form i skritten och varvade med galopp i backarna och trav på raksträckorna. I de andar galopperna så jobbade hon verkligen runt, hon sänkte sig väldigt mycket och lyfte ryggen jättebra!
Dino på ridplanen när hon försökte att bära mer med ryggen, gick inte riktigt så bra som hon kan i vanliga fall... Fin häst i alla fall
Foto: Moah
Efter första halvan av gropen så började vi jobba med traven och hon fattade direkt vad hon skulle göra. Jag begärde knappt form av henne med hon lade ner sig i den form som hon tycket kändes bekväm och där stannade hon hela tiden och jobbade, hon var inte hård heller utan snarare vilande och stabil i munnen.
Vi skulle trava en av de längre backarna och då tänkte jag låta henne fatta galopp i mitten på backen men det ville hon inte! Hon skulle trava :P Jag har verkligen en häst som har samma mål som mig!
Vi red runt en hel del och jobbade främst med traven, sen så tog vi en sista sväng upp mot toppen av gropen, även denna gång i trav så då gav jag än en gång galoppskänkel i backen och denna gång så föll hon över jättefint, hon behövde inte ens höja formen utan bara bytte gångart och galopperade på.
Sedan red vi hemmåt så skrittade vi först på långa tyglar och sedan kortade vi upp lite och fattade galopp lite innan det vanliga stället, precis när vi lyssnade på den här låten...
Dino var superfin och jag kunde lätta i handen än en gång och det så härligt att bara få galoppera utan att ha en häst som sliter och sliter, så jag utgav ett stort "Tjoho" mitt i galoppen. Dino tycket också att det var jätteroligt och arbetade på i form under mig.
Vi tog 2 galopper till innan vi vände hemmåt eftersom låt inte var slut och jag tycker att det var så härligt att galoppera till den. =D
Nu så känns det verkligen hur mycket jag har jobbat med henne innan hon inte kunde trava, och formen har gett oss ett bra försprång. Det är under ridturer som idag som det verkligen känns att vi båda strävar åt samma håll. =D Dino älskar verkligen att göra rätt och är alltid villig att prova nya övningar och bli ännu bättre. Så det är jätteroligt att hon är med mig och att vi kan synka oss så bra.
Kommer nog att bli mer ridning en vanligt nu i veckan i den mån jag kan då jag ska följa med min faster till Uppsala.

OMG KOSSOR!!

Söndagen den 22 AprilHej!
Idag så skulle vi få sällskap av Isabell och Millan, så vi skulle mötas upp på det vanliga stället.
När jag skulle hämta in Dino från hagen så såg hon mig komma på långt håll så då gick hon och ställde sig vid insläppet och väntade på att jag skulle plocka in henne.
Väl ute i skogen tillsammans så red red jämsides med Isabell och Millan som vi alltid gör, mys. Vi började rida runt gropen men då blev vi sugna att gå längs med en asfalterad väg så vi vandrade in i byn och skrittade över storvägen och genade över MS maskiner och red upp för backen och red längs med Kastavägen där jag bor men vi gick inöver en bra bit för att sedan vända borta vid kossorna, Dino tyckte att de var superläskiga speciellt när de kom springandes emot oss i en stor hjord. Så hon sket på sig... tack till Isabell som hoppade av och skyfflad det åt sidan =)
Sedan skrittade vi hemmåt och vi följde med Isabell och Millan en bit upp i skogen, då galopperade vi jämnsides, Dino tog jättefin galopp och var väldigt lugn och fin i munnen. Så det var en härlig känsla. Det kändes verkligen vårigt. Sedan så skrittade jag och Dino hem.
Dino som biffar upp sig i galoppen.
Foto: Moah

Måste även tillägga att idag under ritten så kände jag vekligen hur Dino använde de vänstra ryggmusklerna... eftersom det blev ansträngande för mina muskler där jag satt, eftersom hon inte har använt sina muskler så har inte jag använt mina på den sidan så det kändes som om jag aldrig ridit barbacka på vänster sida och den högra sidan hade ridit hur mycket som helst. På slutet av ridturen så hade jag en strålande muskelvärk enda ner till knäet men jag ser det bara som ett positivt tecken på att hon börjar fungera normalt och att hon jobbar med musklerna.

Hey I heard you were a wild one...

April 2012

Åh vad tiden går fort när man har roligt =)
Nu har jag och Dino hängt ihop i ganska exakt 3 år.
Jadu det känns ganska snopet att veta att vi har kämpat med traven så länge och bara på några minuter så kunde en kiropraktier fixa henne... men å andra sidan så har vi kämpat igenom det mesta nu och vi har även haft en hel del ljusa stunder trots alla svårigheter.
En av de första bilderna jag tog på Dino i hagen, hennes blick är verkligen genomträngande...
taggar låten som jag syftar på i rubriken - bara för att hon är "vild och vacker"
Den första gången jag träffade henne så var jag fast och jag har aldrig velat vara med någon annan häst. Den underbara känslan av att få ha format en häst genom sin egen ridning och hantering, den känslan är i princp obeskrivlig och att det beskräftat ifrån hästen att denna uppskattar en är ju bara för härligt.
I början när jag red i den gamla sadeln som Dino fick ont av så ville hon aldrig bli hämtad i hagen, hon sprang ifrån mig och jag fick oftast springa runt i hagen för att fånga henne men nu kommer hon oftast så fort hon ser mig. Det glädjer mitt hjärta.
Vi har haft tuffa tider men även glada tider och det är de som har gjort allt det jobbiga lättsamt. Många gånger har ridturerna varit helt underbara och Dino har varit superduktig.
Maddes beskrivning av Dino då jag sökte medryttarhäst, när jag väl hade varit i stallet så fanns det ingen annan häst jag ville hålla på med.
"Tänkte den som skulle behöva mest att få komma ut är våran fölmärr som just nu bara går och har det bra i hagen. hon är en väldigt framåt o pigg dam så det gäller att man hänger med, hon kan va väldigt hård i munnen för hon vill som sagt gå i hennes tempo.. men hon är världens snällaste..."De första gångerna jag red henne så var det inte särskillt grant, Dino var superpigg och den första gången jag red henne så stack hon med mig. Från början så fick jag rida i en sandgrop eftersom hon var så otroligt pigg och jag inte kunde hantera henne.
Jag tyvärr inte lägga upp den första bilden som någonsin togs på oss men det var Madde som fotade den.

2009- de andra bilderna som togs på oss
Foto: Isabell

Detta var 2010
Foto: MammaEn av de gånger då jag vågade mig ut barbacka- Dino höll typ på att vikas av på mitten
Foto: Isabell


Inte lätt när man hade en tung ryttare XD Hon ser vekligen less ut :P
Foto: Madde

5 saker som ni kanske inte viste!

* Viste ni att Dino och jag har varit på ridskolan 10 gånger!

* Dino har alltid haft lätt för att galoppera

* Dino har varit dräktig 2 gånger men den andra gången så kastade hon. (fick missfall) 

* Gunnar tänkte egentligen betäcka henne igen våren efter att jag börjat rida henne, tur för henne att hon inte blev betäckt för då hade jag inte fortsatt.

* Jag bor ganska exakt 2 km ifrån stallet där Dino står.


Vi har en ljus tid framför oss, med traven som ska jobbas med och formen samt eftergiften som är på gång! Jag ser farm emot att fortsätta jobba med min fina häst. Vi kommer nog aldrig ha det lätt eftersom Dino inte är någon lätt häst att rida och vi har alltid kämpat i motvinden och har alltid fått någon form av motgång. Men vi klagar aldrig, vi kämpar för allt vi är och det vi vill bli. Men numera så blir motgångarna bara färre och färre så nu känns allting nästan lekande lätt.

Dagen då jag läste orden som skulle göra dig till min, den dag jag länge velat skulle komma men var rädd att det bara var en dröm som aldrig skulle slå in.
Den dagen då grät jag av glädje, för du är 500 kg  ren glädje, springandes på fyra ben.
Sedan den dagen så har jag lagt ner tid i mängder på dig, möda som återgäldas varje gång vi är tillsammans.


Bättre häst än dig kan jag inte önska mig! <3
Emmeros Dinomin
Back in blue..?

Lördagen den 21 April

Hej!
Nu har Matilda kommit hem igen och som ni kanske läst så red jag Ghetto några gånger medans hon var borta, jag provred henne också på pelhambettet så idag så skulle Matilda prova det själv med Ghetto, som har stått i 1 vecka. Eftersom Ghetto har varit lite grinig tillsammans med sällskap så bestämde vi oss för att rida separat fast ändå samtala om hästar och ridning. Jag var i stallet vid halv 10, hästarna hade just fått sin frukost så jag passade på att mocka Dinos box, det är det som är det fina med Dino att hon är så duktig, jag kan ha kärran utanför boxen och stå inne i boxen och mocka medans hon är där, hon bryr sig aldrig och tycker att det är helt ok att bli flyttad på.
Efter det så masserade jag upp henne innan jag gjorde iordning henne för en ridtur. Idag så fokuserade vi mer på traven och skritten, vi tog visserligen några galopper men vi jobbade mest med traven och skrittformen. Dino var pigg och glad och ville jobba men samtidigt så var hon väldigt yrsig och blev väldigt förbryllad när jag bestämade mig för det ena istället för det andra. Ja i alla fall och blandade vi trav och skritt och jobbade lite med övergångar och försökte fokusera mer på att samla traven mer då den är lite för snabb än. Vi avslutade som vanligt med 2 galopper och övergång till trav som vi sedan kortade och saktade sedan av till skritt och gick därefter hem.
SötDino i höstas när hovis hade fixat hovarna
Vi pratade sedan med Matilda och jag berättade den glada nyheten om Dino, vi pratade även om pelhambettet och andra hästar med mera. Efter att jag hade masserat Dino så valde jag att gå en sväng tillsammans med Matilda och Ghetto medans de red och se hur det gick. Så jag gick en bit med dem runt gropen innan jag gick hem igen. Då släppte jag och Gunnar ut Dino och grabbarna och sedan mockade jag grabbarnas boxar och lämnade Ghettos åt Matilda. När Matilda kom tillbaka så pratade vi ännu mer och diskuterade, vi fikade också innan Matilda mockade Ghettos box och efter det så åkte jag hem.

Afternoon

Fredagen den 20 April

Hej!
Jag kom hem ifrån Umeå ganska tidigt så jag satt hemma en stund innan jag åkte till stallet för att rida en sväng. Det blev det vanliga med träns och barbacka, vi red runt lite runt gropen och galopperade och travade lite, försökte samla traven lite också eftersom det är lite snabb... Det var inte så mycket annat som hände under ridturen utan allt flöt på ganska så bra. Det känns som att vi kommer att behöva bygga upp högergaloppen lite till innan vi kan jobba mer i den, hon blir lite för hetsig under själva sprången så vi ska försöka bygga upp den ännu mera. Jag känne räven att vi behöver jobba upp formen lite mera i skritten, så att hon blir starkare att hålla den.
Lite saker att jobba på =)
En av de bilder som Moah fotade förra helgen på fina Dino =)
Anser ni att detta är form?
Efter ridturen så släppte jag ut Dino igen och gav henne hö i hagen.

Hjärtat fyllt med lycka, hästen sprudlande av glädje och musik som fyller mitt huvud!

Onsdagen den 18 AprilHej!
Idag så kom jag också hem tidigt så åkte i princip direkt till stallet. Jag hämtade in Dino och masserade henne innan ridturen. Även fast kiropraktikern sa att det inte behövdes så sa hon att jag kunde göra det om jag ville få musklerna att slappna av innan ridpasset. Sedan blev det tränsning med vanliga tränset och köre igång min nya Ridlista på spotify. Endomoro- träningsappen jag har ville inte köra igång idag så vi skippade den.
När vi red iväg så kändes det lite spännande men Dino var super cool och var så lugn så.
Började med att skritta igång ordentligt innan jag började jobba ner henne lite. Hennes steg kändes bättre så jag ttog det som en positiv grej. Men vi började med galoppen idag eftersom kiropraktikern sa att spärren kan sitta kvar ett tag och eftersom det varit knappert med trav ute i skogen så började vi med galoppen. Kiropraktikern sa även att jag kunde jobba mer med högergaloppen så att hon fick sträcka ut vänsterbakben mera. Så vi tog högergaloppen och oj det var n helt annan galopp, inte den samma skumpiga utan lugn och rundare, jag kunde riktigt känna att hon jobbade med vänsterbakben hela tiden. Dino verkade riktigt chockad över att det gick så lätt och jag kunde glappa lite på tygeln då hon var så pass lugn och fin.
Vi sparng en bra bit och tog det ganska så lugnt. Vi kämpade lite med traven uppe på toppen av gropen men det gick inge vidare så vi red vidare och vände efter en stund eftersom Dino bröt igenom isen... Vi jobbade då med formen och sedan galopperade vi med högergaloppen igen och uppe på toppen igen så travade vi lite. 

Vi red ner igen och red uppför och jag fick då Dino till att trava lite i backen. Det gick ganska så fort men hon hade formen och då kändes det ganska lugnt, bara hon inte drar iväg så får hon hålla sig på det. Och sista biten av backen så fattade jag galopp. Sedan så vände vi hemmåt. Och skulle trava på en raksträcka. Dino föll ner på en gång och jag höje blicken och fick så någonting rött. En liten räv blev helt överumplad över att vi kom tillbaka samma väg och slängde sig i diktet. Jag sa till Dino att det var en räv precis utanför vägen vi red på men hon var så inne i traven och formen att hon inte ens hörde eller kände lukten av räven. Ha fokuserad häst!
Vi skrittade sedan en bra bit innan vi tog de två sista backarna i galopp. Och saktade sedan av till trav och travade en liten bit. Jag tjoade och tjimade en hel del under hela ridturen och berömde så fort hon travade, Dino gick med öronen fammåt och var nästan lite extra pigg men det kan bero på att jag blev så glad över hennes trav. =D
Efter att vi saktade av så ville Dino ha mera trav men jag tyckte att vi skulle skritta hemmåt. Så vi gick över vägen och direkt efter att vi hade gått över så kom en bil och körde om oss bakifrån, Dino rörde inte en fena utan gick helt oberörd... Bästa hästen som bara är perfekt! Det här förtjänar vi verkligen, att Dino får trava känns bara för bra!
Längs med vägen så ville Dino inte skritta utan hon ville jobba mer men jag hade tänkt avsluta så vi jobbade i lite form innan vi gjorde halt vid stigen hem och sedan släppte jag tyglarna och så skrittade vi MYCKET lugnt hem. Dinos steg var helt underbart normala!
Jag och min fina fina Dino <3
Inne i stallet så blev det massage och Dino verkade tycka att det var skönt, vi hade tydligen tränat väldigt bar också eftersom hon bara var lite svettig där jag suttit men det tokade upp medans jag masserade henne. Så jag slängde på henne täcket igen och släppte ut. När jag ledde ut henne i grimsaftet så var hon väldrigt tillgiven och skulle gå bakom mig och lunkade väldigt bra, vi myste även lite i hagen innan hon gick för att dricka vatten.
Söta Dino, ut med tungan ^^
Foto: Moah

Now I know what you´re made of...

Tisdagen den 17 April


Hej!
Idag så kom jag hem vid 2 tiden från Umeå så jag tänkte att jag och Dino skulle ge oss ut på en liten tur. Jag åkte till stallet strax efter 3 och gick direkt ut i hagen för att plocka in Dino. Hon stod en bit in i hagen medans de andra stod längt bort. De fick plötsligt för sig att dra en repa genom hagen så de galopperade fram till mig men när jag inte var intresserad så började tokspringa igen, denna gång så travade Dino igång och var påväg att följa med dem men då ropade jag på henne och då tvärstannade hon och tittade på mig, jag lockade igen och då kom hon fram till mig, den här gången så hade jag godis med mig så hon blev glatt överraskad av att få en matbelöning då det inte blivi någon sådan på länge. 
Så den lilla handligen gjorde min dag idag <3
Vi gick in och gjorde oss iordning för en liten tur, det sista jag gjorde var att kolla hovarna och upptäckte då att hon hade trampat av sig en framsko. Så jag planerade om ridturen till en skrittur med lite formarbete. Så vi gav oss ut även fast snön vräkte ner. Dino tyckte att det var drygt med all snö men vi jobbade lite granna med formen och skrittade bara fast Dino var lite pigg och ville mer än så. Hon var lite bångstyrd men deffinitivt inte hård i munnen.
Vi red runt gropen ett varv och red sedan över storvägen och upp i skogen en sväng för att avsluta med lite extra formarbete och lång avskrittning på långa tyglar. Avskrittningen hemmåt gick jättebra, så fort hon började öka så begärde jag arbete och längde sedan så att hon kunde sänka sig och slappna av och då gick det lugnare.
Hemma på stalllplanen så gjorde vi några skänkelvikningar innan vi gick in.
En annan händelse idag var att Kiropraktikern skulle komma och kolla igenom Dinos rygg, eftersom det inte känns riktigt rätt att hon inte kan trampa ut med vänster bakben i traven och oftast inte kan trava i vänstervarv då hon då måste bära sig på det benet.
När Kiropraktikern frågade om problem med henne så berättade jag det och hon blev genast fundersam.
Jag har varit så nervös inför detta, jag hade tre senarion i mitt huvud om vad som skulle hända.
1. Att hon inte skulle hitta något fel på Dino och allt vore förgäves.
2. Att Dino skulle ha en skada bortom all räddning
3. Att hon skulle hitta felet på Dino och åtgärda det så att Dino kan få bli en normal häst!
Jag hoppades självklart på det sista. Kiropraktikern började känna igenom henne och hittade ganska snart en större förskjutning vid bäckenet. På vänster sida, hon hittade även spänningar längs med ryggraden. Hon försökte först ta och räta ut förskjutningen men det gick inte så hon gick vidare och tog båda sidorna av ryggen samt höger bäcken och när hon väl gick tillbka igen så fick hon upp den. Uner tiden så stog Dino inte helt still men hon försökte, kiropraktikern berömde henne och sa att hon var jättesnäll och finhäst som ändå kunde stå så pass still. Hon berättade sedan för mig hur det hade varit och vad hon hade gjort... Jag frågade massor och i princip alla mina frågor besvarades och allt vi haft problem med verkar ha berott på det. Så jag fick massageistruktioner och jag frågade lite om träningen och så. Men jag ska tydligen träna som vanligt och nu är det BARA spärren i huvudet med traven som ska brytas! Men vi har ju varit och nosat på traven länge nu och som ni kunde se på de senaste bilderna så försökte Dino verkligen med traven!
Kiropraktikern använde även lazern på Dino och hon tyckte att det var mycket skönare och under hela tiden hon höll på så tuggade hon så jag tror att hon funderade mycket på vad som hände. Hon var verkligen duktig och kiropraktikern sa att hon verkade villig att få hjälp, vissa hästar kan ju kämpa emot jättemycket.
Så NU ska vi börja om på nytt med traven och kämpa, kämpa, kämpa! För nu vet jag vad som har varit problemet och det är upplöst och vi måste bara jobba oss uppåt!
Inget kan stoppa oss nu! =D
Foto: Moah
Jag och världens bästa Emmeros Dinomin <3
Foto: Moah

Skule

Efter att vi släppt ut Dino och Ghetto i hagen så åkte vi hem till mig för att fika lite innan vi skulle dra vidare till Skule och till Moahs medkusthäst Zorba.
Så vi åkte dit och tog in Zorba och selade henne och for ut på en körsväng. Jga tycker att det är läskigt när Zorba sticker iväg i explosiv galopp så jag hade försökt såpeppa Moah till att inte låta henne sticka. Tydligen är hon så stark att hon blir svår att hålla och det har jag själv varit med om så jag förstår ju ändå. Men jag småpeppade Moah på att ta kontrollen och verkligen försöka hålla kvar Zorba på jorden. Och under körturen så försökte Zorba några gånger men Moah höll tillbaka och lät henne inte flyga iväg av sig själv. Det resulterade i att när Moah gav galopppomando så starck hon inte alls iväg utan tog det riktigt lugn och fint, i alla fall första gången.
I de 2 sista backarna så blev hon lite mer explosiv men hon behöver den för att kunna ta sig uppför de lite brantare backarna. Men det var Moah som hade kommanot så jag blev då inte orolig eller obekväm. Så det kändes bra, Moah var jätteduktig idag och det kändes faktiskt riktigt tryggt att åka med henne. =)
Jag klappade Moah som beröm, jag tror att hon kände att jag uppskattade hennes körning idag.
En bild på Moah och Zorba
Foto: Jag =)

Drömhästen

Söndagen den 15 April
Hej!
Dagens pass blev annorlunda, vi gick bort till Mias ridplan och red där, Moah gick brevid oss och fotade på ridplanen.
Vi hade det vanliga tränset med 3-delade bettet. Jag lindade även Dinos ben så att hon såg lite presentabel ut, lite uppklädda måste man ju vara, jag red också barbacka.
Dino var lite spänd påvägen dit men när vi väl var där så skrittade jag fram henne lite på långa tyglar så att hon skulle känna sig avslappnad och arbetsvillig.
nöjd häst
Foto:Moah
Redan efter att jag värt henne lite så började jag kräva formen ifrån henne och hon gav den till mig mycket villigt! Dino jobbade som om hon inte viste om någonting annat.
Finhästen <3
Foto: Moah


Efterlängtad eftergift! Och Buren hand!!!! =D lycklig tjej!Efter att vi hade skrittat och jobbat med formen på volt ett tag så försökte vi oss på traven, då jag hade känt att hon gärna ville skutta på stegen, men jag var heller inte säker på att hon skulle fixa det.
Men Dino överraskade mig och fixade traven, lite fyrtaktig men ändå trav. Hon var superfin idag och hur duktig som helst. HOn var inte hård i munnen för fem öre och jobbade jätte mycket med eftergiften, och jag kunde till och med rida med buren hand. =D Världens duktigaste häst <3
Dinos trav <3
Så otroligt duktig häst!

Så fruktansvärt fin häst jag har!
Jag är stå stolt över Dinos trav idag, hon var verkligen en stjärna! =D  Och försökte, även fast det var svårt. Ni får bilder från båda varven =D
Vi jobbade med traven ett bra tag tills jag sedan provade i det sämre varvet men det var jättesvårt så vi gick därför över till galoppen. Dino var även där superduktig och hon var jätte fin i munnen och jobbade med formen, kanske inte den lägsta formen som vi har haft men hon var helt klart jätte duktig och jag blev jätteglad och berömde henne. På slutet jobbade jag med att öka henne lite så att galoppen inte skulle bli lika fyrtaktig. Verkligen jätte duktig häst.
Galoppen
Sedan jobbade vi i den sämre varvet och det gick också väldigt bra, hon var inte lika villig att ta formen där men hon försökte ändå, ibland så gick hon över i trav men då var det bara att fatta galopp på nytt...
Galoppen
över till traven

Men jag var så glad över att hon var så lugn att jag helt enkelt lättade helt på tygeln ibland så att hon fick springa lite friare. Hon tyckte att det var hel festligt och såg riktigt glad ut.
Fria och glada
Foto: Moah
skritta i lååååg form


skrittenSkritten

Alla bilderna är fotade av Moah =)
Efter det så fortsatte jag med skritten ett bra tag till innan vi avrundade och gick hem igen =)

Straff?

Lördagen den 14 April


Hej!
Blev en morgontur idag och jag skulle dra till med mitt hemliga kort på Dino idag, alltså rida på hackamore. Gjorde iordning henne och var riktigt peppad på att trava.
Men när vi väl skulle börja jobba så var hon inte alls villig att ens arbeta i form, Stretade hela tiden emot min hand, jätte jobbigt. Men jag tänkte att det blir bättre när vi börjar arbeta med traven och galoppen...
Men icke, full kareta och Dino svarade inte ens för hackamoret. Det gjorde mig riktigt förvånad... " jag får inte stopp på henne"
Fick riktigt slita i henne för att rubba henne ur styrkan. Jag försökte någon vända till med att få ner henne på jorden och att hon skulle lyssna på mig men icke. Hon ville heller inte trava så mycket utan försökte hela tiden slänga över sig i galopp. Tillslut så hoppade jag av upp på gropen och tog bort luddet så att det bara var kindkedjetunneln kvar. Jag tänkte att det kanske skulle döva henne mindre om luddet var borta.
Kastade sedan upp mig från en rot. När jag först ledde Dino mot det så var hon påväg upp på den själv, knasiga lilla häst.
Jag försökte med lite arbeta efter det men hon var fortfarande döv och jag fick knappt någon kontakt med henne, hon levde sitt eget lilla liv och jag kunde inte göra så mycket åt det.
Så vi red hela gropen tillbaka och försökte lite till utan framgångar.
Antingen så är det att hon straffar mig för att jag inte tog in henne igår och tog Ghetto istället. Jag har hört att hästar nämnligen kan bli avundsjuka...
Eller så är det så att det var vassheten från kejdan som bormsade henne förrut när vi red på hackamoret.
Vi red efter massa bråk hemmåt för jag ville inte att hon skulle få för sig någonting om att hon kan göra som hon vill. Så jag tränsade henne med det vanliga bettet och nosremmen och allt, red sedan ut en sväng då, red först upp i skogen för att prova galoppen. Lite vildsint var hon allt. så vi skrittade där uppe en stund inna hon hade lugnat ner sig igen. Då beslutade jag mig för att rida en kort sväng runt gropen, bara en liten sväng så att vi var på lugnt vatten igen. Sagt och gjort, Dino blev lite kinkig men jag satsade på formarbete och hon slappnade av mer och mer. (GCG-backen) Tilslut så tog vi en galopp och då var hon med mig så då vände vi och gick samma väg tillbaka Tog 2 galopper till och det kändes som att vi var tillbaka på en säker ruta igen och vi tog lite trav innan vi gick över vägen och skrittade sedan hem i lugn och ro.
Bild som Moah har fotat =)
Imorgon så ska vi rida bort på Mias ridplan och bli fotade av Moah, det ska bli jätteroligt! =D

Man skulle haft spö...

Fredagen den 13 AprilHej!
Idag så var jag ridsugen och jag hade lovat atta Dino skulle få vila då hon ska gå lördag och söndag. Jag hade ju även sagt att jag skulle rida Ghetto i veckan innan Matilda kommer hem och helst så skulle jag prova pelhambettet också för att se Ghettos reaktion. Så det blev kvällens projekt.
Isabell ringde ett tag innan och frågade om vi skulle göra sällskap. Suveränt tänkte jag, då kan vi ha en lugn ordningssam tur tillsammans, mysigt. Men där gick jag bet. Jag och Ghetto kom i luven på varandra över en sak som jag inte tänker nämna här... men jag blev mycket besviken på henne, precis innan vi skulle rida ut.
När jag tog in Ghetto så kom Dino fram och hälsade i hagen och när jag tog ut Ghetto så såg hon lite förvirrad ut, precis när jag ställt mig utanför insläppet med Ghetto så kommer Dino i full kareta och ser så frågande ut som om hon sa " varför tar du inte in mig? jag vill ju träna! " Jag kliade henne i pannan och sa att hon skulle få vila idag och att vi skulle rida imorgon. Då blev hon helt plötsligt nöjd och luffsade sin väg igen.
Med vi red iväg tillslut och fick vänta in Isabell och Millan men när vi väl mött upp så fick Ghetto några grova dampryck och ville inte gå först och blev jätte grinig. Så Isabell och Millan gick först. Eftersom då Ghetto blev som hon blev så hade vi extra mycket avstånd till varandra eftersom vi var oroliga över att de skulle kunna göra illa varandra. Ghetto hängde efter Millan och ville mer än gärna springa ikapp och gärna om. Så när vi hade skrittat över storvägen så fick vi gå först och då började jag begära arbete av henne i form. Hon var riktigt duktig och verkade bli riktigt lugn och avslappnad med bettet och formen, hon jobbade jätte fint och blev inte alls hängig i bettet utan bar sig bra i formen, lite skillnad enligt mig eftersom hon blir ganska tung i handen när man rider på vanligt bett och arbetar henne i form.
Vi jobbade lite i trav i en backe och hon var lite knölig till en början men när hon hittade ett bra tempo och föll ner i formen så tog hon jättefina steg och bar med ryggen jätte mycket!
Det blev sedan skritt i halva storbacken och i den andra halvan så skulle vi galoppera i omgångar då eftersom vi inte kan rida jämnsides.
Millan fick gå först och när vi då skulle gå iväg så började hon bråka, studsa, backa, kasta och bara allmänt fjanta. Sånt blir jag bara less på med vi gick iväg tillslut och då HOPPADE hon iväg... och väl i galoppen så gick det riktigt bra men hon bröt av lite väl tidigt. Vi gick då ner igen för att prova samma sak igen... Men det ville inte Ghetto, Åh då brann det lite för mig. Prinsessan Grusmärr vill inte gå frammåt, "BAH". tillsut så hoppade vi iväg igen och fick en lite bättre galopp.
Vi fortsatte vägen runt gropen och jobbade lite till med traven men främst skritten. Precis innan vi skulle gå över vägen och gå hemmåt så fick hon något fel igen, backa, studsa, hoppa och Fjanta runt. Surar ihop totalt... Tror att hon behöver att man är riktigt bestämd med henne, jag skulle ha haft ett spö med mig... så att man fortare kommer iväg... Men är huvudet dumt så får kroppen lida eller hur är det?
Tillslut så hoppade hon iväg igen och vi kunde rida hemöver, men jag ville prova henne lite ensam också så efter att vi lämnad Isabell och Millan åt deras hemväg så red vi uppöver i skogen och småtravade först innan jag gav galoppskänkel. Då tog hon en jätte bra och fin galopp och höll den ett bra tag, jag berömde såklart och försökte smått länga tyglarna lite men då gick hon över i traven så vi fick fatta en ny fattning. Men den sista sluttningen så bröt hon av den sista biten på slutet, lite jobbigt när det blir brant. Vi travade uppe på bort till pumphuset och tillbaka och skrittade sedan av...  Jag har ju internet på telefonen nu så jag hade igång Endomoro under ridturen och enligt den så red vi 9.37 km under den 1 timma och 10 minuter vi var ute.
Det här med bråken verkar främst förekomma då hon blir lämnad eller "inte vill att jag ska beestämma". Det är nästan som att hon vill men tycker att det är jobbigt när ryttaren har all kontroll och det var väl lite därför pelhambettet prövas... Jag tycker att man fick slita henne så mycket i munnen när man skulle springa, vare sig det var trav eller galopp, men främst galopp. Där känns hon hårdare än vad Dino någonsin varit, jag är ganska stark i mina händer men när jag knappt orkar då är det något som inte stämmer. Jag tror också att hon skulle beteet sig likadant om jag haft ett vanligt bett idag, eller då hade hon nog stuckit med mig men nu hade jag ju ett vassare bett så jag kan också skylla på det men jag tycker ändå att hon accepterade det ändå eftersom hon var så foglig i både skritt och traven och alls kastade med huvudet eller drygades, utan jag tycker nästan att hon blev mycket MER stabilare i formen med pelhambettet. Sen så har hon ju inte lika lätt för galoppen som Dino, det får jag också ha i åtanke. Hennes galopp är inte den bästa för hon har inte fått bygga upp den tillräckligt än.


Aja vi skrittade sedan hemmåt, dock så var hon ganska upp i varv, så jag ville att hon skulle lugna ner sig men när jag försökte ta in henne så började hon jobba igen men det ville jag ju inte så jag hoppade av... som jag brukar göra med Dino, men det skulle jag inte ha gjort. Jag  vet inte om någon brukar göra så med Ghetto men jag tycket ändå att det borde snarare lugna ner henne. Iaf så tyckte Ghetto att jag såg ut som en liten skit som hon kunde meja över... Så hon var påväg över mig så jag blev ju självklart arg på henne och gick emot henne och då tyckte hon att det var ett ypperligt tillfälle att ställa sig på bakbenen... Jag blev ju inte skadad eller så utan hon blev nog mest bara sur över att jag sa att jag går först, hästen hade ju nada respekt för mig idag så det kändes ju skit. Men jag tänkte bara på Dino och att jag inte behöver lägga ner tid på någon annan än henne. Jag är väl egentligen inte så sur på Ghetto, mest bara besviken på hennes uppförande idag, främst då när jag var på marken. I ridningen tål jag bra mycket mer.
Idag var nog en dålig dag, Ghetto var brunstig också, så hon kan säkert ha gjort mycket av det också, men hon är egentligen en riktigt fin häst, med MASSOR av potensial, hon skulle passa perfekt som dressyrhäst på amatörnivå. Hon kan och vill det är bara det att man måste vara fruktansvärt bestämd med henne.
Sedan så har inte jag och Ghetto rätt kemi, jag och Dino hör ihop och vi är rätt lika men jag och Ghetto funkar inte alls...
Jag lägger upp en bild på när Matilda red dressyr med Ghetto i höstas.
Potensialhäst... säger inget mer om Ghetto nu.
Jag mockade sedan alla boxarna i stallet, denna fredag så hade jag inget bättre för mig och efter det så hämtade Gunnar och jag in resten av hästarna. Jag fodrade Dino och Ghetto, sedan så tog jag fram Dino på gången och flätade i hennes man i en timme eller så. Jag stod på pallen och hon stod med sänkt huvud och tyckte att det var mysigt, helt ok fredagkväll ändå.
SötDino som bara är perfekt, ingen är som du! <3

Obeskrivlig frihet

Torsdagen den 12 AprilHej!
Idag så beslutade jag mig tillslut för att fara ut och rida. När jag kom hem så var det gråmulet och dåligt väder men efter en stund så kom solen fram och vädret blev helt underbart. Helt oemotståndligt ridväder, så jag for till stallet och plockade in Dino och gjorde iordning henne, samma som alltid. Hoppade upp och körde igång en spellista på spotify närmare bestämt denna ;)
Ni kan ju gissa att det var härligt, strålande sol och friska vindar i ansiktet och galoppera fram barbacka på lilla Dino <3 Det är en helt otrolig känlsa! Jag vände på huvudet mitt i allt det härliga och tittade ut över landskapet och bara njöt, Dino blev lite fundersam över vad jag tittade på och saktade in lite.
Vi jobbade mycket med galoppen och med formen i skritten. Dino var lite pigg idag också och störde sig en hel del på bettet. Funderar på att prova hackamoret någon dag framöver och se hur det funkar igen.
Vi hade en jättehärlig ridtur och musiken var ett stort plus! Jag tänkte mycket på hur härligt jag har det som bara kan fara iväg till stallet och dra ut på en ridtur ute i skogen. Den här känslan av friheten av att rida barbacka, galoppera ute i skogen och att ha musik till det hela är nog en dröm som jag alltid haft. Jag längtade nog mest av allt av det när jag först letade medryttarhäst. Men sen jag lärde känna Dino och insåg att den känslan var nog långt utom räckhåll så har den legat på is i alla dessa år. Men en dag som denna så kan nog allting vara möjligt.
Vi jobbade på med skritten främst idag och Dino jobbade riktigt bra när hon inte fick för sig att he upp huvudet och dampa lite, men vi har börjat få mer klämm på "knapparna", numera så funkar det oftast bra att bara säga ett bestämt "NEJ", "PROOOOO" eller om hon börjar trava "ÖhöhÖÖÖ!
Vi avslutade gropen idag med att galoppera i en jäte fin galopp, tills vi sprang genom en stor vettenpöl och då korsbytte hon galopp back så att det blev korsgalopp och det kändes som att hon skulle gå av på mitten. Vi försökte så ta in så att vi kunde få lite trav av det i alla fall. Så vi travade en liten bit. Saktade sedan av för att gå över vägen. Och när vi kom över så var Dino fortfarande lite pigg så jag gav travskänkel och försökte sänka henne och dte gick riktigt bra så vi travade säkert 20 meter längs vägen, saktade sedan ner till skritt och jobbade lite innan vi tillslut gjorde halt och efter det så var Dino NÖJD, lugnt och fint gick det sedan hem till stallet. =)
Vi kan bättre nu ;)
Foto: Moah

Efter maginfluensan

Onsdagen den 11 AprilHej!
I Söndags så åkte jag tyvärr på maginfluensa så jag låg hemma och kunde inte fara till stallet, kroppen var ganska bruten och skör efter det så jag väntade med att fara till stallet till idag.
Blev på dessutom så jag hämtade in Dino som var riktigt sugen på en tur. Barbacka och med vanliga tränset blev det och så red vi ut. Tog den vanliga svängen fram och tillbaka runt gropen... Och Dino vra riktigt pigg och vi hade några små bråk här och var. Men i slutändan så jobbades det en hel del. Det blev skritt + formarbete och galopparbete. Skritten gick både bra och dåligt. Hon blir ju lätt pigg om hon får stå 2 dagar utan att få ordentlig träning innan. I slutet av passet så red vi upp i skogen åvanför Gunnars stall och galopperade samt arbetade med skritten och när vi skulle rida hemmåt så gick det riktigt bra och den sista skritten som vi avslutade med var hon så lugn och samlad att det bara var mysigt.
Dino kollar in ;) för några dagar sedan

Dinomin

Fotsättning på SöndagenJag red även ut på en liten skrittur med Dino. Vi tog det lugnt då min mage var i olag så vi jobbade med formen i skritten och tog någon liten galopp och lite trav här och var, det blev ungefär ett varv runt gropen.
Dino var lugn och fin och var sammarbetsvillig under hela passet. När vi kom tillbaka så bad jag Madde ta några bilder på oss när vi stod i form.
Sån fin häst jag har =) Stoltare kan jag inte vara =)
Foto: Madde

Grabbarna

Söndagen den 8 AprilHej!
Idag så fick jag fodra på morgonen och det var riktigt roligt! =)
Madde kom och vi gjorde iordning Nimros och Rambo för en ridtur, mycket snack och hyfsad verkstad. Vi red ut och for ett varv runt gropen men lite trav och mycket skritt. Nimors var riktigt duktig, inte alls pigg utan travade på i lugnt tempo och drog inte iväg som han ibland kan göra. Mjuk och fin i munnen, så som det ska vara.
Vi red förbi badplatsen också och hälsade på Åsa en sväng, efter det så vände vi hem igen =)
Ni får en höstbild från hagen som jag fotade i höstas.

Bettsling?

Lördagen den 7 April
Hej!Idag så skulle Dino får vila eftersom hon hade fått gå tre dargar i rad så kan hon gott vila lite =) Jag skulle hänga med Madde ut på en ridtur också så då tog jag Ghetto. Gjorde i ordning henne ordentligt och den här gången så tog jag martingal.
Vi red ut och hade det trevligt och Ghetto var riktigt pigg och viste inte alla gånger vilket ben hon skulle stå på så jag satsade på att jobba med formen, både i skritt och försök till det i trav, jag vet att hon kan men hon tycker att det är lättsammare att dampa på istället... inte så klokt val. Sedan så jobbade jag lite med hennes galoppe, hon verkar ha fått lie blodad tand för galoppen och ville bums börja galoppera här och där. Vi arbetade mera med traven efter det och sedan blev det även en hel del galopp igen och det gick vl hyfsat, hon tycket att det var lite jobbigt.
Madde och jag funderade på om man skulle pröva att rida henne på pelhambett och se hur hon funkar på det, eftersom hon har blivit väldigt hård i munnen enligt min mening. Så vi får väl se till veckan om jag lyckas få in någon dag som jag kan pröva det.
När vi skrittade hem så skötte hon sig som bäst och gick i fin djup form och verkligen arbetade. Vi provade även några skänkelvikningar på stallplanen och det gick också ganska hyfsat.
Har ingen galoppbild eller travbild på när jag rider Ghetto så ni får en galoppbild på när jag red en ridskolehäst som heter Kasper
Foto: Josefin

Mys

Fredagen den 6 AprilHej!
Idag så fick vi sällskap av Isabell och Millan, det har mörjat smälta över rakbanan så de kunde kommer över till vår sida. Damerna blev så glada över att se varandra, de är ju bästa vänner precis som jag och Isabell så de blev lite pigga och spralliga. Men det gick faktiskt bra. Dino började gasa som om gick på gas... Isabell berättade att hon hade hört att när hästar fiser så slappnar de av och typ myser. Det passar ju in ganska bra eftersom när man borstar hästarna så brukar de ofta fisa. Så jag tolkade det som att Dino mös i Millans sällskap. =)
Vi red i alla fall runt gropen och jobbade med både med traven och galoppen. Det blev mest galopp för våran del, Isabell visade Millans dressyrtrav och då blev jag lite avis så då visade jag henne Dinos korta formgalopp och då blev hon avis på den , hehehe.
Vi körde en hel del galoppträning och Millan var den som var mest peppad, Dino var så lugn och cool, annars brukar det vara Dino som dampar loss och inte vill arbeta men idag så var det Millan som inte hade full fokus. Det blev inte så mycket arbete enligt mig & Dino men vi följde med dem hemmåt en bit innan vi vände hem och arbetade en stund och skrittade sedan hem i lugn och ro.
Jag hade flätat Dinos mann innan vi red ut så att hon skulle se snygg ut, jag gjorde även en fin liten inbakad i pannan som jag under ridturen hade som en knopp
Godkänd?de andra flätorna =)

Körde & Åkte

Hej igen!

Idag så fick jag åka travvagn för första gången i mitt liv, eller rättare sagt en "dubbelvagn"
Gunnar och jag var ut och körde Ghetto i Dubbelvagnen, hon tyckte att det var jätteroligt och gick med öronen farmmåt hela tiden. Eftersom hon inte har gått med vagn på länge så for vi inte så långt och skrittade mest. Jag fick även prova på att köra. Spännande, har aldrig provat på att köra vagn förrut så det var någonting nytt.
Nu i helgen så hade jag tänkt att försöka fara ut med Ghetto och galoppera henne lite.
Förresten jag har inte berättat för er! Jag ska ta hand om hästarna i stallet i helgen, Gunnar ska åka bort så då ska Madde och jag ta hand om hästarna men det blir nog så att jag fodrar en hel del. =) Så det ska bli roligt! Vi ska även försöka röra på hästarna en hel del! =)
Gammal bild på Dino i stallet efter en svettig ridtur
Taget den 28 September 2011

Soligt

Torsdagen den 5 AprilHej!
Idag så var jag i stallet ganska tidigt, jag hade bestämt mig för ett barbackapass med lite mera arbete.
Vi gjorde oss iordning som vanligt och red ut och jobbade. Det blev mycket galoppjobb idag och även formjobb i skritt. Dino var pigg så vi hade några småbråk runt gropen. Jag belv arg på henne när hon slängde upp med huvudet och taktade med huvudet rakt upp som en struts, inte så roligt. Men vi jobbade annars på ganska bra och eftergiften var väl inte helt ok då hon var så pass pigg men hon gjorde ändå bra ifrån sig med galopperna.
I slutet av ridturen så skulle jag som vanligt avsluta med galopp och då tänkte jag att jag skulle ta den lättare galoppen (vänstergaloppen), jag hade då tänkt att vi skulle fatta galopp och galoppera backen upp och sedan sakta av till trav och försöka jobba lite med den. Så jag fattade den, men jag hade glömt att vi inte jobbat med den på länge så jag hade glömt bort hur fin hon är i det varvet och hur flytande galoppen känns så när Dino bara gungade på i den fina galoppen så kunde jag inte låta bli att fortsätta en bra bit på raksträckan. Hon var så härlig att rida, jag blev helt paff. En sån duktig liten häst jag har <3
Vi jobbade en stund till med skritten + formen innan vi skrittade hemmåt.
Snyggingen i vårat vanliga träns som vi använder vid barbackaridningen + tredelat äggbett. =)
Bild tagen den första April 2012! =D

En kortis

Onsdagen den 4 April


Hej!
Nu är det redan April, tänk vad tiden går fort, snart är det ju sommar också och det klagar jag inte över.
Men idag så hann jag med 2 turer till stallet, först för att njuta av en kort liten ridtur på 30 minuter där jag kollade in en nyligen upplogad väg och vi tog några galopper i samma veva, Dino har ju vilat måndag och tisdag så hon var ganska så pigg! Det är inte bra med flera vilodagar efter varandra. Men hon hade ändå ganska bra eftergift i munnen. Sen så jobbade vi lite med formen i skritten och försökte också med lite trav men hon var för pigg för att hunna fokusera på någon takt och hon tyckte mest att jag var dryg. Men vi avslutade med en härlig galopp. <3
När vi var tillbaka i stallet så skyndade jag att täcka henne och släppa ut igen då jag behövde skynda mig hem för att laga mat.
Men jag åkte tillbaka till stallet vid 20 tiden och då gjorde jag iordning kindkedjetunneln på hackamoret, Dino fick ju skavsår av kejdan så jag provade först med ludd och det funkade inge vidare, det var då vi började använda bett igen då hon måste läka innan vi kan använda hacket igen. Så kindkedjetunneln ska hindra länkarna från att skava, plus att jag tänker ludda till en början också, visserligen så tänker jag inte börja använda det än men det är bra att tränset är iordning.
Så vi fortsätter med bett ett tag till farmöver.
Efter att jag hade kruxat med det så tog jag och gjorde lite nh-övningar med Dino utomhus, vi körde lite standard-övningar och busade lite och tittade på läskiga grejer som egentligen inte är så läskiga...
Sedan så gick vi in och pysslade en stund, jag borstade upp henne och myste en stund innan hon fick gå in i boxen och jag pkte hem.
Imorgon så blir det arbete ute i skogen =) barbacka och redo!
Förresten så fick jag mina nya skodda ridbyxor ifrån Horze som jag beställde, dom satt som ett smäck och dte är faktiskt mina första skodda ridbyxor.
en bild på fomarbetet vi gjorde på Mias ridplan.
Foto: Matilda

RSS 2.0