Dubbelpass

Torsdagen den 27 september
 
Hej!
 
Idag så blev det ett efterlängtat pass med Dino, blev med både bett och nysadeln, vi började med att jobba på åkern, men det var så blött så vi fick gå på innespår, vi jobbade med eftergiften på lite längre tyglar, hon gav mig ganska mycket form så det var riktigt kul! :-D Sedan utvecklade vi det med trav på längre tyglar och försökte få eftergiften där och det gick faktiskt rikigt bra! :-D Hon var väldigt lyhörd på min sits idag så det var riktigt roligt! Hon var som sagt riktigt fin så det var superkul! Sedan jobbade vi på volter och jobbade på en åtta och då gick hon åter igen rikigt fint, dock körde vi bara i skritt då det var nog halkigt då. Hon var väldigt stabil i formen och böjlig så jag nöjde mig ett att vi hade nött på ett tag, så sedan red vi iväg ut och travade lite och galopperade, galopperna var helt otroliga och väldigt mysiga medans traven var lite stulig men annars så gick dte ändå bra, det blev typ galoppintervaller med lite travinlägg. 
 
hittade den här sötbilden :-D Glatt ekipage i galopp!
Foto: Matilda 
 

Titta vad jag hittade!

Tisdagen den 25 september
 
Hej! 
 
Idag blev det ingen ridining då jag vigde dagen åt plugg så ska Dino få sig ett dressyrpass imorgon när jag kommer hem ifrån Umeå. Men idag när jag vimsade runt på datorn så hittade jag en mapp i hämtarmappen där det stod bilder3 och det var typ 125 st bilder från dressyrlektionen för Camilla i somras och många av dem var typ sjukt bra och fina så det ska upp här på bloggen! :-D Som ni kanske kom ihåg så är det Matilda som har fotat!
 
 
Kolla in galoppen! Icke fyrtaktig!!!
 
 
 
 
Yberhäst! 
 
Trava i form <3
trampa på :-)
 
Ga-lopp
 
 
rygg!
Bromsa
 
Yberkortad!
Dukti häst, klapp klapp!
Glad tjej! :-D

Värsta fixarn!

Söndagen den 23 September
 
Hej! 
 
Idag så körde jag astidigt till stallet, tror att jag var där typ 20 i 8. så jag fodrade och fockade åt Dino innan jag slängde på henne hacket och for ut på en sväng runt gropen. Det blev  en liten halvtur runt gropen, gick hyfsat bra eftersom jag red barbacka och hade haket. :-) Sedan när vi kom hem så fick Dino sitt hö och jag pös hem. Resten av dagen har jag spenderat med Drängen a.k.a Alexander :-D Vi tog en längre promenad upp på ett "berg" ute i banafjäl och påvägen hem så fotade jag denna härliga bild nere vid sjön.
 

någon bild från idag
Betty Spagetty

Lördagen den 22 September
 
Hej!
 
Idag så var jag sen till stallet och då stod Madde och Matilda med Rambo och Ghetto på gången, så jag frågade om jag fick hänga med ut, så det blev att springa ut i hagen och hämta in Dino, tydligen hade hon varit ute i 5 min men ville ändå komma in och bli riden. Det fick bli bomlösa och bett idag. Så vi red ut, värsta bomlösa klubben. Alla tre hade bomlöst så. 
Vi tog nån sväng runt gropen och Dino fixade att trava jämsides med Rambo och ha Ghetto bakom så det kändes väldigt kul, dock var skritten ganska dryg och galoppen var väl si och så, Först väldigt lugn och fin om än stark och lite väl hög, men vissa gånger var hon superfin. Och ibland så hoppade hon bara fram och skulle döda Ghetto som tydligen var brunstig. Så det blev typ galoppintervaller för oss idag. Vi tog en superfin trav uppe på gropen så det kändes väldigt kul. Sedan när vi kom hem igen så gick Mailda och jag ner på åkern och travade lite för att få ordning på traven och formen. Dino viste direkt att man skulle jobba som tusan ;-)
 
Anledningen till att inlägget heter som det heter är pga att jag pratade om Dinos svans som jag började klippa förra året (hösten) och nu har den växt sig rikigt lång och tjock och jag tycker att det känns väldigt roligt och då sa Matilda att Dinos svans såg ut som Betty Spagettyhår! :-p
 
Ni får en Galoppbild från dressyrlektionen i somras. :-)
 
Galopprumpan ^^
Foto: Matilda
 
 
 
 

Appen

Nu har blogg.se äntligen skaffat sig en app så nu kan jag blogga ifrån mobilen. :-) Just nu är jag i Ume och inväntar föreläsning, föreläsaren kommer nu så nu blir det hårdkörning tills halv 11 och ikväll så ska träffa Drängen, han får ha skyddad identitet så länge. :-P
provar även en bild! :-D

Glädje

Torsdagen den 20 September
 
Hej!
 

Idag så är jag väldigt glad, av en viss anledning ;-)
Så dag cyklade jag ycket glatt till stallet och fodrade samt mockade 2 boxar innan jag gjorde i ordning Dino i boxen. Det blev nysadeln och bett idag. Och så red vi på åkern eftersom det blåste och jag kände för ett dressyrpass. Så vi jobbade först i skritt och hon var så chill. Och sedan när jag kortade upp tyglarna så jag hade halvlånga så jobbade hon väldigt flitigt i mycket låg form. Det kändes rikigt bra och jag typ satt och sjöng i sadeln ^^ haha aaa Dino gör det bra som står ut med mig :-) 
 
Ni kan faktiskt få min dressyrlista om ni vill lyssna på den på spotify!
Klicka här!
 
 
Sedan arbetade vi med traven som var helt fantastisk idag! Hon  var så samlad och fin och vi provade att trava på både längre och kortare tyglar. Gick bra det också, vi jobbade på i kanske 45 min innan vi red ut en sväng ute i skogen, blev några galopper och det var ganska mysigt. Hon ville dock helst gå hem sen men vi klättrade först lite i backarna och sedan tränade jag på att stå upp i sadeln, när vi kom hem så gjorde vi några små skänkelvikningar innan vi gick in. Sedan släppte jag ut henne till de andra.
 
En bild från i början på Juni! Fy vad länge sedan det var! :-P och oj vad långt vi har kommit ändå!
Foto:Matilda 

one simple rule!

Tisdagen den  18 September
 
Hej!

Idag så begav jag mig till stallet ganska sent enligt min mening. Men Dino hade bara varit ute i en timme men hon ville ändå komma in.Sadlade upp med bomlösa sadeln och hackamoret. Kände mig ganska depp idag men tänkte att en ridtur kanske kunde göra gott. I skritten gick det superbraoch själva traven var inte illamen hon hade lite bråttom men väldigt tung i handen. Så det blev lite väl jobbigt då hon blev väldigt jobbig men vi kämpade ändå på med lite galopper och avslutade med trav och  det gick då bäst att skritta av. Så inte väldigt lyckad ridtur. 
 
Så idag instiftar jag att hädanefter ska jag rida:
 * Rida ut i sadel så ska jag endast använda ett träns med bett.
*  Rider jag ut barbacka så ska jag använda hackamore.
*  Rider jag på åkern så ska jag helst rida med bett men får även använda hackamore.
 

Sunday special

Söndagen den 16 September
 
Hej!
 

Idag så cyklade jag iväg till stallet mitt i dan och när jag kom dit så stod Dino i hagen och väntade på mig, jag blev så glad så jag sa till henne att hon skulle få godis så jag gik in och hämtade några äpplen åt henne som jag sedan gick ner och gav henne, då blev hon glad :-)
Sedan luffsade hon iväg och jag gick in och mockade hennes box, sedan hämtade jag henne och borstade upp henne ordentligt eftersom hon var ett lermonster.
 
Det blev hackamore och barbacka i mjukisbyxor denna söndag också, haha det är så sjukt mysigt! Dino och jag luffsade på, hon chillade som bara den till en början men sedan blev hon lite mer pigg så vi arbetade med traven vilket tog ett litet tag att ställa in henne på att jag satt barbacka i mjukisbyxor. Men tillslut så fattade hon allt och var rikigt lugn och fin. Mycket beröm och mys på henne! :-D Glad tjej och glad häst. 
 
Hittade denna gamla gosbild som Matilda fotade på oss i våras ^^ 
Såhär ser man ut om man har ont i ryggen säger Dino!
Foto: Matilda 

Fokushäst

Lördagen den 15 September
 
Hej!
 
Idag belv det en rikigt bra dag, jag och Matilda sammanstrålade i stallet och hjälpte till med att tvätta krubborna och vattenkopparna innan vi hämtade in Ghetto och Dino. Sadlade upp med nysadeln och hackamore. Sedan red vi ute på åkern och jobba med formen och sedan vidare med formen i trav. Det gick superbra och Dino lyssnade väldigt fint på hacket och blev inte alls tung. Traven var riktigt trevligt och hon höll sig lugn och fin. Formen funkade väldigt bra även i traven. I början så travae vi på lite längre tyglar och det gick bra det också men sedan kortade vi upp och jobbade lite mer och sedan så arbetade vi lite på volt med det svåra, vänstervarv och sedan fatta galopp och bryta av till trav och så vidare. Sedan jobbade vi lite med högergaloppen som Matilda kollade oss. Travade sedan lite mer på fyrkantsspåret och sedan så red vi ut en sväng och galopperade i backen och sedan travade jag och Dino, Dino var så fokuserad på att jobba hårt i traven och blev tung i huvudet så när vi kom ifatt Matilda och Ghetto så var hon så fokuserad så när vi kom typ 2 meter ifrån så uppfattade Dino att de faktiskt var där så hoppade hon rakt upp och ner. Hahaha fokuserad häst or what!?
 
Trava trava lilla häst <3
Foto: Madde

Det är dags nu!

Känner nu att det är dags att publicera en senste filmen so matilda filmade i helgen :-)
 
 

Give me another chance and I will make you proud!

Torsdagen den 13 September
 
Hej!
 

Nu ikväll så tänkte jag att jag skulle ta tag i det här och ge mig ut på en tur ute i skogen idag igen. Så jag pös till stallet och hämtade in Dino runt halv sex tiden. Gjorde iordning henne med bomlösa sadeln och velade ett tag mellan bett och hackamore men det blev tillslut bettet bara för att jag behövde prova och se. 
 
Jag ska försöka dra det här så kort som möjligt men så pass att ni förstår. För det första så kunde hon trava, på komando och om hon tog galopp lr bröt så fick vi igång takten utan problem. Så det kändes hur lättade som helst! :-D
Så det enda som var riktigt jobbigt idag var att det gick lite väl fort och att hon inte svarade så bra på bettet och att hon nästan hela tiden försökte höja huvuet och släppa ryggen, vilket hon inte får. 
 
Men förrutom det så skötte hon sig rikigt fint ikväll, vi kunde trava hela gropen med undantag för två backar som hon fick galoppera i. Vi tog 2 varv runt gropen och red sedan hemmåt, den sista traven vi tog var så perfekt som det kunde bli idag och så kunde vi skritta hem lugnt och sansat på hel långa tyglar! <3
 
Glaaa Tjej som har en sån duktig häst ändå! :-D
 
Typ sånhär trav hade vi idag! 
Foto: Moah

Jag ska aldrig svika dig igen!

Onsdagen den 12 September
 
Hej!

Idag så har jag studentsportardag så jag passade på att fara till stallet och mocka & rida.
Började med att mocka alla boxarna och sedan tog jag in Rambo och Dino då Madde skulle hänga med ut, men ridturen blev icke lyckad då Dino verkligen hade fått för sig att eftersom hon fick göra vad hon ville med Nilla så fick hon göra exakt vad hon ville med mig, så det blev mycket testande och dryg träning då hon totalt motarbetade bettet och bara ville passa och galoppera men helst passa. Hon tyckte även att hon skulle få höja huvudet och släppa ryggen och bakdelen hur mycket som helt, allt detta gjorde mig oerhört frustrerad och vi bråkade iprincip hela ridturen, men när jag fick igenom lite trav så fick hon mycket beröm. Men det var sååå lite så det kändes som om vi startade om på noll.
 
 
Och jag belv så besviken på mig själv som lät Nilla rida henne och att jag trodde att Nilla skulle klara av Dino. 
Det känns som om jag har svikit henne som om hon är arg på mig. Den känslan kändes ännu starkare under ridturen. 
 
Men jag kände ändå att jag behövde få igenom någonting idag så jag gick ner i hagen en sväng och tog traven i båda varven två gånger. Bara för att se så att hennes bäcken inte fallerat igen. Men hon travade om än lite väl fort och starkt, jag hade fullt med blåsor på händerna och orkade inte hålla in henne så mycket men ändå, så länge hon travade så var jag nöjd.
 
Så efter denna misslyckade tur så fick Dino sig en dusch då hon blivit så svettig av kamperna. 
Sedan så körde vi lite NH och busade runt lite för att ändra sinneslaget och göra något annat. Tillsut så kom jag på att vi kunde lastträna henne då rampen var nere, till en början ville hon inte kliva på då jag försökte lasta henne ytterst. Men efter lite ihärdighet så gick hon på och så gick vi på och av flera gånger tillslut så hade hon så bråttom på att jag blev stårende på bryggan och hon klev på utan mig. Och då tränade vi vidare på det genom att jag gick upp på rampen och skickade henne in i lastbilen och backade sedan in henne så att hon stog rätt, så nu verkar hon kunna självlastas. Så det kändes rikigt bra! Dagens Triumf! :-)
 
Ni får en ögonbild från förra hösten 
 

nU framöver så får det bli hårdkörning så att vi kommer på banan igen! Känns drygt men väldigt nödvändigt!
 

Naaaaaaaaaaaaaaaaaw

Moah min fina vän som fotade oss i somras när vi var vita skrev till mig ikväll.
Hon peppade och uppmuntrade mig eftersom jag blev ganska depp efter dagens kaos och hon skickade 2 jättefina bilder på oss/Dino som jag är såå glad över :-D :-D
 
Självklart så ska ni få se! :-D
 
Vackraste hästen <3
 
<3 
Tack finaste Moah för de fina bilderna! :-D 
 

Kaosdag

Måndagen den 10 September
 
Hej!
 

Idag så kom Nilla och skulle hänga med ut och rida, hade hört efter med Gunnar så vi fick låna Ghetto. 
Ja som sagt så var det kaos eftersom Nilla ej van med större hästar och Ghettos knöligheter så belv det pass pass på dem och Dino blev spänd eftersom Ghetto spände sig eftersom hon hade en annan ryttare, jag och Dino fick lite trav men det blev bara värre och värre, så tillslut fick jag lov att galoppera eftersom Dino också kaosade och bara ville passa, Sedan fick Nilla prova rida Dino men det gick absolut inte, Dino blev helknäpp och passade endast... Jag belv lite orolig... 
När vi kom tillbaka så fick jag bara lov att gå ner i paddocken och försöka rida igenom henne lite i alla fall i traven, tillslut gav hon med sig lite och gav mig lite ökad trav. 
 
Nu hoppas jag bara inte att hon ska vara knäpp på onsdag och inte kunna trava. Hon har inte varit såhär sedan innan hon fick ryggen fixad. 
 
INGEN kan rida dig som jag :-) och det har jag nu belägg för...

Foto: Moah
Foto: Matilda
 
 

drömde

Inatt drömde jag en hemsk dröm, Dino blev skickad på foder hos några taskigt klädda lantisar. I drömmen var jag förkrossad och när jag var dit så fick Dino dra en gigantisk hövagn och Dino mådde superdåligt så jag försökte förklara för dem hur det låg till men de fattade ingenting och de blev bara mer idiotiska och jag blev bara ledsen. Hemska dröm, tur att jag ALDRIG skulle lämna bort henne!

Episk barbackatur i mjukisbyxor

Söndagen den 9 September
 
Hej!
 

Idag så hade jag planerat in en lugn barbackatur runt gropen eftersom det skulle bli den tredje dagen i rad som hon reds. Så jag tog mjukisbyxorna till stallet utan vidare eftersom jag tänkte att hon säkert kunde vara lite småless på att ridas och säkert lite loj. 
 
Så jag mockade först mina boxar och gjorde sedan iorning Dino med benskydd och hackamore, hoppade upp och red ut, till en början var allting lugnt och vi skrittade utan händer osv. Men när vi kom oss över vägen och runt gropen så belv hon så hetsig att det blev lite drygt så jag funderade en stund på om jag skulle drygas med henne med skritten eller om jag skulle låta henne jobba, men jag satsade på att jobba henne så då var hennes uppgift att trava lugnt i form utan att dra. Det gick ganska bra till en början och i första backen så fick hon galoppera men efter det så fortsatte vi med traven och det gick verkligen superbra! Hon tog så lugna och fina steg ett tag så jag blev alldeles facinerad. :-)
Vi mötte två människor som tyckte att jag hade en sån fin häst, det är verkligen kul att höra då hon faktiskt är en travare och många tycker att de är fula. Så jag blev jätteglad :-D
 
Sedan mötte vi andra hästar, Nämnligen de som står på Cold creek ranch, däribland  Agnes och Mia så jag och Dino stannade upp en stund och hejade som småpratade lite innan vi vände hemmåt.
 
Vi fortsatte med traven och Dino blev bara mer och mer trevlig att sitta på, jag skumpar ju nästan ingenting då hon verkligen anstränger sig och då är det ju verkligen supermysigt! :-D
 
Så när vi kom mot slutet av vägen och vi gick in i skogen för att skritta hem så tyckte Dino att vi inte skulle skritta utan hon ville pressa lite till så då längde jag tyglarna en aning och krävde ännu kortare trav i form med eftergift, och OJ säger jag bara så trevligt det blev och sååå fin hon blev! :-D har aldrig suttit på henne då hon varit så harmonisk! Så dte var helt fantastisk och eftersom jag inte hade skrittat av henne där jag borde så red vi upp i skogen en sväng då också i trav om än inte lika fin och underbar...
Men trava det gjorde vi. Hon har ju blivit så enormt stark både i traven, formen och i ryggen, helt fantastiskt! :-D Hon har ju blivit så duktig på att just ta traven ute i skogen också, inge bråk alls, det enda som hon kan protestera på är när vi saktar av. :-P
 
Sedan hoppade jag av uppe i skogen och gick med henne nästan hela vägen hem då jag hittade en stubbe och beslutade mig för att klättra upp på henne igen. 
Skrittade sedan den lilla biten hem och gjorde en liten skänkelvikning innan vi gick in och gjorde kväll.
 
 
Typ supergammal bild från 12 Maj i år som Matilda fotade, här gick det ju ändå undan men hon hade ju stundtal formen och orkade bära, tack vare all tömkörning och barbackaridning. :-)
 

Feedbackridning

Lördagen den 8 September
 
Hej!
 
Idag så var jag först ut till ridskolan och fotade Elin när hon red Erik imorse
 
Sedan så drog jag hem till satllet och mötte upp med Matilda, vi planerade ett dressyrpass på åkern då de jagar ute i skogen såhär års. Vi hämtade in damerna och gjorde iordning dem. Matilda lånade min sadel då hon ville träna på nedsittningen i trav. Jag tog bridongbettet och nysadeln.
 
Vi värmde först i skritt och Dino hade en helt fantastisk form på lite längre tyglar och sedan när vi fortsatte med trav så var hon väldigt lugn och fin även avslappnad i munnen. Ibland blev hon lite stretig i munnen men det gick snabbt över.
 
Formen i traven var det absolut inge fel på heller! :-) Vi fortsatte att jobba med traven i båda varven och samlade och jobbade ihop den så mycket vi förmådde idag. Sedan körde jag och Matilda feedbackridning, det ena ekipaget gick ett varv och fick feedback och sedan vice versa. 
Mycket nyttigt, sedan kom Madde och tittade på oss och berömde :-) synd var det att hon inte kunde vara med idag :-(
 
Här kommer bilderna!
 
Dino leker med munnen som hon alltid gör når hon rids :-P
 
 
 
 
Min absoluta favoritbild från idag
 
 
Fotograf: Madde :-)
 
Sedan så turades vi om att filma varandra. 
 Och sedan avslutade jag och Dino med några rikigt trevliga galopper i båda varven då Matilda kunde avgöra att vi tog höger så kändes det rikigt lyckat! :-D Ett rikigt trevligt och roligt dressyrpass idag också.
 
Det enda jag är missnöjd med under detta pass var att jag tenderade till att ha skänkeln För långt fram. Men det ska jag jobba på!

Värsta awesome travtur

Fredagen den 7 September
 
Hej!

Idag blev det en helt fantastisk ridtur med Dino idag, tog bomlösa och det var som att åka på en madrass och vi hade bridongbettet ute i skogen för första gången. :-) Vi började med att skritta länge på långa tyglar och vi fortsatte sedan med att småtrava lite. Sedan red vi en annan väg en vanligt och började trava ganska hyfsad hastighet och så fortsatte vi trava och trava och trava så vi travade runt hela gropen och sedan tillbaka hela vägen. Hon låg på lite med hastigheen men jag bromsade så gott jag kunde. Och jobbade hela tiden med handen och hon svarade faktiskt riktigt bra :-D Så avslutade vi med några galopper och lugnare trav. Sedan skrittade vi lugnt och nöjda hemmåt. Är sjukt nöjd med henne idag och mig själv! :-)
 

Dressyrpass

Onsdagen den 5 September
 
Hej!

Idag så cyklade jag till stallet på morgonen, Monika var där och kollade grabbarna såmjag passade på att mysa med Dino en stund,  hon var riktigt gosig så det var väldigt mysigt. Sadlade sedan upp och tränsade och gick sedan ut på åkern
för att börja värma upp. I skritten så var hon väldigt väldigt lugn och avslappnad och även mjuk i munnen så det kändes ju väldigt bra eftersom jag egentligen förväntade mig piggelinhäst efters det blåste så. Men när vi började med traven så blev lite piggare och tuffare i munnen samt ökade vätraven. Vi jobbade med traven ett bra tag i båda varven. Tillslut så gick det riktigt fint, speciellt  högervarvet. Sedan tog vi galopperna på fyrkantsspåret. Så tillslut gick vi och jobbade först med traven på volt och sedan vidare  med galopperna. Det här var typ första gången vi tränade på högergaloppen på plan sedan vi red för camilla. Jag tror att det gick ganska bra tror jag men jag blir lite osäker på om hon egentligen tar rätt galopp. Det blev ett ganska drygt pass för oss båda, traven på volt gick även ganska bra.
 
Ni får en galoppbild från dressyrektionen i Augusti, kollade här om hon hade rätt galopp :-P
Foto: Matilda

Näe känn int fört!

Måndagen den 3 September
 
Hej!

Första dagen på ht i Umeå, hade egentligen tänkt rida Dino idag men jag kände verkligen inte fört... så hon får vila idag, eventuellt så blir det något imorgon. Bör inte rida när jag inte känner för det.

Min Fina Dino <3

Några favoritbilder som jag tog för nåt/några går sedan :-)
 
 
'
 
 
 
 
 


mmm fina hästen <3 

 

Inge konstigt alls ^^

Söndagen den 2 September
 
Hej!

Idag så for jag och Matilda ut på en tur runt gropen, de kom hem i fredags så vi bokade in en gropen tur tillsammans.
Matilda blev lite sen så jag hann mocka alla boxarna, egentligen hade jag tänkt rida igår men jag höll på att dra på mig en förkylning så jag avstod ifrån ridningen. Så Dino var väldigt glad att se mig och kom glatt i hagen. 
Vi tog in och gjorde iordning damerna, Matilda fick låna min bomlösa då Ghettos är så fruktansvärt sto och Ghetto blir arg på Matilda när hon sitter ner i traven...
Jag tog min nysadel och hackamore, vi red runt gropen och Dinos trav var för det mesta helt ok förrutom att hon blev så sjukt tung några gånger, hon taggade även till av Ghettos sällskap då vissa stunder så studsade Dino på bakbenen och hoppade fram, speciellt när vi skulle galoppera. 
Ghetto och Matilda var väldigt chill, och uppe på gropen så travade vi runt lite och tränade lite sedan gick vi hemmåt och Dino belv så sjutk tung så vi gick in och bytte träns till bridongbettet och så gick vi ut på åkern och tränade lite trav :-) Dino blev så häääär mycket trevligare i handen! "inge konstigt alls" ^^ 
Och Matilda och Ghetto var så fina, och det var inga problem för Matilda att sitta ner i traven då Ghetto verkade mer bekväm med det i min sadel än i sin egen.
 
Så det var roligt :-D Kul att ha dem tillbaka på ett sätt :-D
 
Vi och våra fina damer <3 i Februari, sååå länge sedan det var då vi var Dampgänget.se och lite och ingenting funkade. 
 
Finns bilder från då i arkivet på februari 2012 :-) så kul att allting flyter på frammåt för oss båda :-D

 
 
 
 
 
Nå ska det bli dressyrträning i vinter så att vi blir ännu bättre! :-D Eller hur Matilda!? 
 

RSS 2.0