Galopptur

Torsdagen den 28 Juni
 
 
Hej!

Idag så blev det ett bomlöstpass ute i skogen, jag hade egentligen taggat för dressyr barbacka men det tar vi imorgon. Idag så var Dino lite velig, hon var superlugn i början och jättefin men sedan blev hon ett monster! Ett rikigt galoppmonster, då Maddes stigläder nu sitter på bomlösa så de var snäppet för långa, så jag kom inte upp rikigt som jag ville så vi galopperade mest. Men det gick bra det också, hon blev ganska låg och höjde ryggen men blev då lite för tung i huvudet men hon fick väl hållas, vi tog lite lugn trav uppe på gropen och innan vi red hem men i övrigt så körde vi bara galopp men hon tycker ju om att galoppera så, lite extra formjobb blev det också och skänkelvikning. 
 
Nu har mina födelsedagspresenter kommit! =D
 
Det turkosa schabraket och lindorna har kommit och jag ska försöka inviga dessa på söndag då vi ska rida i sadel! =) Det kommer att bli rikigt snyggt med brunt och turkosa!

Tada!

Onsdagen den 27 Juni
 
 
Hej!
Dino i hagen idag =)
 
Jag hade egentligen tänkt rida igår men då öste regnet ner så jag väntade tills idag, hade tänkt mig ett barbackapass då jag har lagt in sådanna i planeringen. Tog då och provade tränset jag satt ihop (det nya svarta) invigning blev det också!
Dino verkade gilla tränset och vi red lugnt ute i skogen, hon var så fin så fin och jobbade på och ville verkligen jobba, vi galopperade lite och tog en hel del trav och det gick rikigt bra, mycket form och mycket rygg (bärighet), så det var riktigt roligt, hon kunde även korta sig bra i traven också dock så var hon lite hård i munnen men hon slet i alla fall inte så mycket, måste säga att det gick riktigt fint idag och Dino var jätte duktig! Vi galopperade även en hel del och det gick ju också bara bra. 
Här är två bilder på Dinos nya barbackaträns =)
Måste ju stila lite ;)
 
Satt ju fint dehär! 
 
Imorgon så blir det nog bomlöst! =)
 
 
 
 

Städa

Hej!
Ikväll så har jag cyklat till stallet och renast i sadelkammaren och burit upp grejer till övre sadelkammaren. Gunnar vad med och hjälpte till, med tanke på att typ allt är hans och Maddes körgrejer så är det ju jätte bra att han var med då jag inte har någon koll på dessa. Men det blev superstädat och fint. =D

Jag flyttade även över det 3delade bettet till mitt nya träns (svarta) och bytte nosgrimma och bett på det andra till pullargrimma och 2delat.

Sedan så mockade jag alla boxarna, det kändes liksom ganska chill att göra 4 idag så är det bara 3 kvar denna vecka.

Städa

Hej!
Ikväll så har jag cyklat till stallet och renast i sadelkammaren och burit upp grejer till övre sadelkammaren. Gunnar vad med och hjälpte till, med tanke på att typ allt är hans och Maddes körgrejer så är det ju jätte bra att han var med då jag inte har någon koll på dessa. Men det blev superstädat och fint. =D

Jag flyttade även över det 3delade bettet till mitt nya träns (svarta) och bytte nosgrimma och bett på det andra till pullargrimma och 2delat.

Sedan så mockade jag alla boxarna, det kändes liksom ganska chill att göra 4 idag så är det bara 3 kvar denna vecka.

Fotat

Hej igen!
 
Ni får några bilder som jag fotade på Emmas hästar.
 

Going Brown!

Nu ni! 
 
Jag ringde till Emma idag, hon som jag fick låna sadeln av, jag hörde om jag fick köpa den då den passar och Dino gillar den! Så hon sa att hon ville ha 2500 kr för den och med tanke på att det är en märkessadel och den är lite sliten så är det ett helt ok pris. Betalade ju 2000 för min bomlösa. Men jag tyckte att det var ett rimligt pris för sadeln så jag har betalat den så nu är den min... och Dinos såklart! ^^ Så nu äger jag 3 sadlar, dock bara 2 som jag kan använda! 
 
Sitter som ett smäck! 
 
Men som ni kanske ser så är den brun och då måste vi ju fixa ett brunt träns ;) hehe 
 
Tänkte mig typ detta ifrån Hööks, inte så dyrt men ändå väldigt fint! =)
Bild hämtad ifrån http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300661&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
 
Dock så har jag ju 2 svarta träns i stallet, varav ett som jag inte invigt än, men dett kan jag ju ha när jag rider bomlöst eller barbacka! =D  Tänkte att jag ska trixa lite med dem så ska Gunnar få tillbaka sitt huvudlag som jag haft till pullargrimman... =) 
Gunnars huvudlag + min pullargrimma/bett och Dinos travpannband.(Dino kollar in i kameran) =P
foto: Isabell
 
Och trixa så att jag sätter pullargrimman på mitt aachenträns och ta bort det nosstycket eftersom det sitter som hej kom och hjälp mig...
 
Eftersom Dino inte har burit sadel på ett tag så ska jag trappa upp det ganska långsamt och variera med barbackaridning och bomlöst, så att hon vänjer sig med att bära mer. 
 
 
Vet icke om man borde ha en brun eller svart sadelgjort till en brun sadel men det känns ju mer stillrent att ha brunt till brunt... Eller vad tycker ni?

Chill

Söndagen den 24 Juni
 
 
Hej! 

Idag så blev det en mysig barbackatur i skritt, vi gick runt gropen och jobbade med formen, Dino var så gullig och bara lunkade på. Vi tog en galopp uppför en av backarna och det gick så lugnt och fint så det var så mysigt, Dino bjöd till med både form och massa rygg som bar upp mig,sedan saktade vi av till trav uppe på gropen och travade där, sedan gick vi ner för backen men då ville Dino stå och lukta på backen så vi stod där ett bra tag och myste, efter ett tag så började vi lunka på igen och jobbade vidare med formen i skritten. Det hände inte så mycket mer anmärkningsvärt. 
 
Dino i våras innan hon fick ryggen fixad, fina lilla hästen <3
Foto: Moah

Blått

Det blir blått! Med majoritet så röstades det på blått, jag har fått några utomstående röster också och de blev blått så i kväll ska jag beställa blått allround schabrak och lindor =)

Feeling

Hej igen!

Tänkte bara lägga upp några bilder för att stödja mina belägg om att Dino trivs i denna sadel
 
Sist Dino bar en sadel, Isabells gamla syntetsadel, här ser ni att hon svankar och orkar inte bära upp sadeln, förmodligen så tryckte den för mycket baktill. FAIL: sadelns bakvalv är i samma höjd som korset! 
Trots att den här sadeln är dubbelt så tung och större än synteten så svankar hon inte
 
 
 
Även i galoppen så svankar hon trots att hon var starkar i galoppen än traven.
 
Som jag skrev tidigare så är ju den här sadeln dubbelt så tung men ändå håller hon upp den fint och bär med ryggen!  Gott tecken.
Om ni tittar riktigt noga så kan ni se att hon har i princip samma höjd på nacken det enda som har ändrats är arr hon är avslappnad i halsen och har krökt på nacken!
 

Jag tror bestämt att jag har tränat upp hennes ryggmuskler bra inför detta och det är därför hon orkar bära sig, sadeln och mig för den här sadeln är bra mycket tyngre än syntetsadeln...
Och även fast hon är lite väl på ibland då är hon bra mycket mer harmoisk nu i ridningen, lugnare i psyket liksom trots att kroppen vill. Så vad säger ni?

Sadeln passar!!

Lördagen den 23 Juni
 
 
 
Hej!
Idag så har jag provat sadeln! 
 
Det var jätte spännande och jag var så taggad, det viktigaste är ju att Dino trivs i sadeln! Så hon fick ha finschabracket som vi fått av Isabell. Jag tog öven 2-delat bett och pullargrimman. Jag gick ut och gick med henne så att hon skulle få känna på den innan jag satt upp. Isabell och Millan kom och skulle kika på oss och fota lite. 
 
Så vi gick ut i hagen och jag hoppade upp, hon reagerade inte speciellt utan stod där, jag hade nästan förväntat mig att hon skulle svanka ihop lite meeeen icke. Vi började med att skritta lugnt och redan då kändes det oerhört posistivt då hon sänkte huvudet och skrittade och svankade inte! Det betyder att hon inte tyckte att den gör ont eller klämmer samt är för tung!  Skrittade runt lite och jobbade form utan problem. Sedan körde vi lite trav och då blev hon lite pigg, men det är inte så konstigt då hon har det psyket. Men traven gick bra i båda varven, 
Det enda som var lite problematiskt var att ta höger galoppen på fyrkantspåret. Men vänstergaloppen gick hur bra som helst.
 
Några beskärda bilder då det är fotat på håll, lite brusiga är några men ni har väl överseende.
Fina lugna steg =)
 
 
 
 
 
skritta
 
nedsittning...
 
 
 
förvänd galopp? Glad häst iaf!
 
Sedan gick Isabell och Millan hem då Millan är så fjantig mot insekterna, men vi jobbade ett tag till och körde lite voltarbete och det var jättekul, efter att vi hade galopperat lite så skrittade i av på långa tyglar och så hoppade jag av och ledde in henne. Dino hade svettats jämt där sadeln hade legat så det är ju superkul! det betyder att den inte glappar eller belastar mer på något ställe.
 
 Som ni kanske ser så invigde jag mina nya ridbyxor, mina nya ridskor, short chaps, handskar idag =)
 

Midsommarafton

Midsommarafton 
 
 
 
Hej!
Var ut på en långritt idag tillsammans med Isabell och Millan! Vi hade egentligen tänkt rida på natten men det blev på eftermiddagen, Vi red bort mot Mjäla hållet och i början av ridturen så var Dino så lugn och fin som hon aldrig någonsin har varit i sällskap påväg ut, hon lunkade på i lugnaste skritten jämsides med Millan och jag satt med långa tyglar i ena handen. Eftersom Dino är barfota och verkad så tyckte hon att det var jobbigt att gå på gruset så vi höll oss så mycket som möjligt i skogen och det gick bra, vi red ganska långt i över skogen enda tills vi kom till en bro som rasat ner där vände vi och gick en annan fin stig. Där vi kom till en bro som vi gick över, (isabell hoppade av och kollade den först... Dino råkade på en pinne på benet när vi skulle över så hon blev lite skraj. Sedan gick vi bort mot Mjäla och skrittade efter en superfin skogsstig som var så pass bred att man kunde gå två i bredd. Vi skrittade hela tiden och galopperade endast in på ett sandställe innan vi skrittade hemmåt, när vi närmade oss hem så följde vi med Isabell och Millan en bit upp på Moon, där galopperade vi lite och Dino och Millan tycket att det var superroligt! Jag tyckte att galoppen kändes jätte skumpig, speciellt från bakdelen, men det var bara det att hon arbetade så mycket med ryggen och bakbenen att galoppen blev mer skumpig. Sedan övergav vi våra vänner och skrittade i lugn och ro hem, hemma i stalletså fick Dino en dusch och lite foder innan jag släppte ut henne.
 
 
ute i skogen
+ lite offroad där uppe ;)
 
 
  
 
 
Här red vi på den mysiga stigen där man kunder rida 2.
Bilder som Isabell tagit under ritten, den sista tog jag :P 

Hopp

Torsdagen den 21 JuniHej!
Ikväll så var jag ut och hälsade på Matilda och Ghetto, vi tog en prommenad ut i skogen på ca 8 km... ? När vi kom tillbaka så fotade vi ett storspovspar som häckade på lägdan. Bara en liten stund efter det så kom Stallägaren Emma tillbaka med sitt sto som varit på betäckning, vi förväntade oss att Ghetto skulle sura ihop och misshandla stoet meen icke, till våran förvåning så går Emmas valack till anfall mot stoet...? Precis efter att Emma sagt att de alltid har gått superbra ihop och att valacken ALDRIG gör nåt. Det slutade med att stoet blev biten under ögat, jag lyckades få bild på detta (skillat) så ni kanske får se om ni är intresserade?
Vi tror nästan att Ghetto har manipulerat valacken eller sa till honom att slåss för henne, för det var verkligen inte vad vi hade väntat oss! Men i slutendan så travade Ghetto och  stoet"Quickstep" jämsides runt i hagen och lämnade valacken "Baron" ensam.


Nu kanske ni inte fattar nåt av Matilda och Ghetto så får ni ursäkta, Matilda har tagit Ghetto på foder ute i Högland, så där befinner de sig just nu, roligt har de och Ghetto stormtrivs!
Till saken hör ju att jag pratade en hel del med Emma och frågade henne då om hon viste någon bra sadelprovare det slutade då i att i pratade om ryggar och sadlar, hon sa sedan att jag kunde få låna en av hennes och prova, då jag gissade att den måste vara hög i manken för fullbloden så kändes det som om den skulle kunna funka, så jag fick låna den. Jag var så uppspelt att jag drog till stallet trots att klockan var 23.15 och la på den... Den satt väldigt bra fram och bak, det enda jag är lite osäker på är om den inte sitter tillräckligt bra över ryggen men det kan ha varit för att hon stog och svankade lite... hm hm så detta kanske kan funka. Så nu är jag väldigt exalterad över detta. Ni får mer information när jag provat den ytterligare! =D

Vad vore en sadel på Dino (askungen)

Onsdagen den 20 JuniHej!
Skulle prova rida Rambo ikväll då Dino har lite vila och för att jag ville prova en sadel som jag tagit hem, den funkade inte så bra och Rambo markerade så jag gick in och bytte till bomlösa. Efter det så tog vi oss ett dressyrpass, Rambo blev ganska lat när jag började kräva lite mer av honom, han skekade mycket från spåret och vimsade mest på... Men han blev riktigt fin vissa stunder, kunde samla upp sig superfint i galopperna men i traven var han lite svår, erbjöd gärna formen men var inte helt taktfast och ökade lite för mycket när jag red lätt så det blev en del nedsittning. I övrigt så är jag ändå nöjd med honom! Han var duktig och jobbade ändå på fast jag krävde lite av honom.

När jag först provade att rida i den där sadeln så blev jag så sjukt sugen på att ha en bomsadel på Dino, nu längtar jag och taggar om vart annat!
Vi avslutade med att skitta ut, jag tog även med Noa då som sprang efter oss inne i skogen.
Innan jag åkte hem så tvättade jag upp Dinos sår och gjorde iordning hennes hö och gav henne foder.

Coolingen

Tisdagen den 19 JuniHej!
Idag så hade jag tänkt rida lite dressyr med Rambo på åkern meeeen han hade en sko som var böjd så jag ångrade mig ganska snart. Och jag hade även fått min brors hund att ta hand om i midsommar så han hängde med till stallet, jag planerade snabbt om och tog fram Dunderdamen Dino. :P
Vi skrittade ut barbacka en liten liten tur och Dino var så cool, trots att hon aldrig gått tillsammans med en hund, det var ganska mysigt att ha med honom. När vi kom hem så tvättade jag upp hennes sår och doppade hennes fot i en hink med vatten och jodopax.
Dino och jag sommaren 2010


Barfota!

Måndagen den 18 Juni


Hej!
Ida så var jag supertaggad på att rida på åkern och dressyra men mina planer ändrades ganska snart när jag fick veta av Gunnar att dino hade slängt av sig en sko, happ så jag ringde Isabell (nyexaminerad hovslagare och min bäste vän :) Hon skulle komma på en stund så vi gick ut och körd lite NH, började med friendly game och då upptäckte jag att hon hade ett ganska djupt så ovanför ballen...
Happ in och tvätta och då kom Isabell,  hon drog de resterande skorna och verkade fint så att Dino kan svansa runt barfota såhär på sommaren. Dino var väldigt irriterad på knorten men efter att tag så stog jag och kliade henne under magen medan Isabell fixade hovarna, då gick det bra! När hon var färdig så kom Gunnar hem och Isabell åkte hem. Sedan provade jag en sadel på grabbarna innan jag jodopaxade Dinos sår och gav henne hö.
Vi får se när träningspassen infaller, kan ta ett tag för Dino att läka.

Kan ni hjälpa mig?

Fredagen den 15 Juni


Hej!
Jag har beslutsångest, i födelsedagspresent så hade jag önskat mig benlindor till Dino, men ingen kände sig riktigt säker på vad de skulle köpa så de gjorde det enkelt och gav mig pengar så ny sitter jag här och funderar på vad som skulle vara snyggast. Därför behöve jag er hjälp.
Dino är ju brun...
Och hon passar ju i de mesta färgerna men nu är jag sugen på ett litet sett...
Eftersom jag har en plan på att skaffa sadel så behöver jag ju schabrak också, jag har fastnat för två färger som finns på hööks..
Grönt...
Image01
Eller...
Blått
Bilderna är hämtade ifrån Hööks hemsida:
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=400225&deptid=106&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=610066&deptid=99&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
Så vad ska jag välja, Grönt eller Blått?

Är det inte det ena så är det det andra

Onsdagen den 13 JuniHej!
Var ut med Dino en sväng idag, tog sadeln för omväxlings skull och hoppades på det bästa. Dino var till en början väldigt lugn, jag gav henne travskänkel och iväg for vi! I lite för hög hastighet men vi travade i alla fall. Vi skrittade sedan en sväng och försökte igen, och i en liten backe när dte gick ganska så långsamt i traven så tvärstannade hon och skulle lukta på skit. Ha så konstig hon blivit på sistonde. Sedan körde vi en galopp och min plan var sedan att hon skulle gå över i trav men det tyckte inte Dino, jag samlade och samlade men inte gick hon över inte! nej nej...
Vi kämpade på ett tag med att försöka byta gångart, lite svårt då hon enbart ville galopper ;)
Men hon tog faktiskt rikigt bra trav när hon väl tog den =) Vi fortsatte med lite galopp och mera trav.
Bild på ökad trav
Foto: Matilda
Hon var envis med att få galoppera, men vi fick till en hel del trav.
Vi stötte sedan på Isabell och Millan och följde med dem en sväng innan vi gick hem. I stallet så fixade de tre återstående boxarna innan jag åkte hem.

Film =)

Fotograf- Matilda

Modigt!

Lördagen den 9 JuniHej!
Hade planerat in cavaletti på åkern tillsammans med Matilda, då Dino fick ett ganska drygt pass i tisdags så vi tog det ganska så chill. Jag hade lite lektion för Matilda och manade på henne att våga lite mer, så efter ett tag så taravade hon över cavalettibommar, upphöjda bomar, studshinder och hoppade ett hinder på 30 cm och sedan ett på 40-50 cm i både trav och till sists galopp. Modig tjej som fixade det, Ghetto tyckte att det var kul med omväxlingen och gillade att lyfta på fötterna och hoppa. Hon verkade tycka bäst om att hoppa hindret i galopp. ;)
Hade bråkat en hel del med Dino medans vi stod på marken och fotograferade, då jag behövde lyfta upp bommar och rätta till hinder titt som tätt och hon bara ville äta gräs och värmen började bli jobbig så blev jag lite dryg mot Dino och jag blev inte alls på ridhumör men när Matilda väl hade ridit klart så kände jag ändå för att göra det trots att känslan inte var den bästa. Idag så var Dino duktig, inte lika perfekt som i tisdags men ändå duktig och ändå rätt så foglig. Hon var lite hårdare i munnen och ville ofta ta för sig lite för mycket. Allting flöt liksom inte på som sist, men hon var ändå riktigt fin i traven och jag begärde mer form av henne idag då hon gärna flamsade på och försökte med lite grejer. Och hon gav mig en hel del och försökte, det som inte rikigt var så suprbra idag var att volten blev lite för jobbig för henne så hon snävade och lutade lite för mycket och gick därför lätt över i galoppen, det var lite synd men nästa gång så kör vi nog utan koner. Annars så var hon väldigt pigg i skritten och drog gärna iväg själv. Galoppen gick rikigt fint, med sadeln så blir hon inte lika fyrtaktig som hon annars brukar bli barbacka. Vi galopperade även idag i form och i fältsits, vissa gånger så tog hon traven nån gång, en sväng så tog hon ökad trav (inte travartraven...) Hon var faktiskt riktigt snygg då.
Tycker ändå inte att det gick så fruktansvärt dåligt som det kanske låter, det var bara att känslan inte var där... den kommer åter ;)
lutande
Dinostyle med frambenet ;)
precis efter fattning- glad häst, öronen frammåt =P

Fotograf till alla bilderna Matilda Sjöblom! =)

Isor

Fredagen den 8 Juni
Hej!
Ikväll så drog jag iväg till stallet och tänkte pyssla lite med Isor och hälsa på Dino, började med att köra lite NH med Isor, från början var han ganska bångstyrig och drog ch försökte "kliva" över mig... Men jag bossade runt med honom ett bra tag och körde lite flytta framdel och bakdel, även att backa lite och inkallning. Till en början så gick det lite halvknaggligt, han gillar inte när man flyttarframdelen men det ska nog ordna sig. Sedan tog vi en promenad och småjoggade lite under promenaden, jag knöt ledrepet runt midjan och hade honom på släptåg. Det ar en kvinna som såg oss och funderade på vad jag hade för stort djur i härana. Kanske hon trodde att jag hade en björn där. ;)
När vi kom tillbaka så fortsatte vi med övningarna och det hade gett resultat, flytta bakdelen gick utan problem, tror jag aldrig varit med om en häst som fattat så snabbt.
Sedan så borstade jag upp honom och efter det så hjälpte Gunnar mig att köra ut lite kavalettibommar på åkern tills imorgon.
Jag gick sedan ut i hagen och pratade lite med Dino, hon var glad och ville bli kliad. Gunnar och jag tog sedan in hästarna och efter det så åkte jag hem.
Jag kom på en jättekul idé! =D
Just nu är Dino lite Evil mot Isor men när de börjar komma överens så kanske man kan prova att ha honom som häst vid hand när man skrittar Dino, Isor måste dock springa för att hinna med Dinos långa skritt men det skulle vara kul! =P Drömma kan man alltid men vem vet, en dag så kanske de funkar ihop :P
Isor och Nimros e Tjenisar!

Träning ger färdighet

Fredagen den 8 JuniHej!
Nu ska ni får lite bildbomb! =D
Gillar denna bild skarpt trots att den är suddig! =)
efter bommarna


lugnt och fint

och fin galoppen =D


frihet att få galoppera på glappande tygel!

HA- HA världens bästa häst fixar galopp i form + mig i fältsits!avslutande! =)
Fotograf av alla bilderna: Matilda Sjöblom! =D

Inget ikväll

Hej igen!
Det blir inga nya bilder ikväll utan ni kan säkert få dem imorgon!
Men jag råkade hitta några bortkommna galoppbilder så ni ska i alla fall få något =)
Jag ger er lite utveckligsbilder!
2009- ht
2010- vt
2010- ht
2011- vt
2011-sommar
2011- sommar
2011-höst
2012- vt
2012- Sommar
Dino har aldrig kunnat galoppera med eftrgift fören nu, jag har aldrig kunnat stå i fältsits när vi galopperat, så det här är verkligen roligt att se våran förändring.
Tror även att Dino har fått en bredare bog... och kraftigare hals. Här ska biffas! =D

Mör

Onsdagen den 6 JuniHej!
Känner mig ganska så mör idag! Såhär dagen efter vurpan, nacken värker och ena ytterlåret ömmar lite men jag lever och är glad ändå! Ska förhoppningsvis få galoppbilderna och trav i höger varv- bilderna + vurphoppet från Matilda ikväll. Så det blir nog lite bildbomb ikväll. Det känns fantastiskt bra att ha en ridmapp med endast ren trav! =D Gårdagens ridtur kommer nog att sitta i länge! =)
Ännu en hoppbild =)
Foto: Matilda

Breakthrough

Tisdagen den 5 JuniHej!
Idag så var det en riktigt bra dag! När jag kom cyklandes till stellet så ropade Isor på mig, dock hade han en ryttare på ryggen, så jag avlöste snabbt Gunnar med att agera instruktör. Det var riktigt roligt! Och Isor travade även lite.
Matilda kom i samma veva och eftersom jag följde med Moah igår på ridskolan och såg ridskolehästarna hoppa så var jag riktigt taggad på att köra cavaletti med Dino + lite hoppning. Så Matilda hjälpte mig att dra fram 4 cavalettibommar och ett litet hinder på kanske 40-50 cm. Sedan plockade vi in tjejerna och Ghettos ben var fortfarande svullet och varmt så Matilda hade med henne ut på årkern och hon fick äta gräs medans jag och Dino tränade. Jag hade tagit 2-delade bettet, pullargrimman och ingen martingal idag, så Dino var inte jätte pepp på att jobba i form, tror hon tyckte att det var lite vasst.
GLAD TJEJ
Kolla in Smilet! Så glad jag var! =D
Foto: Matilda


Men som hon gick idag alltså! Hon var totalt klockren i traven, Lugn och arbetade med ryggen medans jag red lätt och hade superkoll på takten. Jag red henne i princip på halvlånga tyglar när vi värmde upp och hon skötte sig superbra, ökade knappt och höll sig så cool. Dino har aldrig jobbat såhär fint och lugnt, bara det att hon hade sadeln och kunde slappna av och arbeta med ryggen var helt otroligt! Hon slängde heller inte upp huvudet under passen, inget slit eller protest i från hennes sida.
lalala eftergift! =D

Foto: Matilda
Sedan så jobbade vi lite med galoppen kunde galoppera runt åkern och stå upp i lätt sits utan att hon ökade också på halvlånga tyglar!

Sedan så tränade vi lite cavaletti, över de 4 upplagda bommarna, det gick också väldigt bra så länga jag red lätt för då hade hon bra takt. Men hon samlade sig över bommarna och lyfte på fötterna! =D
Sedan så tänkte jag ge mig på hindret och tänkte att eftersom galoppen hade gått superbra och hon var så lugn så tog jag lite längre ansatts än jag borde och Dino hoppade 1 meter innan hindret och vi flög så jag tappade stigbygeln och föll av. HA eller ja jag kände att jag inte skulle kunna hålla upp mig så jag släppte eftersom jag inte hade några stigbyglar kvar... så paff så slog jag en kullerbytta på åkern och låg där lite halvvinget, Släppte tygeln då jag redan visste att Dino skulle stanna hos mig. Hon stod där och funderade på vad vi just hade gjort. Ingenting brutet och ingenting som gjorde ont förrutom att jag var lite halv chockade. Inga tårar, bara skratt. Jag sa till Dino att hon var duktig som stannade och hoppade sedan upp igen och tog denna gång en volt innan hindret och då gick det jättebra, vi hoppade kanske 6-7 gånger och avslutade bra, sedan så travade vi av lite och skrittade sedan av för hand. Sedan gick vi in och Dino fick sig en skön dusch.
hoppa
Foto: Matilda
Jag är SÅ nöjd med henne idag, det var verkligen en helt otrolig känsla att kunna rida lätt och att hon var helt fantastisk i traven och galoppen. så lugn och harmonisk, och ryggen arbetade bra. Verkligen ett lyft i träningen! Nu om något så skulle vi fått ha en ordentlig sadel att rida i så att vi kan hoppa ordentligt ;) Nu så ska hon få vila tills på lördag och så ser vi vad hittar på då, Matilda ska iaf rida cavaletti  så vi ser väl om vi chillar eller kanske hoppar lite då också. Fodret verkar funka bra då det ska innehålla havre men hon var ju inte het alls idag! =D Mitt största problem har varit att jag har hållit alldeles för mycket i munnen på henne när hon ska arbeta och därför har eftergiften varit så svår eftersom jag måstat bromsa henne i varje steg men idag så kunde jag rida lätt utan att ta stöd i munnen på henne och hon var riktigt nöjd med det! =)
Ni får se mer blider imorgon! =)

Samlar på hög...

Har ju köpt lite nya kläder till ridningen så som nya ridbyxor så 3 av mina gamla har jag slitit ganska rejält och när man får ventelation i grenen när man rider så börjar det vara på sista versen...
Och jag har fått nya ridskor då jag har ventelation på dessa också, hehehe... Och när jag var ner till Uppsala så hittade jag shortshaps på rea så då köpte jag nya sådanna då mina andra är ganska utslitna... Och sist jag var till S-vall så köpte jag nya handskar eftersom mina gamla är också utnötta.
Så här får ni några bilder på mina kläder/skor

PONNNIE!!!!

Idag så kom även en ponny till stallet. Han är en shettis på 12 år som hete Isor. Han är bedårande söt och jag blev helt nostalgisk av honom!
Matilda och jag turades om att motionera honom, hömagen ska bort! ;)
Han travade för örigt bara efter en och ibland så tog han galoppen.

Så söt ponnie! jag tror jag sa Ponnie typ 100 ggr!
Förhoppningsvis så ska jag få köra NH med honom och köra lite vagn med honom! =D

Oberäknat

Söndagen den 3 JUNI!Hej!
Åh vad härligt det var idag att vara ute i regnet, ne men det var faktiskt riktigt härligt! Jag och Matilda skulle ut och träna dressyr med Rambo och Ghetto men när vi tog in så hade Ghetto gjort illa sig och var både varm och svullen om benet så hon fick gå ut igen och så hämtade jag lill "Dinodunder" Så matilda fick ta över Rambo och jag gjorde iordning Dino, det blev förvånansvärt sadel idag! Läs och häpna! Men jag tattade även ett länttäcke så att Dino skulle hålla sig varm då jag lovat att hålla lektion för både Matilda och Isabell =)
Vi red iväg och tog en galopp och tarvade sedan, Dino gick faktiskt rikigt bra! Vi har inte ridit i sadel sedan  blåbärshoppningen i mars tror jag att det var... Så det är ett tag sedan, Hade heller ingen martingal så jag fick verkligen se hur bra hon kunde jobba i form utan att någonting drar ner henne, det gick faktiskt riktigt fint, vi kunde trava och jag kunde sitta ner UTAN problem men jag ville självklart prova att rida lätt, det gick men hon ökade lite väl mycket då, men fantastiskt roligt med trav i sadel och lite lättrining.
På grusplanen så instruerade jag mest, Isabell kom iget så Matilda fick all uppmärksamhet. Matilda fick träna på sitsen och det gick faktiskt rikigt bra. Jag red för att instruera henne några gånger och Dino skötte sig super bra då, red trav i det sämre varvet + ställning och form OCH jag kunde rida lätt utan problem. Jag kunde till och med visa Matilda att jag kunde sakta av från galopp till trav med hjälp av skänkeln och sätet. =P Så jag är riktigt stolt över min lilla Dino idag =) Vi avslutade sedan med att rida bort för rakbanan och ner mot Isabells stall. Vi galopperade lite över rakbanan och galopperade lite mer på vägen hem också. Under galoppandet så tränade jag på att stå upp i fältsitts medans jag försökte hålla Dino kort, hehe bra träning inför hoppningen! ;)
Jag tror inte att vi behöver jobba lite mer med Dinos form barbacka innan vi kan gå över till sadel helt...
hihih galoppbild ifrån förra sommaren, inte så pjåkigt för den tiden, satt dock inte ordnetligt ner i sadeln.
Foto: Matilda

RSS 2.0