En låång dag

Onsdagen den 30 NovemberHej!
Dagen har varit väldigt fartfylld då Moah hämtade mig klockan 9.40 och så åkte vi till Skulle och körde häst och jag gromade =) Det var ju världens skitväder imorse så vi blev lite nedslagna av vädret då vi körde i regnet... vi hoppades på bättre väder...
Spännande men lite läskigt med galopperna =) men jag tyckte att jag skötte mig bra ;)
Men så när vi skulle åka ifrånn Skule så sken solen och himlen sprack upp, vi drog då till Gerdal för att rida häst =)
Vi tog in och sadlade lr ja Moah fick sadla för jag tänkte rida barbacka. Nimros var duktig och försökte vara så snäll kan kunde förmå sig vara =) Vi red ut och Dino var pigg =( ja som hade hoppats på att hon skulle vara lugn och fin men man kan antagligen inte lita på det när man har sällskap. Vi red iallafall runt gropen och skrittade Bara. Nimros skötte sig bra förutom lite snubbel med benen ibland. Dino blev ett litet damptroll, så note till mig själv blir att nog ta något annat träns än 3-delat vid bb ridning med sällskap. På vägen hem efter att vi hade gått över vägen så hoppade jag av och ledde henne hem för att få ner henne lite i varv... Sedan fjantade hon sig lite när vi kom tillbaka på gården över lite plåtar (som har legat där ca 2 Månader)  så då fick jag lov att gå och visa att det inte var så värst illa.
Bild från i helgen =)

Foto: Matilda

Massa spring i benen

Tisdagen den 29 NovemberHej!Efter tentan idag så gick ja till stallet med en väska som innehöll Maddes nya ridskor + strumpor och Dinos stalltäcke =)
När jag kom så ropade jag på Dino, hon  stod alldeles ensam och kollade upp och såg så glad =D då blir man lycklig <3
Hämtade sedan in henne, hon var jätte sugen på att komma =) kom så for jag kom in i hagen <3
Tänke rida barbacka på sidepull så jag fixade iodrning och red ut, men det var krut i damen så det gick undan även i skritten. Fattade direkt att det skulle bli ett tuft pass. Men hade verkligen inte räknat med en sjövild häst, när vi skulle börja jobba i galopp så blev hon jätte taggad och svårkontrollerad. Så vi red 3 backar i galopp men efter det så var jag så less på att hon va så sjukt pigg så att vi vänd hemmåt, på hemvägen funderade jag på hur jag skulle kunna avsluta passet så att hon skulle få ut mesta möjliga energi... tömkörning(trav) lr en galoppvända på rakbanan. Valde det sistnämnda.
Gick in i stallet och började Sadla och tränsa om. Todde Dino skulle bli förbannad på mig då när vi just kommit hem, men hon proteseterade inte. Tydligen fattade hon vad jag hade sagt och vad vi skulle göra. För det var kraftfulla steg i skritten, eftersom hon var värmd så kund vi ganska snart galoppera! ASKUL tyckte Dino :P så himla glad i att få springa.
Hon fick galoppera lite innan rakbanan också och på rakbanan så fick hon öka lite grann men jag ville fortfarande ha lite kontroll. Vi red ner mot Isabells stall och hälsade på Millan, men isabell var inte där =/ Dino vart så glad över att se sin bästis <3 så när vi väl gick hemmåt igen så ville hon knappt gå och skrittade så lugnt upp för backen. Sedan galopperade vi rakbanan igen och denna gång så gick det lite lugnare =)
Vi jobbade en stund med galoppen och saktade sedan in en stund när hon började bli lite trött, så då travade hon "ganska" långsamt. Kul med trav <3 vi skrittade nerför en backa och småtravade lite till och skrittade en stund till innan vi galopperade i lite djupsand hemmåt. Fick då stanna henne och stå så en stund innan vi kunde fortsätta, för att hon skulle lugna sig. Sedan var det Inga problem att skritta hem på långa tyglar och utan stigbyglar, nöjd häst =)
En galoppbild från i helgen =)

Foto: Matilda
Väl hemma i stallet så streachade jag henne ordentligt och hon fick ett täcke på sig eftersom hon var blot längs med sadeln, Hämtade massa hö till henne som hon skulle få ha =) Mockade alla boxarna och eftersom det började regna så tyckte jag så synd om kusarna som stod vid insläppet och såg olyckliga ut.
Så jag tog in dom och tog av täckena =)
Imorn så ska jag följa med Moah till Skulle och groma åt henne när hon ska köra hennes sköthäst Zorba =) Sedan så ska vi åka till gerdal och rida =) Tänka att jag skulle rida Dino bb och Moah får låna Nimros, vi ska bara ut och klättra och mysa i skogen så det bli en passande tur för Dino imorn =)

det blev en gammal barbacka galoppbild

Foto: Madde

Stalltäcket har kommit!

Måndagen den 28 NovemberHej!

Hade egentligen tänkt rida idag men har tenta imorn så jag satt hemma och pluggade, tråkigt men sånt är livet! men imorn efter tentan så ska vi ut :P
så här ser Dinos nya stalltäcke ut =) för när man är rakad så måste man ha ett sådant! =)
Dinos nya täcke
Bild ifrån i helgen
Foto Matilda =)

Mera bilder

Fina bilder som Matilda fotat =D

Fotografering och träning tillsammans med Matilda

Lördagen den 26 November
Hej!

Hade bestämmt träff med Matilda i stallet idag för lite fotografering och ridtur =)
Så Gunnar hade lämnat damerna inne och vi började fixa och dona innan fotograferingen, började med Ghetto och jag blev faktiskt riktigt nöjd med de bilderna =) Dom finns på Matildas blogg =)
Sedan fotade Matilda Dino och mig i de nya täckena mycket fint! =D
smakprov kommer här =)
Matida tog jätte fina bilder på oss =)snyggt regntäcke =)
Chillar i vintertäcketi Love you <3
Matilda e grym på att fota =D
Sedan så sadlade vi Damerna och red ut på åkern, vi red där idag eftersom det var Storm i gerdal...
Vi skrittade fram ganska länge och red på lite 8 volter och böjde och ställde innan vi började jobba, Dino förvånade mig verkligen idag när vi skulle jobba på volten i trav så småtravade hon så fint på volt på långa tyglar <3
Hon var jätte duktig vissa stunder och jobbade i lugn trav medans jag red lätt =) härlig känsla att lyckas lite ibland. Det kan säkert ha lite med skoningen att göra också!
Vi jobbade på ett bra tag och tog kort galopp lite nu och då =) jätte fint! hon var super duktig.
Tog lite små pauser för att hjälpa Matilda och efter att jag hade fotat hennes ridning och hon skulle fota oss så gick ingenting alls, bara passs och tölt...
min lilla islandshäst XD
Tror att hon kände av min huvudvärk för det blev bara värre och värre med det hela. Avslutade med att galoppera .. det stämmer ju alltid. Så hon fick galoppera och spinga på runt hagen ett halvt varv.
hahaha Dino ser ut som en ponny! :P
Sedan skrittade vi av och när vi hoppat av så gick Dino lös brevid mig <3 blev så stolt över Lilla tjejen =) Lyssnade så bra =)
Sedan mockade vi medans vi hade hästarna inne i kanske 30 minuter och körde skottkärre-rally till gödselstacken :P
Kan ju meddela att klippningen hade fullgjort sitt ändamål eftersom Dino bara var lite svettig där sadeln hade legat! Awesome, sedan släppte vi ut och åkte hem till mig :P

Friserad häst

Fredagen den 25 November
Hej!
Idag så har Madde och jag rakat Dino, det blev en variant av spårklippning. Madde klippte mest! och jag fick prova på lite ibland vilket var kul =)
Det var första gången Dino blev rakad och hon var lite ängslig ibland men inte mycket, visserligen så kan man ju förstå att det kittlas! =P så sånt får man ändå räkna med. =)
Här ska ni såklart få lite bilder :P

Gunnar och Madde funderar på om de ska ta nå mer...
Vi funderade en stund om vi skulle raka nåågon symbol på rumpan, men iår så tror jag vi har det stilrent =)
Dino, klipparn, Madde & Gunnar =)
Gullig blev hon :P som ni kan se så har jag klippt svansen också =)
Sötaste Dino <3


hade mat under hela tidenTime pass by and all I do is wave

Måndagen den 21 NovemberHej!

Eftersom det kommer att bli en körig vecka så passade jag på att försöka rida en stund idag när jag kom hem, hann ändå bli mörkt och dimmigt innan vi var klara. Eftersom hon fortfarande är oskodd och det är svinhalt ute så blev det åkern. Dino var pigg och villle springa men de ville inte jag så vi jobbade i rund form på volt och försökte oss på lite formarbete också... men det gick ganska dåligt efter lite jobb så la vi in några småskutt här och var som skulle föreställa trav, kan inte säga att det gick alla tiders heller, återgick till voltarbete igen. förörigt så såg jag inte ett skit... efter en stund så smågalopperade vi lite och det gick ju bra... och sedan småtravade vi lite också... ska försöka oss på det där igen när det är ljust! =) skrittade sedan av och hoppade av och gick in. Dino stod och åt medans jag borstade iordning henne, fick för mig att klippa hennes svans så jag gjorde det ;) Vi har också typ bestämt att vi ska klippa på fredag! Spännande hur min lilla Dam komma se ut då ;) tar nog med kameran ;)

Tiden går så fort när man har roligt! Känns som att det vra så länge sedan jag satt min fot i stallet för första gången....
Madde skickade idag den första bilden någonsin på mig & Dino :P det var roligt att få se den och känna att man kommit så pass långt =) Den vill tyvärr inte ligga på bloggen av någon anledning men ni får en från 2010 istället
foto: Mamma

Ryttare i regnet

Söndagen den 20 November


Hej!

Idag så skulle Matilda och jag fota damerna lite men det kändes så tråkigt med vädret och allt så det slutade med att jag agerade ridinstruktör för Madde och sedan Matilda =)

Det var kul men kallt brrr, Duktiga tjejer <3
Fotade dem lite också så ni ska få några små smakprov :P

Rambo & Madde
snyggt ekipage =)
Rambo e snygg han =)

G-lopp

Nöjda =)
Nästa ekipage =)lite fort till en början men man ser ju snygg ut ;)
gick väldigt fint för dom att ställaDagens uppgift var att försöka arbeta med ryggenbilderna blir mer & mer daskiga men men det gick bättre och bättre för Ghetto och Matilda med arbetet

lyfta på ryggen
Matilda & ghetto =)Sweety!

Lördagen den 19 NovemberHej!


Drog iväg tidigt till stallet idag för att fara ut med Dino efter att hon hade ätit frukost.
Det blev barbacka med hackamore.
Hade bara tänkt att ta det lugnt idag så vi skrittade ungefär hela tiden och jobbade ner mycket vi red ett varv runt gropen och innan vi skulle gå över vägen så fick hon ta en liten galopp på lång tygel, och det gick faktiskt riktigt bra det jobbiga blir när man ska sakta in istället =P sedan skrittade vi lugnt hem.
På bara den lilla lugna turen så var hon ändå svettig... suck... (därav min skumma stavning som ska vara en blandning mellan sweetie och svettig ;P så hon fick stå inne medans jag mockade 2 boxar.
Hämtade sedan in Nimros för att ta en tur med honom. Fixade upp honom för att sedan rida ut, han muppade sig lite när jag skulle sitta upp men annars var det inga problem.
Eftersom han är under igångsättning så tog vi det ganska lugnt och han fick skritta fram länge. Vi red också runt gropen och körde lite start och stopp, alltså sätta igång i trav- trava en stund- sakta av och skritta en bit. Så körde vi på ungefär hela varvet då han är ganska pigg nu så känns det ändå bra att få rida gång honom då man kan påverka honom bättre med sitsen. Den sista traven vi tog blev jätte lugn och fin och jag kunde släppa honom lite mer på tygeln, skönt! =)
Snäll kille det där men jag försöker ändå vara noga med att inte ha för långa tyglar då jag inte är helt säker på att han plötsligt ska skygga lr nåt.
Sedan storsade vi hemåt och han var ju såklart snustorr under min bomlösa så på med täcke och ut igen =) Sedan gjorde jag klart resterande boxar. Som tar för hjälpen kom Gunnar
mor & son
Mor och son för 2 år sedan =)

Ladies

Fredagen den 18 novemberHej!


Som bestämt så blev det en tur tillsammans med Isabell och Millan först lång framskrittning och sedan lite bus i skogen och på stigarna runt om gropen, sen stannade vi till uppe på gropen och jobbade där en stund med traven, Dino skötter sig så bra på en volt och kan jobba i trav utan problem på halvlånga tyglar men när man springer rakt fram så försöker hon först bara öka och efter det så blir det inge bra. Jobbade där en stund innan vi red vidare, Vi travade upp för en väg som vi inte brukar rida på, dino tog en hel del travsteg faktiskt =)
Vi fortsatte en bit inöver och galopperade jätte fina galopper fick vi båda och kunde galoppera jämnsides. =D
Vi vände och gick samma väg tillbaka och gick in på en annan väg följde den en stund (vägen hade pajat på några ställen så vi tog det lugnt där. Sedan så skulle vi trava men då gick det så segt för Isabell & Millan så vi (Dino och jag) tog och galopperade i samma takt en stund ;) hehe det förklarar ganska bra hur kort galopp Dino kan ta :P
Dino och jag på den sista ridlektionen 16 Juni, travatravatravaaa ;)
Foto: Isabell eller Madde =)
Vi fortsatte sedan hemmåt och travade en bit till där gick det riktigt bra med traven =) Sedan skrittade vi hem =)

Planeringen för helgen lyder som följande

Lördag: Morgontur med Dino - skritta lugnt på hackamore och jobba i form i skritt
Låna Nimros igen och ta en liten tur med honom mestadels skritt pass med få inslag av trav
Söndag: Fotografering av täcken tillsammans med Matilda, sedan fota henne när hon rider.

Change for exchange

Onsdagen den 16 November


Hej!


Idag så hade jag lovat Matilda att vi skulle rida ut men jag ville så gärna rida Dino barbacka och träna lite så jag ändrade om i planerna. Drog till stallet vid 12.30 och red Dino barbarcka på åkern, Jobbade först igång henne ordentligt i skritten och när vi sen skulle försöka trava så gick det inge vidare... från och till var det så vi tjatade på med det en stund innan jag red ner på åker, gjorde en galoppfattning och OJ vilken fin och härlig galopp hon fick <3 Jäte lugn och rund galopp med mycket jobb neråt.  Jätte härligt och hon höll den i ca 2,5 varv =) sedan provade vi det andra varvet och där var jag beredd på att hon inte kan ta lika bra galopp så jag längde tyglarna lite och lät henne galoppera på glappande tyglar <3 Det gick lite fort men hon skötte sig ändå bra! Han har en sån underbar galopp så även fast det går fort så kan man sitta kvar på henne =)
Galoppbild från i våras

Foto: Moah
Sedan blev hon lite trött på att springa så vi jobbade med formen i skritt en stund och sedan gjorde vi en random volt och jobba runt på den, först ställa i form i skritt och sedan försöka trava lite och utvecklade det sen till att först trava för att sedan fatta galopp och sakta av till trav osv. efter det skritta en stund på volt innan vi tillslut visade Matilda en galopp och efter det så skrittade vi av...
In med Dino kratsa hovarna och på med täcke och ge mat för att sedan hämta in resten av gänget.
Hade frågat Gunnar om jag fick låna Nimros på en ridtur tillsammans med Matilda... Det gick bra och jag tog min sadel ochvi fixade iordning dom och klädde dem med mycket reflexer.
Vi gav oss iväg ut och skrittade fram länge och det var lite skönt att inte behöva störa hästen eftersom Nimros inte tar lika stora steg som Dino. Sedan småtravade vi i småstreckor i taget.
Nirmos var duktig och blev lite pigg ibland men det blev att ta in honom och lunka på =) han var iallafall jätte duktig! Tog små söta travsteg <3 Vi red 2 varv runt gropen med små inslag av trav ibalnd och ibalnd skrittade vi bara. Skönt =)
lillnimros
lillnimros från förra sommaren som blir 5 till nyår :)

That´s my girl <3

Söndagen den 13 November


Hej!


Dagen blev som planerad tidigt i stallet och började pyssla med Dino, red ut bb med sidepull hade bara tänkt skritta lugnt och fint, gick ändå riktigt bra, fick prata med henne mycket ibland då hon blir lite mer frammåt i backarna =) Hon var ändå jätte duktig. Jag hade klätt på mig så att jag såg ut som en michelingubbe med reflexväst =)
Vi lunkade glatt på 2 varv runt gropen och hon var riktigt avslappnad vilket kändes bra med tanke på gårdagen. Vi tog en mini-galopp på kanske 7 meter för att sedan sakta av och tagga ner, blev även en hel del jobb med formen i skritt =)
Väl hemma igen så gjorde vi några riktigt fina skänkelvikningar =)
Och även fast vi hade nästan bara skrittat så var hon svettig, min lilla lurkhäst <3 hon fick stå lös på gången medans jag städade bort och borstade upp henne och strechade henne. Slängde sedan på regntäcket och gick ut, stannade som vanligt hos mig när jag hade släppt löst, sedan vandrade hon iväg för att hitta vatten. När jag gick och hämtade hö till henne så såg jag att det var slut på vatten så jag höll på att kämpa en stund med slangen som tydligen hade frysit... så det var bara att börja bära hinkar. Fyllde först en med varmvatten men den ville hon inte ha... Gunnar hjälpte till och fyllde på med 2 hinkar till med varmvatten och hon drack fortfarande inte så då fyllde jag en hink med kallvatten och bar ut till henne och då ville hon dricka! Hälde sedan över resten i stortunnan.
sämre bilder från idag :P

lilla damen med maten :P


Efter det så kom Matilda och hon hade med sig lite grejer! Roligt såå jag fotade henne och Ghetto i 2 Nya grimmor =) Hjälpte henne med lite NH och sedan åkte jag hem :P
I have a bad feeling about this!

Lördagen den 12 November
Hej!
Blev som utlovat en tur med Isabell & Millan idag, jag var inte riktigt taggad på det men jag ställer nu när hon är hemma så sällan.
Tog in Dino och fixade iordning henne med sadel, 2-delat bett med pullargrimma, tog även min rumpvärmare så att jag inte skulle frysa om rumpan.
Red sedan iväh och mötte snart upp med brudarna, vi skrittade ett bra tag innan vi tog och sprang, Dino var jätte duktigt tills efter vi hade kommit över vägen då blev hon lite pigg. Vi galopperade sista biten på en backe och så jobbade vi med traven uppe på gropens topp, Först jämsides och sedan själva, När vi red tsm så har Dino så lätt att hitta åt Millans travtakt vilket är jätte bra =)
Sedan red vi vidare och vi hoppade ett litet hinder som var uppställt, askul tyckte Dino, Sedan provade vi att trava lite till innan vi skrittade nerför en backe, vände och travade uppför- Isbell och Millan fick öka lite för våran skull eftersom Dino behövde lite mera fart. Sedan så fattade vi galopp när det blev plant och Millan sköt iväg som en kanonkula ( hon har stått sedan förra helge eftersom Isabell är i umeå på veckorna )
Vi å andra sidan försökte ta det så lugnt som möjligt i galoppen hamnade typ 100 meter bakom XD
Sedan så skrittade vi i skogen och gick förbi lite folk + hundar, Dino tyckte att hundarna va läskiga. Efter det så bestämde vi oss för att skritta hela gropen hem och bara lunka. Men det tyckte inte Dino så efter ett tag så hoppade jag av och ledde henne, gick bättre så... inge damp...
Hoppade upp igen när vi gick över vägen och sen så hoppade jag av igen när vi gått över och sen red vi hem.
Tycker inte att det kändes riktigt rätt idag, tror hon kan ha läst av mig lite för bra idag...
Taggar om inför imorgon =) då kör i skritttur runt gropen barbacka <3 det ska bli mysigt =)

Vinterbild på Mig och Dino <3 Älskar att ha turkosa på vintern =D 29/1 2011

Foto: MatildaPälsbeklädd liten Ängel

Torsdagen den 10 November


Hej!


Drog en sväng till stallet nu ikväll för att pyssla med lilla Dino, Gunnar hade just tagit in dem så jag började med att borsta upp lermonstret =)
Dino stod bara och njöt medans jag gjorde henne ren och fin.
Sedan så tog vi på repgrimman och tränade på att löst gå ut några steg ur boxen och sedan backa in igen på komando. Gick lite segt till en början men hon började hänga med sen. Efter det så tog vi hinkarna och gick ut i månskenet.
Började lite med backa och komma sedan flytta baken, det kom riktigt flytade idag måste jag erkänna =)
Sedan provade vi 8-volten och det gick galant, så sen gick vi vidare till voltning och byta varv utan ledning (altså att jag uppmärksammar henne och byter ledhand så följer hon byter varv) gjorde även halt ute på volt och uppställning. Hon var jätte duktig =) sedan provade vi lite flytta för zonen- funkar alltid bra med baken men idag så var hon verkligen jätte uppmärksam på mig och jag behövde inte alls röra vid henne för att visa henne att hon skulle flytta sig bort från min zon (vilket vi annars brukar fått göra) fortfarande duktig tjej =)
Det slutade med att hon var så himla på med signalerna att hon reagerade blixtsnabbt med flytta baken - när jag skulle försöka komma runt henne få fintade hon nästan bort mig =) men jag får ju skylla mig själv när jag kikar på hennes rumpa :P
Sedan avslutade vi med 8-volten och sedan plockade vi ihop och gick in, i dörren pannitade jag henne och flyttade henne in och ut genom dörren innan hon fick komma in. Idag blev det jätte mycket beröm <3
Sedan ställde jag in henne i boxen och mockade samtidigt som hon stod där inne, sånt är ganska fridfullt. =) Dino är ju så snäll och hon ställer sig så att hon inte är i vägen för mig och då står hon och städar spånet på höstrån. När hon råkade flytta hoven så att den var över grepen så petade jag lite på benet och sa flytta och då flyttade hon så snällt på sin hov =)
När jag nästan var klar så blev hon toknyfiken på mig och gick runt för att kunna titta bättre på mig och se sådär finurlig ut som bara Dino kan ;)
Sötaste tjejen -bild från förra året :P

Morgonstund har guld i mun

Tisdagen den 8 NovemberHej!


Var ledig idag så jag planerade in en morgontur med Dino, kom till stallet 9.30 och gjorde ordning henne så att vi kunde rida ut när klockan blev 10. Kanske inte jätte tidigt men hon hade inte fått gå ut så det blev ändå ett morgonpass.
Vi skrittad isallafall ut och jag har tagit sidepull och red barbacka <3
Lilla Dino var en riktig ängel idag hon skrittade såååå lugnt, jag kände knappt igen henne till en början, bara lunkade på jätte sakta, det var så sjukt mysigt och jag blev så lycklig och berömde henne <3
Mitt lilla hjärta <3
Vi skrittade ganska länge och hon titta på ganska mkt idag, men sen blev det lite fart på damen när vi skulle galoppera ;)
Till och från så blev hon lite pigg och dampade på men jag försökte vara tålmodig och starta om henne mycket, hon hade lite jobbigt med traven vissa stunder och ville gärna ta galoppen men vi jobbade ändå på och det blev 2 varv runt gropen.  Och sista galoppen vi tog belv super bra och när vi skulle sakta av så saktar vi ju alltid av till skritt men idag så saktade hon av egen kraf till väldigt fin trav  =D Berömde mycket och lät henne trava en bit, blev så lycklig av att hon gjorde rätt <3 Hon verkade fatta det positiva och jobbade på och samlade sig under mig och travade så fint, sedan skrittade vi hem, idag var hon ändå ganska lugn på hemvägen =)

Hemma vid stallet så körde vi lite skänkelvikning innan en svettig Dino fick gå in och ha på sig täcke och få mat igen =)

bild från förra året men aja :P ni överlever

Stalltjänst...

Söndagen den 6 November
Hej!


Idag så hade jag planer på att göra hela stallet, har ju som mål att göra 7 boxar i veckan, än om det är 2 ena dan eller alla den andra så ska jag göra 7 i veckan. Det känns som ett minimum nu när hon ändå är min =)
Så jag började med Dinos box- gör alltid den så noggrant som möjligt =) och fixar med gummimattan osv. Fortsatte sedan vidare med de andra boxarna. Tog mig ungefär 1 timme att mocka igenom alla ordentligt, sedan fyllde jag på med spån, oftast brukar Gunnar göra det eftersom jag inte vill fylla på för mycket - slösa. Men idag så kändes det riktigt bra så jag fyllde på alla boxarna eftersom alla var ganska halvtomma. Och sedan Sopade jag gången och gjorde snyggt =)
Förut - alltså innan jag blev delägare av Dino så fanns det inte något speciellt krav på en att man skulle mocka, i början så va man så naiv att man inte tänkte på det, men efter hand så har det växt fram som en uppgift, det har bara känts rätt att mocka, både för Dinos skull och för stallägarna =)
Sedan så har det ju såklart funnits de gånger då dom har frågat om man kunde mocka, Såklart har man gjort det då.
Men dom har alltid varit så ödmjuka med att sådant ska komma inifrån. Alltså viljan att ta ansvar och fullborda någonting, mockning är väl ändå någonting som tillhör när man är medryttare,skötare och ägare. Men Även fast det kändes som skönt att få växa in i det ansvaret så kan jag ändå känna lite skuld till att man inte gjorde särskillt mycket ibörjan.
Men som sagt så känns det bra att få göra någonting numera =) Gunnar kallade det idag för stalltjänst =)
Gick sedan ut i hagen och pratade med Dino <3 innan jag åkte hem

Bild från idag på stallgången som jag har sopat så fin =)

Har några frågor som jag gärna skulle vilja ha svar på =) Så ta er gärna tid att svara- nyfiken i en strut =D

1. Vad tycker ni om stalltjänst?

2. Om man är medryttare ska man ha obligatorisk stalltjänst då?

3 .När man är i småstall som jag är i, är det då rimligt att ta flera boxar en dag och andra dagar bara göra en lr två, men ändå så att man kommer upp i rätt antal? ( om man nu är flera i stallet som kan dela upp det )

4. Hur ser era stalltjänster ut om ni nu har några? =)

En tur i skogen

Lördagen den 5 November


Hej!

Beslutade med tanke på tid och lust att bara fara ut och skritta Dino barbacka. Tog hackamore för att träna lite form om det kändes som så.
Hon var väldigt trevlig att rida och skötte sig bra, ibland blev hon lite pigg med det gick bra och vi lunkade mest på.
Gick i backar och bara myste =) Härligt härligt
På hemvägen så var hon jätte duktig och tog det jätte lugnt och då valde jag att vända henne och ta en sista backe uppför innan vi gick hem, då blev hon lite fundersam och speedad men väl där uppe så småtravade vi lite på halvlångtygel (5 m), Supermys och duktig tjej <3 Sen gick vi hem och där gjorde vi lite skänkelvikningar som hon gjorde helt utomordentligt bra =)
Sedan lite mys och medans jag väntade på att hon skulle torka upp (hon hade av någon anledning svettats när vi skrittade XD
Så tog jag ut Nimros och körde lite NH med honom, han var inte riktigt med idag speciellt inte när vi provade 8-volten runt hinkarna. Men men man kan inte alltid lyckas, sedan så fick dom gå ut igen vid 4 =)
Bild från i våras
Foto: Moah


Hade med mig en banan till stallet idag och Dino var väldigt intresserad så hon fick smaka en bit den gick ner :o men sen ville hon inte ha mer, däremot så gillar ju Nimros både klementin och banan ;)

Bara så ni vet ;)

Close yet far!

Fredag den 4 November


Hej!

Skriver nu en kortis om Fredagens ridtur tillsammans med Matilda & Ghetto. Dino var pigg lika så Ghetto så dom triggade varandra en hel del under rituren så att Dino blev ganska överspelad. Men vi fick till lite bättre arbete på toppen av gropen där vi tog lite trav och även en väldigt samlad galopp.
När man rider ut med vissa hästar känns det som att hon bara stänger av allting och blir arg, jag vet inte om det är tävligtsnärverna eller om hon bara blir väldigt stressad av vissa hästar men någonting är det väl.


Vi red sedan iväg till ett plant ställe där Matilda kunde på prova lite voltning, Ghetto blev jätte fin och såg lika maffig ut som ett fullblod.
Vi försökte oss på lite trav men Dino var alldeles för stressad av allting, jag tror hon kan ha kännt av den huvudvärk jag kände av också som senare blossade upp till Migrän. Men tillslut fick jag lov att rida utan stigbyglar för att få till traven.
Sedan skrittade vi hem och la täcken på damerna, och så mockade vi i stallet efter det åkte jag hem och tog det lugnt.
En gammal bild från gropen - på min favorithäst <3

Vi kämpar på och med det vi har så ska vi aldrig ge upp!
<3
Också en gammal bild från i våras =)

Det gick ju bra med Nimros idag iallafall...

Måndagen dem 31 OktoberHej!


Det blev en ganska dryg ridtur för mig och Dino då vi red i både sadel och bett. Ingen av oss vekade särskillt glad åt ridturen så den slutade ganska jobbig. I skritten funkade det faktiskt ganska bra men sen blev det enligt min mening bara katastrof och Dino blev bara förbannad på mig så jag kuttade ridturen på mitten när det kändes som att vi inte kunde fortsätta och så skrittade vi hem, vi hade några gräl på vägen hem men tillslut skrittade hon lugnt och när vi kom hem var hon dyblöt av svett. Inte lätt när hon inte förstår vad jag menar.
Det jag avslutade med hemma på gården var någon skänkelvikning som jag vet att hon klarar så det fick bli det som funkade.
Fixade sedan iordning bruden och pysslade, frågade Gunnar om jag kunde få köra lite NH med Nimros men hovslagaren skulle komma, jag tänkte att vi fick köra en liten stund. Gick ut 5 i 4 och hovslagaren skulle komma 4.
Körde lite träning med släpvagnen då den var ruggigt farlig sedan körde vi flytta bakdel och sedan backa och så vidare. Sedan var jag jätte sugen på att prova skicka runt honom på 8 volt runt 2 hinkar... Måste ju prova, nu när det funkar med Dino =)
Provade och det gick förvånansvärt lätt, han lyssnade riktigt bra men han har svårt med att man ska skicka honom framför sig, då blir han lite fundersam och behöver lite mer drivning... annars behövde jag inte leda honom utan kunde bara visa =) Han var jätte duktig och det gick bra mkt bättre än första gången jag körde den med Dino :P då var hon så förvirrad, sen så har jag fått förfinat mitt kroppsspråk också.
Efter det så provade vi cirkelleken och försökte vända honom genom att bara visa, ibland gick det och ibland så tappade han fokus. Sedan fick jag en jätte fin uppställning bara av att titta på rumpan =)
Vi provade även att flytta bakdelen med min zon, det gick okej... Han fattade ändå att jag flyttade honom. OSånt tror jag att han kan behöva träna på då han gärna går in på zonen utan lov.
Lite mer flytta bakdel och sedan avslutade vi med något jätte svårt, att ta sig in i stallet steg för steg. DaDa Daaa Dam! :PBild från i somras då vi skulle åka och rönka lilleman, körde lite småövningar i paddocken för att underlätta lastningen =)

Foto: Madde

Men Lillkillen var så lyhörd att jag kunde flytta hon om innåt och backa honom ut ur stallet utan problem! =D höll på så en stund innan han fick komma in. Då gjorde vi samma sak in till boxen och sen var jag så nöjd så! =D Han var så duktig!!
Hovslagaren kom runt halv 5 så vi hade pysslat på i 30 minuter. Sedan fortsatte jag med Damen och borstade upp henne och satt i hennes box och myste innan min skjuts kom.

RSS 2.0