Respekt!?

Tisdagen fortsätter
Efter att jag hade släptt ut Dino så hämtade jag in Nimros, jag hade lovat att jag skulle röra på honom idag så. Jag tog och åt min lunch och pratade med Nimros samtidigt. Sedan så gjorde jag iordning oss. När jag skulle sitta upp så var han jätte duktigt och stod still, för första gången! =) inte illa, vi skrittade iväg och han var lite småtaggad på att springa. Men han höll sig tills jag gav kommando. Vi travade väldigt mycket och tog det lugnt, Det blev ungefär som korttrav intervaller. Vissa stunder så kunade han tarav riktigt fint på lång tygel och ibland så kortade jag tyglarna, han lyssnade i princip lika bra på båda delarna. Allting flöt på bra och vi red kanske 2,5 varv runt gropen med massa trav.
Nimros "Lilleman" vintern 2010
När vi skulle gå hem så gick vi på rid/körvägen som är prallel med storvägen, där kom en stor grön lastbil och jag tänkte för ett ögonblick att han förmodligen skulle bli rädd så jag kortade tyglarna lite och slappnade av, bakom lastbilen så kom en bil och när lastbilen precis hade passerat så gick Nimros upp på bakbenen och slänge mot motsatta hållet där lastbilen körde, jag tappade den yttre stigbygeln men blev inte rädd, utan jag lugnade honom så gott jag kunde, han var lite uppe i det blå men efter en liten stund så lugnade han ner sig och vi kunde skritta vidare. Jag är gald att jag har så pass bra balans som jag har och att jag hade min bomlösa sadel så jag satt ju som gjutet där, och änglabeskydd.
Vi gick sedan över vägen utan problem och lullade på hemåt, då möter vi en bil, en av mina grannar. Hon körde väldigt fort om jag blev lite orolig att det gick för fort för Nimros, jag försökte få honom så långt bort från bilen som jag möjligen kunde men han blev rädd av farten och slängde ut först bakdelen och började backa utåt med framdelen. Obehagligt då hon inte saktade in om det bara var någon decimeter som skiljde...
Bara detta gjorde mig ordentligt stött och efter lite lugnande av Nimros så kunde vi fortsätta.
Och vi hinner då inte gå mer än 20 meter innan nästa bil kommer, jag placerade mig då i mitten av vägbanan för att inte vara med om samma scenario, denna bil (körd av en annan granne) saktar då in lite grann, och stannar knappt 3 meter ifrån där vi ska svänga in, ner mot stallet, precis när vi börjar vända in så börjar bilen gasa exakt vid bakdelen på Nimros och han blir såklart livrädd, och höll på att gå omkull eftersom han blev så rädd. Gubben som körde bara gasar förbi, ler och vinkar. Jag blev så arg att jag började gråta, om någonting hade hänt!? Om någonting hade hänt Nimros, skulle jag inte kunna förlåta mig själv. Och jag blev så arg över att de inte inte har respekten att ta det lugnt och vänta! Hästarna kommer aldrig att bli trafiksäkra om folk ska köra sådär!
Ledsen/arg återvände jag tillbaka till stallet, Nimros kände mina känslor och förskökte sakta in allt han kunde och vara till lags, söta lilla plutt Nimros. Jag skyller inte på honom, det är inte hans fel att bilarna kör som dom gör!
Gunnar delade min frustration och förstod varför jag blev så arg, det har ju faktiskt funnits häst i Gerdal innan det fanns bilar!
Vi frågar oss, varför blir inte vi behandlade som fordon?

Boring!

Tisdagen den 31 JanuariHej!Idag så var jag ledig så jag for såklart till stallet =)
Jag klev upp i god tid och tod sparken till stallet så att jag var där ungefär 9.00, hästarna hade fått mat och stod inne så det vara bara att gör iordning Dino för en barbackatur.
Tog Sidepullen idag då jag tänkte att det kunde vara skönt för Dino att gå utan bett sådär ibland. Vi red iallafall ut och hade det riktigt mysigt till en början då hon var riktigt avslappnad i all skritt och tog det hur lugnt som helst. Tills vi först skulle trava, det gick åt skogen, fick ingen som helst respons utan hon hade huvudet i vädret hela tiden och bara passade och taktade, försökte sedan med en galopp och det gick lite bättre men sen skulle vi trava igen och då blev det också bara pannkaka av alltihopa. Så jag la ner travprojektet och satsade på att lugna ner henne i skritten, det gick riktigt bra och vi provade sedan 1 galopp till men det gick också ganska bra. Men inget överdrivet. Sedan var vi som sagt less, ingenting klickar och Dino tänker bara frammåt och uppåt... känns som att det här är värre cirklar än sånna man har i en volt. Där kan vi i alla fall arbeta, nu blir det bara skit av alltihopa.
Jag tror att Madde har rätt, både Dino och jag är uttråkade av bara samma gamla grop, jag tänker tillbaka på dressyrlektionen och hur otroligt kul Dino tyckte att det var att trava runt slalomkoner, då hade hon inga problem att hänga med i svängarna, lyssna och trava... *suck* Det blir liksom mer engagemang när hon tycker att det är kul! Hon vill nog liksom jag göra övningar och köra serpentiner, jobba på volt och bara få slippa de spänningar hon får av gropen, pressen av att hon måste springa.
Nog om det, när vi skrittade hem så var det inga problem så jag beslutade att gå en bit längs vägen mot stutsframen för att få lite annorlunda skrittväg. Dino är ju trafiksäker så jag var inte orolig. Hon blev mer och mer ängsling ju närmare vi kom och tillslut frös hon fast... så då fick vi jobba ett tag och tillslut så kom jag på att "hon måste ju ha nosen mot hemvägen, därför vänder jag henne och backar" Det gick fin fint och jag backade henne dit jag först hade tänkt att gå. Sen så vände vi hemmåt. Slite småspeedad men då så fortsatte jag att få henne att slappna av! Det gick superbra och jag bråkade sådär lite lätt med henne vom vägen hem men jag fick som jag ville. Hon var jätte lugn och sansad när vi kom tillbaka på gården.
Jag skickade in henne i stallet och vände henne och tog av henne utrustningen. Sedan så fick hon gå in till sig och få lite hö medans jag plockade bort. Hon blev lite orolig medan jag tog på henne täcket men jag satsade på att sprida mitt lugn =) Tog grimskaftet och la det på halsen idag igen och så gick vi bort till hagen =) jag stämde av lite med halter och sånt men annars så var det inga problem.
Bild från vintern 2010 Dino i dåvarande vinterhagen, när vi hade det jobbigt, det syns inte numera! =D

Myspålle

Måndagen den 30 JanuariHej!


Jag hade en långdag i Umeå idag så jag kom hem till Gärdal klockan 17.30 så jag åt och fick ett impulryck att fara till stallet och gör nåt med Dino, tänkt och gjort ;)
Träffade på Matilda i stallet, hon hade varit ut och ridit Ghetto, kul att ses igen! Jag gick ut i hagen och ropade på hästarna som var långt bort i hagen, väntade ett tag så då kom grabbarna men Dino stod kvar, väntade en stund till innan jag gick iväg en bit och kallade på henne, då kom hon som en liten hund. Klapp och beröm till henne, provade att ha henne lös när vi gick mot insläppet , det gick bra dock så vek hon av nån gång och då så stannade jag och kallade på henne, så då kom hon och vi gick till insläppet. Tog där på grimskaft och tog ut henne, la grimskaftet på halsen och sa att hon skulle stå still medans jag stängde igen insläppet ordentligt. Precis inna jag var klar så kom Rambo och skulle hälsa så då blev Dino arg på honom och högg emot honom, han blev lite rädd. Söthäst som ska vakta en <3
Hon fick gå sådär med grimskaftet på halsen och det var inga problem! Hon följde mig och gick som  en liten hund, jag skickade även in henne i stallet och bad henne att vända på kommando, det gick som smort.
Gjorde sedan iordning henne för tömkörning med sele och allt och gick ut och körde i kanske en timme både utan och lite med halsförlängaren. Vid avskrittningen så hade jag henne lös på slutet och lät henne följa mig och sen gick vi in, hade henne på gången och selade av och myste en stund innan jag skickade in henne i boxen, gav henne hö och åkte hem.
Tömkörning förra året (våren)

Foto: Matilda =)

BB igen

Söndagen den 29 Januari

Hej!Hade planerat att fara till stallet tidigare idag men det blev lite senare än tänkt, klockan var 4 och jag hämtade in lilla Dino som galdeligen kom till mig och följde mig in, borstade upp och drog ut på en barbackatur runt gropen. Vi tog det ganska lugnt och skrittad emycket och jobbade en hel del med form men främst skritten. Vi galopperade en backe men hon är så fruktansvärt stark nu så det är lite jobbigt...
Men sen när vi skulle skritta hem så var hon superduktig! Hon taktade inte och hade inte bråttom att svänga utan jag valde en anna väg och det var inga problem, bara vi tog det lugnt och fint =)
Ha bild från förra våren när jag satt damsadel barbacka, glad tjej =D

Foto: Moah

Dukti tjej =)

Lördagen den 28 JanuariHej!
Hejsan på er nu var det ett litet tag sedan sist! Men nu börjar en bättre tid, en ny terimin som jag hoppas kunna få in många träningspass i både för min och Dinos skull.
Idag så beslutade jag att vi skulle köra ett drygare tömkörningspass med mera formjobb, började med att värma henne ordentligt i både skritt och trav i båda varven innan jag tog på halsförlängaren. Och när jag tog på den så fattade hon precis vad jag ville med den, jag har fortfarande inte spänt åt den, vill bygga upp lite arbetsmuskler innan jag kräver mera. Som sagt så fattade hon recis vad jag ville! Inte det vanliga då hon gärna höjer huvudet och spänner nacken och halsen utan hon gick ner i väldigt låg form och där trivdes hon bra. Vi började att skritta ordentligt i båda varven sen så började vi travarbetet, från början stretade hon lite med sen fattade hon vad jag ville och på slutet så tog hon så fin form, jag blev riktigt förvånad, eftersom jag gissade att hon inte skulle palla att träna den hela tiden så saktade jag ner henne till skitt och bad om form där och sedan så fick hon trava och då hon tog formen så fick hon som belöning sakta av. Hon tyckte att det var en bra idé men är ju så otroligt arbetsvillig att hon ofta självmant gick upp i den där fina traven ifrån skritt.
Hon fick jobba med start och stopp ett bra tag tills jag tänkte att jag skulle släppa lös henne =) så då travade vi av och då behöll hon faktiskt mycket av den fina formen både i traven och i skritten.
Jag blev så glad eftersom hon inte bytte form när hon gick upp i trav <3
Vilken duktig häst jag har =D
Sedan så gick vi in och värmde oss och torkade upp Dino och tog på repgrimman och gick ut och körde lite NH, Dino var riktigt lyhörd och vi busade lite! Jag har tidare skrivit att det inte ligger i hennes natur att busa... men nu de senaste gångerna så har jag springt lite med henne och då har hon följt med ganska så snabbt =D noter att för ungefär ett år sedan så fick jag lov att dra henne efter mig och smacka innan hon kanske orkade trava med mig... Så hon verkar må bättre! =)
Efter lite småövningar så gick vi in och la på vintertäcket, hon blev lite stressad över att de andra gick ut men jag jobbade lite med det också och innan vi gick ut så kallade jag ut henne och när vi gick ut ur stallet så var hon lugn.
Efter att jag hade släppt ut henne så hämtade jag kameran och tog några bilder på min lilla dam =)
Flocken vid balen =)Posar´nVackra Dino =D


Hon har då alltid koll på en

jag ser dig <3Grabbarnas mankar bakom balen

En kvällstur Tillsammans med Madde

Tisdagen den 24 JanuariHej!


Idag så hängde jag med Madde och Rambo ut på en tur runt gropen, Dino var pigg och blev lite sporrad av Rambo. Körde ut Dino i snödrivorna så att hon fick jobba mycket och vi tog 2 Galopper, den första gick jätte bra och hon lyssnade super, andra gången så var hon mest peppad. Men uppe på gropen så körde jag än en gång ut henne i drivorna och då travade hon =) Yeay!
Sedan in i stallet gör iordning inför kvällen, gav Dino mat ikväll okså.

Helper

Fredagen den 21 JanuariHej!
Åkte till stallet mitt på dagen och pratade lite med Madde medans jag mockade alla boxarna. Hade bestämt att vi skulle fara ut med Isabell & Millan ( med vi så menar jag, mig och Dino ) Så jag tog ganska god tid på mig att mocka vilket resulterade i att det blev lite stressat när vi väl skulle fara ut. Men vi hann en bit innan vi mötte dem. Det var länge sedan jag träffade Isabell nu så det fanns mycket att prata om. Blev typ halvt terapiridtur =P men det var skönt. Vi travade lite och det gick riktigt bra =) Dino tog en jätte fin trav en av vändorna. Vi red bara en sväng runt gropen och jobbade också med fromen. Mysigt att småplumsa lite.
Sedan skrittade vi hem och chillade i stallet, Dino hade blvit lite blöt efter all snö som ramlat ner på henne så hon fick ett täcke och massa hö att mumsa på, gunnar och jag tog in de andra hästarna också så att hon skulle få lite sällskap. Sedan plockade pappa upp mig och sparken när han kom hem ifrån jobbet. Senare på kvällen så åkte jag till Isabell och hade det mysigt, vi såg film och pratade en massa. <3
Tur att vi har er!

bästisarna

Foto: Matilda
vi igen på ridskolan i mars 2011
Foto: Moah

Jobba med traven

Torsdagen den 19 Januari
Hej!Som utlovat så blev det åter igen tömkörning! Dino var inne i stallet så vi stod och mös innan vi kunde gå ut eftersom Gunnar plogade på gården. Sedan tömkörde vi ute på planen, först i skritt båda varven och så travade vi igenom henne ordentligt innan vi satte på halsförlängaren riktigt lös.  Vi jobbade ganska mycket med ställningen innåt idag, Dino var super duktig och vi travade ganska mycket så att på slutet så var hos så trött att hon inte ville springa nå mer. Lilla Gumman ville inte springa mer... men då fick hon lov att springa nåt varv till innan hon fick sakta av och ta av halsförlängaren. Travade av henne ett bra tag och sedan gick vi in och pysslade i stallet, tricktränade Dino ett tag och borstade och myste. Satte mig ner i hennes box en stund och hon sänkte sitt huvud och vi myste en stund. Sedan kom Gunnar och han mockade, utfodrade sen och kramade Dino gonatt.
Gammal mobilbild som jag verkligen gillar! <3

Hoppsan

Onsdagen den 18 Januari


Hej!
Har fått ändra mina planer lite tyvärr, har tenta imorn så vi skjuter på tömkörningen till imorgon kväll.
ni får en gammal bild på Dunderdamen. Måste komma med nå nytt snart känns det som =)

Foto: Moah

Bråkigt

Måndagen den 16 JanuariHej!


Ikväll så tog Dino och jag en liten kvällstur uppe i skogen. Försökte göra en lite anordning med reflextäcket eftersom vi red barbacka, tog också sidepullen och 4 benreflexer. Red upp över in i skogen hon var jätte duktig och skrittade jätte snällt, sedan försökte vi småtrava lite när det blev platt och eftersom det inte var plogat längre så fick vi vända... Då blev hon jätte pigg och så drog hon iväg lite men då fick vi jobba med halter och jobba ner lite och sedan vände vi igen och gick samma väg tillbaka och då provade vi en liten galopp, några småskutt tog vi och sen sansade vi. Såg då att min lilla uppfining hade harverat! så vi fick lugnt lov att skritta hem lugnt men innan vi vände så fick vi bråka lite då hon gärna kastade runt sig men så vill jag inte att hon ska göra så då tog jag istället och gjorde om vändningen tills hon var med i "svängarna" Vi skritta sedan hem i hyfsad form. Beröm till Dino och jag försökte släppa efters så gott jag kunde.
Det mesta gick bra därefter tills vi tillslut rykte ihop igen och bråkade, hon ville bestämt välja själv vilken väg som hon skulle gå hem på så då blev jag grinig och tvingade henne att gå hit och dit tills jag fick som jag ville, det var ganska drygt eftersom vi båda har starka viljor och tillslut så vann jag, sen blev hon bitter och försökte springa iväg, dte funkade inte så bra för henne... Vi bråkade en stund till när jag tillslut fick lov att ta av reflextäcket och ha det i ena handen och ha tyglarna i den andra. Hoppade av 10 meter i från stallet och gick med henne den lilla biten.
När vi då skulle gå in i stallet så var hon inte riktigt med mig eftersom hon försökte klampa in i stallet medans jag stod halvt i ingång då gav jag henne mycket signaler och backade för att visa att det inte var acceptabelt, hon tog åt sig det väldigt mycket. Jag a tyglarna över huvudet på henne och skickade in henne på gången och gav röstkommandot att hon skulle vända. Trots att hennes boxdörr stod på vid gavel så vände hon snällt och då fick hon MASSOR av beröm! Klädde av henne grejerna och körde lite små nh-övningar. backa framifrån, backa bakifrån, sänka huvudet, kramas och vi provade även nån liten puss =)
Skickade sedan in henne i boxen an problem och städade bort grejerna. Sedan gick jag in till henne och myste en stund & sa gonatt. Gick in och fikade hos Gunnar som bjöd på födelsedagstårta.
Ni får en bild ifrån ridskolan =) Dinos bättre galopp

Foto: Matilda


Jag har bestämt mig nu att vi måste träna ännu mera så jag tänker lägga in ett tömkörningspass på Ondag och så ska hon få ett galoppjobb på fredag (om jag e ledig) eller på lördag och skrittning på söndag. Jag är påtok för dålig på att verkligen jobba upp henne, så nu MÅSTE jag ta tag i det här med tömkörningen och jobba upp bärigheten och formen samt musklerna! Taggar nu alltså, jag har blivit lite mer taggad på att ta tag i träningen ordentligt nu när jag ska ha några dagar i veckan till självstudier, perfekt tillfälle att jobba upp både Dino och mig. Jag undrar just om vi kommer att få någonstans att rida på i vinter... annars så måste jag nog rida någonstans dit vi kan. Vill verkligen satsa nu på att jobba till henne ordentligt, hon är ju nyskodd och allt! Nu kör vi!Drömmer om att vi ska ha fler sånna här dagar tillsammans <3 Älskade lilla häst


Tömkörning

Söndagen den 15 JanuariHej!


Blev tömkörning idag som jag hade tänkt mig, plockade in lilla Damen så fort jag kom till stallet. Hon var väldigt sugen på att komma in så hon kom till mig så fort jag lockade på henne!
Letade sedan reda på alla grejor, och fixade iordning henne =) tränade att ha henne i boxen medans jag gick upp på loftet en sväng, hörde henne ta ett steg så jag klev ner för trappan och gav backkomando, vilken häst! Hon backade in på en gång. =D
La sedan på allting på henne och gick vi ut. Vi hade ingenstans att hålla till så vi jobbade på gårdsplanen. Skrittade först fram och och sedan travade jag igång henne ordentligt i båda varven innan jag satte på halsförlängaren. Jag spände inte åt den eftersom jag inte ville begära för mycket av henne. Till en början så var hon lite motstretig men hon gav med sig tillslut. Och på slutet så fick hon riktigt fin och bärande trav där hon jobbade under sig och när fick den önskade formen så berömde jag henne och tog av halsförlängaren.
Travade sedan av henne som man bör göra och skrittade sedan av. Vi höll på i kanske 45 min och det kändes som ett bra och halvjobbigt pass.
Ungefär sådan här form hade hon på slutet, en bild ifrån i April
Foto: Matilda
Borstade upp henne lite och gav henne lite hö inne och fick henne till att dricka innan jag täckade henne igen och släppte ut henne i hagen igen. Det är verkligen fantastiskt bra att ha henne rakad under vintern, hon blir mycket sällan svettig numera och det gör att hon inte behöver stå inne i flera timmar efter rid/träningspass.
Jag gav hästarna hö ute i hagen och sedan gick jag och mockade alla boxarna och fyllde på spån åt Dino först och eftersom hon bara fick en halv bal så gav jag resten till Nimros eftersom han hade ganska lite kvar.

Instängt litet monster

Lördagen den 14 JanuariHej!
Äntligen så blev det helg och såklart så tog Dino och jag en tur i det fina vädret. Tänkte fokusera på lugnet och halter idag. Blev barbacka idag igen då hon har fått sina skavsår igen... skumt nog. Aja jag kör nog barbacka framöver och varvar med lite tömkörning. Vi skrittade länge och stötte på lite folk som vi stannade och pratade med. De tyckte att Dino var jätte fin och att verkade väldigt snäll. Sant och sånt är ändå kul att höra! Vi skrittade Vidare, och vi kom till en backe och då kunde jag inte låta bli att galoppera en bit. Hon fick lov att ta en ganska lugn galopp. Sedan så fick jag jobba lite mer med skritten och halterna men jag tycker ändå att det gick bättre idag än i onsdags. Så jag är rätt nöjd.
Bild från idag på toppen av gropen med fin utsikt =)
Vi tog bara en sväng runt gropen och hon hade emellanåt så mycket energi så att jag trodde att hon skulle explodera. Men jag måste säga att jag uppskattar backmetoden vi har kommit på! Att hon backar för att jag ger
lite tygeltag och ger drivade skänkel, släpper tygeln och ger kommandot "backa" så länge jag vill, det är nästan som när traktorer backar fast jag saknar pip-ljudet som görs då. Vi får fortsätta att jobba med halterna och lugnet. Men det är lite svårt nu när hon är så pass pigg och taggad, jag tror inte att hon har taggat ner sedan dressyrlektionerna...
Väl hemma så gjorde vi några skänkelvikningar men det är lite synd att det lutar. Jag hoppas att Gunnar kommer att kunna ploga upp någonting till oss i hagen, då det inte finns så bra ställen att arbeta. Vi körde också lite NH, blev lite bus idag och jag fick igång henne ganska bra! =D Vi sprang runt och Dino travade snäll efter.
En till bild från idag när vi körde Nh, mitt nyrep och lånad repgrimma från Millan ;)
Imorn så har jag tänkt att tömköra henne lite på planen och trava ur henne lite energi innan vi far ut och rider en sväng.
Bild från vårat första tömkörningstillfälle, förra året i April. Hade henne lös efteråt i avskrittningen =)
Fler bilder från tömkörningen hittar ni alltså i här!
Foto: Matilda

Racerhäst

Onsdagen den 11 JanuariHej!


Är inte så pigg i kroppen men idag är den första dag jag orkat ta mig till stallet, som tur var så stod hästarna inne och jag eftersom jag har planerat skrittning hela veckan så blev det åter igen barbacka men denna gång med 3-delade bettet. Tog en vända runt gropen och jobbade med lugn skritt och lite form med mycket halter. Hon var riktigt ruggigt pigg och hoppade flera gånger iväg i trav när jag satt med långa tyglar...
Jag har kommit fram till att vi måste skärpa till oss på den froten, jag blev ju nästan halft vansinig när jag fick lov att göra halt så mycket för att hon skulle fatta att det inte var någon idé att springa ifrån mig i handen. Så någonting vi måste jobba med är att få bättre kommunikation i handen-munen... Då jag måste bli kvickade och hon måste reagera fortare på mina förhållingar. Någonting får jobba MYCKET med, tror jag. Men hon fattar nu att jag kan driva henne när hon backar, vilktet är riktigt skönt.
Ne till helgen så blir det väl några fler skrittpass och mockning
En studentbild på mig och Dino

Foto: Matilda

Dancing in the moonlight

Söndagen den 8 JanuariHej!

Dino och jag drog ut på en liten barbackatur =) Red bara upp i skogen en stund och njöt av skogen,snön och det underbara månskenet <3 Jag blir verkligen lycklig av att se någonting så vackert =D
Kan inte låta bli att bli överlycklig, av att bara fara ut i skogen med Dino och bara skritta lugnt och se på naturen =)
Vi tog hackamoret då jag inte ides ta nåt annat, vi skulle ändå bara skritta lugnt, men hon var faktiskt pigg, synd för henne att hon bara ska få skritta kommande vecka :P
nynade på den här låten när vi gick där i snön =D

Nimros

Lördagen  den 7 Januari


Hej!


Jag hade lovat Gunnar att rida Nimros som hjälp för att han skjutsade ner oss på ridskolan så jag veslutade mig för att ta den första gången idag. Så han hann knappt gå ut innan han fick gå in igen, han sa inte så mycket om det. Matilda skulle också ut så följdes vi. =) Hon hade ju såklart Ghetto, jag red nimros med min sadel såklart! Han var lite bökig att tränsa men jag stod på mig och tillsut med lite tålamod så gav han sig.. hade ett ganska bra tag i pannluggen så han kunde inte kasta iväg huvudet, han börjar ju bli så stor! Förmodligen så är han högre än Dino nu :p
Vi red ut på en härlig skritt och travtur runt gropen. Det gick bra förrutom att han blir så tung i huvudet, inte stark utan bara tung, som att han lägger hela balansen och huvudets vikt i ens händer. Tänkte inte på det förens Madde pratade om det. När vi kom hem igen så körde jag och Nimros lite NH, sänka huvudet vid tryck, flytta bakdelen, the circlinggame, backa ur zoon, inkallning, 8-volten och sedan lite bus =)
Efter att vi hade mockat så släppte vi ut och då kom lilla Dino och skulle vara med <3 blir så glad när hon kommer till en i hagen =)
Dino & jag

Foto:Matilda


De one and only

Fredagen den 6 JanuariHej!

Lite fortsättning

Jag har en riktig kämparhäst som gör allt man ber om och lite till! Som sagt "Over-do-it" Vi vill båda så mycket att det blir ofta lite jobbigt och tillslut så går vi båda på högvarv, då blir saker lätt lite för jobbigt.
Tycker ändå att Dino är den bästa häst jag någonsin ridit! Hon är pålitlig och vi funkar verkligen ihop <3 Hon har gjort mig till den ryttare jag är idag och hon ger mig så mycket! Och jag ger aldrig upp hoppet på henne, vi tar den tid och träning som behövs för att vi ska fixa traven. Men vi måste göra det på rätt sätt, det finns inga genvägar. Även om det tar en massa tid att skola om en sådan fantastisk häst så är varje sekund värd det man får tillbaka! <3 Det roliga är att man kan säga att man har gjort det själv =) Och det är så kul att se att hon verkligen litar på mig och lyssnar till det jag säger, än om hennes mun och ben är lite tuffa så ska vi fortsätta kämpa, ridtur ut och ridtur in!
Här kommer mer bilder som Matilda ha fotat i ridhuset <3
försökte få lite takthjälp av Isabell & Millan
blev lite såhär
av någon anledning så valde vi hennes svagare travvarv i att avsluta med :o
där hittade hon taten ordentligt
lyfta på benen
lite snabbare trav men ändå inte så att hon sprang ifrån mig
lite stel fortfarande
Nedan så kommer en serie ...
där kommer det där frambenet igen XD men jag tycker att hon tar bra steg baktill, jag måste tänka på överlivet så att inte det faller fram så mycket.
här går det faktiskt inte så fort =)
På den här bilden så tycker jag att jag hade en bra vinkel från handen till munen, men jag behöver ha mina armbågar mer emot kroppenKompisarna =D

Måste bara få säga att Matilda tog grymma bilder trots att det är så mörkt i ridhuset!

Tusen tack Matilda som har fotat! =D Bästa tjejen alltså! <3

Trötta

Torsdagen den 5 Januari


Hej!


Till att börja med så gick ridlektionen idag inte lika bra som gårdagens. Dock så var hon mer avslappnad i framridningen men vi var på den andra sidan idag. Hon var mer spänd och var lite stel i högersidan. Men nästan på en gång så fattade hon att hon skulle trava =) Vilket kändes riktigt bra! Fick fin takt vissa gånger men ibland belv det en hel del pass, vi gjore mycket sidförande övningar som Hjälpte litegrann. Vi körde en hel del galopparbete också, i hennes starkare galoppvarv så gick det riktigt bra men i högervarvet så var hon så stel att det var svårt att ställa igenom henne att det blev nästan omöjligt att fatta galopp, lite snopet. Men vi försökte satsa på traven, som inte alltid var solklar men vi försökte jobba på så gott det gick.. märkte en annan sak medans jag red idag att jag pratar VÄLDIGT mycket med Dino medans jag rider :P Nästan allting vi gör berättar jag för henne vad vi ska göra. Johanna sa att det var bra och att hon lyssnade mycket på det och det vet jag att hon gör =)
En skänkelvikningen, hon är verkligen duktig på att lyssna på mig =)
Foto: Matilda
Sedan så jobbade vi mycket med skänkelvikning och den gick faktiskt riktigt bra! Hon blev lite förvirrad då vi hemma oftast brukar stanna innan skänkelvikningen men ett tag gick det super med båda varven och jag mjuknade bra i vänsterhanden när vi flyttade vänster. Men sen innan vi skulle avsluta så blev det lite missförstånd emellan oss och vi tappade fokus, ja blev hård i handen och hon flyttade rumpan först och ställde åt fel håll. Men tillslut klarade vi det. 

Den enda travbild jag fått hittills! Men den får duga, kan iallafall påpeka att jag tycker att hon verkar lyfta bakdelen bättre, lite fladrigt framtill men så kändes det under lektionen. Här kan man också se att hon vinklar ut huvudet lite utåt, vi bör jobba med att sänka huvudet lite mera så att vi får en bättre vinkel från hand till mun.
foto: Matilda - snäll tjej som kan fotografera inomhus <3

Som sagt så var det mycket krut i Dino idag men hon tyckte också att det var jobbigt, men jag är riktigt stolt över hennes (Våra) skänkelvikningar, Som var riktigt bra! Vi prövade även nån gång i trav, inte så jätte dåligt men någonting vi frå träna på hemma =) Vänstergaloppen var riktigt fin och hon gjorde riktigt fina fattningar. Hennes trav gick riktigt bra vissa stunder. 
Här så försöker jag ge henne lite takt, men ni kan se att hon ställer sig utåt...
Foto: Matilda

När vi skulle trava av så bad jag få lite takt-hjälp av Isabell & Millan, Vi jobbade på med isabell i yttervarv och tillslut så hittade hon en bra takt och då fortsatte vi själva och lugn och fin så travade vi där runt en stund och jag kortade henne lite tills jag hade en riktigt bra och fin trav och då gav jag mig, Hon var trött och så fort jag gav efter och sa NU, nu ska vi skritta av! Då dog hon av och vi pratade med Johanna, Johanna tyckte att hon var mycket lugnare nu än sist hon såg henne vilket var den 16 Juni... Mycket har hänt på den lilla tiden.
Det jag tycker var lite tråkigt var att Johanna inte riktigt visste hur jag skulle hantera Dino, det förstod Camilla bättre! Men jag ser det som en riktigt bra träning för oss att köra självständigt den här andra lektionen! Och Johanna är en riktigt bra ridinstruktör! 
Och de här Lektionerna har öpnnat mina ögon lite och gett mig mycket styrka och drivkraft, Camilla gav mig så mycket bra tips och redskap och träningsmoment att jobba på, jag måste erkänna att jag inte riktigt vetat hur jag ska ha tagit mig vidare nu på slutet, då hon inte har varit så jätte villigt till den trav hon använde slutet på sommaren.
Framåt i skritten
Foto: Matilda

Jag ska försöka få upp lite fler bilder sen! =)

I extas!!!

Onsdagen den 4 JanuariHej!Just nu är jag jätte lycklig och trött men lyckan är störst.
happy happy happy =D =D
Foto: madde

Det var som sagt ridlektion idag! Och nervös var man såklart, men det är inte bara därför jag är i extas... Dino har varit FANTASTISK idag! =) Älskar  min häst alltså!
Har inga bilder från idag men ni från lite smått och gott ur mina ovisade favoriter :P (inte den inomhus)
Foto: Matilda 

Så... Jag åkte till stallet vid 3, Matilda kom då också så Gunnar, jag och Matilda tog in alla hästarna, Matilda och jag plumsade ända längst ner i hagen för att hämta dem... Jag gick med min Älskling såklart! Men snön var jätte djup och Dino trängdes så mycket... Gunnar förslog att vi skulle rida upp på damerna... Matilda ville inte men jag var på! så Gunnar kastade upp mig och så satt jag där! Ledde ledet och det gick jätte bra! Dino var så sjukt snäll! Och jag blev inte blöt heller! Jag red hela vägen till stallet :P Jätte kul ^^ Och vilken känsla!


Sedan så provade Matilda att rida barbacka på Ghetto för första gången! :P Gick ju bra! Mer får ni kanse läsa om på hennes blogg?
Sedan så skulle jag lasta, så då gick jag först upp och ställde mig då hon stannade till och stod lite snett så blev jag osäker och funderade på att backa och göra om, men då kom jag på att jag har ju tränat henne i att skickas...! Så jag visade med armen var hoon skulle gå och smackade. Succes! Hon gick upp utan problem! Lycka!!!
Väl framme på ridskolan så var hon ganska cool, var inte så sugen på att gå in till "spånhuset" och karantänboxarna, men väl där så var hon så lugn så <3
Sedan så kom Millan och då var hon också ganska nöjd! hon hade mat också så =)
Vi lämnade dem där i karantän för att gå på teorin, när Camilla pratade om utbildningsstegen så blev jag faktiskt lite missmodig, som ni vet så har Dino inte den bästa travtakten, och alla de andra stegen som var omöjliga utan takten...tänkte (ah detta komma nog inte gå så bra ändå =/ aja)
Ridlektionen oooo
Vi skrittade fram självständigt och Dino var ganska pigg! men hon har inte haft nått drygare pass på några dar så... men då kom Camilla och vi fick arbeta på stora mittvolten dagens fokus låg på lösgörning. Vi jobbade först med skritten och ställa innåt och skänkelvika utåt. (med bakdelen)
Sedan gick vi över i trav, som vanligt så gick det inte fram och det blev grisepass av det hela... så jag fick jobba med att hålla henne ställd. Vi fick galoppera också! Dino var riktigt duktig! Några anra gånger på ridskolan har hon knappt velat fatta galoppen. Men vi fick beröm a Camilla citat- " Hon är ju duktigare på att galoppera än vad hon är på att trava"
Sedan så fick vi en övning med en långsida med koner som skulle voltas  och den andra med en skänelvikning från A-B, I vänstervarvet gick det verkligen jättebra! Camilla berömde hennes skänkelvikningar =D Sedan körde vi i trav och Camilla ändrade så att vi skulle rida slalom runt konerna istället. Och då ni! Då tog Dino traven! Oj vad roligt hon tycket att det var att köra slalom i trav :P Men skänkelvikningen i trav gick inge vidare så vi fick skritta den ( vi har ju faktiskt inte tränat på det så )
Bytte varv och det blev vår sämre skänkelvkining då det blev svårt för oss att göra rätt, då Dino gärna sköt ut bogen när jag inte släppte yttertygeln tillräckligt (vänster)
Visade sedan Camilla hur vi brukade göra hemma och då gick det bättre =)
Mycket beröm har hon fått idag =D från isomras
Foto: Madde

Vi återgick sedan till lite travarbete på storamittvolten, då travade Dino! Fantastisk!!! Hon fick jätte mycket beröm! Kunde rida lite lätt också och det räckte med små förhållningar! Underbara var ju att hon tog ut stegen som hon egentligen ska och lyfte bakbenen!!
Sen så avslutade vi med galopp och det gick ganska bra men vi fick några riktigt fina fattningar. Det gick bättre till en början men hon blev nog väldigt trött. Fast jag tycker att det var bra med att avsluta med galopp då det är jobbigare att trava. Den sista galoppen gick väldigt dåligt då volten enligt mig blev lite skev och det inte riktigt fanns så bra med plats åt Dinos lite större galopp.
'
Bild på Dinos Galopp från lektionen i somras för Johanna som vi ska rida för imorn!
Foto: Madde =)


Avskrittning...då var hon trött och avslappna och  fick lite snack med Camilla och sen var det slut!
Dino blev verkligen lösgjord! Blev så glad över att Camilla verkligen hjälpte mig idag! Jag behövde det! De gånger vi har varit inne har det blivit den här känslan av uppgivenhet när Hon inte vill Galopera och inte vill trava och bara passar runt och är stressad, spänd och uppjagad! Men nu tycker jag att jag har fått riktigt bra hjälp av Camilla! Ska försöka tänka på allt imorn =) och jag taggar verkligen för imorn! =D Happy Day! <3
Sist jag red för Camilla med Dino och såhär såg det verkligen inte ut idag! =)
Foto: Madde
Att träna på med Dino
* Vänster skänkelvikning med huvudet åt rätt håll
* Ställa Dino mer innåt i volter
* När hon blir het- sakta av och göra halt- starta om
Det jag MÅSTE tänka på

* Ställa henne innåt vid voltarbete
* Hålla mina ben intill Dino
* Mjukna på Vänsterhanden vid arbete med högervarvet
* Driva galoppen för att den inte ska bli 4-taktig
* Fokusera mer på min balans över hästen istället för att ridalätt och falla fram med överlivet


You do complete me <3

Också från isomras
Foto:Madde

Finn ett fel!

Nu ska ni få klura!

Det här är Dinos ena hov innan vi skodde om... 

Kan ni se vad som är fel?
Skicka in det som en kommentar! 
Lycka till! :P

Nyskodd

Tisdagen den 3 Januari! =)


Hej!
Dagen såhär innan ridlektionen så hade jag bokat hovslagare som skulle komma och ta en titt på Dinos hovra och sko om henne! Hade lejt Anna Jadlius som visade sig vara jätte bra enligt min mening, hon rättade till lite småsaker på Dinos fötter och skodde om. Hon trodde inte att det skulle vara något jobb alls knappt, men senare visade det sig vara bra mycket mer... Bak tog vi och satte på ett par tyngre ridskor och fram så fick hon gå med sina vanliga travskor... Vi tog yngre (bredare) bak för att hon behövde lite bredare att arbeta på och hon kortade tån och skon hade sidokappor för att ge lättare till överrullning. 


Jag är nöjd med resultatet och det kändes tryggt att ha Anna, jag frågade massor och hon svarade på alla mina frågor!
Så jag sitter och hoppas på att det kan hjälpa henne att få bättre genomtramp... då jag vill att Dino ska lyfta på fötterna och inte styra dom fram, som hon gjort hittills.
Förutom ridlektionerna så rekomenderade hon mig att skritta henne i en vecka eller så då hon kan få lite träningsvärk av viktändringen bak.
Före (framhov)


Efter (framhov)


före (bakhov)

efter (bakhov)
Jag tycker att vinklarna blev bättre, tydligen så utgick hon ifrån kotan för att få korrekt vilkel.
Sedan så tog Dino och jag en liten skrittur i mörkret =) Det var jätte mysigt då det var månsken och det var fullt med snö överallt, vi plumsade en liten bit också men det var bara härligt! :P Min drömvärld =D

Kanske inbillar mig men jag tycker att hon gick mindre stötigt och tog bättre skrittsteg... vi får se imorgon på lektionen! :P
Bild från idag när Dino skulle få Gå ut igen =) Söta lilla vän <3
Tycker att hennes nya täcke satt jättebra! Tydligen så brukar vanliga täcken inte sitta så bra på varmblod eftersom dom har mindre bog.
Sedan så tog Dino och jag en liten skrittur i mörkret =) Det var jätte mysigt då det var månsken och det var fullt med snö överallt, vi plumsade en liten bit också men det var bara härligt! :P Min drömvärld =D

Kanske inbillar mig men jag tycker att hon gick mindre stötigt och tog bättre skrittsteg... vi får se imorgon på lektionen! :P2012

Gott nytt år på er!  =)
Nytt år och vi taggar åter igen om! För framsteg! =) Året som gått har varit jätte roligt och spännande! Vi kommer att starta det nya året med 2 dressyrlektioner på ÖOR =D Det känns riktigt spännande!
Och jag vill tacka alla läsare och människor runt om kring oss för det här året!
Mycket har hänt och mycket har förändrats!
Dino blev delvis min <3
Vi har börjat trava
Vi har börjat jobba i lägre form
Vi har betslat ner!
Vi har ridit mycket barbacka och
- Därav har min balans blivit bättre =)
Både jag och Dino har blivit mer avslappnade!
Jag tog studenten
Och Dino har blivit klippt för första gången :P
Ett riktigt gott år! <3
Dråghäst :PHappy new year! =)Och åter igen =)


(märkte det nu att på alla tre bilderna så har hon samma träns ;)

Trampa i snön idag igen

Lördagen den 31 DecemberHej!Matilda och jag red ut och plumsade på åkern idag, vi jobbade i skritt, hade ingen martingal idag heller... Så vi jobbade med att hålla lite form och hålla sig nere. Dino var jätte duktig! =) Vi fick även jobba med lugn skritt eftersom Ghetto e liiite seg ;)
Vi snackade mest om hästar och ridskolan och sånt =) Jätte trevligt! Jag tycker att det är så kul att Matilda är i stallet =) det är kul att ha sällskap och jag trivs verkligen med henne =D
Sedan tog vi och mockade stallet tillsammans =) mys mys!
Har ingen på oss tillsammans på Dino & Ghetto! det måste ordnas! =)
(Dinos tredje ridlektion... första för Camilla =)

Foto: Isabell lr Madde

RSS 2.0